• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatı muayenesi ile açıklık farklı şey mi?

papatya_98

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2024
24
3
6
26
Çatı muayenesi ile bebek doğacağı zaman bakacakları açıklık aynı şekilde mi oluyor? Ben hep sezaryen olurum diye düşünüyordum skolyozum var diye fakat hastanedeki doktora geçtiğimden beri bebek çok iri değil kolay doğum olur diye kafama soktu. Vajinal muayene konusunda hassas bir insanım. Bugün çok moralim bozuldu. Normal doğum olacaksa sürekli o şekil mi muayene edecekler?

Çatı muayenesi ile bebek doğacağı zaman bakacakları açıklık aynı şekilde mi oluyor? Ben hep sezaryen olurum diye düşünüyordum skolyozum var diye fakat hastanedeki doktora geçtiğimden beri bebek çok iri değil kolay doğum olur diye kafama soktu. Vajinal muayene konusunda hassas bir insanım. Bugün çok moralim bozuldu. Normal doğum olacaksa sürekli o şekil mi muayene edecekler?
Normal doğum şansınız varsa normal yapın açıklığa bakmak için tabi alttan bakıcaklar doğum zamanı :)

Herkes bayılarak yaptirmiyor.ki... sezeryande sonda falan takmiyorlar mı mesane boşalsin diye... Sağlıkla kavusunda gerisi anlık işler çok düşünme stres yapma.
Takıyorlarmış bide gaz çıkarmadan hastaneden çıkarmıyorlarmış . Sütte geç gelme olabiliyormuş bir sürü kötü şey okudum . Dikişleri açılan intihaplanan 1 ay toparlanamayan. Korkuyorum

Takıyorlarmış bide gaz çıkarmadan hastaneden çıkarmıyorlarmış . Sütte geç gelme olabiliyormuş bir sürü kötü şey okudum . Dikişleri açılan intihaplanan 1 ay toparlanamayan. Korkuyorum
Kız çok mu lazım şimdi bu stresler sana, unut öyle kötü şeyler de okuma, bı sorun olmaz kolay olur inşallah, gazda ne var kontrole gelince soruyorlar çıkarabiliyor musun diye o kadar ekstra birşey yapmiyorlar, sütü de el pompası al pompala dur yattikca kalktikca, bol su içersin, göğüslere de sırta kureklere doğru da hafif hafif bol bol masaj yap yaptır göğüs uyarildikca süt iner, herşeyin çözümü var Allah dermansız dert vermesin, daha vakit var bunları takip kafana stres yapma :KK20:

İlk gebeliğimde bir kaç doktor gezmiştim, ellediler de ellediler. Sonra araştırdıkça öğrendim be çatı muayenesi normal doğum için bir belirteç ne açıklık. 4cm açıklıkla 20 gün gezen arkadaşım oldu. Çatı muayenesinden sonra bebek sıkışıp sezaryene dönen de. Çatı muayenesi de açıklık olması da normal doğumun ne zaman başlayacağı ya da olup olmayacağı hakkında net, kesin bilgi vermiyor. Çok önemsemeyin. Doğum herkesin şahsına özel. Sağlıkla kucağınıza alın.

Kız çok mu lazım şimdi bu stresler sana, unut öyle kötü şeyler de okuma, bı sorun olmaz kolay olur inşallah, gazda ne var kontrole gelince soruyorlar çıkarabiliyor musun diye o kadar ekstra birşey yapmiyorlar, sütü de el pompası al pompala dur yattikca kalktikca, bol su içersin, göğüslere de sırta kureklere doğru da hafif hafif bol bol masaj yap yaptır göğüs uyarildikca süt iner, herşeyin çözümü var Allah dermansız dert vermesin, daha vakit var bunları takip kafana stres yapma :KK20:
🤣şuan aklımda yoktu böyle konuları görünce afakanlar basıyor 🤣

O da var haklısın
Ben normal yaptım, şimdi hamileyim yine normal yapmak istiyorum inşallah, inan öyle korkulacak bı durumu yok, doktorun falan da iyiyse hiç takma, muayene doğum onlar anlık işler, takma kafana, nasıl iyi olacaksanız öyle olsun da gerisi olur bı şekilde, ben kapaliyim bana da zulüm o tip muayeneler falan ama o işi yapanlarin umurunda bile değil inan 🤣 doğumun öylesi böylesi yok sonucu var saglikliysaniz hıcbirseyin önemi yok 😊

Son düzenleme:
Back
X