Bebek Beslenmesi Çaresizim arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var..

• Konu Sahibi Konu Sahibi enbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

enbu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
196
8
68
İstanbul
merhaba,benim 2 yaşında kızım var hiç bir şekilde yemeğini yemek istemiyor..sanırım benim hatalarım çok bu konuda.. zamanında eline bişi vermedim hala daha kaşık çatal tutmayı bilmiyor..temizlik konusunda titiz davrandım aman elin kirlendi gibi ne olacak kirlensin dimi şimdide rahatsız oluyor eline bişi almaktan..istedimki hep ben yedirim karnı doysun..şimdide inatlaşma dönemine girdik.. tv karşısında olursa yiyor yada oyun oynayarak.. ama ben artık tv seyretmesini istemiyorum çünkü konuşma gecikmesi var..istiyorumki kendi yemeyi öğrensin..lütfen bu konuda tecrübesi olan anneler sizler nasıl aştınız bu sorunu lütfen yardımcı olun.

Merhaba

Ben evliyim ancak çocugum suan için yok. Ancak süper dadıda izlemiştim.

Çocukalarına zorla yemek yediren anneye söyle söylenyirodu.

" Siz büyükler ne zaman acıkırsanız o zmaan yersiniz çünkü acıkmaya direnmessiniz. Ayrıca canınız ne isterse onu yersiniz. AMa çocukların bunu seçmelerine izin vermessiniz. Çocugunuzun önüne biren fazla çeşit koyarak seçme hakkını ona bırakın. Küçükde olsa onunla konusarak onun istediklerine kulak verin." demişti.

Birde yemek yemeyi istemiyorsa sunu önermişti. Yemek masanıza sadece yemek yemek için oturmayın konuşmak için oyun için oturun.

Son olarak yemeklere süprizler koyun her 3 kaşık için sevdiği bir şeyi önüne koyabilirsiniz. Sonucunda çocugunuz bir sonraki süprizi merak edecek ve yemeğe kendi verecektir. demişti.

Bahsettiğim ailenin yanlış hatırlamıyorsam 2 -3 yaşlarında ve 5-6 yaşlarında 2 çocuğu vardı ikisi içinde aynı sorunu yaşıyordu.

Aktarmak istedim çünkü bana çok mantıklı geldi bu bilgiler ileride bende deneyeceğim

Merhaba,cevabınız için teşekkür ederim..süper dadıyı bazen bende seyrediyorum..ama işte bazı bilgiler kafa karıştırıcı sanırım süper dadıda ödüllü yemek yenmeside var ama bazı kaynaklardada kesinlikle ödül olmadan yemek yenmeliymiş yani çocuk bilmeliymiş yemek yenmesi gerektiğini hangisi doğru bilemiyorum

benim oğlum henüz 3,5 aylık henüz böyle sorunlarla karşıılaşmadım. ilerde karşılaşırsam yemiyorsa yedirmem bir öğün atlarım nasıl olursa öbür öğün acıkacak mecbur yiyecek. evde de abur cubur olmayacak yada ulaşılamayacak yerde olacak. ben böyle yapmayı düşünüyorum. bilmiyorum ac bırakmaya gönlümüz razı gelirmi ama. bu yol bana mantıklı gelmişti...

Ben günlük olarak sebzesi,eti, yoğurdu yok meyvesi derken çok alıştırmışım kendimi birini almadımı çok rahatsız oluyorum..fakat şimdi biraz çok azda olsa çatal kullanmaya başladı ama işte bi kaç defa alıyor bırakıyor abur cubura zaten alıştırmadım ara sıra veriyorum ya annelik çok zor açıkcası benim gönlüm razı gelmiyor aç bırakmaya

Benim oğlumda 2 yaşına girecek Mayıs ayında. Çok zor yemek yiyor. Bende alıştırmadım kendi yemesine. Çünkü kendi yemiyor oynuyor kaşıkla çatalla . Aç kalmaması için hep ben yedirdim. Yemeyen çocuk gerçekten çok zor...2 kaşık fazla yediriyim diye evde neler yapmıyorumki ama yok yemiyor. Varsa bir çaresi banada lazım arkadaşım

Benim yaptığım en büyük hata zaten zamanında kendi yemesine alıştırmadım..hep mama sandalyesinde ben yedirdim..ama şimdi yavaş yavaş bizimle beraber masaya oturtuyorum bi kaç çatal alıyor bırakıyor tamam diyorum yemiyeceksen in aşağı ya diyorum güya taktik yapıyorum :) sonra tekrar geliyor masaya ama neyi beğendiyse onu yiyor..tabağında kalanlarıda ya tv karşısında hemen 10 dakikada ki bu yaptığım çok yanlış yada o an yedirirken bişiyle oynarken yediriyorum..halbuki bi gün bıraksam kızımı kendi haline acıkınca belkide yiyecek.bunu bi gün denersem sizi bilgilendiririm :) ama şu gerçek ne kadar zorlarsanız okadar reddeder ve buda çok yanlışmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…