Evet bazı konularda düşüncesiz hareket ediyorlar ne yazıkki. Bunu bana kayınvalide söyledi.
Hatta nişanı atınca eşyalarımı almaya gittim, eşyalarımı toplamış koridora yığmış. Değer verdiğim ve gözümden sakındığım herşeye kötü muamele edilmiş, (kuruttuğum özel çiçeklerim kırılmış, nişan tacımın çiçekleri dökülmüş ki kendim yapmıştım özenerek). Kızım elim varmadı toplamaya diyeceği yerde, bi de bana laf sayıyor. Elimi hangi çekmeceye atsam orada ne arıyorsun, orda bişi yok filan diye söyleniyor. Bi de en çok üzüldüğüm cümlesi şu oldu; Bi ramazan boyunca sen benim yemeğimi yedin dedi
(Ev temizliği filan derken akşamları kalıyordum çoğu zaman, gündüz çalıştığımız için gece uğraşıyorduk evle). Yani yemeği bile başıma kaktı ya, çok şaşırdım. Ne yazikki ailenin çoğu üyesinde bu şekilde düşüncesiz konuşmalar ve tavırlar var. Üstelik tüm bu söylemler karşısında ben cevap vermedim, surat da asmadım. Sessizce işimi yapıyordum. Herşeye rağmen en son giderken kapıda helallik isteyip eline uzandım, bi de hakkını helal etmedi
Ben de 'Canınız sağolsun, benden yana helal olsun' deyip çıkmıştım. Yani annem yaşındaki kadının göstermesi gereken erdemi ben gösterdim.
Şimdi nişanlıma diyorum ki; annen yedirdiği yemeği bile başıma kaktı. Ben de; siz de geldiniz benim babamın ekmeğini yediniz diye mi cevap vermeliydim? Yani bu şekilde mi iletişim kurmalıyız? Çok ayıp diyorum.
O da durumun farkında ama ne fayda ..