Çaresizlik.

Ailen fiziksel olarak mı bakıma ihtiyaç duyuyo yoksa maddi olarak mı? Eğer maddi olaraksa uzaktan da yardım yaparsın. Seni bu kadar yıpratmalarına izin verme. Bu zamana kadar yıprattıkları yeter
hayır ailemin ihtiyaç duyduğu fiziksel yada maddi bi durum yok.
benim yaşadıklarım onlar için söz konusu dahi değil...
tek ben değilki..bazen düşünüyorum babamda annemde babasız büyümüşler.onlarda aile ortamı çok görmemişler...
aslında durumum iki psikolojisi bozuk insanın evlenip...yeni mutsuz insanlar dünyaya getirmesi.

dua ediyorum ama o kadar dışlandığım durumlar olduki,namaz kılmadığında senin içine şeytan girmiş..yada bu yaşadığım şeylerden şikayet ettiğim anlarda,,,''yaşadığına dertmi diyorsun ölelimde gör bu haline şükrettiğini '' diyorlar.
bense bu vicdanla yaşayamıyorum

Senin de psikolojin için kendini düşünmen gerekiyo. Ne olursa olsun dimdik dur. Düştüğün yerden kalkabilirsin. Ne derlerse desinler. Senin hayatın bu ve başkaları seni kötü bi şekilde etkilememeli.

nası bi abla nası bi nefis var dondum kaldım.iğrenç bi olay gerçekten.

aslında benim annemde benzer seninkiyle.dini görevlerini yerine getirmez ama açık saçık giyindiğimde saçma sapan tepkiler gösterir.saçma sapan diyorum çünkü bana sözünü geçiremez.psikolojik olarak normal görmüyorum zaman zaman.çaresiz kaldığında kendimi atıyımda kurtulun vs gibi tehditler.aile huzurunu koruyamayan her sorununu bize yansıtan bi anne.gerçekten psikolojimi etkiliyo.küçükken çok korktuğum çekindiğim eve gelmesini hem istediğim hem istemediğim bi babam vardı.şuan korkulcak şeyler yapmasa da küçüklükten kalma bi çekincem var hala.belki bu kadar sorunlu değil ama herkes iyi bi aileye sahip değil.herkesin hayatında ufak tefek sorunlar var.anne baba olmak çok zor gerçekten.büyük sorumluluk.ama asıl hakkını veremiyceğimiz anne modeli farklı benim gözümde.onun yaptıklarına karşılık vicdanlı bi evlat olmuşsun sende. her annenin istediği gibi çalışkan bi evlat olup okumuşsun.başka özelliklerinde vardır eminimki aileni grurlandırmaya yeticek.belkide o senin hakkını ödeyemez yani ki bence öyle.anneni dinleme umursama.normal olmadığını getir hep aklına.her sözüne aldırma.ancak böyle başedebilirsin.

oyle dusunmeyin namaz kilacaksaniz jendiniz icin kilin. Anliyorum sizi baskiyla insan kesinlikle daha cok uzaklasiyor. Yapacaginiz seyleri kendiniz icin yapmaya calisin. Anna baba atsan atilmaz satsan satilmaz. Onun icin kotu seyleri dusunup kinlenmeyin onlara karsi.

Canım yaşadıkların çok çok üzücü... Evet bu yasa kadar kotu şeyler yasamissin, ama bundan sonrası biraz da bizim elimizde. İnşallah bundan sonra Rabbim yolunu açık eyler...
Biz kızların yanılgısıdır bu. Bir şeylerin eksikliğini erkek arkadaslarimizla ört pas ederiz. Aslında daha büyük yaralar acacagini bilmeden....
Sen sen olduğun için dik durmalisin canım iste tam da bugün. Herşey bitti dediginde. Daha önce de herşey bitti dememismiydin, bitti mi peki hayır... O zaman bu durumu tersine çevirecek gücün yoktu ama simdi var.
İnşallah bir an önce sınavı kazanıp guzel bir ile atanirsin. Evlilik konusu da kismet değil mi, hayırlı insan hayırlı zaman da gelir inşallah.
Ama dik dur kesinlikle düssen bile eğilme...

Ya allah yardimcin olsun gercekten cok uzuldum ama bizim aileler de oyle melek gibi degil ki herkesin sorunu var. Bizim evde de siddet cok daha dun kardeslerimi kavga ederken ayirirken yumruk atti kardesim alnim sisti hatta. Sabah abimin kulakligini dershaneye goturdum diye gelince osmanli tokadi gibi tokat atti inan yasadiklarini cok iyi anliyorum. Bende universiteyi kazanip bu siddet ortamindan kurtulmak istiyorum.insallah kazanacagim . insallah sende bian once atanirsin veya karsina mukkemmel bi insan cikar onunla evlenir mutlu olursun.

İşin kötüsü bugün.....neredeyse 20 yıl sonra yaşadığım hafızamdan silinmemiş...!detaylarıyla orda bi yerde takılı ve iğrençliğiyle kimi zaman isyana düşüyorum.o yaşta ben...böyle bi şeyi nasıl yaşadım diye.
ben o insanın yüzüne bakıp konuşuyorum.bunuda kimselere anlatamam.
Ailemse biçok şeyde olduğu gibi bundada kayıtsız kaldı.çünkü anneme söylediğimi hatırlıyorum..yaptığından iğrenip şikayet etmiştim.düşünsenize 4-5 yaşında bir çocuk neyi nasıl şikayet ediyor ve hangi akılla....daha fazla yazamıyorum.

Ama şuanda nefret doluyum onlara karşı.
bununla birlikte elbetteki şevkatte var ama affedemiyorum.
çünkü halen umurları değil.ve artık olsa bile ben alacağım darbeyi çoktan almışım.

Gecen gecmis malesef hem de donusu olmayacak sekilde gecmis. Bundan sonra ne yapabilirsin ona bakman lazim. Kimseden anlyis beklememelisin artik. Bunun icin dedimya iste dik durmalisin. Dik durmalisin ki kendi yasantinda onlarin yaptigi hatalara dusmemelisin.

hatırlayıp üzme canım kendini.elbet bigün uzaklaşıcaksın ailenden o zaman herşey daha güzel olucak senin için.erkek arkadaşından ayrılmanda çok iyi olmuşn.problemli bi ilişki yaşama lüksün yok çünkü senin.tabi insanın başına yine de herşey gelebilir ama seçimini doğru yapmalısın bile bile lades dememelisin.bunca yıl mutsuz bi aile yaşamından sonra bi mutsuz aile daha kurmamalısın.iş hayatıyla yeni insanlarla biçok şey değişicek.inşallah karşına doğru kişi çıkar güzel işlerin kapısı açılır.inşallah iş hayatına bu özgüvensiz halde atılmazsın.güçlü durman gerek şimdiden hazırlamaya çalış kendini canım.ilişkin olursa onda da tabi.

....bu kıldığın namaz namaz değil...
namaz kılmak var , namaz kılmak var. şok oldum. ne biçim anne baba ve abla bunlar . ablanın tecavüz etmesini anlayamadım nasıl yani hakim olan abla mı o Allahım neler yaşıyor insanları

Gerçekten bigün unutmak mümkünmüdür...
İyi bir evlilik yapma ihtimali aklımdan geçemiyor bile..
Bu şartlar altında.
Yasadiklarini birgun unutamayacaksin ancak kullenip sessizlige gomulecekler elbet.henuz hayatin basindasin.yarali da olsan bundan sonra kendine huzurlu bir hayat kurmak senin elinde.mesleginde ilerler ve es olarak iyi bir insani secebilirsen ailende gormedigin sevgiyi kendi yuvanda yasayabilirsin matemm.ve de vicdan azabi duymak icin bi nedenin yok.boyle baskici bir ortamda neyazikki tum duygularin esir alinmis.ama gordugum kadariyla mantikli dusunen duyarli bir insansin.bu sebeple gelecegine saril matemm.gun gelecek ailenin yanindan bir sekilde ayrilacaksin zaten.o zamana kadar dirayetli dur sabret.

bence asi değilsin,annenin ve babanın sorunları var..4 kızkardeşsiniz değilmi?erkek evlatmı aradılar..bir sürü çocuk artık kestirme yolu tercih etmiş anneniz..kafa yormuyor ve psikolojik sorunları var bence..namaz kılarken konuşsanız dahi dövmemeliydi..namazın maksatı huzursuz etmek değil huzuru bulmaktır..nazikçe uyarabilirdi,nazik davranmak için el olmak gerekmiyor..

öncelikle yaşadıkların kolay değil ama sen hayatında başarılar elde etmiş birisin ne güzel üniversiteden mezun oluyorsun kendine haksızlık etme bi uzmana git ve de bu durumu destekle aşarsın inş unutma herkesin acıları var kendine bu kadar yüklenme Rabbim imtihanlarında yadımcın olsun .HAYATA GEÇMİŞE TAKILARAK BAKMA YAŞADIKLARINI KÜÇÜMSEMİYORUM SENDEKİ İZLERİ AYRIDIR AMA KENDİN İÇİN DESTEK AL .ALLAH GÖNLÜNE FERAHLIK VERSİN İNŞ

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Allah yardımcınız olsun. Ablanızın yaptığına diyecek söz bulamadım Allah affetsin. Sizin bu halde olmanız tek nedeni baskın karakterde olmanız. Siz de sesinizi çıkartan çok affedersiniz biraz yırtık biz kız olsaydınız bağırsaydınız bu şekil ezilmezdiniz. Ailenizi de Allah ıslah etsin. Hesabı sorulacak elbet bunların hiç üzülmeyin. Kafanıza göre mutlu olabileceğiniz bir eş bulun ve o evden ayrılın psikolojiniz daha fazla bozulmadan. Hiç bende aldatılırım diye düşünmeyin her insan babanız gibi değildir kusura bakmayın çok üzüldüm ve sinirlendim. Namaz kıl diye sizi dindar görmeyen kişi kim babanız mı diğr yorumları okumadım ??

Evden ayrılıp, ömrünün sonuna kadar yüzlerine bakmasan, hakkındır.

Hiç vicdan azabı duyma. Yaşadıklarına çok üzüldüm, canın sıkıldıkça bana özelden yazabilirsin, dertleşiriz, konuşuruz. Psikolog gibi olamam belki ama, malum dertler paylaştıkça azalırmış. Sakın pes etme, inan ileride hayat senin için çok güzel olacak. Asla vazgeçme.

bu nasıl bir aile böyle yaaa... böyle bir ailede yetişipte üniversite okuyabilmen çok güzel... sadece sen değil hakim olmuş bir ablan bile var.... doğumundan itibaren her türlü şiddete maruz kalman 20 li yaşına gelipte hala dayak yemiş olmanda çok onur kırıcı ailenin gerçekten akıl ve ruh hastası olduğunu düşünüyorum... ama diyorum ya bu kadar şeyi yaşayıpta hala ayakta ve hayatta kalabilmen okuyabilmen sen kendini kurtarmışsın demektir... Aklı başında ne olan hala ailesine değer veren bir insansın... senin yerinde başka birisi olsaydı çok farklı şeyler yaşayıp o aileyede yaşatırdı... herkezin psikolojisi kaldıramaz bu kadar şeyi... evet bir erkek arkadaş sana iyi gelebilir... gerçekten gönlünün sevdiği sıradan birisi değil tabiki... sana değer veren seven birisi sana iyi gelecektir... Umarım bundan sonraki hayatında güzel bir işin ve bu yaşadıklarını sana hatırlatmayacak güzel birde eşin olur.... Allah yardımcın olsun....

Okulunu birakmamis olman ne guzel , hicbirseyi kacirmamissin hayatta . daha yolun başindasın . bu başına gelenleri hayata karşı sana güç ve hırs vermesi için kullanabilirsen mutlu bir ömur seni bekliyo olabilir.

Icime dert oldu bu konu. Arkadasim onlar sana aile olamamis ki hala birakip gitsem vicdan azabi cekerim diyorsun. Dini boyutunu dusundugun icin soyluyorum. Bir hocaya gidip yasadiklarini anlat ve sana verdigi tavsiyeleri dinle. Bu insanlar yuzune bakilacak insanlar degil. Allah yardim olsun. Bunlari atlatabilirsin fakat atanip yanlarinda olmaman o insanlari gormemen gerekiyor. Parani kazanmaya basladiginda da bir psikologa gitmelisin. Sen vicdanli bir insansin belli. Ama vicdanini herkese karsi gostermemelisin, herkes hak etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…