• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çaresizlik acı dolu hayat.

Bugünüme elhamdülillah canım. Allah razı olsun. sen ne güzel şeyler söylüyorsun ama onlar çevresi benden nefret ediyor ugraşımı hayra yormuyor çaba gösteriyorum sanmıyorlar onlara göre heves ya da hayat yaşıyorum. Ne zorluklar çektim bu halimle okuyabilmek için. İnan bende çok istiyorum atanıp gitmek ama kızım ilerde benden nefret eder mi bu adamın ahını alır mıyım. Allah katında doğru olur mu yaptığım. Birde o kadar vicdanlıyım ki. Kimseye kötülük yapmak istemiyorm. İnan düşmanım yok ama kimse yerimde olsun istemem

Dinimizde boşanmanın yeri var sen sonuçta kötü bişey yapmıyorsun eşin sana değer verse seni desteklese haklısın ama eşine değer vermeyen birinle bir ömür sürmek bence yanlış olan. Senin vicdan değil onların yapmaları lazım. Sen atanmaya bak kimse kırmasın azmini kulak asma atanıp kızınla yeni bir hayat kur hayırlısı ile tabikide. O zamanda kızına anlatırsın gerekirse psikologa götürürsün sen yeter ki kendin kızın için güçlü ol belki yan yana değiliz ama istediğin her zaman burdan özelden bana yazabilirsin. Bişey gelmez elimizden ama en azından burda konuşup rahatlarsın. Umarım atanırsın hayırlısı ile senin kadar ağır bişey yaşamadım ama inan ki sana seni çok iyi anlayabiliyorum.

Yok ya ne kürtlerin ölünce ayrılması.İşlerine gelmedi mi öyle bir boşuyorlar ki..
Anlayışlarımız farklı de.Bu hayatı istemiyorum de..Sorunlardan dolayı sana da sevgim bitti de..
Ama dışarısı kurt kapanı senin için ailen ve mesleğin yoksa...Bunu iyi düşün..Bunun gibi bir dayanak bulmadan ayrılma ordan..Atanmaya yada ailenle aranı iyşi etmeye çalış...Çocuk düşünme..Bu dayanaklarlar olmadan ayrılmayı düşünme..

Bildiğim için yedi yıldır sürdürüyorum canım benim .
Bu hayat aynı senin dediğin gibi.
Ama bahtsızlık kaderimde var işte

ne kadar güzel bir sürü hengamede okumayı başarmışsın..bence şimdilik ikinci çocuğu hiç düşünme bile..önce engelleri aş kpss diyorsun ki inşallah da olur..
ama sonrası ayrılamayacaksın da, ya çalışmana izin vermezse :50:

Canım bir erkeğe göre hayatını şekillendirmek o kadar kötü ki. Bir de karşındaki insan anlayışsız ve geri kafalı olursa

çok haklısın seni anlıyorum ama eşinle boşanınca daha iyimi olacak daha mutlumu olacaksın ozaman kızında şuan senin hissettiklerini hissedecek bir ailem olmadı diyecek eşin seni çok kırmış olabilir artık sevmediğini hissediyor olabilirsin belki geçici duygulardır bence yuvana bir şans vermelisin belki eşin ileriye yönelik hayallerinde yeri olmadığını hissettiği için çalışınca kesin boşar gözüyle baktığı için seni desteklemiyor olabilir.ama dersenki ben ve kızım ayrılınca çok daha mutlu olucaz ozaman birşey diyemem hayata birkere geliyoruz sonuçta

Zaten beni tek korkutan annenin kaderi kıza derler ya. Ben annemin kaderini yaşadım. Benim yavrumun da benim kaderimi yaşamasını istemiyorum
Benim kızım her anne gibi bana da çok değerli. ve onun üzülmesini istemiyorum boşa koyuyorum dolmuyor doluya koyuyorum bilirsin
Kendimi kurtarıp gitsem kızımı bana vermeyecekler ve ben onun kokusu olmadan yaşayamam ki. O benim her şeyim
Kızım için yuvama katlanıyorum yıllardır ve o kadar zor ki.
Zaten eşim de dediğin gibi aynen böyle doğu mantığında düşünüyor o şansı binlerce verdim. binlerce...

Eğer yazacaklarım hoşunuza gitmezse şimdiden kusura bakmayın.

Siz köyde yaşayan,ilkokul mezunu olan,karısının evde oturmasını ve çok çocuk sahibi olmayı isteyen bir erkekle evlenmişsiniz yada o zaman daha iyi bir fırsatınız olmadığı içn buna razı olmuşsunuz.Sonra beğenmesenizde eşinizin size sağladığı aile ortamında okul okumuş,çocuk sahibi olmuşsunuz.Şimdide çalışan kadın olmak istiyorsunuz.

Siz zaten en başta böyle istiyordunuz değil mi?Ama imkanınız yoktu şimdi birşeyler yapabildiğinizi görünce kocanızı beğenmiyorsunuz oysa o adam en baştan beri aynı size dememişki sen oku,çalış bende o arada kendimi geliştirip diplomalar alırım.

Eşinizin sizin isteklerinize boşanmaktan korktuğu için izin verdiğini söylemişsiniz sonrada bunlar doğulu,Kürt ölmeden ayrılık olmaz demişsiniz.Hangisi?

Kendi dağılmış bir ailede büyümek zorunda olan biri olarak aynı geleceği kızınıza hazırlıyor gibisiniz.

Açık görüş ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ben eleştirinin iyisine de kötüsüne de razı olarak yazdım buraya. Ama yanlış düşünüyorsunuz. Ben ayrı anne babanın çocuğuyum. Ve bir aile ortamına hasret büyüdüm. Okulu bırakmak zorunda kaldığımda bir gün devam edeceğimi düşünmedim. Eşimle evlenirken tek isteğim mutlu ve huzurlu olmaktı. Söylenilen sözler bahsedilen hayat rüya gibiydi.
Ama 6 yıl eşim ve ailesi ile yaşadım. Köy işleri tarla işleri koşturdum hiç yaranamadım. Ben isterim ki eşim beni anlasın destek olsun. Sadece gerçekten beni anlasın. Para, mal, mülk değil isteğim. Öyle olsa zaten yanlış anlamayın ama eşiminin çok iyi değil durumu hamdolsun geçiniyoruz. Kendime yaşlı zengin bir adam bulur hayat yaşardım. Ben her genç kızın istediği gibi pembe rüyalar kurarak evlendim. Ama evlilik yaşım, düşüncelerim daha çok toydu.
Zaten yıllardır sürdürme nedenim kızım için. Yoksa emin ol dışarda en kötü ihtimal asgari ücrete çalışır yine okurum. Sadece kızımın benim yaşadıklarımı yaşamaması için sabrediyorum. Ama ömrüm acı içinde geçiyor ve kızım da etkileniyor. Eşime de üzülüyorum esasen çünkü yaşadığı çevrede bana yaşattıkları çok büyük olanaklar. Ama bana göre normal geliyor. Kültür farklılığı da buradan kaynaklanıyor işte

evli ve çocukluyken hem de köy yerinde, sen liseyi bitir, şimdi de üniversiteyi bitir. gerçekten utandım halimden, okulumu hala bitiremememden. tebrik ediyorum sizi. bu azminizle kpss den de iyi bir puan alır kendi ayaklarınızın üstünde durursunuz inşallah. yolunuz açık olsun. çoğu gitmiş azı kalmış.

En guzeli atanana kadar ses cikarmamak sonra da kimsenin haberi olmadan kizinizi alip gidin atandiginiz yere ordan da yollayin bosanma kagidini.O zaman gerekirsr koruma da talep edersiniz.Ayni yastayiz bir de sizinle.Ben kendimi bile zor tasiyorken siz nelerle bogusmussunuz.Allah yar ve yardimciniz olsun :(

Sağol canım ama o vicdan azabını kaldırmak da kötü bir durum düşünsene eşimi kullanmış gibi olurum. Allahın zoruna gitmez mi. Emin ol ne yapacağımı neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyorum.
Bu hayatta iyi oldukça eziliyorsunuz

evli ve çocukluyken hem de köy yerinde, sen liseyi bitir, şimdi de üniversiteyi bitir. gerçekten utandım halimden, okulumu hala bitiremememden. tebrik ediyorum sizi. bu azminizle kpss den de iyi bir puan alır kendi ayaklarınızın üstünde durursunuz inşallah. yolunuz açık olsun. çoğu gitmiş azı kalmış.

İçimde ukdelerim kalsın istemiyorum sadece. Ben kendimi ne kadar yetiştirirsem kızımı da o kadar yetiştirir katkım olur diye düşünüyorum ayrıca. Hayat o kadar kısa ve zor ki. Elimden gelen ne ise yapmak istiyorum. Ama bu dönemde destek yerine köstekler olunca üzülüyor işte insan

merhaba gercekten senı tebrık edıyorum bunca zorluga karsı okumussun ne guzell ben senın bu azımle kps den ıyı bır puan alacagını dusunnuyorumm ınss rabbım gonlune gore verır canım keske esınde kafana goree olsaydı ama allah ıkı ıyılıgı bır arada vermıyor bunu ıyı bılıyorum onun ıcın uzulme herseyde vardır bı hayır bu arada unıv orgunmu okudun acıkktanmı bolum ne

Allah razı olsun iyi dileklerin için çok sağol.
Eşim maaleset at gözlüğü takmış gibi. Çalışıp okumama izin veriyor ama destek olmuyor. Bu çok önemli izin veriyor çünkü vermese bitecek bu iş biliyor ben bir kere yaşadım o acıyı. Okulu bırakmanın acısı oturmuş boğazıma bırakmam
Ama çalışmamı da istemiyor.
Kabullenmiyor kendisi ilkokul terk. Bizim düşünceler zıt. Ona göre kadın evde oturup çocuk yapmalı bir iki üç dört beş :(

e bitebilme durumu varmış işte...

biraz tutarsızlık mı var sanki....

e bitebilme durumu varmış işte...

biraz tutarsızlık mı var sanki....

canım şöyle açıklayayım eşim ve ailesi okumama karşı esasen. Onlara göre gereksiz. eşim izin veriyor çünkü benim okumazsam eğer bu evliliği sürdüremeyeceğimizi biliyor. Benim için okul bir bağımlılık gibi. Evliliğimiz bitmesin diye göz yumuyor okuluma çünkü heves zannediyor ve zamanla vazgeçer okumam ya da olmaz diyor. Ama ben bitirip mesleğimi elime almak istiyorum. O da içten içe buna karşı cünkü dediğim gibi ona göre oturup çocuk yapmam daha hayırlı. Bense inançlarım ve inandıklarımın arkasında duruyorum. Yaşı geçiyor ve arkadaşları içinde benim okumam alay konusu oluyor. Çünkü çevresinde okuyan evli kadın yok.
Allah razı olsun yine de izin veriyor. Yok göndermeyeceğim dese olay bitecek. Ama benim inadımı da biliyor. Göz yumuyor.
Anlatabildim mi acaba?

Arkadaşlar benim esasen isteğim mutlu huzurlu bir yuva kurmaktı. Kimse ayrılmak için evlenmez. Eşimle ne yazık ki kafa yapılarımız isteklerimiz hayallerimiz uyuşmuyor. Bu da aramızdaki gerginliği kat be katlıyor. Ve ikimiz için de hayat çekilmez oluyor. İkimiz de mutlu değiliz ama evliliği sürdürüyoruz. Ona göre boşanmak olmaz çünkü evin büyük oğlu ve köyde boşanmalara karşı geliyorlar. Bende kızım için katlanıyorum. bir yandan da elalem korkusu var tabi ki. Çünkü şu an boşansak bilmiyorum hangisi hayırlı. Herkes diyecek ki az önce bir arkadaşın bahsettiği gibi adamı kullandı kendi okudu mesleği eline aldı tekmeyi koydu. Ama benim esasen isteğim bu değil. Anlamak ve anlaşılmak. Ben de dört dörtlük değilim. Eşim empati kurmuyor bende kurmuyorum. İnsanoğlu bencil cünkü sadece kendini düşünüyor biraz fazla. Ama ben ugraşımın en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Çünkü cocuk yapmak marifet değil önemli olan ona daha düzgün bir hayat kurabilmek.
Evliliğimizi bu kadar ince çizgelere rağmen sürdürme amacım geçmişimle çok orantılı. Düşünsenize bir ailem destekçim olsa zaten bu evlilik bu kadar uzun sürmezdi. ama ailem ve destekçim yok. Bende herşeye katlanıyor ve evde oturmak yerine geleceğe yatırım yapmak istiyorum bir yandan da. Bu uğraşımın anlaşılmaması ve benden sürekli çocuk istenmesi zoruma gidiyor. Ben daha evliliğimi rayına oturtmamış istediğim yerlere oturmamışken neden bir çocuk yapayım. Aslında kızımın kardeşi olsun istiyorum tabi ama dediğim gibi bizde iki kardeştik ama kardeşim bir yerde ben bir yerde. boşanınca olan çocuklara oluyor bunu en iyi ben yaşadım.
Çaresizliğim diz boyu. Yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal
Okumasam cocuk yapıp evde oturacağım. Çocuk yapmak elbet güzel bir şey. Ama ben istiyorum ki eğitimle büyüyen çocuklarım olsun
Okusam gün geçtikçe ister istemez görüş ayrılıklarımız büyüyor ve bu bende daha katlanılmaz boyuta geliyor.
BEN HATAYI EN BAŞTA YAPTIM EVLENDİĞİMDE..
BAZEN YAPILAN ÖYLE HATALAR VAR Kİ DÜZELMİYOR İŞTE
Bir de şöyle düşünün yaptığımın yanlış olduğunu bilmesem okur hayatımı ileriye doğru tutarlı adımlarla sürdürmek ister miydim. Bir ev hanımı olur gün geçirir çocuk yapardım.
Bilmiyorum kendimi size ifade edebiliyor muyum
Burada amacım tebrik almak değil. Kimse benim yaşadığımı yaşasın istemem.
Gıpta ediyorum mutlu çiftlere anlaşan çiftlere :(

Açık görüş ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ben eleştirinin iyisine de kötüsüne de razı olarak yazdım buraya. Ama yanlış düşünüyorsunuz. Ben ayrı anne babanın çocuğuyum. Ve bir aile ortamına hasret büyüdüm. Okulu bırakmak zorunda kaldığımda bir gün devam edeceğimi düşünmedim. Eşimle evlenirken tek isteğim mutlu ve huzurlu olmaktı. Söylenilen sözler bahsedilen hayat rüya gibiydi.
Ama 6 yıl eşim ve ailesi ile yaşadım. Köy işleri tarla işleri koşturdum hiç yaranamadım. Ben isterim ki eşim beni anlasın destek olsun. Sadece gerçekten beni anlasın. Para, mal, mülk değil isteğim. Öyle olsa zaten yanlış anlamayın ama eşiminin çok iyi değil durumu hamdolsun geçiniyoruz. Kendime yaşlı zengin bir adam bulur hayat yaşardım. Ben her genç kızın istediği gibi pembe rüyalar kurarak evlendim. Ama evlilik yaşım, düşüncelerim daha çok toydu.
Zaten yıllardır sürdürme nedenim kızım için. Yoksa emin ol dışarda en kötü ihtimal asgari ücrete çalışır yine okurum. Sadece kızımın benim yaşadıklarımı yaşamaması için sabrediyorum. Ama ömrüm acı içinde geçiyor ve kızım da etkileniyor. Eşime de üzülüyorum esasen çünkü yaşadığı çevrede bana yaşattıkları çok büyük olanaklar. Ama bana göre normal geliyor. Kültür farklılığı da buradan kaynaklanıyor işte
Amacım elbette sizi üzmek değil ben aynı cinsten olduğum kişilerin mutlu olmasını isterim.Eleştiriye açık olmanız sizin olgunluğunuzu gösteriyor ancak hala yazdıklarınız bende bazı soru işaretleri oluşturuyor.
Ben size çalışan kadın olmak istiyorsunuz dedim ama amacınız para,mal,mülk demedim.Elbette çalışmak isteyebilirsiniz ama sizin evliliğinizde çalışmanız evinizde huzursuzluk yaratacak bu en baştan belli zaten.Ama anlattıklarınızdan eşinizi sevmediğiniz ve ayrılmak istediğiniz anlaşılıyor.Boşanma artık çok sık yaşanılan bir durum ama hayatı ne kadar tanıdığınızı merak ettim açıkcası,asgari ücretle çalışır yine okurdum demişsiniz,sizce bu ne kadar mümkün?Okumak,geçinmek,asgari ücret,birde çocuk?
Hakkınızda hayırlısı olsun.Benim anladığım size destek olan bir aileniz olsa bu evliiği sürdürmeyeceksiniz.En başta yanlış bir seçim olmuş maaleesef,ama belli ki gençtiniz ve belkide çok seçenek yoktu.Aile desteği olmayan bir genç nasıl doğru karar verebilir ki?Deneyimi olmadığı için yanılabilir ve sizde bunu yaşamışsınız.Elbette insan üzülüyor ama benim bu kadar uzatmamın nedeni bana tek mağdur olan kişi siz değilsiniz gibi geliyor.Eşinizde evinde oturacak,köyde ise elbette tarla işi yapacak,çocuk doğuracak bir kadın aldım diye hayaller kurmuştur ama karşısına mutsuz,okumak ,çalışmak isteyen ikinci çocuğu doğurmak istemeyen bir kadın çıktı.Sanırım o da mutsuzdur.Dilerim bundan sonrasında doğru seçimler yapabilir ve yapmak istediğiniz doğru işlerinizde destek görebilirsiniz.

sizi cok takdir ettim insallh kpssyi de kazanirsiniz biraz daha sabredin atandiginiz zaman koparsiniz ipleri kiziniza da gul gibi bakarsiniz

... Herkes diyecek ki az önce bir arkadaşın bahsettiği gibi adamı kullandı kendi okudu mesleği eline aldı tekmeyi koydu.
Ben size ne demek istediğimi bir kez daha net bir şekilde yazmak istiyorum.

Eğer boşanmak istiyorsanız ki elbette bu da bir seçenek ve sevmediğiniz biri ile evli kalmak istememenizi sanırım herkes anlar o zaman koşulları oluşturup boşanabilirsiniz.

Siz kendinizi geliştirmek istiyorsunuz bunun içinde okuyorsunuz çok güzel ben bu yaklaşımınızı kesinlikle onaylıyorum ama sizde farkındasınız eşiniz sizin gibi kendini geliştirmeyi düşünen biri değil.Siz ilerledikçe o yerinde sayıyor.Ama dediğiniz gibi sizin okumanızada izin vermiş ki istese hayır diyebileceği bir aile yapınız var.
Bu durumda siz eğer ben yolumda devam ederim diyorsanız eşinizden hergün daha çok soğuyacaksınız bunu bilin.Bu durumda nasıl ikinci çocuk düşünülebilir ki?

Çözüm yok mu?Aklıma gelen tek şey ikinizinde mutlu olması için ikinizinde isteklerinizin olması.Yani siz hem doğurun hemde okuyun.Zor olan bu yoksa evde ders çalışıp okumanın nesi zor ki?Bakmayın biz kitap okumayı bile zor gören bir toplum olduğumuz için belli bir yaştan sonra üniversite okuyanları sanki çok zor bir iş yapıyorlarmış gibi düşünüyoruz,sonuçta tıp yada uzay bilimleri...vb. okumuyorsunuz ya... akşam 2 saat geç yatarsınız hergün o saatlerde çalışırsınız tamam işte diploma alırsınız bu arada çocukda doğurup büyütülemez mi?

Sonra zaten çocuklara bakacak birileri olmalı ki çalışmayı düşünüyorsunuz o zaman işe girer çalışırsınızda ama sizin amacını kazancınızı aileniz ile paylaşmak olmalı ama muhtemelen siz bu kafa yapınız ile bir işe girdiğinizde orda biraz kibar,biraz ağzı laf yapan başka erkekler gördüğünüzde eşiniden iyice nefret edeceksiniz.Eşinizde hali ile aptal olmadığı için bunları tahmin edebiliyor ve muhtemelen bunun için çalışmanızı istemiyordur.Bu arada sakın yanlış anlamayın diğer erkekelere karşı ilgi duymanızdan değil onları görüp ister-istemez bir kıyaslama yapmanızdan bahsediyorum.

Yazdıklarım ile yapmak istediğim sizi şu hayat ne acı modundan çıkarmak.Siz seçeneksiz değilsiniz.Boşanmak ölüm değil ama asıl marifet ilşkiyi kurtarmak.Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
küçük kız kardeş isteyebilir ama sizin mantıklı davranmanız lazım, belki bosanacaksınız belki mutsuz olarak yasamaya devam edeceksınız, ama şu ortama yeni bir çocuk getirmek o cana sadece haksızlık olur

Ben size ne demek istediğimi bir kez daha net bir şekilde yazmak istiyorum.

Eğer boşanmak istiyorsanız ki elbette bu da bir seçenek ve sevmediğiniz biri ile evli kalmak istememenizi sanırım herkes anlar o zaman koşulları oluşturup boşanabilirsiniz.

Siz kendinizi geliştirmek istiyorsunuz bunun içinde okuyorsunuz çok güzel ben bu yaklaşımınızı kesinlikle onaylıyorum ama sizde farkındasınız eşiniz sizin gibi kendini geliştirmeyi düşünen biri değil.Siz ilerledikçe o yerinde sayıyor.Ama dediğiniz gibi sizin okumanızada izin vermiş ki istese hayır diyebileceği bir aile yapınız var.
Bu durumda siz eğer ben yolumda devam ederim diyorsanız eşinizden hergün daha çok soğuyacaksınız bunu bilin.Bu durumda nasıl ikinci çocuk düşünülebilir ki?

Çözüm yok mu?Aklıma gelen tek şey ikinizinde mutlu olması için ikinizinde isteklerinizin olması.Yani siz hem doğurun hemde okuyun.Zor olan bu yoksa evde ders çalışıp okumanın nesi zor ki?Bakmayın biz kitap okumayı bile zor gören bir toplum olduğumuz için belli bir yaştan sonra üniversite okuyanları sanki çok zor bir iş yapıyorlarmış gibi düşünüyoruz,sonuçta tıp yada uzay bilimleri...vb. okumuyorsunuz ya... akşam 2 saat geç yatarsınız hergün o saatlerde çalışırsınız tamam işte diploma alırsınız bu arada çocukda doğurup büyütülemez mi?

Sonra zaten çocuklara bakacak birileri olmalı ki çalışmayı düşünüyorsunuz o zaman işe girer çalışırsınızda ama sizin amacını kazancınızı aileniz ile paylaşmak olmalı ama muhtemelen siz bu kafa yapınız ile bir işe girdiğinizde orda biraz kibar,biraz ağzı laf yapan başka erkekler gördüğünüzde eşiniden iyice nefret edeceksiniz.Eşinizde hali ile aptal olmadığı için bunları tahmin edebiliyor ve muhtemelen bunun için çalışmanızı istemiyordur.Bu arada sakın yanlış anlamayın diğer erkekelere karşı ilgi duymanızdan değil onları görüp ister-istemez bir kıyaslama yapmanızdan bahsediyorum.

Yazdıklarım ile yapmak istediğim sizi şu hayat ne acı modundan çıkarmak.Siz seçeneksiz değilsiniz.Boşanmak ölüm değil ama asıl marifet ilşkiyi kurtarmak.Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşım benim buraya yazma amacım yardım almaktı. Bilmeden farklı noktalara çekiyorsun da. Benim ailem yok. Başta okusan anlardın zaten. Eşimden ayrılamama sebebim de kimsesizliğim. Yani ben açık açık ayrılmak istiyorum ama onların yapıları izin vermiyor. Bana da sahip çıkan yok. Çekmekten başka bir şey yapamıyorum. Olmayan kimseler için aileme yardımcı olmak para vermek gibi bir durum yok ortada. Kimse mutlu olmak varken mutsuz olmak istemez
Ben eşimle bu boyutlara gelmek istemezdim. Hala mücadele ediyorum ama o hep ben kavramlı düşünüyor. Yediğimiz yemekten içtiğimiz suda bile bir sorun çıkartıyor. Kadınlar yuvayı sürdürmesini iyi bilir. Ben de bildiğim için bu kadar ısrar ediyorum. Ama gücüm kalmadı. Anlaşılmamak çeresizlik senin sandığın gibi kolay değil. Okumaya gelince isteyerek okuyorum . Amacım çıkış kapısı aramak değil. Okumak bana iyi geliyor. E tabi okuyup emeğimin karşılığını da almak istiyorum. Lütfen eğer beni anlayamadıysanız konuyu farklı yerlere çekmeyin.
İlginiz için teşekkür ederim sağ olun

Arkadaşım benim buraya yazma amacım yardım almaktı. Bilmeden farklı noktalara çekiyorsun da. Benim ailem yok. Başta okusan anlardın zaten. Eşimden ayrılamama sebebim de kimsesizliğim. Yani ben açık açık ayrılmak istiyorum ama onların yapıları izin vermiyor. Bana da sahip çıkan yok. Çekmekten başka bir şey yapamıyorum. Olmayan kimseler için aileme yardımcı olmak para vermek gibi bir durum yok ortada. Kimse mutlu olmak varken mutsuz olmak istemez
Ben eşimle bu boyutlara gelmek istemezdim. Hala mücadele ediyorum ama o hep ben kavramlı düşünüyor. Yediğimiz yemekten içtiğimiz suda bile bir sorun çıkartıyor. Kadınlar yuvayı sürdürmesini iyi bilir. Ben de bildiğim için bu kadar ısrar ediyorum. Ama gücüm kalmadı. Anlaşılmamak çeresizlik senin sandığın gibi kolay değil. Okumaya gelince isteyerek okuyorum . Amacım çıkış kapısı aramak değil. Okumak bana iyi geliyor. E tabi okuyup emeğimin karşılığını da almak istiyorum. Lütfen eğer beni anlayamadıysanız konuyu farklı yerlere çekmeyin.
İlginiz için teşekkür ederim sağ olun
Eğer size yazılanlara tahammül edemeyecekseniz derdinizi herkese açmamanızı tavsiye ederim.
Ben sizin evliliğnizi devam ettirmek için çabaladığınızı sandım ve ona uygun yazdım ama boşanmak istiyormuşsunuz Allah yardımcınız olsun diyebilirim ancak.
Siz anlattınız bende zaman ayırdım,zahmete girdim size yanıt yazdım.
Bana neler söylemişsiniz?Bana verdiğiniz yanıta bakın.Önce laf giydiriyorsunuz sonrada ilgime teşekkür ediyorsunuz.

Ben yazdıklarını okumamışım,bana göre anlaşılmamak,çaresizlik kolaymış,konuyu başka tarafa çekmişim....vb.

Burdan nasıl bir yardım umuyorsunuz.?İnsanlar halinize üzüldü sizi takdir etti bende dedim ki evet zor durumdasın ama kendine acımaya devam edersen işler daha zora girer,eğer boşanacak durumun yoksa evliliğini devam ettirmen gerekiyor bunun için kocanı hoş tutmalısın,eğer içimden gelmiyor,istemiyorum diyorsanda katlanmalısın ama kendini helak etmemelisin.

Bu arada kırmızı işaretli kısımda yazılanlar paranızı ailenize vermek anlamında değil.Şuna dikkat çekmek istedim boşanmak için ekonomik güvence için çalışmak başka bir şey,çalışıp para kazanıp ailesine daha rahat bir hayat sağlamak istemek başka birşey.

Ben artık size yazmayayım çünkü faydalı olamıyorum demek ki.
Allah yardımcın olsun,hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Back