- 12 Ocak 2023
- 616
- 495
- 33
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Bence hazir biseyler alip evde ağırlaya bilirdin dışarda yiyen evdede yiyebilirdi.Ben olsam asla size bidaha gelmem ne demek eve almayıp dışarda yedirmek insan evde 5 dk oturtur misafirleri kahve veya çay ikram edipte öyle dışarıya götürür.Hamilesiniz hasta değilsinizki yengene diyebilirdin gel beraber bişeyler yapıp yiyelim diye bir insan istese hastada olsa midesi de bulansa yeterki ağırlamk istesin her yolu bulurHayir kapidan direkt sahile indik. Donuste onlar ayrildi biraz gezelim diye biz eve geldik.
Yani siz sonuna kadar haklısınız lakin. Sürekli olacak bir durum olmadığı için ayaklarını kesmek uygulamasına gerek varmiydi bilemiyorum. Sonucta siz Türk'sunuz ve kendi ülkenize gelmissiniz eşiniz durumu idare edememiş üzgünüm. Misafirlerinize açıklama yapabilirdiniz. Hamilelikten ötürü evde agirlayamiyorum o yüzden dışarda agirlayalim sizi diyerek hareket edebilirdiniz. Umarım direkt kapıdan hadi gidelim diyerek cikmamissinizdir. Sonuçta amcaniz size kıymet vermis ziyaret etmek istemiş. Esinizde ağırlamış ama keşke haber verseydiniz diyerek tüm olayı çöpe atmış. Artık olmuş bitmiş yapacak birşey yok. İşin özünde siz haklısınız ama eşiniz maalesef sınıfta kaldiAcikcasi eve almak istemedik, teklif etmedik. Benim esim yabanci ve catkapi gelme olayina alisik degil, ilk bastan ayaklarini kesmek istedi cunku direkt bu bize saygisizlik diye tepki gosterdi. Yine de iyi agirladi ama keske haber verseydiniz onceden diye de soyledi.
yorumlar karşısında şaşkınlık içindeyim
baba kafasına göre amcaya konum atıyor
yarım saate geliyorlar diyor
korkunç bir emrivaki var burada ya tiksindim resmen
bu kadın evli, bir eşi var bir ailesi var, düzeni hayatı ayrı artık
kızının evine gelecek olan misafire karışamaz
üstelik amca da kızı aramaya tenezzül etmiyor asla direkt babayla görüşüyor
ben olsam gelirken beni aramayan insanı tutup yemeğe falanda götürmem
akraba diye her yapılan saçmalığı sineye çekmek zorundamıyız ?
sırf birileri bizden seneler önce doğdu diye ?
noluyor yani amca olunca, dayı olunca, hala olunca saygı ve görgü kuralları rafa mı kaldırılıyor
en son 7 sene önce görüşmüşsün yemişim amcasını ya amcam beni o kadar sevse
benimle tekrar görüşmek için 7 sene beklemezdi yani
Düğününe de gelmemiş bu amcalar konu sahibinin, baba desen tapıyor kardeşine toz kondurmuyor, surat sallıyor kardeşi baş köşelerde ağırlanmadı diye, illa o eve küt diye dalınacak illa totolar koltuğa yayılacak çay çorba beklenecek. Sen tonla para harcayıp restoranta götürmüşsün kimsenin umrunda değil. Millet evi merak ediyor. Salona koyduğun koltuk taktığın perde lazım, sağda solda restorantı konuşacak değiller tabi.
Toplum böyle. Yapiver, ediver, cay koyver, uygun oluver. Eeee sen ne yaptın? Düğün sırasında yeğenini arayıp bir ihtiyacın var mı dedin mi amca olarak. Yok düğüne bile gitmedin. Ama o yeğen hazır ol da seni bekleyecek. Bizim kadar arada toplum yoktur her konuda. Avrupalıların kişisel alanı var, tam doğulu da amca zaten o düğünde kapıda bekleyip, elinden geleni yapar. Biz de kv, kp, amca, dayı, hala vs bunlar hiçbir şey yapmak zorunda değil ama herturlu emrivaki ve istekleri karşılanmak durumunda. Eğer yok dersen de toplum sana sucluluk duymani öneriyor.
Bu arada bu konuda muhtemelen yaralı ve sinirli aynı 3-4 kişi yazıp yazip birbirimizi begeniyoruz
Yani siz sonuna kadar haklısınız lakin. Sürekli olacak bir durum olmadığı için ayaklarını kesmek uygulamasına gerek varmiydi bilemiyorum. Sonucta siz Türk'sunuz ve kendi ülkenize gelmissiniz eşiniz durumu idare edememiş üzgünüm. Misafirlerinize açıklama yapabilirdiniz. Hamilelikten ötürü evde agirlayamiyorum o yüzden dışarda agirlayalim sizi diyerek hareket edebilirdiniz. Umarım direkt kapıdan hadi gidelim diyerek cikmamissinizdir. Sonuçta amcaniz size kıymet vermis ziyaret etmek istemiş. Esinizde ağırlamış ama keşke haber verseydiniz diyerek tüm olayı çöpe atmış. Artık olmuş bitmiş yapacak birşey yok. İşin özünde siz haklısınız ama eşiniz maalesef sınıfta kaldi
Bence hazir biseyler alip evde ağırlaya bilirdin dışarda yiyen evdede yiyebilirdi.Ben olsam asla size bidaha gelmem ne demek eve almayıp dışarda yedirmek insan evde 5 dk oturtur misafirleri kahve veya çay ikram edipte öyle dışarıya götürür.Hamilesiniz hasta değilsinizki yengene diyebilirdin gel beraber bişeyler yapıp yiyelim diye bir insan istese hastada olsa midesi de bulansa yeterki ağırlamk istesin her yolu bulur
Bu nasıl bir yaklasim gerçekten anlamak zor. Siz aile olarak görüşmek istemediğiniz kisilere karşı bu şekilde mi onlem alıyorsunuz. Bir kere eşiniz sizin ailenizden olan birilerini tekrarı olmasın diye eve hiç almamazlik yapma hakkına sahipmi. Demekki hani olmazda temelli Türkiye ye yerlesseniz sizi asosyal bir insana çevirecek belliki. Beğenmediği yada kafasına yatmayan kişileri kabul etmeyecek. Burda zaten babanız emrivaki yapmış tamam amcanizda da kabahat var ama asıl mantıksız davrananda babaniz. Ona nasıl bir onlem alacaksınız mesela. Eşiniz tavrı baştan sonra faul. Sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorundaYok hamileligi one surmedik. Direkt aaa biz de sahile gidiyoruz, gelin beraber gidelim dedik. Donuste de eve gelmelerini teklif etmedik. Ozellikle esim tekrari olmasin diye eve almamakta kararliydi.
Bu nasıl bir yaklasim gerçekten anlamak zor. Siz aile olarak görüşmek istemediğiniz kisilere karşı bu şekilde mi onlem alıyorsunuz. Bir kere eşiniz sizin ailenizden olan birilerini tekrarı olmasın diye eve hiç almamazlik yapma hakkına sahipmi. Demekki hani olmazda temelli Türkiye ye yerlesseniz sizi asosyal bir insana çevirecek belliki. Beğenmediği yada kafasına yatmayan kişileri kabul etmeyecek. Burda zaten babanız emrivaki yapmış tamam amcanizda da kabahat var ama asıl mantıksız davrananda babaniz. Ona nasıl bir onlem alacaksınız mesela. Eşiniz tavrı baştan sonra faul. Sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda
Tabiki evinize almak istemediğiniz kişileri almazsınız. Ama geçici bir durum babanızi mahcup etmeye gerek yok. Siz sonuçta yurtdışında yaşıyorsunuz. Temelli degilsiniz. Ama yine karar sizin kararınız tabiki. Türk aile yapısı bu şekilde. Ne yapsak degismiyorBiz aile olarak gorusmek istemedigimiz kisileri evimize almiyoruz evet. Hatta direkt musait olmadigimizi soyluyoruz ve gorusmeyi kabul etmiyoruz. Neyseki cevremizde baba tarafim harici boyle saygisizliklar yapip habersiz kapimizda beliren kimse yok.
Esim hakkinda istediginizi dusunebiliriz ne kadar yanlis olsa daBiz birbirimizin kararlarina saygi duyuyoruz, kaldi ki ben de eve almak istemedim. Mesela ben de esimin erkek kardesini sevmem ve bunun icin hakli gerekcelerim var. O yuzden zorunlu durum olmadikca bizde kalamaz, esim geldiginde otel ayarlar.
Bu bizim iliski dinamigimiz. Size uymamis olmasi yanlis oldugu anlamina gelmez. En buyuk kabahatli babam oldugu konusunda hemfikiriz.
O düğüne gelmeyip büyüklük yapmamışken sen evine büyüklük yapıp eve alabilirdin sende babana değer verseysin onu eve alırdın.Çünku aracı olan babandı amcan hatrı değilde babanın hatrı için evine alacaktınEvet, eve almayi istemedik, teklif etmedik bunu kabul ediyorum zaten. Agirlama seklimizden ben memnunum, burada sorun hem babamin emrivakasi hem de sonrasinda surat asmasi. Beni uzdugunu bile bile yine de kardesi icin surat asmayi teklif ediyor. Ki kardesi bana cok deger verse 4 sene onceki dugunume gelirdi.
"Türk Aile Yapısı" dediğiniz şey kadar toksik ve yıkıcı bir kurum yoktur, bunların hepsi dayatmalar.. Ve ayrıca değiştirmek de bizim elimizde.Tabiki evinize almak istemediğiniz kişileri almazsınız. Ama geçici bir durum babanızi mahcup etmeye gerek yok. Siz sonuçta yurtdışında yaşıyorsunuz. Temelli degilsiniz. Ama yine karar sizin kararınız tabiki. Türk aile yapısı bu şekilde. Ne yapsak degismiyor
Yemek sonrası en azından eve davet edip kahve felan ikram etseydiniz.anladi
Bana onceden haber vermedikleri icin caya mi yemege mi gelmek istediler bilmiyorumAma biz direkt yemege goturmeyi teklif ettik, itiraz etmediler.
Onu derdi kaynanadan kaçmaktı, bi şekilde kaçtı.Hatirlayan varsa, burda bir üye vardı. Bayramda anam köye gitmiş beni beklememis, bayramlaşma istiyorum, ama köye arabasiz gidemem diye. Konu sayfalarca uzadı. Bayramda en son kardeşi ile gezdi, tozdu.Hic o annemle bayramlaşmam lazım insanı kalmamıştı. Gezdi, tozdu, kvye gidilmedi amaç tamamlandı. Annen seni beklemek zorunda değil diyenler de marjinal damgası yemişti. Yani yalan dolan bu işler. Benim yabancı bir arkadaşım sürekli söz verip tutmuyorsunuz, sürekli yalan söylüyorsunuz demişti. Haklı valla. Biz de her iş el gordumluk. Asla alti dolmuyor. Yeğenime gittim beni ağırladı diyecek. Yahu yeğenin kim, neyi sever, neyden korkar o kısımlar yok.
Babanız sizi saf görmüş sanırsam, annenize yaptıramadığı ne varsa size yıkacak, sülalesinin gözündeki imajını düzeltecek. Aşırı akıllı. Lakin kimse onun değişik sülalesine yaranma aracı değil.Ayni ayniiii benim baba tarafim...Kucukler buyuklere hizmet eder, hep hazir olmak zorundasin, misafir istemeyebilecegini bile dusunmuyorlar
Biz Turkiye'ye yeni geldigimizde daha dogru duzgun yerlesememisken babam kuzenimi bize getirip YATILI olarak kalmasi gerektigini soyledi. Bu arada ben inanilmaz kusuyorum ve gunun %70'inde yatiyorum. Asla olmaz dedik, haberimiz oldugu icin onunu kestik.
Babam ben de bilmiyordum diyor ama inanmiyorum, yine engellemeyelim diye emrivaki yapti diye dusunuyorum.
Bende bozulurdum sanırım. Ne olursa olsun beni sayıp kapıma gelmiş bir insanı içeri adım attırmadan direkt götürmem. En azından yaz ayları sonuçta soğuk bir meyve suyu bile ikram edebilirdiniz. Kimse sizden çeşit çeşit yemek beklememiş. 2 bardakla ikram yapmak zor gelmemeli. Ben ayakları kesilsin, alışmasınlar mantığıyla böyle böyle bu akrabalık ilişkilerinin iyice bittiğini, insanların birbirlerinden uzaklaştığını düşünüyorum. En azından yemekten sonra kahveyi de bizde içelim öyle gidersiniz diyebilirdiniz.
Babanız sizi saf görmüş sanırsam, annenize yaptıramadığı ne varsa size yıkacak, sülalesinin gözündeki imajını düzeltecek. Aşırı akıllı. Lakin kimse onun değişik sülalesine yaranma aracı değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?