- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.
Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...
Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.
Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.
Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Neden sizi görmek için babanızı arıyorlar?
Çat kapı değil arayarak gelmişler.
Ayrıca bi çay kahve ikram etmek çok zor olmamalı.
Yukarda bi yerde aç gelmişler yoksa yemeği yemezlerdi demişsiniz, insanlar nezaketen dışarda görüşmeyi kabul edip üzerine yemeği yemiş.
Misafiri bukadar istemiyosanız keşke rahatsızım gelme felan deseydiniz.
O ne öyle dışarda ağırlamak vs. Amcan yine hoş karşılamış, ben olsam teşekkür eder eve dönerim.
konu evde ağırlanmak değil nezaket.
Ayrıca bunun türkiyedeki akrabalıkla alakası yok. Avrupada kaç ülkede yaşadım, burdakilere eve buyrun gelin diyip dışarda ağırlamak istesen biz böyle anlaşmadık der giderler.
Bu kadar da çiğ lik olmaz. Dışarıdan bir tatlı söylese idiniz. Çay servisini de eşiniz yapsa idi. Dışarı çıkabiliyorsanız demekki gayet iyisiniz
Benim için normal bir durum.
Ama demek ki babanız için normal değilmiş. Yapacak bir şey yok,herkesin evinin düzeni ayrı,herkesin misafir anlayışı farklı. Evde de ağırlasanız kimseye beğendiremezdiniz kendinizi nasıl olsa.
Çok merak ettim,amca beyler gelirken size hediye vs ne getirdiler? Ellernde bir şey var mıydı?Babam kendi ailesi soz konusu oldugunda bizi cok rahat harcar malesef. Ama ayni amcam benim dugunume bile gelmediAkrabalik bir tek benim babama isliyor sanirim.
Siz yaptınız noldu şimdi hiçbirinin yüzünü göresiniz yok.Bu kadar da çiğ lik olmaz. Dışarıdan bir tatlı söylese idiniz. Çay servisini de eşiniz yapsa idi. Dışarı çıkabiliyorsanız demekki gayet iyisiniz
Çok merak ettim,amca beyler gelirken size hediye vs ne getirdiler? Ellernde bir şey var mıydı?
Ay yeter yazmayın her seferinde yarılıyorum.1 kg domatesKendi yetistirdikleri falan da degil ikisi de kamu personeli.
Evet evimden çıkmadılar ama her geldiklerinde yine de ikramımız hizmetimi yaptım. Şimdi görüşmeyi kestim. Zira cılgını çakardılar. Ama konu sahibi daha yeni gelmiş ve evlerine ilk defa gelmiş insanlar kapıdan göndermek olmuş resmen. Habersiz de olsa tanrı misafiri.Siz yaptınız noldu şimdi hiçbirinin yüzünü göresiniz yok.
Ayyy görgüsüzler1 kg domatesKendi yetistirdikleri falan da degil ikisi de kamu personeli.
Ay değil ya alakası yok. Herkesin amcası sizinki gibi olmayabilirSiz hep mesafeli durmuşsunuzdur muhtemelen o yüzden :) yoksa amca yani baba yarısı
Çok iyi yapmışsınız hiç rahatsız olmayın madem maksat görüşmek düğünune gelmediği yeğenini özlemiş sorun yapacak ne var? Bayılıyorum böyle kendi istedigi gibi yaşayıp harekete geçen insanlara. Evde suratsız sade kahve daha işlerine gelirdi yok illa koşturmaca olacak ne bebek anlayacaklar ne halsizlik amaç kaliteli vakit geçirmekte değil sohbette değil
Bir daha kimseye cesaret edemez ders olmuştur
Benım babam da öyleBabam kendi ailesi soz konusu oldugunda bizi cok rahat harcar malesef. Ama ayni amcam benim dugunume bile gelmediAkrabalik bir tek benim babama isliyor sanirim.
Değil işte, çok farklı olaylar var. İnsanlar olacağı önceden görüp yıpranmamayı da seçebilir pekala, başa gelen çekilir mantığı herkeste yok. Bi kere o kapıyı açan hep aynı şekilde dan dun girip duracak, nasılsa evden çalışıyorlar diye. Bizim insanımız evden çalışma olayını anlamıyor daha , sanıyorlar ki insanlar yata kalka iş yapıyor.Evet evimden çıkmadılar ama her geldiklerinde yine de ikramımız hizmetimi yaptım. Şimdi görüşmeyi kestim. Zira cılgını çakardılar. Ama konu sahibi daha yeni gelmiş ve evlerine ilk defa gelmiş insanlar kapıdan göndermek olmuş resmen. Habersiz de olsa tanrı misafiri.
Valla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.Haddinizi bilmenizi rica edecegim. Elestiren hicbir yoruma bu tepkiyi vermedim ama 'ciglik' diyerek hakaret edemezsiniz.
Gerci siz kaynananiza aksam yemegi yapmak icin tek tasinizi sattiginizdan insanlarin sinirlari olmasini anlamamanizi anlayisla karsiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?