madecassol her eczanede bulunan bir merhem güzelim,yara bere olduğunda reçeteye yazar doktorlar.kandan zengin bir bağ doku oluşumuna yardım eden birşey.6 lira civarında fiyatı var. asitli falan değil ayrıca,ben kulak temizleme çöpüyle sadece çatlaklara bastırarak sürdüğüm için öyle dedim.krem kanatmaz elbbete ama kulak temizleme çöpü çizebilir kanatabilir.
uzatmadan cevaplara geçeyim :)
- Çatlaklarım 6-7 yıllık falan.öyle buruş buruş görüntü yoktu.gergin ama yırtılmış, çizik çizik
-madecassol güneşli günlerde kullanılır mı sorusuna gelince,bilimsel bir cevabım yok ama içinde koruma faktörü olduğu falan yazmıyor,bence sürüp hemen güneşe çıkmak sağlıklı olmaz.ben çatlak görüntüden dolayı etek falan giymeyi şimdilik tercih etmediğim için güneş de görmüyorlar. ama bence direkt maruz bırakmamak gerekir.
-kremin kanser falan yaptığını sanmam.zaten öyle abartılacak ağır bir krem değil bu,hangi eczaneye sorsan bilir,hangi doktora söylesen yazar.ilaç yani, kozmetik değil.
-bende şikayetçiyim cildimin bu kadar dayanıksız olmasından ama bana annemden miraslar.eminim yani genetik yatkınlık bu şansızlığın en büyük nedeni.ki annemin varisleri de vardır,ben çok ayakta durmadığım halde aşağıya ekleyeceğim fotodan göreceksiniz ki benim de varislerim oluşmaya başlıyor. ama ben bu mücadeleyi bırakmam
gelelim fotoğrafa...aşağıdaki fotoğrafta 3 hafta öncesine kadar sedefli sedefli parıldayan,oldukça geniş,iğrenç görünen çatlakların silinmeye başlamış halini göreceksiniz.
"E hani geçmemiş ama bu" denilmesi ihtimaline karşı söylüyorum: henüz 3 hafta oldu ve dikkat ederseniz çizgiler ince ve silinmeye başlamak üzere,ve aşırı yakın çekim bir fotoğraf oldu.ben kendi kendime gelin güvey olmadığıma eminim.önceden bacak spreyleriyle kapamaya çalışınca bile,bir tek çizigiyi kapatamıyordum çünkü yırtıklar geniş ve parlaktı,kapanmıyordu... şu anda bronz tonlarda bacak spreyiyle çatlaklar varla yok arası görünüyor.mükemmeliyetçi olmasam etek-elbise giyerim bile.
siz de motive olun,çaresinin olduğunu bilin ve çatlaklarınızla ilgilenin arkadaşlar.sonra da sonuçları izleyin. inşallah tamamen geçmiş hallerinin de fotolarını koyucam buraya.bu arada size kanatmayın çok hırpalamayın dememin sebebi fotoğrafta göreceğiniz üzere,benim bastırararak kremlemem sonucu oluşmuş morluklar
siz daha dikkatli olun,bol şans ve sabırlar diliyorum
Çatlaksız günler
Eki Görüntüle 721752