• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çatı kemiği dar olup normal doğum yapamayanlar

hale1903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
419
4
0
36
Kahramanmaraş
arkadaşlar en son gıttıgım kontrolumde doktorum ıyı dusun karar ver dedı bebgının başı biraz buyuk normal dogum yaparsın ama önce çatı kemıgıne bakarlar darsa sezeryan olursun dedı bende merak edıyorum nasıl bakıyorlar hangı surecte ve ne şekilde. benı korkuttular doktor dar olup olmadıgını anlayabılmek ıcın elini vajinaya gırdırıyormus.cok urktum bılgısı olan varsa paylaşabılırmı son 10 gunum kaldı ne yapıcam..cok korkuyorumm:(

elini dil canım iki parmağıyla muayne ediliyor.korkma eğer normal doğum düşünüyosan zaten kesinlikle korkmaman gerekiyo .çünkü açılman olup olmadığını doğum esnasında sürekli bu şekilde kontrol ediyorlar çatı muaynesi içinde aynı işlem yapılyo.

ay benim de gebeliğimde en tırstığım şeylerden biriydi çatı muayenesi.anlattılar da anlattılar.sonuç?gidip yatıyosun normal muayene gibi 10-15 saniyede iki parmağıyla bakıyor.öyle el kol yok ne bu Allah aşkına vajinadan bahsediyoruz.endişelenmene gerek yok canım

canım korkulacak bişey değil, doktorun sadece 2 parmağını sokuyo, hatta bazı doktorlar doğuma kadar gerek bile duymuyolarmış, ama bence gerekli bi uygulama.

Back