Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Neden sizi görmek için babanızı arıyorlar?
Çat kapı değil arayarak gelmişler.
Ayrıca bi çay kahve ikram etmek çok zor olmamalı.
Yukarda bi yerde aç gelmişler yoksa yemeği yemezlerdi demişsiniz, insanlar nezaketen dışarda görüşmeyi kabul edip üzerine yemeği yemiş.
Misafiri bukadar istemiyosanız keşke rahatsızım gelme felan deseydiniz.
O ne öyle dışarda ağırlamak vs. Amcan yine hoş karşılamış, ben olsam teşekkür eder eve dönerim.
konu evde ağırlanmak değil nezaket.
Ayrıca bunun türkiyedeki akrabalıkla alakası yok. Avrupada kaç ülkede yaşadım, burdakilere eve buyrun gelin diyip dışarda ağırlamak istesen biz böyle anlaşmadık der giderler.

Ben kimseye buyrun gelin demedim. Amcamlar bana haber vermeyi dusunmuyorlarmis, babama demisler, babam da yine bana sormadan konum atmis ve evden calisiyorlar demis. Bana da yoldalar diye yarim saat kala haber veriyor. Uzgunum ama bu benim icin haberli misafir degil.
Keske gitselerdi. Benim isime gelirdi. Zaten 7-8 senedir gormedigim, dugunume bile gelmeyen amcamla vakit gecirme gibi bir istegim yoktu acikcasi.

Bu kadar da çiğ lik olmaz. Dışarıdan bir tatlı söylese idiniz. Çay servisini de eşiniz yapsa idi. Dışarı çıkabiliyorsanız demekki gayet iyisiniz

Haddinizi bilmenizi rica edecegim. Elestiren hicbir yoruma bu tepkiyi vermedim ama 'ciglik' diyerek hakaret edemezsiniz.

Gerci siz kaynananiza aksam yemegi yapmak icin tek tasinizi sattiginizdan insanlarin sinirlari olmasini anlamamanizi anlayisla karsiliyorum.

Babam kendi ailesi soz konusu oldugunda bizi cok rahat harcar malesef. Ama ayni amcam benim dugunume bile gelmedi Akrabalik bir tek benim babama isliyor sanirim.

Bu kadar da çiğ lik olmaz. Dışarıdan bir tatlı söylese idiniz. Çay servisini de eşiniz yapsa idi. Dışarı çıkabiliyorsanız demekki gayet iyisiniz
Siz yaptınız noldu şimdi hiçbirinin yüzünü göresiniz yok.

Çok iyi yapmışsınız hiç rahatsız olmayın madem maksat görüşmek düğünune gelmediği yeğenini özlemiş sorun yapacak ne var? Bayılıyorum böyle kendi istedigi gibi yaşayıp harekete geçen insanlara. Evde suratsız sade kahve daha işlerine gelirdi yok illa koşturmaca olacak ne bebek anlayacaklar ne halsizlik amaç kaliteli vakit geçirmekte değil sohbette değil
Bir daha kimseye cesaret edemez ders olmuştur

Siz yaptınız noldu şimdi hiçbirinin yüzünü göresiniz yok.
Evet evimden çıkmadılar ama her geldiklerinde yine de ikramımız hizmetimi yaptım. Şimdi görüşmeyi kestim. Zira cılgını çakardılar. Ama konu sahibi daha yeni gelmiş ve evlerine ilk defa gelmiş insanlar kapıdan göndermek olmuş resmen. Habersiz de olsa tanrı misafiri.

1 kg domates Kendi yetistirdikleri falan da degil ikisi de kamu personeli.
Ayyy görgüsüzler
Onu da konu komşu getirmiştir,size gelirken elini cebine atıp bir kilo tatlı veya bir ev hediyesi alamayan insanlara çok bile hürmet göstermişsiniz.

Ben de hic anlamadim seneler sonra beni gormek istemek nereden cikti. Hadi bebek dogmus olsa bebek gormeye geldiler diyecegim ama... Baba tarafi cok sever kendilerine hizmet ettirmeyi, cat kapi misafirlikleri, vicik vicik akraba iliskilerini. Ben seneler sonra evli cocuklu Turkiye'ye gelince aynisini benim uzerimde denemeye kalktilar sanirim.

Babam kendi ailesi soz konusu oldugunda bizi cok rahat harcar malesef. Ama ayni amcam benim dugunume bile gelmedi Akrabalik bir tek benim babama isliyor sanirim.
Benım babam da öyle
Yazın tam da böyle bir konuşma gectı
Halamla amcam çat kapı gitmişler ev sahibi kadın da bozulmuş haber verseydınız demiş

Amcam orası bizim oğlumuzun evi modun da
Babam da hak verıyor
Dedim o iş öylr değil kusura bakmayın
Kimsenin evine çat kapı gidilmez
Anneme de aynısını yaptıkları için dolmuşum söyledım de söyledım
Babam çok bozuldu
Senın evine gelmeyız anladık dedi
Baba sen ben evi değil bu karşındakini hiçe saymak
Ben senın evlendiğin kişiye saygı duymuyorum demek dedim
Biz öyle düşünmüyoruz hiçe saymak ne demek dedi
Öyle düşünmüyorsanız evin hanımını arayıp bir kaç gün önceden müsaitlik durumunu sorabılırsınız dedim
Halam yumuşattı işte düşünemedım filan dedi kapatmaya calıştı

Yani bence haklısınız

Saçma sapan çat kapı misafirlik olayı ne zaman bitecek acaba.
Her dakika musait olmak zorunda değilim, tamamen keyfi olarak o sırada kimseyle görüşmek istemiyor olabilirim sormadan gelmek ne kadar ayıp şeyler bunlar.
Gayet iyi yapmışsınız, sonuçta kapıdan kovmamissiniz. Böyle şeyleri normallestirelim artık.

Değil işte, çok farklı olaylar var. İnsanlar olacağı önceden görüp yıpranmamayı da seçebilir pekala, başa gelen çekilir mantığı herkeste yok. Bi kere o kapıyı açan hep aynı şekilde dan dun girip duracak, nasılsa evden çalışıyorlar diye. Bizim insanımız evden çalışma olayını anlamıyor daha , sanıyorlar ki insanlar yata kalka iş yapıyor.

Valla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…