daha öncede bu başlığa ve başka bir başlığa çatlakla ilgili özellikle kendi çatlaklarımla ilgili bilgi verip kahve limon karışımının sonuçlarını yazmıştım. kahve limon kürü güzel bir şey ancak oluşmuş çatlaklara etkisi sıfır... boşuna zaman harcamayın demiyorum çünkü herkesin cilt tipi farklı ne iyi gelir ne gelmez bilemem.. ama bu başlıktan sonra kahve limon benim için doğal peeling olarak yüzümü temizleyen ölü derilerini atan ve kimyasal olmadığı için korkmadan doya doya yüzüme sürdüğüm bir ürün oldu. gelelim çatlak mevzuna;
öncelikle okuyorum bazı arkadaşlar "yırtık" denilen illeti çatlak sanıyorlar. arkadaşlar gözünüzü kapatıp elinizi sürdüğünüzde bariz bir şekilde bir tırtık olsun oyuntu olsun ve yeni başladığında rengi eğer morumsu bir haldeyse bu %99 ihtimal yırtıktır yırtık kas üzerinde olan ve hiç esnek olmayan bir dokudur ve bu kırılabilir.. kırıldığında üst taraftaki yağ ve cilt katmanında boşluk oluşturur ve geçmez. çatlak ise sadece kuru kalmış derinin zorla esnemeye çalışmasından oluşan deri deformasyonudur ve emin olun geçebilir. benim kalçamın yanlarında çatlaklarım sol üst bacağımda da dar bir pantolonla tıka basa yemek yedikten sonra bir saat bacak bacak üstüne atmam suretiyle yırtıklarım vardı. yırtıklarım mosmor çatlaklarım parlak sedefti.
inatla söylemeye devam ediyorum çatlaklar iz olarak kalır ama donuklaşabilir zahmetli olur ama görünmez kılabilirsiniz.. ama yırtıklardaki o bahsettiğim tırtıklı his geçmez ve kötü ışıkta neşterle kesilmiş gibi kalır ama rengi doğal cilt rengine döner!! çatlak gibi kalmaz yani... tabi daha sonra soğuk duş kese vb.. yöntemlerle o yırtıkları sıkılaştırıp ufaltabiliriz zira benimkiler eskiye oranla gayet sıkı küçük bir hal aldılar inanıyorum daha da küçülür diye.
tarif falan vermiyorum ama artık ne yapsam diz çöküp yalvaramam
sabah uyandığınızda acnelyse sürün (ince bir tabaka) eczanede bulunanlar çatlağa iyi gelmez diyorlar bu yüzden almamıştım çok pişmanım belki şuan hiç iz kalmayacaktı.
öğlen evdeyseniz ya da imkanınız varsa madecassol sürün ve akşam bir daha madecassol sürün. acnelyse soyan yakan bir kremdir bunu bir kez ve incecik sürmenizde fayda var ama madecassolü sürdükten sonra parmaklarınızla ovalayın öyle bir kremdir ki bu ovaladıkça köpürür rakı beyazından peynir beyazına döner işte o hale gelinceye kadar parmak içlerinizle ovalayın bembeyaz olunca birazcık daha ovalayıp bırakın üstünüzü giyinin oturun bir yeşil çay için ne biliyim keyfinize bakın .. ben 10-11 ay gibi bir sürede bikini giyebilecek hale geldim biraz pembelik var diye utandığımdan hep shortla gezmiştim ama giymeseydim de olurdu yani :)
ufak bir tavsiye .. bu kremleri kullanırsanız ve işe yararsa inş yarar yaz geldiğinde atıyorum göbekte mi çatlaklarınız yırtıklarınız vardı işte o çatlaklı bölgenize güneş sütü sürün!!! unutmayın ne kadar az yanarsa o bölge o iğrenç çatlak izleri bir o kadar görünmez!!! bronzlaşma sevdanızdan lütfen vazgeçin türk kadını kusura bakmayın ama kömür gibi cehennem ateşinde yanmamışsa mutlu olamıyor bunlardan biri de aynı yaşta olan kuzenim mahaelesef .görüyorum hep yüzünü yakmamış alt taraf pascal nouma gibi yapmayın valla :) .. umarım yardımcı olurum ve uzun yazdığım için kusura bakmayın çok az yazıyorum foruma yazdığımda da böyle destan oluyor ayların birikimiyle...
ama ben yine belki kalan kalıntılarda biraz daha hafifler diye gidip acnelyse madecassol ve bir de extradan kendimi şımartıp evigen ampül alacağım. eğer isteyen bekleyen olursa hiç üşenmeden ayda bir falan gelir buraya yazarım kalıntılarda gitti diye vs.. yoksa yine aylar sonra yazarm :))
dipnot: acnelyse + madecassol tedavisini 1-2 ay uygulayıp olmuyor diye yazmayın nolur dedim yukarda 11 ay uğraştım diye..