çatısız evde oturmak

aysem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2010
7
0
36
Kocaeli
Arkadaşlar, bir sorum olacaktı.Ev almaya karar verdik.Kocaelide Kavanium Evleri nden bir daire beğendik ve üst komşuyla uğraşmıyalım diye en üst kat düşünüyoruz.Ancak sitedeki evlerde normal kiremitli veya shingle denilen çatı modelinden yok,binanın üstünde düz zemin var.Satıcıya sorduğumda evlerin çatıları yok, fakat ses ve ısı yalıtımlıdır dedi.Gizli çatı deniliyormuş bu sisteme.Benimde içime kurt düştü ve kararsız kaldım.kışın acaba su alma veya soğuk olma gibi problemler yaşarmıyız.Aranızda bu tip dairelerde oturan varmı??veya bu tip dairede yaşayan komşularınız filan varmı??Tek üye olduğum forum burası olduğu için konuyuda burada açmak istedim..Değerli yorumlarınızı bekliyorum.Yoksa bir alt katınımı alsak...??

Bizim bir tanıdığımızn evinin çatısı yok oradan biliyorum bina ortak diye birlik olup çatı yaptırmıyorlar.Kimse yanaşmıyor ama olan en üst kattakine oluyor.

Evi çok beğendiyseniz alın ama çatı yaptırmayı göze alın.Çatısız ev yazın çok sıcak kışınsa çok soğuk oluyor

kesinlikle vazgeçin ben çatısı olmayan evde oturdum en üst katta..kışın çok soğuk yazında sıcaktan durulmuyordu..doğalgazlı ise kesinlikle ısıtamazsın ..ısı yönünden ara kat her zaman iyidir..

Çatısı olmayan evlerde oturmayın bayanlar. Çatıların görevi, soğuk havayı engellemek ve evdeki sıcaklığı korumaktır.

Dip not: Ve çatı yaptıracaksanız eğer meyilli yaptırın. Çünkü hem yağmurun hemde karın basınç etkisini azaltacaktır.

Isınma yönünden çok doğru söylemişler, ara kat her zaman daha iyidir, alt ve üst katın ısısını alır hem.Üst katlar manzara olarak güzel oluyor, çatılarda üstte komşu olmaması avantajı var hani gürültü falan yapan olmaz,o açıdan iyi ama su akıtırsa aldığınıza pişman olursunuz, o riske değmez.

canim ben yurtdisinda yasiyorum yanlis anlama belirtmek istedim ki Burda kullanilan malzeme ,iscilik,mimari daha iyi olmasina ragmen cati olsa bile en ust kat cekilmez diyorum.yazin yanarsin kisin donarsin.türkiyedede ablam oturdu 2 sene catisiz bi evde ev sahibi sizinki gibi yok soyle iyi Boyle bilemm ne dedi ama kisin dondu zavallim odedigi dogalgaz parasiyla bir ev alirdi oyle diyim yazinsa bir felaket koca gun gunesi yedigi icin disaridan bile daha sicak oluyo cehennem gibi 2 sene gecirdi allahtan kiraciydida cikti bide siz almayi dusunuyosunuz sanirim bence bi kac kere daha dusunun derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…