çatı muayenesi??

canım hsg ne ? nasıl bişey? ilk defa duyuyorum da :emir_bebek:

hsg rahim içi film demek...ben anestezi almdan çektirmiştim de...

kateterle açıp bir ilaç enjekte ediyorlar renkli bir sıvı sonra da röntgen gibi bir şey çekiliyor rahminde sorun var mı yok mu bakılıyor işte.:nazar:

kateterle açıp bir ilaç enjekte ediyorlar renkli bir sıvı sonra da röntgen gibi bir şey çekiliyor rahminde sorun var mı yok mu bakılıyor işte.:nazar:

:1shok: ayyy çok zor olmuştur..:1shok:

çatı muaynesi okadarda zor biişey değil normal dogum beklediğim için 2 kere yapmıştı doktorum açılma durumuna bakıyorlar birde çatı darlıgı varmı diye bence bakılması çok iyi en azından çatı darlıgı varsa normal dogum yapamıycagınızı ögrenmiş olursunuz doktor eline eldiven takıyor ve bir yağ döküyor ilk biran acır gibi oluyor ama acımyor

çatı muaynesi okadarda zor biişey değil normal dogum beklediğim için 2 kere yapmıştı doktorum açılma durumuna bakıyorlar birde çatı darlıgı varmı diye bence bakılması çok iyi en azından çatı darlıgı varsa normal dogum yapamıycagınızı ögrenmiş olursunuz doktor eline eldiven takıyor ve bir yağ döküyor ilk biran acır gibi oluyor ama acımyor

peki kendı doktorumuz baktıktan sonra bırde ebemı yapıyor catı muayenesi..doktor bana gecen dedı ebede bakıcak bende bakıcam dıye dogrumu?

valla canım ben devlet hastanesind e dogum yaptım ve sadece dr baktı o kadar ayrıca çatı muayenesi iki parmak ile yapılan bir muayene el ile muayne olan bilir biraz daha bastırıyorar ama acı yok emin olun allah hepciğinize sağlıklı dogumlar versin amin

:1shok: ayyy çok zor olmuştur..:1shok:

canım çok zor gelmedi bana ama hemşire bu işlemde ağlayanlar filan da oldu demişti o zaman ama ben acı hissetmedim bebek olması için bir sorun var mı diye bakılmıştı ama değişik kadın doğum hastalıklarında da kullanılan çok iyi bir tanı yöntemiymiş, insan bebeğim olsun diye nelere katlanıyor o yüzden diyorum ya bebeğimizin heyecanıyla bence acı filan hissetmeyiz en azından ben öyle düşünüyorum ben o işlem esnasında her şey bebeğim için diye tekrarlamıştım içimden sürekli çatı muayenesinde de aynı şeyi yapacağım tavsiye ederim çok işe yarıyor ve insanı rahatlatıyor.:CüvCüv:

bende anestezisiz yaptirdim ve cikista bayildim cok kanamam oldu hic unutamam o gunu ....cok zordu icinde bomba patliyor sanki o ilaci basincli bir sekilde gonderdiklerinde birde aletler icerdeyken saga sola dondurmuslerdi beni filmi yanlardanda alabilmek icin..1 penseye benzer ince uclu bisey birde ilaci gonderdigi krater..onlar rahimdeyken saga sola dondum birde berbat biseydi....:çok üzgünüm: Allahim birdaha yasatmasin..

bende anestezisiz yaptirdim ve cikista bayildim cok kanamam oldu hic unutamam o gunu ....cok zordu icinde bomba patliyor sanki o ilaci basincli bir sekilde gonderdiklerinde birde aletler icerdeyken saga sola dondurmuslerdi beni filmi yanlardanda alabilmek icin..1 penseye benzer ince uclu bisey birde ilaci gonderdigi krater..onlar rahimdeyken saga sola dondum birde berbat biseydi....:çok üzgünüm: Allahim birdaha yasatmasin..

cnm senin bayağı farklı olmuş beni döndürmediler sağa sola, kanamam da olmadı herkeste farklı oluyor işte.
bende çok korkarak gitmiştim ama başka da çarem yoktu ama eğer çektirecek arkadaşlar varsa normalde korkacak bir şey yok. doktorunuz sizi bu konuda bilgilendirir.

Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin bizde 31.haftamızdayız bütün yapılan muayeneler bebişlerimizin sağlığı için arkadaşlar güzel düşünün güzel olsun herşey

peki kendı doktorumuz baktıktan sonra bırde ebemı yapıyor catı muayenesi..doktor bana gecen dedı ebede bakıcak bende bakıcam dıye dogrumu?

normal doğumda doğumun hemen öncesi ebede bakabiliyormuş benim son ana kadar normaldi ama günüm geçince sezeryan oldum oyüzden bilemiyorum ama bazı insanlar abartıp insanları korkutmayı seviyorlar bence hiçte zor bişey değildi acısı yok bişey anlamıyorsun doktor bakmıyorda zaten direk 2 parmakla yaptığı bir işlem

kızlar benim ilk doğumumda hiç çatı muayenesi yapmadı doktorum.
sadece suyum geldiğinde hastaneye gittiğimizde ordaki asistan doktor elle bir kaç kez doğuma yakın baktı.pat diye soktu elini ne olduğunu bile anlamadım.
ama nedense doktorum hiç bakmadı.çatım darmı diye. :uhm:
sezeryan olacaklarada çatı muyenesi yapılıyomu?

benim ablam iki kez doğum yaptı,yengem doğum yaptı hiç çatı muayenesi olmamışlar.bende ilk kez duyuyorum :uhm:

ben hamileyleyken 37 . haftada bakti doktorum acilma varmi dye....
bide doguma gittigimde baktilar bi saat falan sanci cektim ben acilana kadar beklediler...
ve yanilmiyosam dogumuma kadar 4 defa falan muayene ettiler...
cati muayenesi cok aci veren bi sey degil arkadaslar doktor eline eldiven takip bide kayganlastirici bi jellle kontrolünü yopiyo zaten sadece iki parmakla bakiyolar.endiseniz olmasin...

benim ablam iki kez doğum yaptı,yengem doğum yaptı hiç çatı muayenesi olmamışlar.bende ilk kez duyuyorum :uhm:

valla bende öyle burda sitede okudum şaşırdım.çevremdede doğum yapanlar var hiç çatı muayenesi olmamışlar.sadece benim gibi doğum için gittiklerinde rahimde kaç cm açılma var diye muayene olmuşlar.ailedeki bayanlara sordum eskidende yokmuş bu.mesela annem hiç olmamış.benim bildiğim hamile kadına alttan bakılmaz dedi.şimdi herşey değişti malesef anniş dedim.ben yaptırmak istemiyorum.ilk doğumumda yapılmadı ve kızım balık gibi fırt diye fırladı içimden zor yakaladılar.ikincidede aynı olur inş.normal yaparsam tabi.

arkadaslar benim ikinci hamileliğim ilk doğumumu normal yaptım su an 32 haftalığım çatı muayenesi yaparlarmı ben yapmazlar diyorum ama bilmiyorum ve ben sezeryan istiyorum çünkü çok korkuyorum .

çatı muayenesi o kadar tekılıcak korkulacak birşey değil. yanlız çatı muayenesi doğumu tekiler ve 33. hafta çok erken gibime geldi.. son haftalarda yapıyorlar. çatı dar mı normal doğum için uygun mu diye..

benim pazartesi günü muayenem oldu. salı gecesi suyum geldi yavaş yavaş, çarşamba sabah nişan geldi perşeme gece sabaha doğru oğlum geldi..

dün çok fazla akıntım olduğu için doktora gittim.. çatıyıda kontrol etti korkulacak bişey değilmiş. anlık sürüyo hiç germeyin kendinizi.

ilk doğumu olanlara yapıyolarmış.eğer anne adayının çatısı darsa gereksiz yere normal doğum yapmak için acı çekmesin diye yapılan bi uygulamaymış.37.haftada bakılırmış,bende doktorun yalancısıyım.:CüvCüv:

bende sezeryanda yapılmadığını duydum çatı muayenesinin.ohh kurtuldum.sezeryan istiyorum ben.

X