çatı muayenesi??

why_be

varken yok gibi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.330
73
kızlar dün kontrolüm vardı doktor 2 hafta sonra gel çatı muayenesi yapalım dedi. 33 haftalık hamileyim .
nasıl oluyo bu çatı muayenesi? acı var mı :?

canım korkma bıraz canın yanıyor ama olmuyorsun ben ılk hamılelıgımde ıkı kez yaptılar bıraz canın yanıyor ama sonucta bebegın var karnında onun en ıyı sekılde dogması icin sıkcaksın dişini korkulacak bışey yok insallah saglıkla kucagına alırsın bebışını

eliyle mi bakıo yoksa bi cihazla mı

eliyle bakıyormuş canm çatının ne kadar açıldığına bakıyormuş

valla ben de henüz baktırmadım ama pek çok kaynak aynı şeyi söylüyor artık napalım katlanacağız doğum şekline de çatı muayenesi ile karar veriliyormuş pek sevimsiz bir durum ama çare yok...

ay bi bu eksikti..kabus gibi..ah zilli kızımm neler ediosun daha doğmadan anana :))))

korkmayın diyorlar ama, eğer kendinizi kasmassanız rahat bırakırsanız canınız yanmaz diyorlar valla ben de söyleyenlerin yalancısıyım:)

ben görümcemle konuştum az önce. ebedir kendileri.
hiç acımıyo kasma kendini dedi.
bana pek inandıırıcı gelmedi ama tetanoz aşısı içinde aynı şeyi söylemişti günlerce ağrıdı kolum

ya ben doktorumun hemşiresine sormuştum çatı muaynesi yapıyomu doktor diye oda o eskidendi dedii
şimdi 4 boyutlular çıkınca herşey belli oluyo artık gerek filan kalmıyo onlara demişti

bende 33 haftalık hamileyim ve duyumlarıma göre eliyle bakıyormuş birazda acıyomuş

umarımm doktorun hemşiresi doğru söylemiştirrr
yoksa aman allahım kabus gibiiiii

bu arada sa_der arkadaşım girdiğin cihaz kaç boyutlu öğrenebilirmiyim

tetanoza gelince ebe hangi kolunu az kullanıyosan ona yapalım ağrı olur demişti ilk yaptıgında olmuştu ama 2 saat sonra geçti benim agrım olmadı yani hassas büğnyeyemi agır geliyo acaba ablamın komşusuda günlerce bişey yapamamış

Pelvik muayene (çatı muayenesi)

"Tuşe" adı verilen bu elle muayene çok önemlidir: Bu muayene rahimağzının açıklığı, silinmesi ve yumuşaması, bebeğin başının doğum kanalının neresinde olduğu ve amniyos kesesinin bazı özellikleri hakkında bilgi verir. Ayrıca doğum kanalının giriş kısmı, kanalın özellikleri ve doğum kanalının çıkış kısmı konusunda da önemli bilgiler bu muayenede edinilir. Kanalın kemik ve yumuşak doku yapısında bebeğin geçişine engel olabilecek durumlar (çatı darlığı gibi) bu muayene esnasında ortaya çıka
r

maalesef biraz acıyomuş canım ama elini komple sokacagını sanmıyorum
ayy neyse bende tırstım şimdi
umarım doktorum bakmaz

4 boyutlu kullanıyo doktorum.bunu da yaşayıp tecrübe sahibi olcam ister istemez.:sinifsinif: korkuyorum sankiikafamçokkarıştı

deryacım özeline msj attım.naptın gittinmi sonuçlar ne alemde.bu hafta gittiğimde bakıcak diye ödüm koptu ama allaha şükür yapmadılar bana çatı matı.aynı 21inde yine muaynem var çok korkuyorum valla.ama sezeryan istediğim için belki gerek duymazlar.inşallahh.göstermeden doğurmak istiyorum.

offf bide bumu çıktı yaw
iyi bilenler azcık anlatsın bakayım nasıl bi muayeneymiş bu yaw

çarşamba kontrolüm var yapıcak olsaydı mutlaka önceki mua. de söylerdi birdahaki sefere çatı mua. yapalım diye

bakalım çarşamba günü birdahaki sefere yaparız demezse yırtık çünkü son ayımda sayılırım 33 haftayı doldurdum

ama kızlar bildiğim kadarı ile her doktor yapmıyo bu mua. yi

ben sezeryan olmak istiyorum. bunu özellikle belirtsem de bakmasa??
çok utanıyorum ben ya.. korku meselesi ayrı tabiii

kızlar korkulacak bir şey değilmiş biz doğum yapacağız güçlü olmak lazım:)
doktorlar elle bakmak zorundaymış çünkü daha iyi hissediyorlarmış ama sanırım bazıları da bir aletle bakıyorlarmış adını bilmiyorum eğer normal doğum olacaksa zaten açılma var mı diye sık sık bakıyorlarmış 39. haftada filan bakılıyormuş. kendinizi sıkmazsanız saniyelik bir şey olduğunu söylüyorlar.

Arkadaşlar hiiiiç korkmayın, bende çok korkuyordum ama boşuna korkmuşum. Şimdi size bütün detaylarıyla anlatayım.
36. haftada dr. vajinal bakıcam dedi. Ben başından beri sezeryan istediğim için; " Ben nede olsa sezeryan olcam, çatı muayenesine yinede gerek varmı?" dedim. Dr., çatı muayenesinin sadece doğum şeklini belirlemek için yapılmadığını, onlar için bayağı faydalı ipuçları verdiğini anlattı. Tabi bu sebepleri uzun uzun anlattı ama benim şuan tam olarak aklımda değil, yanlış bilgi vermeyim size. Sonuç olarak bunun gerekliliğine beni ikna etti. Bende aylardır, kurtuldum artık diye sevindiğim, o sevimsiz! masaya yine yatmak zorunda kaldım. Her neyse sonra Dr. Rahat ol dedi. eldivenle parmağını soktu. Bir yada 2 saniye sürdü. Tamam dedi. Ben "aa bukadar mı?" dedim. Oda; "evet bukadar, sana kimbilir neler anlatmışlardır dimi" dedi. Yani çok ama çok az acıdı, çok kısa sürdü. Bu muayenede çatımın biraz dar olduğunu öğrendik, ama ben zaten sezeryan istiyordum, geniş bile olsa, zaten bebekte makat geliş pozisyonundaydı.

Sonraki hafta gittiğimde , bebek hala ters olduğu için, "Hadi bu hafta yırttın, vaginal bakmıycam " dedi. Ama nst'de kasılmalarım çıktığı için, sevincim kısa sürdü, yine alttan bakıcam dedi. (yanlış anlamayın, sevinmemin sebebi ağrı, acı değil, sadece biliyorsunuzki sevimsiz bir durum) Neyse, sonra yine malüm muayene, bu kez biraz daha uzun sürdü. Ben " noluyor acaba" diye düşünürken, Dr. "eveet 1 parmağım giriyor, biraz da yumuşama var" dedi. Ben " yani 1 cm. açılmışmı?" dedim. Oda, evet dedi. Eğer o gün vajinal bakmasaydı, açılmayı falan farkedemiyecektik. 3 gün sonra yine çağırdı. Hala 1cm. açıklık varmış, sonraki haftayada sezeryan günü aldık.
Biraz fazla açık açık yazdım ama, kusura bakmayın. Sadece korkmanıza gerek olmadığını ve bunun önemli bir muayene olduğunu anlatmak istedim. Yani en azından benim doktorum bu şekilde yaptı, duyduğum kadarıyla bazı doktorlar bu muayeneyi yapmıyormuş ama, hepimiz doktorlarımıza tabiyiz. onlar ne derse kuzu kuzu yapıyoruz. Allah hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasib etsin inşallah.

ya w vajinal bakmadan olmuomu bu iş kafayı yiycem ben kocama zor gösteriom dr hiç gösteremem vajinal muayne olmadan doğum yapamıyomuyuz beni bilgilendirin lütfen surda kaldı 3 ayımm nasıl yapcam die kara kara düşünüom psikolojm bozuldu vallaha klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…