• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatlaklar ne zaman oluşmaya başlıyor...

Frkzhd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2016
1.246
765
53
35
İyi akşamlar kızlar. Ben 4 aylık hamileyim ve haftada iki kez göbeğimi nemlendiriyorum. Çatlaklar ne zaman oluşmaya başlıyor. Her gün kremlenmek için erken mi? Tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim :anne:

sen iyisin gene ben hic kremlemedim. eczaneci kiz deyip duruyo catlar bak kotu olur al su catlak kremini diye ben pek umursamiyom gelecek alirin heralde :anneadayı::KK51::KK68:

Ben önemsemedim, zaten daha önceden özellikle bacaklarımda çokça çatlak oluşmuştu.
Bio oil kullandım o da düzensiz.
Ama hiç çatlağım olmadı hamileliğimde.
İç karnımın geniş olması ve az kilo almam etken heralde.

Catlak kremlerine onca para dokmeyin arkadaslar. VAZELIN kullanın. Gobegime vazelin surdum bir tane bile çatlak yok. Ama göguslerime ve bacaklarıma sürmedim ve hep catladılar. Hergun duzenlide surmedim. Kaşındıkça sürdüm gerildigini hissettikce surdum. 6 aydan sonra daha sık surmeye basladım. Dogum yapali 6 ay oldu.gobegimde hic catlagım yok suan.

catlak olacak ise 6. Ay gibi olmaya baslar ,,,,olacak ise olur krem filan fayda etmez ,,,,krem kullandigim halde olmusdu,,,,bu biraz irsi biseymis annenin halanin teyzenin filan olmusmu olmayan varsa ona benzersin insallahta olmaz

20.haftamız bitiyor ama bende de hiç bişey yok iki üç gündür badem yağı sürüyotum gece yatmada o kadar

Catlak kremlerine onca para dokmeyin arkadaslar. VAZELIN kullanın. Gobegime vazelin surdum bir tane bile çatlak yok. Ama göguslerime ve bacaklarıma sürmedim ve hep catladılar. Hergun duzenlide surmedim. Kaşındıkça sürdüm gerildigini hissettikce surdum. 6 aydan sonra daha sık surmeye basladım. Dogum yapali 6 ay oldu.gobegimde hic catlagım yok suan.
valla iyi fikir vazalin sureyim bari.

Çatlağım yok benim hiç
sadece göbek deliği içinde ve etrafında elastikiyet kaybı var biraz...azcık büzüşüyor karnımı sıkınca

Tesekkürler kızlar benimde zaten kilo alıp vermekten kalan çatlaklarım var ve çatlak oluşumuna yatkın bi cildim var. En az hasarla kurtarmaya çalışıcam bakalım

valla iyi fikir vazalin sureyim bari.
Kızlar vazelin sürmek gibi bir hata yapmayın ben de birinden duydum 1 ay sürdüm catlayacagi varsa zaten çatlıyor..Neyse 1 ay sonunda çatlaklar gözle görünür şekilde çoğalmaya devam etti..Doktora sordum o kadar da dikkat ediyorum vazelin sürüyorum diye güldü bana aferin dedi çatlamaya meyilli vücudunu daha da mahvediyorsun dedi vazelin içeriğinden dolayı aksine çatlmaya yardımcı oluyormuş kizlar şimdi birşey yok dersiniz ileride pişman olmayın.O iyi geliyor diye duyduğunuz kişiler muhtemelen bünyesi catlamaya meyilli değildir

Benimde kilo alıp vermekten sağ ve solumda çatlak var onun dışında hiç yok doğumum yakın. Sadece bu yanlarımdaki çatlakların üstünde kırmızı kırmızı bişeyler oluşmaya başladı

Ben hiç yağ ya da krem sürmüyorum. Çatlağım yok henüz. İlerleyen haftalara bakiciz :) Anneme karnını bacaklarını açtırıp baktım onda da yoktu. O duruma güvendim biraz. gebeliğe 58 ile başladım şu an 64 kiloyum. Kilonuzu stabil tutarsanız, bir de genetik faktörler yanınızdaysa çatlak olacağını sanmıyorum. Hızlı kilo alımı ciddi çatlak yaratıyor. Ona dikkat edin. Bir de ben duşta vücut şampuanı, sabun vs kullanmıyorum, keselenmiyorummbedenin nem dengesini korumak için. 23. Haftaya kadar kullanıyprdum birden gerginliğe bağlı kaşıntılar başladı, duş jeli kullanmayı kesince geçti. Böyle işte kızlar...

bende çatlak olma meselesini tamamen kişinin yapısına bağlıyorum ben nemlendirdim ama noldu ilk aylardan beri çatlıyor zaten karnım büyüdükçe kendimi yarılacak gibi hissediyorum içerde yer yok sanki büyük baskı oluyor. çatlayacaksa çatlıyor onları sevmeye çalışmak daha kolay :)

Tamamen yapısal bir durum. Ben 4. Ayda başlamıştım çatlamaya bebeyağı vs. hiç kar etmemişti. Bildiğin harita.. Bunda da bir şey kullanmıyorum zaten çatlak daha ne kadar çatlayacak ki :işsiz: kilodan dolayı kol ve bacaklarda da var. Zeytinyağı iyi gelmişti ama o da pis kokuyor :KK12:

Tamamen yapısal bir durum. Ben 4. Ayda başlamıştım çatlamaya bebeyağı vs. hiç kar etmemişti. Bildiğin harita.. Bunda da bir şey kullanmıyorum zaten çatlak daha ne kadar çatlayacak ki :işsiz: kilodan dolayı kol ve bacaklarda da var. Zeytinyağı iyi gelmişti ama o da pis kokuyor :KK12:
eşin sorun etmiyorsa boşver çürüyüp gidecek bir beden zorla değiştiremem çatlıyorsa çatlasın :D

kızlar bende dün ablama aynı soruyu sordum ne zaman çatlamaya başladı diye son 3 haftada çatladı dedi, benim henüz yok ama hala olabilir gözü ile bakıyorum aklıma estikçe aktardan aldığım karışım bir yağ var içeriği çok zengin yağlar var ve güzel kokuyor onu sürüyorum bakalım sonuna kadar ne olacak . ha bir de hamile iken çatlak boyutu tam anlaşılmıyor dedi ablam.

eşin sorun etmiyorsa boşver çürüyüp gidecek bir beden zorla değiştiremem çatlıyorsa çatlasın :KK70:

Sorun etmiyor o hiç problem değil onun için.. Bende takmıyorum napim yani :D anne olmak kolay değil :D

• Beğen
Reactions: mnt
Back
X