Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayir kapidan direkt sahile indik. Donuste onlar ayrildi biraz gezelim diye biz eve geldik.
Bence hazir biseyler alip evde ağırlaya bilirdin dışarda yiyen evdede yiyebilirdi.Ben olsam asla size bidaha gelmem ne demek eve almayıp dışarda yedirmek insan evde 5 dk oturtur misafirleri kahve veya çay ikram edipte öyle dışarıya götürür.Hamilesiniz hasta değilsinizki yengene diyebilirdin gel beraber bişeyler yapıp yiyelim diye bir insan istese hastada olsa midesi de bulansa yeterki ağırlamk istesin her yolu bulur

Yani siz sonuna kadar haklısınız lakin. Sürekli olacak bir durum olmadığı için ayaklarını kesmek uygulamasına gerek varmiydi bilemiyorum. Sonucta siz Türk'sunuz ve kendi ülkenize gelmissiniz eşiniz durumu idare edememiş üzgünüm. Misafirlerinize açıklama yapabilirdiniz. Hamilelikten ötürü evde agirlayamiyorum o yüzden dışarda agirlayalim sizi diyerek hareket edebilirdiniz. Umarım direkt kapıdan hadi gidelim diyerek cikmamissinizdir. Sonuçta amcaniz size kıymet vermis ziyaret etmek istemiş. Esinizde ağırlamış ama keşke haber verseydiniz diyerek tüm olayı çöpe atmış. Artık olmuş bitmiş yapacak birşey yok. İşin özünde siz haklısınız ama eşiniz maalesef sınıfta kaldi

Ayni ayniiii benim baba tarafim...Kucukler buyuklere hizmet eder, hep hazir olmak zorundasin, misafir istemeyebilecegini bile dusunmuyorlar

Biz Turkiye'ye yeni geldigimizde daha dogru duzgun yerlesememisken babam kuzenimi bize getirip YATILI olarak kalmasi gerektigini soyledi. Bu arada ben inanilmaz kusuyorum ve gunun %70'inde yatiyorum. Asla olmaz dedik, haberimiz oldugu icin onunu kestik.

Babam ben de bilmiyordum diyor ama inanmiyorum, yine engellemeyelim diye emrivaki yapti diye dusunuyorum.

Acikcasi amcam bana cok deger verse 4 sene onceki dugunume gelirdi. Ve esimin istegi benim icin hicbir bagim olmadigi amcamdan daha degerli.

Biz sene sonuna kadar Turkiye'deyiz ve bize 1 saat mesafede oturuyorlar. Bu yuzden aliskanlik haline getirmesini istemedik.

Evet, eve almayi istemedik, teklif etmedik bunu kabul ediyorum zaten. Agirlama seklimizden ben memnunum, burada sorun hem babamin emrivakasi hem de sonrasinda surat asmasi. Beni uzdugunu bile bile yine de kardesi icin surat asmayi teklif ediyor. Ki kardesi bana cok deger verse 4 sene onceki dugunume gelirdi.

Yok hamileligi one surmedik. Direkt aaa biz de sahile gidiyoruz, gelin beraber gidelim dedik. Donuste de eve gelmelerini teklif etmedik. Ozellikle esim tekrari olmasin diye eve almamakta kararliydi.
Bu nasıl bir yaklasim gerçekten anlamak zor. Siz aile olarak görüşmek istemediğiniz kisilere karşı bu şekilde mi onlem alıyorsunuz. Bir kere eşiniz sizin ailenizden olan birilerini tekrarı olmasın diye eve hiç almamazlik yapma hakkına sahipmi. Demekki hani olmazda temelli Türkiye ye yerlesseniz sizi asosyal bir insana çevirecek belliki. Beğenmediği yada kafasına yatmayan kişileri kabul etmeyecek. Burda zaten babanız emrivaki yapmış tamam amcanizda da kabahat var ama asıl mantıksız davrananda babaniz. Ona nasıl bir onlem alacaksınız mesela. Eşiniz tavrı baştan sonra faul. Sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda

Kendime yemek hazırlayamıyorum
Kalkıpta bir ay sonra aklına düştüğüm amcama mı hazırlayacağım
Babanda neyin kafasını yasıyor anlamadım.
Buluttan nem kapan bişey
Çok iyi yapmışsın keşke bktan şeyleri kültür haline getireceğimize bunu getirsek

Biz aile olarak gorusmek istemedigimiz kisileri evimize almiyoruz evet. Hatta direkt musait olmadigimizi soyluyoruz ve gorusmeyi kabul etmiyoruz. Neyseki cevremizde baba tarafim harici boyle saygisizliklar yapip habersiz kapimizda beliren kimse yok.

Esim hakkinda istediginizi dusunebiliriz ne kadar yanlis olsa da Biz birbirimizin kararlarina saygi duyuyoruz, kaldi ki ben de eve almak istemedim. Mesela ben de esimin erkek kardesini sevmem ve bunun icin hakli gerekcelerim var. O yuzden zorunlu durum olmadikca bizde kalamaz, esim geldiginde otel ayarlar.

Bu bizim iliski dinamigimiz. Size uymamis olmasi yanlis oldugu anlamina gelmez. En buyuk kabahatli babam oldugu konusunda hemfikiriz.

Tabiki evinize almak istemediğiniz kişileri almazsınız. Ama geçici bir durum babanızi mahcup etmeye gerek yok. Siz sonuçta yurtdışında yaşıyorsunuz. Temelli degilsiniz. Ama yine karar sizin kararınız tabiki. Türk aile yapısı bu şekilde. Ne yapsak degismiyor

O düğüne gelmeyip büyüklük yapmamışken sen evine büyüklük yapıp eve alabilirdin sende babana değer verseysin onu eve alırdın.Çünku aracı olan babandı amcan hatrı değilde babanın hatrı için evine alacaktın

"Türk Aile Yapısı" dediğiniz şey kadar toksik ve yıkıcı bir kurum yoktur, bunların hepsi dayatmalar.. Ve ayrıca değiştirmek de bizim elimizde.
Bahsettiğiniz "yapı" her gün kaç tane kadının hayatını mahvediyor sırf BDV'ye bakmanız bile yeterli..
Kaç kadının "eş ailesi" içinde ezilmesine sebep oluyor, "türk aile yapısı böyledir" diye gelinler köle gibi kaynanaların hizmetine sunuluyor, aile içi şiddet olmasına rağmen kadınlar kocaları boşayamıyor, "koca" izin vermedi diye kaç kadın çalışamıyor, sırf kendi ayakları üzerinde durmaya gücü olmasın diye. Bunların hepsi "yapı" dediğiniz ataerkil hiyerarşik düzenin kuralları.
Hepsi de kadının gücü olmasın diye, kadının aleyhine çalışan kurallar.

Konu sahibi başından beri bence çok doğru davranmış. Evine kimi alıp almayacağına kendi karar verir, ve öyle yapmış. Kimseyi de kapıdan kovmamış, dışarıda güzelce ağırlamış. Sınırlar çizmiş ve o sınırları korumuş.
Ben taktir ettim... R Rosalind Franklin

Bana onceden haber vermedikleri icin caya mi yemege mi gelmek istediler bilmiyorum Ama biz direkt yemege goturmeyi teklif ettik, itiraz etmediler.

Ya evde iki dk çay içelim ne restoranı demedilerse, ellerinde de çayın yanına bir kek getirmedilerse,babanız abartıyor o halde :)
Gayet keyifli olmuştur restoranda da.
Aslında jest yapmışsınız nerden baktığınıza bağlı.

Onu derdi kaynanadan kaçmaktı, bi şekilde kaçtı. İşte zoraki bağların getirisi bu, bundan bahsediyordum. Kaynanam diye her dk dibinde olamam birinin. Her abukluğuna katlanamam ben çabuk sıkılan biriyim patlatıveririm ortalığı.

Bende bozulurdum sanırım. Ne olursa olsun beni sayıp kapıma gelmiş bir insanı içeri adım attırmadan direkt götürmem. En azından yaz ayları sonuçta soğuk bir meyve suyu bile ikram edebilirdiniz. Kimse sizden çeşit çeşit yemek beklememiş. 2 bardakla ikram yapmak zor gelmemeli. Ben ayakları kesilsin, alışmasınlar mantığıyla böyle böyle bu akrabalık ilişkilerinin iyice bittiğini, insanların birbirlerinden uzaklaştığını düşünüyorum. En azından yemekten sonra kahveyi de bizde içelim öyle gidersiniz diyebilirdiniz.

Babanız sizi saf görmüş sanırsam, annenize yaptıramadığı ne varsa size yıkacak, sülalesinin gözündeki imajını düzeltecek. Aşırı akıllı. Lakin kimse onun değişik sülalesine yaranma aracı değil.

Zaten bir bagimiz yoktu, amcami en son 7-8 sene once gordum, yengemi hayatimda 2.gorusum (ikinci evlilikleri). Benim 4 sene onceki dugunume de gelmediler. Babam kadar akrabalik iliskilerini dusunmedikleri kesin.

Ben de cok sasirdim, 18 yasindan beri onlarla yasamiyorum, uzun suredir yurtdisindayim. Simdi 31 yasinda birden evli cocuklu olarak birkac ayligina yanina gelince akrabacilik oynayacagimi sandi sanirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…