çatı muayenesi??

canım dediğim gibi bazı doktorlar yapmıyormuş bu muayeneyi. Ama bukadar stres yapma ya şimdiden. Zaten gözüyle bakmıyo, eliyle yokluyo sadece :) .Üzerindede örtü oluyor. Biyerini görmüyo doktor. Erkek doktor olsa daha kötü ama, bayan dr. olunca yine bir derece daha rahat oluyor insan. Bebeklerimizin sağlığı için nelere katlanıyoruz, bukadarı bence okadar dert edilecek birşey değil. Rahat ol canım. Belkide hiç bakmaz doktorun.

Benimde bir buçuk ayım kaldı henüz çatı muayenesi olmadım,doktorum bu konuda bir şeyde söylemedi ama hafta sonu kontrole gittiğimde kendim sormayı düşünüyorum çünkü arkadaşlar bu cidden önemli yapılmasında bence çok büyük fayda var.Bizler doğum yapıcaz ve sanıyorum ki bu muayene doğumun yanında çerez gibi kalıcak:)böyle şeyleri kafanıza takarak bilinç altınıza yerleştirmeyin derim herşeyi oluruna bırakın biraz. Açıp incelemeyecekler ya gözleriyle, kuzununda dediği gibi o bölge örtülü olacak.Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..

caldion moralini bozma canım, dr sadece muayene edecek, bazıları hiç muayene etmiyor öyle, ama bu ne kadar doğru bilemiyorum.

psikolojini bozma hiç düşünmemeye çalış, sonuçta bizim ve bebeğimizin sağlığı için yapılıyor bu...

ben düşünmüyorum hiç doğumu da elle muayeneyi de. sadece hamileliğimin tadını çıkarmaya çalışıyorum, tekmelerini hissetmeye çalışıyorum. hazırlıkları düşünüyorum. şimdilik bir ağrım sızım yok uykusuzluk da yok, en güzel zamanındayım.
bence sen de şu anın tadını çıkar zamanı gelince nasılsa her şey gerçekleşecek. dua edelim ki sağlıkla olsun her şey.

bence kasmayın kızlar kendinizi. benim korktuğumdan değil sadece utanıyorum işte.

ehüüü ehüüüü yarın kontrolüm varrrrrr

son gittiğimde bahsetmemişti yarapmıkinee çatı muaynesiiii

benim doktorum erkekkk bi 24. haftamda rahim ağzımı ölçmek için alttan usg ile bakmıştı ama şöyle bir göz ucuyla bakıp hemen cihazı yerleştirmişti
ama çatı muaynesi elle yapılıyoooo doğumda o acıyla aklıma bile gelmez heralde ama böyle kendimdeyken doktorda olsa bir erkek eli düşününcee utanıyo insan yahuuu
neyse kızalr yarın yazarım size
ama büyük ihtimalle yapmıycaaaakkk

hemşiresi yapmıyo demişti şimdiki cihazlar çok gelişmiş gerek kalmıyo filan demişti
inşallah doğrudurrr

Arkadaşlar yazdıklarınızın hepsini okudum evet çatı muaynesi zor bi durum hem utanıyorsun hem de acı çekiyorsun.Sizleri korkutmak istemem ben 7.ayımda sancılandım ve doktora gittim benim çatı muaynesini ebehemşireler yaptı acı çektim evet ama dogum sancısı daha beter doğum sancısının yanın da çatı muaynesinin lafı bile olmaz bu yazdıklarımı okuyunca karamsarlıga kapılmayın lütfen herkezin fizik yapısı farklı mesela benim rahimim çok ilerdeymiş o yüzden çatı muaynesi zor oldu arkadaşıma sordugumda sen acı çektin mi diye arkadaşım ben hiç bişey hissetmedim hiç acımadı dedi ama yine de herşeye deger bebeğinizi kucagınıza aldıgınız da ne çatı muaynesi nede doğum sancısı sanki hiç yaşamamış gibi olacaksınız ama benim bu duygularım kısa sürdü malesef erken dogum yaptım ve bebeğim bitanecik kızım 2 saat dayanabildi nefes borusu daha tam olarak gelişmedigi için kaybettik onu inşallah sizler hayırlısıyla tam günün de sağlıklı,sıhhatli kucagınıza alırsınız artık yeniden darısı benim başıma allah yardımcınız olsun...

canım annem seni çooooooook seviyoruuuuuuum.. çok zormuş, annem. anne olunca anladım..

kızlar ben şuan 28.haftamdayım ,doktorum bebek büyük görünüyor sezeryan olur büyük ihtimalle dedi.. yani kesin sezeryan olucam ben bu durumdada çatı muayenesi yapılıyormu ki? gerek yoktur dimi? bilgisi olan varmı

aaaa kızlar benim rahim ağzım kısa erken doğum riski taşıyorum ve bize cinsel ilişki filan yasak bu durumda doktorum çatı mua.de yapmaz heralde dimi

benim dr um 38 ci haftada yapmıştı kesinliklede acımıyor anlamsız bişey olsa yapılmaz bence bazı d rların yapmaması saçma gibi ama inan korkulacak yada acı veren bişey degil emin ol

BENİM DOKTORUM YAPMADI MUANE YADA GEREK GÖRMEDİ BENİMDE İŞİME GELDİ SORMADIMkaydirigubbakcemile3 2 GÜN SONRA SUNİ SANCIYLA DOĞUM YAPACAĞIM İNŞ TABİ KORKUDA YOK DEĞİL YANİİ:1no2: HERKESE YAPILMIYOR BU MUANE YANİ AMA DOĞUMDA MUHAKKAK YAPILIYOR DİYE BİLİYORUMM YANİ KAÇIŞ YOK sırnaşık şey

ama bnce yapılmalı ya nasıl yapmalzar bu saçmalık sonuçda bu muayenenin amacı kemikleirn bebegin geçişine uygun olup olmadıgını görmek sancılar başlayınca mı karar vereckemiş normal olup olmadıgına benim dr um bana sen n orml dogum yaparsın betül ama dedi bu bebek snei çok zorlar dei dikişleirn çok olur dedi dogru çünkü 40 dikişim vardı rahim içine atılanlar aylarca sızladı ama en nihayetinde geçti tabi ama olsun genede ne bileyim yaw

haftaya 38 haftalık olucaz ve benim de çatı muayenem olucak.ama pek korkmuyorum.çünkü bu bebeğe sahip olmak için öncesinde o kadar çok şey yaşadım ki elini sokmayan doktor ve hemşire kalmamıştı:kedi:.çok zor günlerdi.hatta hiç bu kadar uzun zaman elletmediğim olmamıştı kaydirigubbakcemile3.yaşadığım onca şeyden sonra bu çatı muayenesi bana çok basit bile geliyo diyebilirim.çatı muayenemden sonra size yine yazarım umarım bi sıkıntı yaşamadan bebişlerimizi alırız ellerimize.

ben de hsg filan çektirdiğim için sonuçta daha kötü olamaz diyorum ya... görücez bakalım bir iki sn.lik bi şey sonuçta...

kızlar bnm de erken doğum riskim var dr geçen rahimde açılma var mı die kontrol etti.ben bakacagını tahmın ettiğim için elbise giyip gittim.pantolon giyince tamamen acık kalıo sonra hemşire öertü verio ama bana kötü gelio.elbise oldugu için rahattım dr bakmadı bile zaten.eldiven giydi parmağını soktu sadece ilk dokundugunda hissettim o da acı deil yani.zaten ben o an bebeğimin erken gelmemesi için dua ediyordum yani baktı mı bakmadı mı umrumda deildi önemli olan bebeğim.o an sadece dr.un 2 dudagının arasından cıkacak kelimelere kilitleniosun.takmayın bence önemli olan bebişler..

bebeğin sağlığı için. bbek olsun diye çoğumuz nelere katlandık ben o muayeneyi baya küçümsüyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…