• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çaresizce bebegimi bekliyorum

Şöyle bir ilgisi olabilir eğitimin sevgili arkadaşım.Hani çok çok eskiden insanlar eğitimsiz bilinçsiz kulaktan duyma laflarla hareket ederlermis ya.Öyle biri olmadigimi belirtmek istedim gayet de aklı başında eğitimli biriyim demek istedim.Ayrica o doktor da bir tehlike görmüyor bir sorun yok diyor ama 40.haftama girdiğim gün direk hiç beklemeyelim sezeryan olsun deyince ister istemez şüphelendim özel hastanede olunca. Evet acilmam yok ama.catim iyi.Bebeğin suyu ıyi nst iyi hareketleri çok iyi .İri bir bebek de değil.3370 gram.Yumusamam da başlamış
Alt kısımlarım da ağrı da başladı doğum sancisi olmasa da sancilarim var.Normal doğum 38 42 hafta olarak gösteriliyor. 1 Hafta daha bekleyelim dedim ama.yine de tedirgin oldim deyip tecrübeli insanlardan öneri istedim eleştiri değil
Biz de zaten sizin egitiminizle ilgili bir sey soylememistik, okudugunuz okulla,egitiminizle gebelik sureclerinizin alakasi yok. İmada dahi bulunmadik,aciklamaniza gerek yoktu,buradaki tek egitim almis kisi de siz degilsinizdir neticede.

Doktor/doktorlariniz risk gormuyorsa bizim icin sakincasi yok yani,istediginiz kadar bekleyebilirsiniz. Risk olur veya olmaz,bazen anlik durumlar da yasanabiliyor,konunuza yorum yapan herkes de size bunlardan bahsetti. Sadece sizinle ayni fikirde olmamizi ve size evet aynen devam et dememizi bekleyemezsiniz burasi bir forum. Her turlu yorumu da alabilme ihtimaliniz var.

Ozel hastanelerin boyle bir durumu yillardir var ilk kez sizin dogumla ortaya cikmiyor bu yuzden tavsiyeyle iyi bir doktora gitmeli. Bastan sezeryan istemediginizi gerektiginde bu yola basvuracaginizi falan konusmaliydiniz. Ya da direkt kamu hastanesine gitmeliydiniz bu asamada doktora guvenip ne derse yapilmali riske atilmamali

Ben tam 40. Haftamı doldurduğum gün hastaneye yatmıştım ama sancılarım düzensizdi açılma yoktu. 1 hafta bekleyin ya da suni sancıyla doğumu bugün başlatalım denildi ayrıca bebekte gelişimi tamamlamış ve gün geçtikçe sizin için doğumu da zorlaşır denildi. Ben beklemek istemedim suni sancıyla aynı gün doğum yaptım

Ben tam 41+0 da doğum yaptım.
Doğumdan üç gün önce son kontrolüm vardı, her şey yolunda üç gün daha bekleyelim gelmezse de artık suni sancı ile Doğumu başlatıcaz dedi doktor, ve ben tam üç gün sonra gece kendi sancımla gittim hastaneye.
O gece doğumum başlamasaydı sabahına zaten suni sancı ile doğumum olacaktı.

Ama her gebelik her doğum kendine özeldir, burda kimse size “ben bekledim sen de bekle bir şey olmaz” diyemez.
Beklemek istiyorsanız doktorunuzla tekrar görüşün, gerekirse her gün kontrole gidin riske atmayın.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❣️
Doğumdan sonra güzel haberlerinizi bekliyorum 💜

Kızlar 40+2 günlük hamileyim.Hamileligimin başından beri hep sorunluydu.Özel bir hastaneye gidiyorum paket yaptırdım.40.haftamı doldurduğum gün kontrolüm vardı.Dr çatı muanesinde yumusama oldugunu ama açılma olmadığını belki sunı sancının tutmayscagını söyledi ve sezeryan önerdi.Çatı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak vb diyerek beni korkuttu.Yakın çevremde erken bebeklerin neredeyse yarısından fazlası 40 haftadan sonra geliyor.Araştırdigim kadarıyla da 42.haftadan sonra risk başlıyormus.O kadar beklemesemde 41.haftama kadar beklemek istiyorum.Bebeğimin nst si suyu vb iyi.Ama dr bekledik ce kakasını yapabilir vb diyor.Suan sadece 2 gün geçmiş bulunuyor.Ama çok stresli yim acava bişey olmusmudur korkusuyla bekliyorum.Hastaneye yatış verildiğinde önce suni sanci denenecek olmazsa sezeryan...Dr un önerdiği bu.Ama bende 41.haftama kadar kendi sancımı bekleyip normal dogum yapmak istiyorum.Ama bir yandan da bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...Başına böyle bişey gelen var mı tecrübeli anneler sizler me önerirsiniz lütfen yardımcı olun çok üzülüp stres yapıyorum

bana da drum 40haftayi geçemem seninle demişti. normalde normal dogum desyekleyen biriydi. son gunlerde bol bol ananas yiyip, sex ve yuruyus yapmistik. ne kadar faydasi oldu bilmiyorum ama bebek agagiya insin diye apartmanin merdivenlerini inip çıkmıştım durup durup :)

sonra 39+5te suyum geldi. su geldiktenten 9 saat sonra suni sanci verildi. suni sancidan 3.5saat sonra epidural takildi. epiduralden 3.5saat sonra bebiş kucagimizdaydi.

aslinda benim doktorum da resmen beni ogle arasina yetistirdi :) ama en onemlisi saglikla ciktik o hastaneden. ben yontemlere degil sonuca odaklanmaktan yanayim. doğumun nasil oldugu degil bebegin ve annenin saglikli olmasi en önemli. sizi artik her gun nstye cagirirlar buyuk ihtimal, açık fikirli olun, nstlerin durumuna gore doktorunuzla karar verin.

sezeryan hic sorunlu bir dogum sekli degil. onunla da insanlar hemen sagligina kavuşup, agri cekmeyip, sonra tekrar duz karinli olabiliyorlar. normal doğum tabi dogum anina kadar agri cekip dogumdan sonra herseyin bitmesi. dogum.sekline degil sonuca odaklanin. saglikla kucaginiza alin.

Ben açıkçası bir şeylerin illa zorlanması taraftarı değilim.
Benim doğum doktorum babamın çocukluk arkadaşıydı. Epeyce yaşı büyük elinde büyüdüğüm bir aile dostumuzdu aynı zamanda. 41 hafta bekletti. Çatı muayenesinde doğumun çok yakım olmadığını söyledi. Şimdi suni sancı versem de bu vaziyette ilerlemez. Boşuna yıpranmanı istemem dedi. Ben bir gün bile pişman olmadım. Bana bu baskı gibi geliyor açıkçası. İlla vajinal doğur illa vajinal doğum. Bebeğin iriliğine de yine doktorum dedi mesela ben sezeryandan korktuğum için. Dikişse diğerinde de olabiliyor. Ters giden bir doğumda makata kadar yırtık olabiliyor. Çok kötü olsa ben eşimi iki kere sezeryanlr doğurtmazdım da dedi. Ki aile dostumuz biliyorum da sezeryan olduğunu.
Her doktora güvenilmez evet. Ama 40 hafta takibini yapan doktor da Sürece hakimdir bana göre. Zaten o aşamaya gelene kadar rahatsız eden bir şey yoksa sırf doğum şekli için yeni bir doktora gitmezdim ben. Yani son haftada doktor değiştirmek de bana mantıklı gelmiyor

Ama bu doktorda sezeryani zorluyor. Diyorsun ya, vajinal dogumu zorlanmasi taraftari degilim, eh terside oluyor. Kadin daha yeni 40 haftalik olmus. Bebeklerin %1i ancak dogum tarihinde cidden dogar.

Adamin sundugu bahaneler absürd. Yok ses ediyor diye doguramaz, yok suni sanci tutmaz,.. Daha dur. 41inci haftaya bir girsin. Yani ne cocuk ne anne hayati tehlikede degilken, hiçbir unusr yokken sezeryan için, adam sezeryan fikrini pompaliyor.

Ve bence vajinal dogum evet zorlanmali, eger anne ve cocuk hayati tehlikede degilse. Cünkü bi isin normali bu. Ama Türkiyede kabul ediyorum bu zor is. Saglik sistemi buna hazir yada denk bir sistem degil.

Ama bu doktorda sezeryani zorluyor. Diyorsun ya, vajinal dogumu zorlanmasi taraftari degilim, eh terside oluyor. Kadin daha yeni 40 haftalik olmus. Bebeklerin %1i ancak dogum tarihinde cidden dogar.

Adamin sundugu bahaneler absürd. Yok ses ediyor diye doguramaz, yok suni sanci tutmaz,.. Daha dur. 41inci haftaya bir girsin. Yani ne cocuk ne anne hayati tehlikede degilken, hiçbir unusr yokken sezeryan için, adam sezeryan fikrini pompaliyor.

Ve bence vajinal dogum evet zorlanmali, eger anne ve cocuk hayati tehlikede degilse. Cünkü bi isin normali bu. Ama Türkiyede kabul ediyorum bu zor is. Saglik sistemi buna hazir yada denk bir sistem degil.
Valla kesiksiz yapılan vajinal doğum bir elin parmağını geçmiyor, Türkiye’de doğum işi zor haklısınız
Ben ama doktora güvenmeden de bu kadar hafta ilerlemezdim. Doğum doktoru çok çok önemli çünkü. Ben doktoruma koşulsuz güvendim. Eğer şüpheleri varsa 40 haftada doktor değiştirmek de pek mümkün değil.
Çoğu özel hastane 20. Haftadan sonra almıyor mesela. Doktorlar da araya son dakika doğumu almıyorlar. Yumurta kapıya gelince doktor değiştirmek de şu durumda sağlıklı değil.

Kızlar 40+2 günlük hamileyim.Hamileligimin başından beri hep sorunluydu.Özel bir hastaneye gidiyorum paket yaptırdım.40.haftamı doldurduğum gün kontrolüm vardı.Dr çatı muanesinde yumusama oldugunu ama açılma olmadığını belki sunı sancının tutmayscagını söyledi ve sezeryan önerdi.Çatı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak vb diyerek beni korkuttu.Yakın çevremde erken bebeklerin neredeyse yarısından fazlası 40 haftadan sonra geliyor.Araştırdigim kadarıyla da 42.haftadan sonra risk başlıyormus.O kadar beklemesemde 41.haftama kadar beklemek istiyorum.Bebeğimin nst si suyu vb iyi.Ama dr bekledik ce kakasını yapabilir vb diyor.Suan sadece 2 gün geçmiş bulunuyor.Ama çok stresli yim acava bişey olmusmudur korkusuyla bekliyorum.Hastaneye yatış verildiğinde önce suni sanci denenecek olmazsa sezeryan...Dr un önerdiği bu.Ama bende 41.haftama kadar kendi sancımı bekleyip normal dogum yapmak istiyorum.Ama bir yandan da bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...Başına böyle bişey gelen var mı tecrübeli anneler sizler me önerirsiniz lütfen yardımcı olun çok üzülüp stres yapıyorum
Neden normal.dogum için by kadar diretiyoraunuz şu an stresli bir bekleyis zaten bebeginize zarar ayrıca sonuçta saglikla kucağa almak önemli sezeryan veya normal ne fark eder bu kadar stresten zaten bebeğin etkilenir dr. Dinle onlardan daha iyi bilemeyiz

Back