• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresizliğim, aşkım, endişelerim ve dahası ..

Ben bu tarz insanların değişeceğine inanmiyorum. Sadece kaybetme korkusuyla kendine biraz ayar vermiş. Ahhh aşk işte size ne desek boş. Aşık olduğunuz için yok yok değişti diye kendinizi kandırıyorsunuz.

Ben de kaybetme korkusuyla mı yapıyor acaba diye biraz tetikteyim açıkçası, o yüzden en azından bu kış bitene kadar gözlem yapacağım. Eğer öyleyse muhakkak falso verecektir diyorum kendimce. Bakalım zaman ne gösterecek :)

Benimki de biraz öyleydi canım. Ama sonradan anladım ki bunu farkında olmadan yapıyor. Biz de bu konuyu biraz zor çözdük, şimdi hatasının farkında. Onlar 'Biz düşündük, sizin düşünmenize gerek yok" demeyip güzellikle pazarlayınca benimki de yardımcı oluyorlar şeklinde düşünüyordu. Şimdi diyor ki bu meselelerin bu seviyeye geldiğini farketseydim kesinlikle müdahale ederdim diyor.
Ayy aynısı ya sizin için yapıyoruz sizin için yoruluyoruz senin için evi temizliyorum senin için ablamlar gelinlikciyle konuşmuşlar şu fiyata halledecekler suan da sırf annesigile mesafe koydum diye bitsin dedi bende patlamaya hazırdim bitirdim anlamıyorum bu aileleri oğullarının mutsuz olmalarını niye istiyorlar neden dertleri ne anlamıyorum gerçekten

Şimdi aklı başında kızsın ve cok güzel tespitlerin olmuş şimdiden..

Sadece kişisel fikrimi belirtiyorum . Elbette ki nihai kararın bu olmayabilir ama lütfen evlenme :KK43:

Canım teşekkür ederim,
Ama vaktin varsa senin zihninde oluşan endişeleri de paylaşır mısın benimle.
Rabbimden hep hayırlısını istiyorum, o elimi bırakmaz çok şükür.

Ben insanların degismeyecegine inanmıyorum. İnsan hata yapa yapa öğreniyor. Nişanlın da değişmiş olabilir. O hatalarını gorebiliyorsa ailesiyle ve kendiyle ilgili nerde yasayacaginizin önemi yok bence. Ailen için üzüldüm, belli ki çok iyi bir anne ve babaya sahipsin. E bu durumda sen mutlu olursan onlar da mutlu olur. Ben olsam sevdiğim adamdan ( üstelik hatalarının farkinda) vazgecmezdim.

Ayy aynısı ya sizin için yapıyoruz sizin için yoruluyoruz senin için evi temizliyorum senin için ablamlar gelinlikciyle konuşmuşlar şu fiyata halledecekler suan da sırf annesigile mesafe koydum diye bitsin dedi bende patlamaya hazırdim bitirdim anlamıyorum bu aileleri oğullarının mutsuz olmalarını niye istiyorlar neden dertleri ne anlamıyorum gerçekten

Ben de bu mantığı anlamıyorum,
Ya benim evimse, benim düğünümse, benim özelimse ben seve seve yorulurum zaten. Yorgunluğu da bana masrafı da. Sanki zorla yaptırıyoruz, kendim yapsam daha iyi. Zaten kimseden bir beklentim de yoktu, bana sormadan herşeyi kafalarına göre yapmaya çalıştılar. Ben de kendimece düzenlemeler yapınca kötü oldum.
Benim bakış açım şu, kendi başına evlenmeyi beceremeyen evlenmesin zaten.
Çocuk değiliz artık,
Siz çalışıyor musunuz?

Ben insanların degismeyecegine inanmıyorum. İnsan hata yapa yapa öğreniyor. Nişanlın da değişmiş olabilir. O hatalarını gorebiliyorsa ailesiyle ve kendiyle ilgili nerde yasayacaginizin önemi yok bence. Ailen için üzüldüm, belli ki çok iyi bir anne ve babaya sahipsin. E bu durumda sen mutlu olursan onlar da mutlu olur. Ben olsam sevdiğim adamdan ( üstelik hatalarının farkinda) vazgecmezdim.

Cevabınız için teşekkür ederim,
Evet hatalarının fazlasıyla farkında. Benim de vardı muhakkak hatalarım, ben de onları gördüm.
Nişanlımın bu konudaki yorumu şu 'Daha önce başımıza gelmedi ki, ikimiz de acemiydik ve tosladık :)'
Kimi, nereye kadar hayatımıza sokacağı konusunda artık emin. Ve o ailenin içinde yetişmediğim için hemen can ciğer kuzu sarması olamayacağımı da kabul etmiş durumda.
Annem çok sessiz, duygusal gariban bir hanımefendidir. Babam ise gariban ama kalender bir dağdır. Allah onlardan razı olsun ..

Yok anam sallanan koltuğumda tek basıma evim dergisini karıştırıp kahvemi yudumlamayı yeğlerim..

Benim başım okadar kaosu kaldırmazdı..

Ben de aynen sizin gibi düşünürdüm yıllarca ama başa gelince çekiliyor :)

Henüz evlenmemişken ilişkinizi böyle iyi tahlil edebilmen şaşırttı beni doğrusu. Aynı yaştayız, ben 8 senelik evliyim. Ben böyle durumları artık anlıyor, ona göre davranıyorum. Demek ki yaşın verdiği olgunlukla oluyor her şey, evliliğin içindeki tecrübe de extradan biraz.

Durumunu, hevesinin kırılmasını görünce ay tam evli gibi olmuşlar diyecektim ki, sen demişsin kendin için. Seviyorsan sen bilirsin. İndanlar değişmez ama sevgilin akıllanmış olabilir biraz fakat ailesi emin ol aynı tas aynı hamamdır. Sen ve senin ailen de. Br kere olmamışken, aynı şeyleri tekrar yaşama bence.siz evlenseniz, asıl dert o zaman başlar. Evlilik öncesi hikaye biraz, sonrasında bir ömür boyu bu sorunlu ilişkileri üzerinde yük gibi, taş dolu bir bavul gibi taşıyacaksın onlara veya kendi ailene giderken. Nasip kısmet ama tavsiye etmem

Çok zor bir süreç allah yardimciniz olsun inşallah nisanliniz gerçekten değişmiştir ama şunu da hatırlatmak isterim evlilik iki taraflı olmuyor nekadar mesafe koyulsada sonuçta aile hani bi laf vardır ya atsan atilmaz satsan satilmaz o türden bişey işte.iinşallah hersey gönlünce olur

Ben de bu mantığı anlamıyorum,
Ya benim evimse, benim düğünümse, benim özelimse ben seve seve yorulurum zaten. Yorgunluğu da bana masrafı da. Sanki zorla yaptırıyoruz, kendim yapsam daha iyi. Zaten kimseden bir beklentim de yoktu, bana sormadan herşeyi kafalarına göre yapmaya çalıştılar. Ben de kendimece düzenlemeler yapınca kötü oldum.
Benim bakış açım şu, kendi başına evlenmeyi beceremeyen evlenmesin zaten.
Çocuk değiliz artık,
Siz çalışıyor musunuz?
Evet çalışıyorum canım söylediğin şeylerde o kadar haklısın ki ya benim gelinlik ayakkabıma bile görümcem karar vermişti bana sormadan alıp nisanlima bir gelinimize ne aldık bak demişler di benim nişanlımlar ablamlar senin için ne kadar yoruluyorlar bak diyordu şimdi yeni ayrılık daha yeni mi ondan mi bilmiyorum ama benim canım çok yanıyor onunla hiç bir sıkıntım yoktu aileler girene kadar nasıl atlattin bu süreci ?

Atlayarak okudum ama heyecan bitmis mucadele edecek his kalmamıs tuketmissiniz bazî seyleri bence bu is olsada haýır gelmez uzun surmez hakkınızda hayırlısı olsun...

Henüz evlenmemişken ilişkinizi böyle iyi tahlil edebilmen şaşırttı beni doğrusu. Aynı yaştayız, ben 8 senelik evliyim. Ben böyle durumları artık anlıyor, ona göre davranıyorum. Demek ki yaşın verdiği olgunlukla oluyor her şey, evliliğin içindeki tecrübe de extradan biraz.

Durumunu, hevesinin kırılmasını görünce ay tam evli gibi olmuşlar diyecektim ki, sen demişsin kendin için. Seviyorsan sen bilirsin. İndanlar değişmez ama sevgilin akıllanmış olabilir biraz fakat ailesi emin ol aynı tas aynı hamamdır. Sen ve senin ailen de. Br kere olmamışken, aynı şeyleri tekrar yaşama bence.siz evlenseniz, asıl dert o zaman başlar. Evlilik öncesi hikaye biraz, sonrasında bir ömür boyu bu sorunlu ilişkileri üzerinde yük gibi, taş dolu bir bavul gibi taşıyacaksın onlara veya kendi ailene giderken. Nasip kısmet ama tavsiye etmem

Evet yaştan sanırım, tabi sizin tecrübeniz muhakkak daha faydalıdır :)
Evet sevgim konusunda bi endişem yok, sevildiğimi de biliyorum ama işte kırgınlıklar ve yaşanılanlar korkutuyor beni. Ben hiçbirşey olmamış gibi kapımı kapatıp yaşayacak kadar güçlüyüm aslında, karşı tarafı da silmek yok saymak yerine mesafeli başlayan ama onların özverisine göre zamanla düzelebilecek yahut düzelmese bile hiç eksikliğini hissetmeyeceğim bir iletişim kurabilirim. Zaten işinde gücünde bi insanım, açıkçası karşı tarafla oturup dedikodu yapmaya vaktim yok :) Ama işte nişanlıma tam güven sağlamam lazım bu konuda. Sağolsun görüşeceksin, öyle yapacaksın böyle yapacaksın filan gibi zorlamaları yoktur. İsteklerime, kararlarıma saygı duyar ama işte zaman ne gösterir yine de kestiremiyorum.
Teşekkürler yorum için :)

Çok zor bir süreç allah yardimciniz olsun inşallah nisanliniz gerçekten değişmiştir ama şunu da hatırlatmak isterim evlilik iki taraflı olmuyor nekadar mesafe koyulsada sonuçta aile hani bi laf vardır ya atsan atilmaz satsan satilmaz o türden bişey işte.iinşallah hersey gönlünce olur

Cevabınız için teşekkür ederim,
Evet söylediğiniz durumun çok farkında olmam elimi kolumu bağlıyor ne yazıkki. Yani nişanlıma sil diyemem, ben de zaten silmem ama yine de duracakları yeri bilmiyor oluşları beni korkutuyor. Olmaları gerekenden daha fazla hayatımızda olmak isteyeceklerini düşünüyorum ..

Madde madde yazildigi icin hic usenmedim okumaktan, keske bazilari yazi konusunda ders alsa sizden. Sasi olucam diye korkuyorum bazen bazi uyelerimizin yazisindan. Derdine derman bulalim yorum yapalim derken kendimize dert olusturucaz.

Neyse.

Cok ama cok sey yasanmis. Bence bu yipranmis aile baglarindan etkilenmek istemiyosaniz cok ama coooooookkk uzak bi ev tutun evlendiginizde.
Ve bence biraz daha bekle evlenmeyi derim ben. Gozlemle bi nisanlini, gorelim ne kdar degismis. Belki kopruden gecene kadar tum bu ilgi alaka. Insallah oyle degildir, insallah nisanlin cok pismandit ve senin degerini anlamistir.

İnşallah şapşiğiniz evlendikten sonra kv ve görümceler tarafından baskı nedeniyle dolduruşa gelip önceki halini almaz..

Evet çalışıyorum canım söylediğin şeylerde o kadar haklısın ki ya benim gelinlik ayakkabıma bile görümcem karar vermişti bana sormadan alıp nisanlima bir gelinimize ne aldık bak demişler di benim nişanlımlar ablamlar senin için ne kadar yoruluyorlar bak diyordu şimdi yeni ayrılık daha yeni mi ondan mi bilmiyorum ama benim canım çok yanıyor onunla hiç bir sıkıntım yoktu aileler girene kadar nasıl atlattin bu süreci ?

Çok iyi anlıyorum seni canım, balayı otelime kadar başkaları karar veriyordu. Gerçi haftalarca karar veremediler o da ayrı. Sanki parasını kendileri verecek. İşte bu ve bunun gibi konularda hep nişanlım hatalı. Ya ne diye karıştırıyorsun, Allah akıl vermiş imkan vermiş biz niye kendi otelimizi seçemiyoruz. O kadar mı muhtacız? Tabi bunları şimdi anlıyor, hak veriyor ama ne fayda.

Canım şuan taze olduğu için acıması çok normal. Aslına bakarsan ben de çok zor atlattım. Elim kolum kalkmıyordu. Evmideki herşey koliliydi, ev darmadağındı (taşınacağı için) yani açlıktan bayılacak gibi oluyordum, elim kolum kalkmıyordu ki kalkıp bir çorba kaynatayım. Hadi kalkacak gücü kendimde buldum, ortada bir tane tencere bulmak ne mümkün. Bi de ailem de gelmedi, Amazon güçlüdür, o başının çaresine bakar yaklaşımları da var tabi bu arada.
Dayanamadım işten izin aldım, tatile gittim.
Tabi benim en büyük iyileşme sebebim yine nişanlım oldu. Yani birbirimizin zehirine birbirimiz panzehir olduk. Bi şekilde tatilimin yarısında o da dahil oldu. Düğünümüzün olacağı günün sabahı biz plajda güneşleniyorduk, yüzüyorduk. Yani birbirimizi öyle çok sevmişiz ki, o an birbirimizden başka hiçbir şey umurumuzda değildi.

Tekrar kazanmış olmanın mutluluğu, konuşup dertleşmenin rahatlamışlığı da vardı bu arada.
Hatta bi ara boğulma tehlikesi de geçirdik (farkında olmadan fazla açılmışız, beni bi panik oldum). Kendimi de nişanlımı da boğuyordum, hayatımı kurtardı :)

bana barısmakla dogru bır karar vermemıssınız gbı geldı....hele sızden bu kadar farklı olan aıleyle ayn sokakta oturacaksanız o ıs bastan yaş bence.....aileler zaten gerılmış...sızın aılenızı sevmemısler ya hanı bunu bıle bıle nasıl o aıleye gelın gıdeceksınız kı...bunu nasıl soyledıler bı kere ne kadar ayıp....
.evlenınce ailelerde çok onemlı oluyor malesef....her ne kadar ıkı kışı evlensede ayrılıklaeın coğu aıleler yuzunden
hakkınızda hayırlısı olsun

Madde madde yazildigi icin hic usenmedim okumaktan, keske bazilari yazi konusunda ders alsa sizden. Sasi olucam diye korkuyorum bazen bazi uyelerimizin yazisindan. Derdine derman bulalim yorum yapalim derken kendimize dert olusturucaz.

Neyse.

Cok ama cok sey yasanmis. Bence bu yipranmis aile baglarindan etkilenmek istemiyosaniz cok ama coooooookkk uzak bi ev tutun evlendiginizde.
Ve bence biraz daha bekle evlenmeyi derim ben. Gozlemle bi nisanlini, gorelim ne kdar degismis. Belki kopruden gecene kadar tum bu ilgi alaka. Insallah oyle degildir, insallah nisanlin cok pismandit ve senin degerini anlamistir.

Est. Teşekkür ederim nazik yorumunuz için :)
Ben de bu kış sonuna kadar zaman verdim kendime ve nişanlıma. Tabi bunu ona söylemedim :)
Ardaki hassas çizgiyi koruyabilecek mi görmek istiyorum. İnşallah dediğiniz gibi olmuştur :)

İnşallah şapşiğiniz evlendikten sonra kv ve görümceler tarafından baskı nedeniyle dolduruşa gelip önceki halini almaz..

İnşallah,
Tabi bu süreçte gözlemleyeceğim. Yani şuan kesin olan birşey yok.

bana barısmakla dogru bır karar vermemıssınız gbı geldı....hele sızden bu kadar farklı olan aıleyle ayn sokakta oturacaksanız o ıs bastan yaş bence.....aileler zaten gerılmış...sızın aılenızı sevmemısler ya hanı bunu bıle bıle nasıl o aıleye gelın gıdeceksınız kı...bunu nasıl soyledıler bı kere ne kadar ayıp....
.evlenınce ailelerde çok onemlı oluyor malesef....her ne kadar ıkı kışı evlensede ayrılıklaeın coğu aıleler yuzunden
hakkınızda hayırlısı olsun

Evet bazı konularda düşüncesiz hareket ediyorlar ne yazıkki. Bunu bana kayınvalide söyledi.
Hatta nişanı atınca eşyalarımı almaya gittim, eşyalarımı toplamış koridora yığmış. Değer verdiğim ve gözümden sakındığım herşeye kötü muamele edilmiş, (kuruttuğum özel çiçeklerim kırılmış, nişan tacımın çiçekleri dökülmüş ki kendim yapmıştım özenerek). Kızım elim varmadı toplamaya diyeceği yerde, bi de bana laf sayıyor. Elimi hangi çekmeceye atsam orada ne arıyorsun, orda bişi yok filan diye söyleniyor. Bi de en çok üzüldüğüm cümlesi şu oldu; Bi ramazan boyunca sen benim yemeğimi yedin dedi :KK57: (Ev temizliği filan derken akşamları kalıyordum çoğu zaman, gündüz çalıştığımız için gece uğraşıyorduk evle). Yani yemeği bile başıma kaktı ya, çok şaşırdım. Ne yazikki ailenin çoğu üyesinde bu şekilde düşüncesiz konuşmalar ve tavırlar var. Üstelik tüm bu söylemler karşısında ben cevap vermedim, surat da asmadım. Sessizce işimi yapıyordum. Herşeye rağmen en son giderken kapıda helallik isteyip eline uzandım, bi de hakkını helal etmedi :KK57: Ben de 'Canınız sağolsun, benden yana helal olsun' deyip çıkmıştım. Yani annem yaşındaki kadının göstermesi gereken erdemi ben gösterdim.

Şimdi nişanlıma diyorum ki; annen yedirdiği yemeği bile başıma kaktı. Ben de; siz de geldiniz benim babamın ekmeğini yediniz diye mi cevap vermeliydim? Yani bu şekilde mi iletişim kurmalıyız? Çok ayıp diyorum.

O da durumun farkında ama ne fayda .. :KK43:

Back