Merhabalar kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var 2.gebeligimi yaşıyorum şuan 36haftalik hamileyim.ilk doğumum normal oldu herşey cok kolaydı sanci falan çekmedim desem yeridir son doğum aşaması biraz zor oldu sadece.Ilk doğumu yaptıran doktor çatı darlığı var diye not düşmüş.Simdiki doktorum da bundan kaynaklı normal olmaz sezeryan yapalım diyor.herhangi bir çatı kontrolü yapılmadi tekrardan.Ne yapmam gerek karar veremiyorum yardımcı olun lütfen
Bende öyle düşünüyorum en azından deneyeyim diyorum.Hem 2.doğumlar daha kolay olur diyor doktor hem sezeryana alayım diyor.Dogru düzgün bir doktor bulamadım özelde devlet en mantıklısı sanırım bu durumda.tesekkur ederim cevabınız icin
Sanırım Özeldeki doktorların sezerayana ikna etmek için sıklıkla kullandıkları bahane olmuş bu artık. İlk doğumu normal yapmış bi insan tabii ki ikinciyi de normal yapabilir.
Ama duyduğum kadarıyla bu özellerdeki doktorlar doğal doğum dneeyimine sahip olmadıkları için korkuyolarmış. Eğitimlerinde hep ameliyat sezeryan gördüklerinde daha kolaylarına geliyomuş.
Merhabalar kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var 2.gebeligimi yaşıyorum şuan 36haftalik hamileyim.ilk doğumum normal oldu herşey cok kolaydı sanci falan çekmedim desem yeridir son doğum aşaması biraz zor oldu sadece.Ilk doğumu yaptıran doktor çatı darlığı var diye not düşmüş.Simdiki doktorum da bundan kaynaklı normal olmaz sezeryan yapalım diyor.herhangi bir çatı kontrolü yapılmadi tekrardan.Ne yapmam gerek karar veremiyorum yardımcı olun lütfen
Doktor değiştirin . Doktorlar için normal doğum her zaman risklidir. Çünkü tüm kontrol bebekte olacak . Sezaryen öyle değil tüm kontrol doktorda. Toplam 15 dk sürmüyodur ama bebeği çıkartmak ve dikmek ancak 15 diyelim onlar için. Eğer siz normal doğum istiyorsanız ilk doğumu da rahat yaptıysanız çatı muayenesi yapmadan sezaryen önermek mantıklı değil
Evet malesef ozeldekiler pekte istekli değiller normal doğum konusunda.Devlette doğuma karar verdim şimdilik.Zaten dün kontrolde 3cm açıklık olduğu söylendi çatımında gayet uygun olduğunu söylediler normal doğum için bir sıkıntı yok şimdilik şükür.Beklemedeyim umarım normal doğumla sonlandiririm.Tesekkur ediyorum hepinize
sağlıkla ve kolaylıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah.
ben de bugün doktorumu değiştirmeye karar verdim aynı sebepten. bi tanıdığım da ona gidiyodu, hep normal doğuma sıcak bakıyomuş gibi konuşmuş. son anda caymış kızı sezeryan yapmış, açılamsını bile beklememiş. bebeğin çok büyük gelmez demiş, sonra bebek doğmuş ki 3,750. yani tamamen yalan yere kızın karnını kesmiş. ddoğal doğum için şans bile vermemiş.