• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çarpık dişlerime zirkonyum yaptırsam güzel bir sonuç alır mıyım? (Foto)

prelude

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
43
1
86
42
İstanbul
Merhaba,
Bu güzelim dişlerime kıyıp düzeltmek istiyorum :35:
Ortodontik tedavi istemiyorum. Malesef bu dişlerle bu yaşa kadar (29) gelmemin sebebi, diş telinin alternatifi olmamasını zannediyor oluşumdu. İlgili konuların çoğuna göz attım. Mutlu gülümsemeler umudumu arttırdı. Gerçi benimki gibi bir çapraşıklık görmedim fotolarda. Bu yüzden çekincelerim var.
Ön iki diş normalden de üstte, yanlar da arkada ve yamuk. Zirkonyum ile doğal bir sonuç alabilir miyim acaba? Sanırım 4 dişe uygulanır. Altlarda da var çapraşıklık ama onu sonraki aşama olarak görüyorum.
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
Not: "Benim dişim de şöyleydi, böyleydi, bak şimdi inci gibi oldu" diyenler mümkünse fotoğraf eklerlerse çooook sevinirim. Bir fotoğraf bin kelamdan daha etkili çünkü :)

Eklentiler

• $Fotoğraf0567E001.jpg
    $Fotoğraf0567E001.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 11.179
Son düzenleme:
canım zirkonyumdan ziyade lamine diş yaptırırsan sonuç daha iyi olur.yani dişi komple küçültmeden sadece üst kısım aşındırılarak yaprak şeklinde takılıyor.ve de ömürlük oluyormuş.sonuçlar muazzam.boğaziçi tıp merkezinde evren hanım var.çok ilgili ve becerikli bir doktora benziyor,ilk muayene de ücretsiz git bir görüş fikir al derim. tanesi 600 lira.yani piyasa ortalamasında.

@changing, lamine ile diş çok az aşındırılıyor, evet ama benim yamuklukların arasında büyük boşluklar var. yani yaprak ile bir sıraya konulabilecek gibi değil sanırım.
@filerun, diş teli için pek sabırlı değilim. 10 yıl önce olsa belki ama artık bir an önce kavuşmak istiyorum. ayrıca zaten ön dişlerim aşınmış ve uçları kırık durumda. ortodontik tedavi sonrasında da dişe müdahale gerekecek. o kadar telli bekleyip de lamine yaptıracağıma şimdi yaptırayım daha iyi diye düşünüyorum.

Ben diş ağrısı nedir bilmem. kolay kolay da dişim çürümez. zirkonyum yaptıranların dişlerinde ağrı, koku,vs oluştu mu? eğer oluştuysa, normalde dişleriniz sorunlu muydu? Kardeşim, hiç tavsiye etmiyor dişlerimin kesilmesini. çünkü kendisi çok çekti. ama o kendi dişlerini kullanırken de çok çekmişti. dişleri yapı olarak dayanıksız, kolay çürüyen. Aynı şekilde arkadaşım da inanılmaz memnun zirkonyumdan. "7 yıl oldu, hiç sorun yok" dedi. onun dişleri de kardeşiminkinin aksine inci gibi, dayanıklı.
Kısaca demek istediğim, porselen kaplamalardan duyulan memnuniyet, hastanın diş kalitesiyle doğrudan alakalı mı?

canım boşluklar olsa bile lamine doldurabiliyor merak etme.sen benim dediğim doktorla bi görüş,o sana herşeyi anlatacak,hatta bi maddeyle falan kaplayıp nasıl yapacağını gösteriyor.nasılsa görüşme ücretsiz,hem istediklerini de sorarsın çok ilgili bi kadın.

Boğaziçi tıp merkezi nerde*Bu bayana nasıl ulaşabiliriz telefonunu biliyorsanız özelden yazar mıınız çünkü ben de dişlerimi yaptırmak istiyorum

sanırım beşiktaş'taki boğaziçi tıp merkezinden bahsediyorsunuz. anadolu yakası tercih ederim ama. hospitadent fiyatları çok mu uçuk acaba?

evet canım sonuçları bekliyoruz. ben de daha karar verme aşamasındayım,ha bu arada başka güzel ve uygun yerler keşfedersen haber vermeyi unutma :31:

bir yer buldum, cumartesi gittim görüştüm. zirkonyum olabileceğini söylediler ama malesef yan kesici dişler çok geride olduğu için çekileceğini de müjdelediler :14: (tabii ortodontik tedaviyi kesinlikle istemiyor musunuz diye üstelediler)
pazartesi gittim çektirdim :26:
aynen şuna :27: benzedim :9:
yerin ismini söylemem reklama girer mi bilmem. beni aydınlatın da bilgilerini vereyim. tek diş zirkonyum 400tl. üst 6 dişim yapılacak.
çekilmesi de çok rahat oldu. dişçi korkusu olanlar, rahat rahat gidebiliriler. iğne acısını bile pek hissetmedim çünkü sprey sıktılar. dişimin çekildiğini de o anda yanımda olan arkadaşımın doktora "durun atmayın onu" demesinden anladım. dişimi hatıra olarak alacaktım çünkü :34: hiç birşey hissetmedim -ki aklımda üst ön dişler göz damarlarına yakın olduğu için çok acır,vs gibi safsatalar kalmıştı.
1 hafta kadar çekilen yerin iyileşmesi beklenecek. daha sonra kesilip ölçü alıncak ve takılacak. Allah izin verirse 15 günde bitecek gibi.

cnm bu yer neresi? bnmde kopek disimden biri cekildi ve normal porselen yapilmasini tavsiye etti doktorum cnku zirkonyumlar esnek olmasgi icin eksik olan dis oldugu icin zmnla kirilma catlama vs yapablrms metal destekli porselenlerde dha saglam oluomus vs. bu konuda kararsizim :( eksik disi olupta zirkonyum kopru yaptiran ve memnun kalmayan var mi acaba? lutfen yardim edinn

oral dent studio mecidiyeköy.
metal destekli porselenlerin çok sağlam olduklarını ben de duydum ama ön dişlerde estetik olarak tavsiye edilmiyor. metalin damakta morluk meydana getirme olasılığı yüksek çünkü. genellikle azı dişlerinde tavsiye ediliyor. malum çiğneme kuvveti o dişlerde daha fazla. ön dişlerde zirkonyum güzel duruyor. ayrıca zirkonyum da oldukça dayanıklı bir madde. arkadaşım 7 yıldır kullanıyor ön dişinde. köprü mü değil mi bilmiyorum ama. ölü dişine uygulanmıştı. çok çok memnun.
konuyla ilgili videolara yardımcı olacaktır. :34:

arkadaşlar bende şeffaf tel taktırmak istiyorum hospitadentle konuştum bugün telefonda 4 500$ dediler yuh dedim resmen sanki altın kaplama yaptırcam boğaziçi tıp merkeziylede konuştum 3000 ile 6000 arasında dedi benim öle çok sorunlu bi dişim yok 6000 e kadar çıkıcağını düşünmüyorum fiyatın

21 Mayıs'ta gerideki dişlerim çekilmişti.
$Fotoğraf0569E001.jpg

iyileşmesi için 1 hafta bekledik. dişler kesildi ve geçiciler takıldı.
$Fotoğraf0628E001E001.jpg

beklediğim kadar iğrenç değil geçiciler.

perşembe günü alt zirkon için provam var. aynı zamanda alt dişlerime diş taşı temizliği yaptıracağım. ondan sonra da diş modelini seçeceğiz inşallah.

bir yer buldum, cumartesi gittim görüştüm. zirkonyum olabileceğini söylediler ama malesef yan kesici dişler çok geride olduğu için çekileceğini de müjdelediler :14: (tabii ortodontik tedaviyi kesinlikle istemiyor musunuz diye üstelediler)
pazartesi gittim çektirdim :26:
aynen şuna :27: benzedim :9:
yerin ismini söylemem reklama girer mi bilmem. beni aydınlatın da bilgilerini vereyim. tek diş zirkonyum 400tl. üst 6 dişim yapılacak.
çekilmesi de çok rahat oldu. dişçi korkusu olanlar, rahat rahat gidebiliriler. iğne acısını bile pek hissetmedim çünkü sprey sıktılar. dişimin çekildiğini de o anda yanımda olan arkadaşımın doktora "durun atmayın onu" demesinden anladım. dişimi hatıra olarak alacaktım çünkü :34: hiç birşey hissetmedim -ki aklımda üst ön dişler göz damarlarına yakın olduğu için çok acır,vs gibi safsatalar kalmıştı.
1 hafta kadar çekilen yerin iyileşmesi beklenecek. daha sonra kesilip ölçü alıncak ve takılacak. Allah izin verirse 15 günde bitecek gibi.

hadi kolay gelsin canım,sonuçları bekliyoruz.:31:

araştırdım da en uygun fiyatlar şöyle

OSMAN NURSAL(kadıköy)
Zirkonyum Porselen 400 TL
Full Seramik 450 TL
Porselen Lamina 450 TL

ORAL DENT(şişli)
zikonyum 400
porselen lamina 600

BOĞAZİÇİ TIP MERKEZİ(beşiktaş)
full seramik 600
porselen lamina 600

arkadaşlar bende şeffaf tel taktırmak istiyorum hospitadentle konuştum bugün telefonda 4 500$ dediler yuh dedim resmen sanki altın kaplama yaptırcam boğaziçi tıp merkeziylede konuştum 3000 ile 6000 arasında dedi benim öle çok sorunlu bi dişim yok 6000 e kadar çıkıcağını düşünmüyorum fiyatın

bende seffaf tel kullanıorum son bikaç seans artık bitti çok şükür ama seffat tel metal tele oranla daha pahalı estetik acıdan cok güzel farkeden cok az kişi oluyo ama tedavi süresi metal tele oranla daha uzun..ama aceleniz yoksa bencede seffaf tel kullanmalısınız

Back