- 19 Mayıs 2020
- 46.599
- 208.857
- 548
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
O eskidenmiş, yoklukta mıyız yemeğimizi veriyoruz misafire? Yemeğini veren birine zaten biz yük olmayalım diye gitmeyiz, gitsek de elimize birkaç poşet takar bi çay içer kalkarız, bi biz mi bilmiyoruz elalemin evine kurulup hizmet beklemeyi?Valla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.
Benım babam da öyle
Yazın tam da böyle bir konuşma gectı
Halamla amcam çat kapı gitmişler ev sahibi kadın da bozulmuş haber verseydınız demiş
Amcam orası bizim oğlumuzun evi modun da
Babam da hak verıyor
Dedim o iş öylr değil kusura bakmayın
Kimsenin evine çat kapı gidilmez
Anneme de aynısını yaptıkları için dolmuşum söyledım de söyledım
Babam çok bozuldu
Senın evine gelmeyız anladık dedi
Baba sen ben evi değil bu karşındakini hiçe saymak
Ben senın evlendiğin kişiye saygı duymuyorum demek dedim
Biz öyle düşünmüyoruz hiçe saymak ne demek dedi
Öyle düşünmüyorsanız evin hanımını arayıp bir kaç gün önceden müsaitlik durumunu sorabılırsınız dedim
Halam yumuşattı işte düşünemedım filan dedi kapatmaya calıştı
Yani bence haklısınız
Ay ne alaka ne alakaaaaValla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.
Kendi doyamamış herkes öyle olsun istiyor.Ay ne alaka ne alakaaaa
Herkes kendini enayi yerine koydurmak zorunda mı arkadaşım?
Valla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.
Kuzum olay sadece eş degil ki. Ben dayimlarla yengemle cok gorusurum. Yengeme de ölürüm. Ama annem bana sormadan benjm evime benjm adima, bana sormadan gelin desin bakalim nasi deliriyorum+1
Uzun sure sessiz kalip boşanmak zorunda kalmis üye sessizliginin pismanligini yasadigi icin baskalarinada yıkıcı davranma yönünde oneri veriyor gibi bu konuda. Halbuki kac kadin 10 yilda bir gordugu amcasi icin esiyle kavga eder ki?
Ailemden ben de misafire hürmet etmeyi gördüm aile terbiyesinden bahsediyor ya hanımefendi. Ama bu benim hayatım ben zorunda mıyım ailemin yaptığı her şeyi yapmaya? Müsait değilimdir, evim dağınıktır. Her şeyi geçtim beni 8 senedir aramayan düğünüme bile gelmeyen amcamı evime bile sokmam.Kendi doyamamış herkes öyle olsun istiyor.
Ben de yazlık bir ilçede yaşıyorum. Burada da bayram ziyaretine gittiğimiz de büyüklerimiz bizi dışarıda ağırlıyor.hic bozulmuyorum.
Ya da benim çat kapı gittiğim olursa telefon açıp sadece bir kahve içmeye geliyorum diyip yanımda muhakkak ikramlik birseyler götürüyorum.
Hamile kadın misafir falan ağırlayamaz ne münasebet. Bence siz surat asmalısınız, asın da.
Biz de ailemizden ekonomik sıkıntı çekenin,hastanın,hamilenin evine kurulup hizmet beklememeyi öğrendik mesela, aynı abukluğu normal görmüyoruz haliyle. Bizde zor durumda olana yardım edilir beli doğrultulur, evine yayılıp çay çorba beklenmez. Özden bahsedilip duruluyor halbuki özümüz budur.Ailemden ben de misafire hürmet etmeyi gördüm aile terbiyesinden bahsediyor ya hanımefendi. Ama bu benim hayatım ben zorunda mıyım ailemin yaptığı her şeyi yapmaya? Müsait değilimdir, evim dağınıktır. Her şeyi geçtim beni 8 senedir aramayan düğünüme bile gelmeyen amcamı evime bile sokmam.
Ben de amcamla yaklaşık 6 senedir görüşmüyorum. Evlendi beni çağırmadı, evlendim adam yerine koydum davetiye gönderdim gelmedi. Şimdi tutup beni görmeye evime mi gelicek? Hangi yüzle? Ben dışarda da görüşmem valla şimdi mi aklına geldim kim kabul ettiyse ona git derim. Konu sahibi en azından insanlık yapıp dışarda görüşmüş.
Biliyorum ama atmam cunku kimse 10 dk oncesinde hqber verip gelmesin sana da jxjxjjx10dk da kek yapan uyelwr ozelden bana tarif atsin
Valla katip o kadar terbiyesiz saygızısınki buram buram kalitesizlik akıyor yorumlarından. Sana artık cvb vermiyorumKendi doyamamış herkes öyle olsun istiyor.
Sizi öyle anlıyorum kiAyyy senin evine gelmeyiz anladik falan ayni benim babamin manipulasyonlari. Sabah annemlerde kahvalti yapiyoruz, yesil elma benim mide bulantima iyi geliyor diye yikayip bir kaseye koymustum. Babam da onu yemis. Dedim baba sen mi yedin, dunden tripli ya tamam ben dolaptan yikar koyarim bir tane hata ettim diye bagiriyor.Simdi beraber il merkezine gidiyoruz normalde konusur ama sessiz, hala suradi asik. Yani babamin tepkisi beni daha cok yordu, akrabalari ile ilgili her konuda boyle.
Çay kekte götürün çat kapı gştmak olmazHala terbiyesiz diyerek hakaret ediyorsunuz. Simdi il merkezine gidiyorum annem ve kardesimin hukuk burosu var orada, bir hakaretinizde daha yasal hakkimi kullanacagimi belirtmek istiyorum. Sizi kibarca bir kere uyardim, devam ettiriyorsunuz.
İşime gelmiyor demiyorsun da.Valla katip o kadar terbiyesiz saygızısınki buram buram kalitesizlik akıyor yorumlarından. Sana artık cvb vermiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?