- 12 Aralık 2017
- 55
- 81
- 33
-
- Konu Sahibi UMURSAYAN UMURSAMAZ
işte insan o psikoloji ile düşünemiyor tabi umarım bende sizin gibi boşuna üzülmüşüm derimHamileliğimin 32. Haftasında bir gün oh be karnım çatlamayacak şükür dedim ve o gece çatladım neler neler sürdüm halbuki ağla ağla hal oldum. Oo gece doğurabilirdim bile üzüntüden çok abartmışım.. Bebeğim 5 aylık oldu şuan ve o çatlaklar başta daha kötüydü şuan renkleri açılmaya başladı. Hatta küçülüyorlar boşu boşuna üzülmüşüm an idrak edememiştim.
kesinlikle acayip uyumlu olduYalnız nick konu uyumu efsane
Dersin dersin hiç merak etme. 4 ay hala kötüydü 1 aydır göbeğim normale dönüyor gibi 2 yıla tamamen düzeliyormuş inşallah geçecek zaten bebekten kalan güzel bir hatırlaymış insan bunlar:))işte insan o psikoloji ile düşünemiyor tabi umarım bende sizin gibi boşuna üzülmüşüm derim
Merhaba Dr danışabilirsiniz ama bazı durumlarda eğer genetikse ne yaparsanız yapın çatlak oluyor söyle dusunun bu çatlaklar sizin minik meleğinizin hediyesimerhaba sevgili kk üyeleri
Su an 32 haftalık hamileyim 59 kilo ile hamile kaldım şu an 75 kiloyum çok fazla büyümedim ama bacaklarım aşırı çatladı görseniz üst bacaklarım hali içler acısı kurmızı kırmızı koca yarıklar birde göbeğimin yanlarında da oluştu krem yağ ne yaptıysam engel olamadım moralim çok bozuk kendime bakmak bile istemiyorum doğumdan sonra sıkı bir spora başlamayı düşünüyorum ama nasıl olacak ne yapacağım bilmiyorum çocuk ile ne kadar olursa derdim kilolar değil bu çatlaklar aranızda bu durumu yaşayanlar varmı kime sorsam asla geçmez onlar hep kalacak diyor inanın çok moralim bozuluyor hiç mi çaresi yok bu çatlakların ne olur bir yol gösterin şimdi veya doğumdan sonra yapabileceğim bişey varmı geçer mi ya da azalır mı??? Şimdiden teşekkürler
Sezaryen izin nasıl kalmadıDolanmazsın; sen sağlıkla doğur, gerisi zaten spordu-diyetti- sağlıklı beslenmeydi kilonu da verirsin, sıkılaşırsın da, renkleri de döner.
Sezaryen izim bile neredeyse kalmadı.
Sezaryen izin nasıl kalmadı
Neredeyse kalmadı :))
Tamamen silinip bitmedi tabi ki ama dibine girmen lazım görmen için.
Estetik dikiş yaptı doktor; bi de contr...bex (Adını tam vermek uygun değil sanırım) merhem verdi.
İncecik bir çizgi kaldı belli belirsiz.
Hoşlansa da hoşlanmasa da yapacak bir sey yok çok agir hastaliklar gordugumdendir ailemde belki bu tip mevzulari hic takmam açıp gezmezsinizÖyle de insan takmadan duramıyor tabi eşim geçen gün gördü bişey demedi ama biliyorum pek hoşlanmadı sanki bu durumdan herşeyi geçtim ben pek iyi hisstmiyorum
O kirmizi kirmizi yariklar normal rengine donecek zamanla ama gecmiyor malesef bende 6.aya kadar hic kilo almadim sonra bi aldim tam aldim 40 kilo ile basladigim gebeligim 60 kilo sonlandimerhaba sevgili kk üyeleri
Su an 32 haftalık hamileyim 59 kilo ile hamile kaldım şu an 75 kiloyum çok fazla büyümedim ama bacaklarım aşırı çatladı görseniz üst bacaklarım hali içler acısı kurmızı kırmızı koca yarıklar birde göbeğimin yanlarında da oluştu krem yağ ne yaptıysam engel olamadım moralim çok bozuk kendime bakmak bile istemiyorum doğumdan sonra sıkı bir spora başlamayı düşünüyorum ama nasıl olacak ne yapacağım bilmiyorum çocuk ile ne kadar olursa derdim kilolar değil bu çatlaklar aranızda bu durumu yaşayanlar varmı kime sorsam asla geçmez onlar hep kalacak diyor inanın çok moralim bozuluyor hiç mi çaresi yok bu çatlakların ne olur bir yol gösterin şimdi veya doğumdan sonra yapabileceğim bişey varmı geçer mi ya da azalır mı??? Şimdiden teşekkürler
lierac kullanıyor musunuzmerhaba sevgili kk üyeleri
İnstagramda bir kadın var aleo vera ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp kullanıp geçirmiş ne kadar doğru bilemiyorum
Ne güzel bir bakış açısı öyle teşekkür ederimMerhaba Dr danışabilirsiniz ama bazı durumlarda eğer genetikse ne yaparsanız yapın çatlak oluyor söyle dusunun bu çatlaklar sizin minik meleğinizin hediyesi
Bu yöntemi bende duydum kese ile beraber işe yarıyormuş acaba şimdiden başlasam mı yoksa doğumumu beklesemDeli gibi spor yapıyorum, günde en az 2 saatimi spora ayırıyorum. Yıllardır spor yapmama rağmen kalçamdaki çatlaklarım hala aynı. Benim bir parçam oldular. Onlarla mutluyum. Esmerim zaten çatlakların rengi de “ben buradayım” diye bağırıyor. Fakat uyguladığım bir yöntem var ki düzenli uyguladığımda çok çok faydasını gördüm azalmıştı çatlaklarım tabii birde spor. Yöntem şu şekilde,
Türk kahvesi telvesi
Limon
İçtiğim türk kahvelerinin telvelerini bir kaseye biriktirdim iyice suyunu aldıktan sonra limon sıktım karıştırdım bunları çatlak olan bölgelere uyguladım az kuruttum. Duşa girdim, kabak lifleri vardır, keseler bilirniz. O keselerden aldım kese ile kahveyi kalçamda kızarana kadar masaj yaptım. Soğuk su ile yıkadım. Bunu düzenli olarak uyguladım evet çok faydasını gördüm.
Haşa kırmızı valla bende artık fark etmez diye bıraktım bebe yağını tekrar başlayayım o zamanÇatlaklar kırmızı renkteyse hala geç değil, bebe yağı sür sabah akşam.. Geçene dek devam et. Ben kendim denedim ve şu an en en ufak bir izi kalmadı o çatlakların.. Benim hamilelik sebepli değildi ama fark etmez.
Nasıl isterseniz ama bir şekilde deneyin derim çok faydasını gördüm.Ne güzel bir bakış açısı öyle teşekkür ederim
Bu yöntemi bende duydum kese ile beraber işe yarıyormuş acaba şimdiden başlasam mı yoksa doğumumu beklesem
Haşa kırmızı valla bende artık fark etmez diye bıraktım bebe yağını tekrar başlayayım o zaman
Canım çatlakların kırmızı mıydı?Ben meme büyütme ameliyatı olduğumda öncesinde memelerim dümdüz olduğu için ve birden protez takılıp büyüdüğü için çok çatlamıştı. O kadar moralim bozulmuştu ki.. Doktorum sabah akşam bebe yağı sürmemi söyledi, çok ikna olmadım ama yaptım. Çok sürmeden geçti çatlaklar, şu an hiç izi bile kalmadı. Kendim deneyimlemesem o çatlakların geçeceğine inanmazdım.