Arkadaşlar hiiiiç korkmayın, bende çok korkuyordum ama boşuna korkmuşum. Şimdi size bütün detaylarıyla anlatayım.
36. haftada dr. vajinal bakıcam dedi. Ben başından beri sezeryan istediğim için; " Ben nede olsa sezeryan olcam, çatı muayenesine yinede gerek varmı?" dedim. Dr., çatı muayenesinin sadece doğum şeklini belirlemek için yapılmadığını, onlar için bayağı faydalı ipuçları verdiğini anlattı. Tabi bu sebepleri uzun uzun anlattı ama benim şuan tam olarak aklımda değil, yanlış bilgi vermeyim size. Sonuç olarak bunun gerekliliğine beni ikna etti. Bende aylardır, kurtuldum artık diye sevindiğim, o sevimsiz! masaya yine yatmak zorunda kaldım. Her neyse sonra Dr. Rahat ol dedi. eldivenle parmağını soktu. Bir yada 2 saniye sürdü. Tamam dedi. Ben "aa bukadar mı?" dedim. Oda; "evet bukadar, sana kimbilir neler anlatmışlardır dimi" dedi. Yani çok ama çok az acıdı, çok kısa sürdü. Bu muayenede çatımın biraz dar olduğunu öğrendik, ama ben zaten sezeryan istiyordum, geniş bile olsa, zaten bebekte makat geliş pozisyonundaydı.
Sonraki hafta gittiğimde , bebek hala ters olduğu için, "Hadi bu hafta yırttın, vaginal bakmıycam " dedi. Ama nst'de kasılmalarım çıktığı için, sevincim kısa sürdü, yine alttan bakıcam dedi. (yanlış anlamayın, sevinmemin sebebi ağrı, acı değil, sadece biliyorsunuzki sevimsiz bir durum) Neyse, sonra yine malüm muayene, bu kez biraz daha uzun sürdü. Ben " noluyor acaba" diye düşünürken, Dr. "eveet 1 parmağım giriyor, biraz da yumuşama var" dedi. Ben " yani 1 cm. açılmışmı?" dedim. Oda, evet dedi. Eğer o gün vajinal bakmasaydı, açılmayı falan farkedemiyecektik. 3 gün sonra yine çağırdı. Hala 1cm. açıklık varmış, sonraki haftayada sezeryan günü aldık.
Biraz fazla açık açık yazdım ama, kusura bakmayın. Sadece korkmanıza gerek olmadığını ve bunun önemli bir muayene olduğunu anlatmak istedim. Yani en azından benim doktorum bu şekilde yaptı, duyduğum kadarıyla bazı doktorlar bu muayeneyi yapmıyormuş ama, hepimiz doktorlarımıza tabiyiz. onlar ne derse kuzu kuzu yapıyoruz. Allah hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasib etsin inşallah.