çaresizlik..

Leylarodi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2015
4
2
1
Merhaba

siteyi uzun bir süredir uzaktan takip ediyordum. bugün üye olup kendi derdimi anlatmak nasip olmuş. bir konuda yönlerdirilmeye ihtiyacım var. fikirlerinize öyle ihtiyac duyuyorum ki.

2,5 senedir birini seviyorum. Hayatımda evet işte tam sırtımı yaslayacağım ömrünü bana ömür edecek dediğim bir insan. anlatmakla kendi cümlelerimi aciz bulduğum hayırlı biri. 2.5 senedir evlilik için uğraşıyoruz. ama ailemden yana problemim var. benden büyük 4 ablam var. doğulu olduğum için adetlerimiz öncelik büyüklerin gitmesini yeğliyor. 2,5 senedir bekledim ama ablamların hayırlı bir kısmeti çıkmadı. bende dayanamayıp aileme dile getirdim evlenmek istediğimi. evlenmek istemem bile onların gözünde suç göründü. kesinlikle kabul etmediler. önce büyükler dediler. ben konuyu günlerce üstelediğim büyük ablalarım kimdir neyin nesidir diye bilmek istediler. benden sadece fotoğrafını isteyip sırf kilolu ve yakışıklı değil diye bana uygun görmediler. oysa güzellik göreceli benim gözümde öyle biri değil ben onun kalbini sahiplendim güzelliğini değil. . tanımayı bile fırsat bilmediler. tanımak istemediler. sizden isteyeceğim yardım şu ki birgün ablamlarımın kısmetini bekleyip onların evlenmesini beklesemde ailem beni sırf şişman ve yakışıklı değil diye vermeyecek. ailemde benim gönlümde çok aziz. ama sevdiğim adam gönlümde daha aziz. bu durumda ne yapmalıyım. kaçmak işlevi aklıma öyle bir işlemiş ki. benim durumumda olup kaçan oldu mu yahut ne yapmalıyım bir fikir verir misiniz.

o zaman annene babana de ki ! Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter güvenme servetine bir kıvılcım yeter.

Beni de 4 yıl vermediler değil vermek babam tanışmayı dahi kabul etmedi.. (mezhep ve kültür farkından dolayı)
Artık kendimi o kadar çaresiz hissediyordum ki annem olmasa çeker giderim diye düşünüyordum.. her gece ağlayarak dua ettim 4 yıl boyunca ve direndim aileme karşın.. sonunda bir mucize gerçekleşti babam beni verdi..
Şimdi nişanlıyım ve çok yakın bir zamanda evleneceğim nişanlımı öyle çok seviyorum ki o da beni.. iyi diyorum iyi ki direnmişim de o psikolojiyle yanlış bir şeyler yapmamışım.. nişanlanınca ailenin kıymetini daha çok anlıyorsun.
Kaçma derim ama sevginin de arkasında ol derim..
Benim babam beni verdiyse şu hayatta olmayacak diye bir şey yok diyorum artık düşün o derecedeydim.

Şu sırayla evlenme işini aklım hiç almadı, almayacak.. Kısmet bu yahu...

Kaçmak bir tercih olmamalı bence, çok küçük düşürücü bişey. Başka bir çözüm bulmaya çalışmalısın.

Sacmalama. Sakin kacma. Ben de doguluyum. Bizde de ayni adet var fakat ben 3 bekar ablamdan önce evlendim. Kismet oldu evlendim. Ve giderken demekki ayagimi surtmusum ki onlarin da hep kismeti acildi. Biri evlendi cocugu bile oldu benim daha cocugum yok.
Sen kucuksun diye adama kusur bulmuslar.
Benim bu anlattigimi anlat belki sen acarsin onlarin önünü.
Ayrica yasin tam olarak kac??

Kaçarsan daha da mutsuz olacaksın bence.
Bir gün sevgiline söyle istemeye gelsin.
gerçi ailen buna da karşı çıkar.
İkna edin ikiniz karşılarına geçip, mümkünse tabi bu durum :/

Bizde doğuluyuz
Ablalar müsade edince evlenir ufaklar
Ablanlarla konuş

Yaşım 22. Evet gidersem ayağımı sürtüp de giderim onların kısmeti açılır bilinçindeyim senin gibi. Ama Rabbim Senin büyüklerinin kalbine merhamet vermiş ki, fikirlerinden vazgecip seni vermişler. inşallah benim ailemde merhamete gelir. Teşekkür ederim yorumun için.

Bugün erkek arkadaşım ailesiyle bize gelecek benimde ailem istemiyor daha geçen gün 4 e kadar uyuyamadım üzüntüden ne istiyorlar anlamıyorum 5 senedir birlikteyiz

Ya aslinda benimkiler de cok sorun cikardi ama ben anlatmiyorum. hele annem asla asla diye diretiyordu. Abim neden olmasin deyince abime bagrisini görecektin
Ablalarim da ilk basta olmaz mumkun degil drdiler. Ama ben cok dua ettim. Allahtan istiyorum siz karismayin dedim de oyle herkes kabul etti.
Ama senin erkek arkadasinin babanla falan konusmasi lazim bunun icin.
Baban ne derse o olur zaten. Bende senin yasindaydim. Hatta 21.5 yasindaydim hakkinda hayirlisi olsun insallah..

Daha 22 yaşındasın evlenmek için çok erken sıra olmasa bile erken. Bir de daha sevgiliniz olan kişi nasıl ailenizden daha aziz oluyor anlamadım. Bu kafa yapısıyla kaçarsınız da siz zaten

Daha 22 yaşındasın evlenmek için çok erken sıra olmasa bile erken. Bir de daha sevgiliniz olan kişi nasıl ailenizden daha aziz oluyor anlamadım. Bu kafa yapısıyla kaçarsınız da siz zaten
22 yaş evlilik için erken bir yaş değil. Azizlik konusuna değinincede ailemin onun karşısındaki tutumları inanın onu daha da aziz yaptı bana. şuan şu durumda siz dahi dışardan bakınca hatayı bende mi ailemde mi görürsünüz bilmiyorum zira ailemin yıllarca süre gelen bir adeti ortada tabiki herşey nasib ama farzettim ki ablalarımdan bir tanesinin nasibi yoktur belki, oturup onları beklemem ne kadar doğru. evlilik de bir nimettir. bende bu nimettten nasiplenip şükretmek istiyorum. benim sorum yaşım erken mi değil mi yönünde değildi. yinede teşekkür ederim yorumunuz için.

Ne güzel ki direnmişsiniz. dediğim gibi ailem kalbimde çok kıymetli. onları üzecek birşey de yapmak istemiyorum. keşke sizin gibi allahtan istiyorum siz karışmayın diyebilseydim. ağzımdan bir söz cıkmadan önce oturup düşünüyorum acaba kırılırlar mı diye. bu yüzden bu gidişatımla hiçbirşey olmayacak. Rabbime dua ediyorum dilim çözülsünde içimdekileri bir anlatailsem onlara diye.

Ya ilk basta kirildilar ama benim bu kadar teslimiyetci olusuma kirildilar yani annem. Sonra hepsinin gonlunu aldim gonul rahatligiyla evlendim. Zaten esimi de cok seviyorlar
Babanizla konusun insallah hakkinizda hayirlisi olur. Ablalariniz 10 yil evlenmese onlari beklemek cok buyuk haksizlik olur..

Ailenin saygı duyduğu bir büyük devreye girsin ve ailene uygun bir şekilde desin ki; bakın bu çocukların gönlü birbirine düşmüş bekletip de yanlış işler yapmalarını mı istiyorsunuz?

sıra beklenmesi ne saçma ya bu devirde

evlilik değil de sanki fatura kuyruğuna girer gibi bir mantık bu

he ablan desin beni beklemek zorunda değil olur mu öyle saçma şey diye

[QUOTLeylarodi, post: 41895336, member: 694524"]22 yaş evlilik için erken bir yaş değil. Azizlik konusuna değinincede ailemin onun karşısındaki tutumları inanın onu daha da aziz yaptı bana. şuan şu durumda siz dahi dışardan bakınca hatayı bende mi ailemde mi görürsünüz bilmiyorum zira ailemin yıllarca süre gelen bir adeti ortada tabiki herşey nasib ama farzettim ki ablalarımdan bir tanesinin nasibi yoktur belki, oturup onları beklemem ne kadar doğru. evlilik de bir nimettir. bende bu nimettten nasiplenip şükretmek istiyorum. benim sorum yaşım erken mi değil mi yönünde değildi. yinede teşekkür ederim yorumunuz için.[/QUOTE]
Hımm ben kaçmanız hata dedim. Ve ailenizin sizin için bunca sene yaptıkları değil de sadece bu düşünceleri ile daha az aziz oluyorsa ben bişey demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…