Yarım gün kreş

hanyolcuhanciyolcu

Aktif Üye
Pro Üye
28 Eylül 2024
1.418
4.154
48
30
Hanımlar iyi akşamlar.
20 ayının icinde bir kızım var. Son günlerde onu haftada 3-4 gün olacak şekilde yarım gün kreşe mi versem diye düşünüyorum.
Akranları veya yakın yaş grupları ile oynamayı çok seviyor. Evin içerisinde bir yere kadar verimli olduğumu düşünüyorum.
Yarım gün kreşler sanırım 3-4 saat oluyor. Olumlu olumsuz yönleri ile deneyimleyen varsa yazarsanız çok sevinirim.

Kreş değil de oyun grubu ya da atolye bilmiyorum götürebilirsiniz arkadaşım bebeğini götürüyor 3 gün yarım gün baya memnun

Hanımlar iyi akşamlar.
20 ayının icinde bir kızım var. Son günlerde onu haftada 3-4 gün olacak şekilde yarım gün kreşe mi versem diye düşünüyorum.
Akranları veya yakın yaş grupları ile oynamayı çok seviyor. Evin içerisinde bir yere kadar verimli olduğumu düşünüyorum.
Yarım gün kreşler sanırım 3-4 saat oluyor. Olumlu olumsuz yönleri ile deneyimleyen varsa yazarsanız çok sevinirim.
Benim oğlum bu kadar küçük değil 38 aylık başladı kreşe 2 ay olmak üzere ilk başta çok zorlandım kendi adıma şuan iyiki diyorum oğlumda severek gidiyor ağzından öğretmenleri ve arkadaşları düşmüyor saat 9 10 gibi bırakıp 3 te alıyoruz.

Hollandada anaokulu 2 yaşında başlıyor ve günde 3 saat. Biz yurtdışındayız, benim çocuklarımı sosyalleşyürecek kimsem olmadığı için büyük 2 yaşında küçük 6 aylıkken (günde 2saat, haftada 3gün) başladı oyun gruplarına gitmeye. Çok şükür hiç bir sorun yaşamadık. Öyle sık hasta olan çocuklar da değillerdir. Bence çok faydasını gördüler. Tertip, düzen, sıra, topluluk içinde nasıl davranılır çok güzel biliyorlar. Çocuklar da birbirlerine çok saygılılar öncelikle. Kızım 3 yaşında 3-5 yaş grubunda. 5 yaşında erkeler kızıma parkta nasıl tırmanılır onu öğretiyorlar.

Hollandada anaokulu 2 yaşında başlıyor ve günde 3 saat. Biz yurtdışındayız, benim çocuklarımı sosyalleşyürecek kimsem olmadığı için büyük 2 yaşında küçük 6 aylıkken (günde 2saat, haftada 3gün) başladı oyun gruplarına gitmeye. Çok şükür hiç bir sorun yaşamadık. Öyle sık hasta olan çocuklar da değillerdir. Bence çok faydasını gördüler. Tertip, düzen, sıra, topluluk içinde nasıl davranılır çok güzel biliyorlar. Çocuklar da birbirlerine çok saygılılar öncelikle. Kızım 3 yaşında 3-5 yaş grubunda. 5 yaşında erkeler kızıma parkta nasıl tırmanılır onu öğretiyorlar
Kesinlikle katılıyorum iki ayda bile çok faydasını gördük kendi kendine çok güzel yemek yemeye, çok güzel kalem tutmaya başladı birşey yaparken sıra beklemeyi, itiraz etmemeyi, hatalı olduğunda özür dilemeyi, teşekkür etmeyi, sofrada yemeği bitince tabağını tezgaha koymayı vs vs çok güzel öğrendi evet bunları bizde öğretiyorduk ama bu kadar güzel yapmıyordu, evde otorite bir yerde işlemiyor malesef ve çocukların bir yerde otoriteyede ihtiyaçları var.

Bence az daha disinizi sıkın haziran temmuz gibi hastaliklar azken krese yarim gun baslatin. 9-12

Oglum 2.5ta basladi cok faydasini gordum. Haftasonu parka gittitimizde herkes sirasini beklesin diyor. Toplum icinde uyulmasi gereken kurallari, birlikte hareket etmeyi ogreniyolar. Ben hem onun icin hem kendim icin cok faydasini gordum. Sadece mutlaka ayda 1 hasta oldu cunku tam hastalik doneminde basladi. Eylulde basladi, maalesef sicakliklarin birden dusmesi ve hergun baska bir ortamda bulunmak daha sık hastalanmasina sebep oldu. Ama zaten ilk kres senesi ayda bir hastalanmak normal karsilaniyor. Bu yuzden ilk sene yazin baslamasini tavsiye ediyolar.

Merhaba bu aylarda oyun grupları daha mantıklı olur.Ben öyle yapmıştım.
Şu an kızım 4 yaşında ve yarım gün gidiyor kreşe.Normalde gittiğimiz kreş tam gün ama ben 8.30da bırakıp 13.00 da alıyorum.
Günün en verimli saatlerini kreşte bir şeyler öğrenerek geçiriyor.Öğleden sonra da annemle olacağım huzuru var tabi.

Bence az daha disinizi sıkın haziran temmuz gibi hastaliklar azken krese yarim gun baslatin. 9-12

Oglum 2.5ta basladi cok faydasini gordum. Haftasonu parka gittitimizde herkes sirasini beklesin diyor. Toplum icinde uyulmasi gereken kurallari, birlikte hareket etmeyi ogreniyolar. Ben hem onun icin hem kendim icin cok faydasini gordum. Sadece mutlaka ayda 1 hasta oldu cunku tam hastalik doneminde basladi. Eylulde basladi, maalesef sicakliklarin birden dusmesi ve hergun baska bir ortamda bulunmak daha sık hastalanmasina sebep oldu. Ama zaten ilk kres senesi ayda bir hastalanmak normal karsilaniyor. Bu yuzden ilk sene yazin baslamasini tavsiye ediyolar.
Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. Yaz döneminde genelde oyun gruplarında da etkinlikleri bahçede yapıyorlar. İlk etapta kreşte de böyle başlarsa hem hastalik hem de adapte olma konusu daha rahat geçer diye düşünüyorum.
Benim gönderme isteme amacım da aslında tamamen yaşıtları ile bir şey paylaşması. Diğer faydaları olursa ne ala. Yazın tam 2 yaşını da doldurmuş oluyor aslında. Umarım düzgün bir yer bulurum.

Merhaba bu aylarda oyun grupları daha mantıklı olur.Ben öyle yapmıştım.
Şu an kızım 4 yaşında ve yarım gün gidiyor kreşe.Normalde gittiğimiz kreş tam gün ama ben 8.30da bırakıp 13.00 da alıyorum.
Günün en verimli saatlerini kreşte bir şeyler öğrenerek geçiriyor.Öğleden sonra da annemle olacağım huzuru var tabi.
Günaydın. Oyun gruplarına gidiyoruz aslında ama ben çalıştığım için hep hafta sonu gruplarına gidiyoruz. O da 1 gün 1 saat oluyor. Hevesini bile alamıyor. Benim düşündüğüm saat aralığı da aslında tam sizinki gibi. Yani 3-4 saat oyanalanabilecegi, yaşıtları ile bir şeyler paylaşacağı bir ortam olsun

Günaydın. Oyun gruplarına gidiyoruz aslında ama ben çalıştığım için hep hafta sonu gruplarına gidiyoruz. O da 1 gün 1 saat oluyor. Hevesini bile alamıyor. Benim düşündüğüm saat aralığı da aslında tam sizinki gibi. Yani 3-4 saat oyanalanabilecegi, yaşıtları ile bir şeyler paylaşacağı bir ortam olsun
Hafta içi kim bakıyor?Ben mesela hafta içi götürürdüm 2-3 saat kalırdı.
Onun da çok faydasını görmüştüm,kreşe başlarken de zorlanmamıştık bu yüzden.

Hafta içi kim bakıyor?Ben mesela hafta içi götürürdüm 2-3 saat kalırdı.
Onun da çok faydasını görmüştüm,kreşe başlarken de zorlanmamıştık bu yüzden.
İse her gün gitmiyorum. Bir hafta 2 gün 1 hafta 3 gün evde olacak şekilde çalışıyorum. Benim evde olduğum gunler bir süre sonra sıkılıyor hissediyorum. Biraz da bu sebeple istiyorum aslinda. Sizin gibi 2-3 saat yaşıtları ile birlikte olabileceği bir ortamda olması onun açısından iyi olur diye düşünüyorum

İse her gün gitmiyorum. Bir hafta 2 gün 1 hafta 3 gün evde olacak şekilde çalışıyorum. Benim evde olduğum gunler bir süre sonra sıkılıyor hissediyorum. Biraz da bu sebeple istiyorum aslinda
Çevrenizde mutlaka vardır öyle kreşler.
Şiddetle tavsiye ediyorum kreşi.Biz 3,5 yaşında başladık.Keşke daha önce gönderseydim diyorum.

Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. Yaz döneminde genelde oyun gruplarında da etkinlikleri bahçede yapıyorlar. İlk etapta kreşte de böyle başlarsa hem hastalik hem de adapte olma konusu daha rahat geçer diye düşünüyorum.
Benim gönderme isteme amacım da aslında tamamen yaşıtları ile bir şey paylaşması. Diğer faydaları olursa ne ala. Yazın tam 2 yaşını da doldurmuş oluyor aslında. Umarım düzgün bir yer bulurum.
Evet cok iyi dusunmussunuz. Yasitlariyla bir arada vakit gecirmesi cok onemli. Ben calistigim icin tam gun birakiyorum 8.30-15.30 oglen orada uyuyor baya keyif aliyor. Ama calismasam bile bu yasta gonderirdim cunku evde benimle sıkılıyor. Orada surekli bir etkinlik, hava guzelken bahce vakti vs derken cani hic sıkılmıyor. Ama ilk ay cok agladi benden ayrilmak istemedi. Umarim icinize sinen bi yer bulursunuz.

Oğlum 1 buçuk yaşındayken başladı kızım da şuanda 14 buçuk aylık 1 buçuk aydır yarı zamanlı gidiyor kreşe, biz her zaman faydasını gördük sosyallik, kural kavramı ve kendi kendine bir çok şeyi yapabilme anlamında ve birçok başka konuda da tek dezavantajı (tabi buna dezavantaj denmeyebilir bağışıklık açısından) kreşe gitmeyen çocuklara nazaran daha sık hasta olmaları

Back
X