Çaresizlik.

Benim sorunumsa tüm bu yaşadıklarım beni erkek arkadaşıma gereğinden bağlı bi insan haline getirdi.
Halbuki psikolojim düzgün olsa onun biçok huyunu düzelir diye beklemicektim belki..
Hep bi yanım eksik,ona belli etmediğim...tamamlamaya çalıştığım..

Allah çocukluğunda bulamadığından huzuru ve mutluluğueedince bulursun inşallah...

Anne baba hakki var evet ama evladın da hakki var.

Anneyiz babayiz diye evlada zulüm yapılmaz.

kim varmış anlamadım ben normal bir soru sordum arkadaşa çok ihtiyacı var gibi duruor bayanlar olark birbirimize destek vermeliyiz bende mimarlıkta okuyan bi bayanım
sağolun arkadaş çevrem elbetteki var ama bunları kimseye anlatamıyorsun.....
samimi oldukların bile sana başka bi gözle bakmaya başlıyor...
Geçmiş konularımdada vardır sırf bu sebeplerden arkadaşlarıma nasıl umarsızca ödün verdiğimi,bu sebeple pişmanlığımı.

Yasadiklarindan dolayi , siginacak bir liman aramissin ama o liman yanlis bir yer.
Suan duygularin seni yaniltiyor ..
Sakin acele etme sevgili konusundada ..

canım benim sana ne desek bu geçmişi değiştirmicek. maalesef baskı gördükçe içine kapanmışssın ve daha çok yaralanmışssın. okuyarak ve hırçınlıkla ailenin gözüne girenler sana arka çıkmak yerine dahada bastırmışlar yani ablaların. özgüvenini kazanma fırsatın bile olmamış. ailen çok laftan anlayan birine benzemiyor o yüzden kendini ifade etmen çok zor. o yüzden gerekirse siyaset politika yaparak sn kendi yolunu çizmeye bakacaksın. tabiki işin dini boyutu var ama dini açıdan anne babanında görevi var seninde onlarda hakkın var. en başta şefkat göstermek ve eğitmek. onlar bu konuda eksikse onlardada vebal var sana karşı srumluluklarını tam yerine getirmemişler. bütün problemlerine duyarsız kalmışlar. o yüzden anne baba ya tabili vazifemiz var ama kendini bu kadar ezme, bastırma. önce sen kendini ezmiceksin sonrada ezdirmiceksin.
şimdi bi dönüm noktası tespit et ve silkelen olanları yok say ! yoksa atlatman çok zor. psikolog faln dicem ama cooook uzun bi süreç gerekir. o yüzden önce yok say ve ayakların yere bastığında psikoloğa gitmeye başlarsın. anne ve babana karşıda sadece saygı göster ama sakın saygı göstermeyle kendini ezdirmeyi karıştırma birbirine. sana söylenen ithamları sakın duyma görme. kimse seni sevmek zorunda değil. ne mutlu okulunu bitiriyorsun o yüzden önüne çıkan bir küçük taş bile seni etkilemesin. Allah korusun kim toparlayacak seni sonra. KENDİNİ SEV VE DEĞER VER! ondan sonra kendini korumayıda öğreneceksin. sakın seni üzmelerine izin verme. heleki böyle insanların senin geleceğini henüz doğmamış çocuklarını etkilemelerine izin verme.
kusura bakma uzun oldu ama duyarsız kalamadım.

canım kusura bakma belki açmak istemezsin ama abladan tecavüz dikkatimi çekti benim.taciz değil dimi çok şaşırdım.çok üzücü herşeyiyle.erkek arkadaşından ayrılman aslında senin güçlü olduğunun göstergesi bu kadar kötü şeylere rağmen.tek çare atanmak kurtulmak için ve kesinlikle nankör değilsin.çok kötü şeyler yaşamışsın.zamanla boşlukların doldurcaksın bence geçmişe sünger çekip.ben öyle hissediyorum.

Söylediğiniz her cümle benim için çok önemli.sağolun..
güçlü durmaya çalışıyorum,saygımı yıllarca korudum ama artık öyle haldeyimki olmadık zamanda bişey söylüyorum mesela yıllarca içime attığım bi kelimeyi...işte o zaman benden kötüsü yok.Evet güzelliklede yalvara yalvara ağlayarak anlattığımda oldu...Ama sonuç hiçbirzaman değişmedi.
Kendi başıma bi şekilde hayatımı kurabilirim...Ama ya geri kalanında hissettiğim eksiklik...yalnızlık.

İşte sorunum bu...ben yaşadıklarımdan şikayet ettiğimde asi olduğumu....''ölelimde yokluğumda gör sen derdi''
şimdiki haline şükredeceksin gibi sözler....

Bende derimki anneme ''ne kadar acizsinki ölümle yokluğunla terbiye etmeye çalışıyosun beni...vicdan yapıp kendimi haksız göreyim diye..
abla konusu ise yıllarca önce reddettiğim.ama sonra evet bunu yaşadım!dediğim acı bi gerçek.
şuan yüzyüze bakıyoruz.tabii o hatırlamadığımı sanıyor.iğreniyorummm yaptığından hatırlamak istemiyorum.........

buraya üyeysen yalnız değilsin ok anlaştık. kız istersen kocada buluruz yalnızlık neymiş.
yalnızlık eksiklik bunları yoksay tmm cnm

Canım benim bundan sonra yaşamın hep güzel olur inşallah. İyi anlayışla bir eşin güzel güzel çocukların.. Bu yaşadıkların seni gelecekte demir gibi daha güçlü ve sağlam yapar umarım umutsuzluk ve içe kapanıklık dışında..

Hayir deyilsin.
Ailen onlara emanet verilmis yavrularina yani sana emanet diye bakmamis hirpalamis.
Sen bence piskolojik destek al, ve mumkun oldugunca onlara caktirmadan uzak dur onlardan.
Once kendini tamir et, sonra iliski kurup evlen derim.
Bu halinle kuracagin iliski cok tehliklei olabilir.

Keşke olabilse...şuan umutsuzum evet,içime kapanıklığı ise her aşmaya çalıştığımda birileri tarafından susturuldum...
Bazen çocuklukta yaşadıklarımı düşünerek,bu hayata baştan yenik başladığımı düşünüyorum..
ve çok zor bi sınavın içinde olduğumu.

Evet nitekim öylede oldu..ve ben bile bile devam ettirdim.
işte şuanda ailemle yaşadığım bi tartışma sonrasında geri dönse özür dilese,ilk tutunduğum dal o oluyor..
Ancak şunu biliyorum artık..ben sağlıklı bi ilişki zaten yaşayamam.

Su an yasayamazsin, ama bu yasayamayacagin anlamina gelmiyor.
atan ve piskolojik yardim gor.
Ve bu manyak ailenden uzak dur.
Cunku onlarla oldukca sinirlerin bozulur durur.
Uzaklasman lazim.

Ailen fiziksel olarak mı bakıma ihtiyaç duyuyo yoksa maddi olarak mı? Eğer maddi olaraksa uzaktan da yardım yaparsın. Seni bu kadar yıpratmalarına izin verme. Bu zamana kadar yıprattıkları yeter

Tam da bu yasadiklarindan dolayi dik durman lazim
tam da bu yasanilanlardan dolayi oylesine bir evlilik yapmaman lazim
tam da bu yuzden, iste bu yuzden kendinize iyi bakmaniz lazim,
sakin oylesine bir evlilik yapmayin.
Allah iyi insanlarla karsilastirsin diye dua edin lutfen bu cok onemli

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza.. Allah sabır versin,insanın ailesinden sevgi görememesi gercekten cok acı bir imtihan. İnşallah bundan sonraki hayatınız çok ama çok güzel olur. Sevgisiz günlerinizi aratmayacak bir eşiniz,yuvanız olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…