Çatlaklar konusunda ne yapmalı?

Herkes ayni hindistan cevizi yagini almis sanirim kizlar:)) bende dun ondan aldim kokusu cok guzl guzelde nemlemdiriyor , bebe yagi suruyordum bir aydir karnim belim pul pul oldu nemlendirecegone kurutumu anlamadm.yada bayatti iki bucuk yillik yagdi , bende hindistan cevizi ysginin cok faydali olduguni okudum sbah aksam suruyorum insallah faydasimi goruruz ya
İnşallah görürüz canım, aynen mis gibi kokuyor :)

Herkes ayni hindistan cevizi yagini almis sanirim kizlar:)) bende dun ondan aldim kokusu cok guzl guzelde nemlemdiriyor , bebe yagi suruyordum bir aydir karnim belim pul pul oldu nemlendirecegone kurutumu anlamadm.yada bayatti iki bucuk yillik yagdi , bende hindistan cevizi ysginin cok faydali olduguni okudum sbah aksam suruyorum insallah faydasimi goruruz ya

Bebe yağı bana da o kadar kötü geldi ki anlatamam... ilk zamanlardan itibaren kullanayım demiştim.benim cildim de çok kuru çünkü. bebe yağı inanılmaz berbat yaptı. herkese aynı etkiyi yapmıyormuş demekki iyi diyenler de var çünkü :) ben ev yapımı zeytinyağı kullanıyorum çok memnunum

Vallahi hindistan cevizi yagi cok pahali hemende bitiyor ben bi hindistan cevizi yagi kullaniyorum bi bebe yagi ama cidden bebe yagi derimi pul pul yapiyo yani surdukten sonra nemli gbi oluyor ama pul pul olmaso garip demekkinyeterli gelmiyor nem konusunda

Gebelik çatlakları hakkında

Çatlaklar; yani karın bölgesi, göğüs, kalça ve basenlerde oluşabilen koyu renkli çizgiler derideki bağ liflerinin uzun süre gerilmesiyle oluşur.

Hamilelik esnasında oluşan çatlaklar hakkında bilgilere hemen ulaşın.

catlaklar_konusunda_ne_yapmali.jpg

Çatlaklar

Gebeliğin hoşa gitmeyen yan etkilerinden biri, gebelik çatlaklarıdır. Cildimizde birçok katman var. Bunlardan ortada olan “alt deri” esnektir ve cildin gerildikten sonra eski haline dönmesine izin verir. Ama cildin bazı bölgeleri gebelik gibi etkenlerle uzunca bir süre gergin kalırsa, alt deri esnekliğini kaybedebilir. Derideki bağlantı liflerinin koptuğu noktada da renk kaybı ortaya çıkabilir; deri önce kahverengi veya kızılımtrak, sonrasında da doğal deri renginizden daha açık bir tona dönüşebilir. Bu izler göbeğinizde, göğüslerinizde, kalçalarınızda, basenlerinizde ve fazla kilo aldığınız herhangi bir bölgenizde oluşabilir.

Merhaba, ne yazık ki aile genetiği olarak çatlaklara çok elverişli bir tenim var. Bu sebeple en büyük korkum gebelikte karnımda oluşacak çatlaklar oldu. Hamile olduğumu öğrendiğim anda derin bir araştırmaya girdim. Fiyatı ne olursa olsun mutlaka çatlakların oluşmaması için bir şeyler kullanmam gerekiyordu. Çünkü çatlaklar daha oluşmaya başlamadan önce önlemini almamız gerekiyor. Aksi halde çatlak tedavisinde %100 sonuç veren hiçbir tedavi yöntemi bulunmuyor. En iyi çözüm hiç oluşmamasını sağlamak. Yaptığım araştırma sonucu Lierac Phytolastil çatlak jeli ile tanıştım. Hamileliğimin ilk aylarında kullanmaya başladım. Fiyatı pahalıydı (2014 senesinde 100 ml. fiyatı 150TL) ama ne olursa olsun hiç riske atamazdım. Her sabah ve akşam jeli ihmal etmeden, hiç üşenmeden ve cimri olmadan hamile iken çatlaması muhtemel bölgeler olan, göğüs ve göğüs çevresi, karın bölgesi, bel bölgesi, kalça, basen ve diz kapakları arkasına sürdüm. Burada önemli olan kısım hiç ihmal etmemiş olmamdı. Jeli sürmeden yatağa girdiğim akşam aklıma gelince yataktan fırlayıp ve sürüp öyle yatardım, yani hiç üşenmedim. Jeli hamilelik süresi boyunca ve hatta doğum yaptıktan sonra 1 ay sonrasına kadar düzenli bir şekilde kullandım. Hamileliğimde 24 kilo almış olmama rağmen sonuç: mükemmel... sadece karnımda incecik birkaç çatlaklar oluştu. Ama çok yakından ve çok dikkatli bakılmadığı sürece asla görülmüyor. Eğer hamilelikte çok kilo almasaydım eminim onlar da oluşmayacaktı jel sayesinde. Şuan kafama takmıyorum çünkü belli bile değil. Doğum yaptım ama rahatlıkla bikini giyebiliyorum. Bunu da bu jele borçluyum. Eğer bu jeli kullanmasaydım eminim şuan harita gibi bir karnım olacaktı ve çatlaklardan kurtulamayacaktım. Hem hamilelikte kullanım için herhangi bir zararı yok çünkü bitkisel. Bebeğim çok şükür sağlıkla doğdu. Bu jeli gebelikte çatlak sorunu yaşamak istemeyen herkese gözü kapalı öneririm. Eminim pişman olmayacaksınız. Unutmayın, sabah akşam üşenmeden düzenli kullanmanız gerekiyor, aksi halde paranız boşa gider.

Son düzenleyen: Moderatör:
X