• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çaresizce bebegimi bekliyorum

Bu ısrar edilecek ve inat edilecek bir konu değil.
Hele de riske atılacak bir konu hic degil.
Normal dogum olmasa ne olacak yüzde 90 sezeryan olursunuz zaten bunu biliyorsunuz dimi?
Doktoru dinlemelisiniz. Türkiye de sezeryan oranı yüksek diyorlar evet yüksek çünkü durum ortada normal dogum yapma inadı var..herkes normal dogum yapamaz. 40 haftayı geçirip suni sancıyla bebeğini doğuran var ama nadir genelde sonu sezeryane dönüyor çocuğunuz gelmek istese 38 39 da gelirdi. Erkek cocuk cevremde boyle diye bisey yok. Hazirlanin ve sezeryan olun haftanız ileri. Allah Korusun bisey olsa dışkısını yapsa bebek ilerde pişman olursunuz bir saglik sorunu olsa. Normal dogum uğruna bebegi yatağa bağlı yaşayan var.

Hdoktorun tavri hic yatistirici ve guven verici degil. Bende 1 cm acilma ve suni sanci ile dogum
Yaptim ve evet bekleyebilirsin bencede birkac gun daha. Suni sanciyi denemeden sezeryana girme bence cunku doktorlara guven olmuyor ama sen yinede vaska bir doktora daha muayne ol bakalim o ne diyecek

Doktorunuzu dinleyin lütfen, sezeryan doğum eskisi kadar sıkıntılı değil artık korkmayın. Hem suni sancıyı çekip hem de peşine sezeryana girmek çok mantıklı gelmedi o ağır bi psikolojik durum olur sizin için. İkinci bi doktora daha görünün içiniz rahat etsin, o da aynını derse hiç beklemeden bebeğinizi alın kucağınıza riske edilecek bi durum değil

Sezeryandan önce anne bebek ölümleri ne kadar çoktu. Anneannemiz babannemiz hala hayatta olacak kadar şanslıysa da doğumda kaybedilen bebekler vardı. Omzu takılıp sakat kalanlar vardı.
sezeryan sayesinde bugün anne bebek ölümleri, bebeklerin sakatlanmaları azaldı.
Hala bunu anlayamıyorlar.
Konu sahibi icin demiyorum ama genel.olarak soyle bir durum var. Kaynanası eltisi eşinin teyzesi bilmemnesi geliyor hamile gelin hanim a diyor ki normal dogum yap. Ben normal doğurdum soyle boyle. Bir de sezeryan ile ilgili korkutma hikayeler. Bunlar normal doğumda varya mahvolmuş ha bu arada
Ama bizim insanımız genelde cahildir ve geçmişini çabuk unutur. Başkasının da işine karışmayı cok sever. O günleri oyle bir unutuyor ki koltuğa oturmadığı günleri bir de normal dogum tavsiyesi veriyor. Ilk kez anne olacak kişi de bu takım hırslarla veya korkularla normal dogum yapcam diye tutturuyor. Ben daha cevremde hic normal dogum isteyip ben normal dogum yapcam diyip normal doğuranı görmedim.
Benim anneannem 87 yasinda.
Ogun beni arıyor normal dogum yap bilmemne diyor. Yengen sezeryan oldu şöyle.boyle diyor. Ben onu idare edebilirim,eski kafa,eski toprak. Bir de bilmiyor benim hamileligim tüp bebek. Farklı bir durum.
Peki anneanne düşünürüm dedim kapadım ama boyle gençlerde bu tip seyleri görünce acayip sinir oluyorum. Bizim daha bilinçli olmamiz lazimken..

Kızlar 40+2 günlük hamileyim.Hamileligimin başından beri hep sorunluydu.Özel bir hastaneye gidiyorum paket yaptırdım.40.haftamı doldurduğum gün kontrolüm vardı.Dr çatı muanesinde yumusama oldugunu ama açılma olmadığını belki sunı sancının tutmayscagını söyledi ve sezeryan önerdi.Çatı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak vb diyerek beni korkuttu.Yakın çevremde erken bebeklerin neredeyse yarısından fazlası 40 haftadan sonra geliyor.Araştırdigim kadarıyla da 42.haftadan sonra risk başlıyormus.O kadar beklemesemde 41.haftama kadar beklemek istiyorum.Bebeğimin nst si suyu vb iyi.Ama dr bekledik ce kakasını yapabilir vb diyor.Suan sadece 2 gün geçmiş bulunuyor.Ama çok stresli yim acava bişey olmusmudur korkusuyla bekliyorum.Hastaneye yatış verildiğinde önce suni sanci denenecek olmazsa sezeryan...Dr un önerdiği bu.Ama bende 41.haftama kadar kendi sancımı bekleyip normal dogum yapmak istiyorum.Ama bir yandan da bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...Başına böyle bişey gelen var mı tecrübeli anneler sizler me önerirsiniz lütfen yardımcı olun çok üzülüp stres yapıyorum

Devlet hastanesinde doğum yaptım. 40+1 den sonra iki güne bir çağırdılar nst ve suyum normal olduğu için 41e kadar bekleriz gelmezse suni sancı, sezaryen vs olur dediler. 41 olduğum gece yatış yaptık hiç belirti yoktu. Sabaha sancım başladı sonraki gece doğum yaptım. 41+1de. Normal doğum, suni sancı da olmadı. Bebeğin hareketleri ve sizin hisleriniz de doktorun söyledikleri kadar önemli bence.

Yerinizde olsam tek doktorla sınırlı kalmam hiç olmazsa başka doktorlara da danışmanın rahatlığı olur üzerimde..
Sağlıkla gelsin bebeğiniz 🧿
Normal ya da sezaryen bebeğiniz ve siz sağlıklı olun da çokta önemli değil ne olduğu her iki durumda da sonuç mutlu son neticede..

Normal doğum yapmayı istiyorsanız, kendinizi buna hazırlamanız önemlidir.Gebeliğin sonuna doğru doğum ve bebekle ilgili endişeler herkeste artar.Normal doğumun seyrinden, sancı çekmekten, vajinal muayeneden korkan birine, illaki normal doğum denenmesini doğru bulmuyorum.Anne adaylarının gebelik süreci boyunca, fiziksel ve psikolojik olarak kendilerini doğuma hazırlamalarını çok önemsiyorum. Gebe okulları bu yönde çok faydalı eğitimler veriyorlar. Bence her gebe bu eğitimleri almalı ve uygulamalı.
Sizin durumunuza gelince, normal doğum için kendinizi hazır hissediyorsanız, doktorunuza bunu söyleyin.Doğumun her aşamasında, acil sezeryana alınabileceğinizi bilerek, tıbbi açıdan bir zorunluluk hasıl olmadan direkt sezeryan istemediğinizi söyleyin.
İster normal, ister sezeryan olsun. Önemli olan anne ve bebeğin sağlığıdır. Bebeğiniz, hayırla ve sağlıkla gelsin inşallah.

atı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak

Böyle bir cahil doktora ne bebegini, ne dogumunu emanet etme. Derdi sadece para. Senin aklin ile dalga geçiyor ve vicdanin ile oynuyor sirf para için, sirf dogumlari kendi ajandasina göre ayarlamak adina. Hem çok para istiyor, hem yogun olup, uf demek istemyor.

Cati muayene edilmesi sadece Tr'de oluyor bu arada. Dogumdan önce, istisna hariç, söylenemez birinin dogum edip edemeyecegi. Cati dedigin sey çünkü dogum sirasinda esniyor.

Diyorum ya, kesinlikle baska doktora git.

Sezeryandan önce anne bebek ölümleri ne kadar çoktu. Anneannemiz babannemiz hala hayatta olacak kadar şanslıysa da doğumda kaybedilen bebekler vardı. Omzu takılıp sakat kalanlar vardı.
sezeryan sayesinde bugün anne bebek ölümleri, bebeklerin sakatlanmaları azaldı.
Hala bunu anlayamıyorlar.

Sezeryan halen bir amelyattir ama. Gerekmedikçe kullanmamali. Niye vajinal dogum olabilirken, ve anne adayi sezeryan istemezken bir doktor kendinde bunu hak görüpte anne adayina baski uyguluyor? Ayni sekilde halen milyonlarca insan vajinal dogum ile dogdu.

Bu konuda tibbi müdahale gerekmiyor. Öyle bir veri yok, ama doktor halen sezeryan diye baski ediyor. Ki sezeryaninda, tipki vajinal dogum gibi yan etkileri var. Yani evet sezeryan hayat kurtarabiliyor fakat bu demek degil ki vajinal dogumun yerini alsin.

Kızlar 40+2 günlük hamileyim.Hamileligimin başından beri hep sorunluydu.Özel bir hastaneye gidiyorum paket yaptırdım.40.haftamı doldurduğum gün kontrolüm vardı.Dr çatı muanesinde yumusama oldugunu ama açılma olmadığını belki sunı sancının tutmayscagını söyledi ve sezeryan önerdi.Çatı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak vb diyerek beni korkuttu.Yakın çevremde erken bebeklerin neredeyse yarısından fazlası 40 haftadan sonra geliyor.Araştırdigim kadarıyla da 42.haftadan sonra risk başlıyormus.O kadar beklemesemde 41.haftama kadar beklemek istiyorum.Bebeğimin nst si suyu vb iyi.Ama dr bekledik ce kakasını yapabilir vb diyor.Suan sadece 2 gün geçmiş bulunuyor.Ama çok stresli yim acava bişey olmusmudur korkusuyla bekliyorum.Hastaneye yatış verildiğinde önce suni sanci denenecek olmazsa sezeryan...Dr un önerdiği bu.Ama bende 41.haftama kadar kendi sancımı bekleyip normal dogum yapmak istiyorum.Ama bir yandan da bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...Başına böyle bişey gelen var mı tecrübeli anneler sizler me önerirsiniz lütfen yardımcı olun çok üzülüp stres yapıyorum
Bebeğin suyu falan her şeyi normal değil mi? Suyu varsa, bebeğin duruşu, plasentanın yeri vb gibi normal doğumu sıkıntıya sokacak bir şey yoksa bekleyebilirsin. Hastane 7/24 açık mı? Bu gece 2de gitsen doktorun gelecek mi? Gece bir problem çıkarsa seni sezaryene alabilecekler mi? Ya da kendi doktoruna hastanene yetişemezsen başka yerde doğuma girmek seni korkutur mu? Bu soruların cevaplarına göre kararı kendin vermelisin

Bebekte ve annede sıkıntı yoksa 42 haftaya kadar beklenir diyor doktorlar. Evet herkes normal doğum yapmak zorunda değil ama herkes sezeryan da olmak zorunda değil. Biraz da anneyi rahatlatmak lazım. Doktorunuzla güven problemi var ise başka bir doktora daha gösterin.evet doktorlar en iyisini bilir kesinlikle ama sezeryanın kolaylarına geldiğini kendileri de söyler özel sohbetlerde. Başta doktoru ona göre seçmek lazım. Normal doğum tüm taraflar için sıkıntı. Bebeği sıkıntıya sokmadığınızdan emin olun.

Ben normal doğum diye direttim de ne oldu sanki madalya verecekler. Doğumum zor geçti ve bebek haznede kaldı, dışarı çıktığında da 8 dk boyunca müdahale sonucu hayata döndü. Beyine oksijen gitmediği için hastanede kaldık uzun süre. Sonrada üzüntüden sütüm gelmedi.

Ben doğum yapar yapmaz ayaktayım hastanelerde süründüm, yatıp dinlenemedim. Ama Sezaryen olan arkadaşlar akrabalar prenses gibi lohusalık yaşadılar. Halada emziriyorlar. Tabi ki ben sadece kendi hayatımdan örnek veriyorum, yinede karar size bağlı.

Sezaryen güzellemeleri ve normal doğum korkutmaları yüzünden ilk çocuğumu sezaryenle doğuracaktım. Çevremdeki ablaların egzersiz tavsiyeleri ve cesaretlendirmeleriyle iki doğumum da normal oldu. Sağlık durumu kötü değilse vay zaman geçiyr diye masaya yatmaya gerek yok

Bence doktorunu dinle. Çünkü bu zamana kadar o takip etmiş, en iyisini o bilir. Şimdi başka doktora gitsen ikinci doktorun doğru tedavi uygulayacağını nereden bilebilirsin ki. Kafana yatmazsa bir üçüncüye gideyim mi diyeceksin? Hani böbrek kalp ameliyatı vs olsa doktor doktor gez ama doğum bu.

Sezeryan halen bir amelyattir ama. Gerekmedikçe kullanmamali. Niye vajinal dogum olabilirken, ve anne adayi sezeryan istemezken bir doktor kendinde bunu hak görüpte anne adayina baski uyguluyor? Ayni sekilde halen milyonlarca insan vajinal dogum ile dogdu.

Bu konuda tibbi müdahale gerekmiyor. Öyle bir veri yok, ama doktor halen sezeryan diye baski ediyor. Ki sezeryaninda, tipki vajinal dogum gibi yan etkileri var. Yani evet sezeryan hayat kurtarabiliyor fakat bu demek degil ki vajinal dogumun yerini alsin.
Bunun kararımı biz veremeyz ama. Çatı muayenesinde belki doğuma hala çok var gibi görünüyor, velki bebek iri. Bilemeyiz. Ben doktora güvenirim

Iki kere suni sanciyla normal dogum yapmak nasip oldu.
Ne demekmis suni sanci tutmayacak?
Sanci kuvvetli olmazsa bi doz daha veriyorlar, gayette normal dogum oluyor.
Onemli olan doktorun kararliligi ve tabi ki nasip..
Kizimda 12 saat sanci cektim, oglumda yalvardim beni sezeryana alin diye, cok can yakmisti..
Ama gok gurultusu gibi bisey, gelip geciyor, dogumdan sonra yuruyerek dogumhaneden ciktim.

1,5 gün kolunda suni sancı takılı gezen biri olarak söylüyorum ki olmayınca olmuyor.

Sırf şehrimdeki özel hastaneler sezaryen yanlısı diye ilk günden itibaren devlet hastanesi takibindeydim.

Bebeğin suyunda, durumunda bir sıkıntı olmayınca kontrollü bekleyelim dedi. 40ta, 41de, 42de gelmeyince de yatış verdi. Pazartesi sabah taktılar o suni sancı zımbırtısını, salı öğleden sonraya kadar sürekli takılıydı o serum. Sürekli doz ayarlayıp yenilediler. Hiçbir şey olmadı. Uyudum, uyandım, gezindim dolandım hastanenin içinde vs. Sıfır ağrı, acı, sancı.. En sonunda Dr artık beklemenin sıkıntı olabileceğini söyleyip sezaryene aldı beni 42+2de.

Sevgili konu sahibi, sizin durumunuzu en iyi sizin hekiminiz bilir. Benim Dr beni uygun gördü bekletti, sizinki uygun görmemişse bence riske atılacak bir konu değil. Hele sizin kararınıza kalacak bir şey hiç değil bence.

Kaldı ki 4300, 53cm doğdu kızım, normal olsa eminim zorlardı beni.

Velhasıl Dr dinleyin.

Sana ve bebeğe bakabilecek insanlar varsa, bebek kiloluysa, hareketlerinde tuhaflık varsa yada tenin kolay iyileşiyorsa, pansuman vs sıkıntın yoksa sezeryan ol. Yat prenses gibi oohh , mis. Hem her türlü riski atlatmış olursun. Ben mesela nefret ederim ameliyat ve pansumandan. Kanser şüphesiyle kitleler alındı göğsümden pansumanı görünce bile tansiyonum düşüyordu ,deli gibi tiksiniyorum. Bu yüzden normal doğum yaptım. Üstelik sütüm falanda gelmedi. 14 saatte doğurdum epiduralli,hiç yatmadım hemen kalktım ,her işimi kendim yaptım ,ertesi gün normal hayatıma döndüm ama kimse bana madalya takmadı. Doktorların kolayına geliyor sezeryan ,bu doğru . Benim doktorum mesela sabah 5te geldi kontrole,gün boyu 6-7 kez doğumhaneye geldi kliniği bırakıp,4te doğurttu beni,gece 10da evinden kontrole geldi tekrar. Bunun yanında 20 dk sezeryan çok daha iyi geliyor onlara tabi. Ama sende aşırı ısrar etme normal diye. Risk varsa yat direk.

hayırlı olsun bebeğiniz , ama doktordan daha iyi bilecek değilsiniz ya böyle riskli durumdayken neden bu ısrar?herkesin durumu farklıdır, başkası durmuş beklemiştir her şey yolunda gitmiştir ama ya sizin başınıza bişey gelse? önemli olan sizin ve bebeğin sağlığı şu an, durumunuzu en iyi doktorunuz bilir herkesinki farklı.doktorunuzu dinleyin

Back