• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatlaklar çatlaklıklardan başım belada daha 19 yaşındayım ne yapıcam hiç bilmiorum yardım ednn

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri
slm moon benım çatlaklarım duyguyada söyledim beyazdı canım hemde 9 senelık bembeyaz çatlaklar geçtiler bende işe yaradı o yazdığım yağlar hergun istinasız her bacağıma 5 yada 10 ar dk masaj yaptım streç filme sardım ve 3 yada 4 saat beklettım 1 buçuk ay sonra falan geçti sayılır .bence kırmızı çatlakların geçmesı daha zordur .kırmızı çatlakların iyileşme safhası beyaza göre daha yavaş ve zordur sen bakma o diyenlere azmedesen silikleşir ve geçerler ama zaman ister işte bir de aksatmıcaksın baksana yaa benımkıler 9 senelık beyaz diyorum geçiosa sızınkılar haydi haydi geçer ..

slm moon benım çatlaklarım duyguyada söyledim beyazdı canım hemde 9 senelık bembeyaz çatlaklar geçtiler bende işe yaradı o yazdığım yağlar hergun istinasız her bacağıma 5 yada 10 ar dk masaj yaptım streç filme sardım ve 3 yada 4 saat beklettım 1 buçuk ay sonra falan geçti sayılır .bence kırmızı çatlakların geçmesı daha zordur .kırmızı çatlakların iyileşme safhası beyaza göre daha yavaş ve zordur sen bakma o diyenlere azmedesen silikleşir ve geçerler ama zaman ister işte bir de aksatmıcaksın baksana yaa benımkıler 9 senelık beyaz diyorum geçiosa sızınkılar haydi haydi geçer ..

senin adına çok sewindim zemuszemus inş bizimkilerde geçiçek kesnilikle bu yağlar işe yarıyor ben çook umutluyum sakın yılmayalım kızlarrrr:sm_cool:

slm rebelica umarım geçer yağları karıştırdığım zaman baya fazla oluo buyuk şampuanların kabı varya onları dolduruyo buda uzun sura yetio zaten ben buyuk boylarını aldım yaklaşık 65 falan tuttu bakalım bundan sonrada kullanmaya devam edrim çatlaklar geri gelmesınler amann her gun pehlivanlar gıbı yağlanmaya razıyım .bıttı şimdi tekrar alıcam ve tekrar başlıcam başlayana kadar da duyguya dediğim kremler var acnelyse ve medicassol kullanorum tuplerım bitince yağlara devam

amozonss un dediği gibi streçfilm yapmak baya mantıklı ben de düşünmüştüm de üşendimdi ....ya hakkaten yarın yapacam ben de

streç filmle sardığında hem daha çok emılıyo hemde oraya buraya bulaşmıor hayde bakem kıslarrr işş başınaaa

abla kullandın yağları bide yazarmısın hepsini karıştırıomusun ne kadar karıştırdın die ark sölicemde unuttum ben hepsini

slm rebelica umarım geçer yağları karıştırdığım zaman baya fazla oluo buyuk şampuanların kabı varya onları dolduruyo buda uzun sura yetio zaten ben buyuk boylarını aldım yaklaşık 65 falan tuttu bakalım bundan sonrada kullanmaya devam edrim çatlaklar geri gelmesınler amann her gun pehlivanlar gıbı yağlanmaya razıyım .bıttı şimdi tekrar alıcam ve tekrar başlıcam başlayana kadar da duyguya dediğim kremler var acnelyse ve medicassol kullanorum tuplerım bitince yağlara devam

slm canım inş geçer pes etmek yok:teytey: bu kremleride çatlaklar içinmi kullanıyosun biraz anlatrmısın banada rica etsembilmiyorumkismile

kakao yağı
jojoba yağı
kayısı yağı
fındık yağı
badem yağı
menekşe yağı
gliserin
keten yağı
saf zeytınyağı
çörekotu yağı
kantaron yağı
melissa yağı
portakal yağı
bunların hepsının ben buyuk boylarını aldım hepsını derin bi kaba boşaltıp karıştırdım iyice sonra boş bi şampuan kutusunu ıyıce yıkayıp içine doldurdum kullanımı daha kolay oluyo açıyorum kapağı kullanacağım kadar elıme dökup yağlanıorum mıktarı olarak yağ şişelerının hepsını döktum ölçmedim çunku zaten şişenın boyları aynıydı eşit mıktardaydı yanı.istersen kuçuk boylarınıda alabilirsin o sana kalmış .ellerımde kalan o yağlarıda göbeğime kollarıma yediriyorum karnıma falan yumuşacık oluorum .buyuk boylarına yaklaşık 65 civarı odedim canım o kadar başka sorun varsa alayım cicim

slm rebelica evet canım bunları kalan çatlaklarımı tamamen geçirmek için kullanıorum bu kermler hakkında açılan topikler var ordan da okuyabilirsin akşamları acnelyse sabahları medicassol suruorum. acnelyse biraz yakıo .deriyi soyuyor ve kaldırıor. madecassol ise yenı deri gelmesını sağlıyor onarıor ve izleri geçiriyor

kakao yağı
jojoba yağı
kayısı yağı
fındık yağı
badem yağı
menekşe yağı
gliserin
keten yağı
saf zeytınyağı
çörekotu yağı
kantaron yağı
melissa yağı
portakal yağı
bunların hepsının ben buyuk boylarını aldım hepsını derin bi kaba boşaltıp karıştırdım iyice sonra boş bi şampuan kutusunu ıyıce yıkayıp içine doldurdum kullanımı daha kolay oluyo açıyorum kapağı kullanacağım kadar elıme dökup yağlanıorum mıktarı olarak yağ şişelerının hepsını döktum ölçmedim çunku zaten şişenın boyları aynıydı eşit mıktardaydı yanı.istersen kuçuk boylarınıda alabilirsin o sana kalmış .ellerımde kalan o yağlarıda göbeğime kollarıma yediriyorum karnıma falan yumuşacık oluorum .buyuk boylarına yaklaşık 65 civarı odedim canım o kadar başka sorun varsa alayım cicim

ablacım peki bu kremleri akşamlarımı sürüosun benim çatlaklıklar sadece bacaklarımda değil belimde ve gögs taraflarımdada accık var masaj yaparakmı sürüosun ayrıcada bu yağların işe yaradını nerden öğrendin abla şimdi kararsız kaldım o konuştumuz kremlerimi kullanayım yoksa bu yağlarımı kullanayım hangisi daha çok işe yarar yorumlarını bekliorum ablacım

abla bide sürekli bu aralar tca peeling i konuşuolar senin bununla ilgili bi bilgin varmıs gerçekten işe yarama durumu varmı varsada bunu ben eczanelerden bulabilirmiyim

slm duygucum ilk sorundan başlayım ben bıtkısel yağların işe yaradığını çatlaklarımdan kurtulmaya karar verdiğimde öğrendim. baya arştırdım acaba ne yapsam diye? sonra bu sitede topikleri araştırdım yorumları okudum sonra yağların içerikleriyle ilgili aktardan kuçuk el kitabı aldım. orda zaten yazıodu şu yağlar çatlaklar için kullanılır diye.bende aldım ve karıştırdım kullandım bende işe yaradı baya azaldı ama her bacağıma en az 5 dk masaj yapıp streç filmle sardım. en az bır buçuk ay hergun duzenli olarak banyodan sonra surdum farkı zaten 1 ayın sonunda hissedersin . bu yağ karışımını vucudunda diğer çatlak olan yerlerdede kullanabilirsin bi zararı olmaz aksine yumuşacık olur. gelelim kremlere; açıkcası ben kremleri kullanmaya sonra karar verdim. yağ karışımım bitmişti yenılerını alcaktım.baktım çatlaklar silikleşmişler belki dedim kremlerle tamamen yok ederim bi deneyım dedim. acnelyse yı her akşam suruorum.sabahda madecassol suruorum evet bıraz kremın emmesı için masaj yapıorum .acnelyse yaktığı için madecassolde suruorum akşamları ama aradki saat farkını artıtıorum kı birbirinin etkısı azalmasın.fakat açıkcası ben tekrar yağlarıma başlıcam çunku daha 3 gun olmadan iki kremımde hemen bitti gıttım yenılerını aldım bugün baktım ikiside yıne yarıya inmiş gidip tekrar alıcam.ama böle olmaz dedim yağlarım en az bana bır ay rahatlıkla yetıodu .neyse artık bunlarda bitsin tekrar yağlarıma devam edicem . bence sen ilk olarak aklına yatan hangisiyse onu yap. ilk önce söyle 4 hafta falan hiç aksatmadan birini dene baktın fayda yok diğerıne başla .hangisi hızlı şekilde iyileştırıosa ona devam et.çunku herkesin deri yapısı farklı benımkı beyaz ve ince olduğu için yağlar etki ettı ama bakalım kremler nası etki etcek çunku bunlar için en az bir ay yapman gerekiyor kı farkı görebilesin canım

çatlaklar kırmızı ise bi ihitmal geçebilir
ama beyazlaşmış çatlaklardan umut kesmek gerekir
ben çatlağın çatlak olduğunu bile bilmiodum
bileydim önlem alırdım:S

gelelım tca peelınge açıkcası bu konuyuda arştırdım. bunu işi bilen birine danışarak yapmak gerekiyor.yanı evde tek başımıza yapmaya kalakarsak mazallah başımıza iş açarız .bende tca peeling hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım için yanı yapılışı konusunda vucuduma yanlış bişe yapmak istemedim. bilen birinın yanına gidip sorup öğrenmek öyle uygulamak lazım .yağlarım etki ettığı için tca peelınge hiç bulaşmadım ben .sen ilk olarak kremler yada yağlar konusuna bi karar ver başla 1 buçuk ay dene baktın olmuyor diğerıne geç eeee baktın oda etki etmıyor sonra tca peelınge başvur.cunku bu uzman işi öyle evde kendi başımıza yapamayız .zaten açılan topıklardede uyarıolar kendi başınıza tca peelıng yapmayın bilen biriyle yapın diye .anlaşılan senın aklın baya karışmış canım.sen mantığına kesene ve bacaklarına en uygun hangisiyse ondan başla .zaten birini yapıp faydasınıgörmen için en az bır ay yapman gerekiyor .

slm lepi benım çatlaklarım beyazdı canım 9 senelık hemde geçtiler bence kırmızılardan şüphe etmek gerekir .cunku onların iyileşme surecı beyaz çatlaklara göre daha uzun suruor benımkılar bır buçuk ayda silikleştiler ki bembeyazdılar.şimdi inşallah tamamen geçecekler eğilip bakıyorum artık onlara ..umut kesmemek lazım denemek ve uğraşmak lazım

çatlaklar kırmızı ise bi ihitmal geçebilir
ama beyazlaşmış çatlaklardan umut kesmek gerekir
ben çatlağın çatlak olduğunu bile bilmiodum
bileydim önlem alırdım:S

lrpi ben bu konuyu bi hemşire ablayla konuştum tam tersineymiş kırmızı catlaklak beyaz çatlaklara göre daha zor geçermiş çünkü kırmızı olanlar ilk önce beyaza dönüşür daha sonra kaybolmaya başlamrmıs ama beyazlar direk yok olmaya başlarmıs bende öle sanıodum bu yüzden kaç yıl hiç bişey yapmadım ve çatlaklıklarımda gittikte baya artrı bu yüzden gögüs bölgerimde bile şu an çıkmaya başladı bende bu dteye girdimde baktım geçebiliomus bişeyler denemeye karar verdim ve ablanın bana böle demesi beni ikna etti çünkü başka bi topikte kırmızı çatlaklıkları olan bi bayan diodki çatlaklıklarım ilk önce sefef yani beyaz rewngine aldı sonra geçmeye başladı dedi yani buda ablmamı kanıtlınıo ben hemşire ablaya güveniorum sende kimseye kulak asma bence bi yöntem bul ve uygulamaya başla bence haydi kolay gelsinnnn tatlım

gelelım tca peelınge açıkcası bu konuyuda arştırdım. bunu işi bilen birine danışarak yapmak gerekiyor.yanı evde tek başımıza yapmaya kalakarsak mazallah başımıza iş açarız .bende tca peeling hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım için yanı yapılışı konusunda vucuduma yanlış bişe yapmak istemedim. bilen birinın yanına gidip sorup öğrenmek öyle uygulamak lazım .yağlarım etki ettığı için tca peelınge hiç bulaşmadım ben .sen ilk olarak kremler yada yağlar konusuna bi karar ver başla 1 buçuk ay dene baktın olmuyor diğerıne geç eeee baktın oda etki etmıyor sonra tca peelınge başvur.cunku bu uzman işi öyle evde kendi başımıza yapamayız .zaten açılan topıklardede uyarıolar kendi başınıza tca peelıng yapmayın bilen biriyle yapın diye .anlaşılan senın aklın baya karışmış canım.sen mantığına kesene ve bacaklarına en uygun hangisiyse ondan başla .zaten birini yapıp faydasınıgörmen için en az bır ay yapman gerekiyor .

ablacım ben kararımı verdim bile senin uyguladın yagları uygulucam benimde tenim senin gibi beyaz ince derili ve çok hassas ve benim yaşım seninkinden daha küçük ve dogal olarak derim daha genç oldu için umutlandımmmmm valla şöle diiyim ablacım sen bana bu açıklamaları yapmasan ben oooooooooooooooooooo birini bulana kadar 20 yaşıma girerdimmm :D

ben deniycem bi ara yagla masaj yapmıstım sanki daha siliklesmisti..kremlerede bakıcam yaglarıda alıcam hicbirsey cozumsuz degildir bence allah herseyin cozumunu vermistir arastırıp bulmak gerekir..tesekkur ederim amazonss:)..duygu ins gecirir canım olusabilcek catlaklarada onlm olmus olur

ben deniycem bi ara yagla masaj yapmıstım sanki daha siliklesmisti..kremlerede bakıcam yaglarıda alıcam hicbirsey cozumsuz degildir bence allah herseyin cozumunu vermistir arastırıp bulmak gerekir..tesekkur ederim amazonss:)..duygu ins gecirir canım olusabilcek catlaklarada onlm olmus olur

teşeküür ederim canm inş eger işe yararsa emin olun kızlar başka b topik açıp ugladım bütün yöntemleri sizede sölicem yada mail yollarım umarım size bana aynı şeyi yapmıs olursunuz hade bakalım gazamız mübarek olaaaaaaaaaaaaaaa :D

Back