• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çaresizce bebegimi bekliyorum

Valla canım doktoruna güveniyosan eğer daha fazla bence de bekleme zaten 40 haftalıj olmuşsun.
benimde tansiyonum çok yüksek devam ettiği için 39+4 te suni sancı ile yatış yapıldı. Suni tutmadı 12 saat bekledik. En sonunda sezaryene almaya karar verdi dr um.Genel anestezi ile sezaryen oldum. Allaha emanet artık vakti yaklaşmış, hazır corona virüsü hafif azalmışken doğum yapıp çık bence. Malum Vatandaşlarımız yeni normal e alışamadıkları için tekrar bulaş seviyesi yükselmeye başladı

Sezeryan halen bir amelyattir ama. Gerekmedikçe kullanmamali. Niye vajinal dogum olabilirken, ve anne adayi sezeryan istemezken bir doktor kendinde bunu hak görüpte anne adayina baski uyguluyor? Ayni sekilde halen milyonlarca insan vajinal dogum ile dogdu.

Bu konuda tibbi müdahale gerekmiyor. Öyle bir veri yok, ama doktor halen sezeryan diye baski ediyor. Ki sezeryaninda, tipki vajinal dogum gibi yan etkileri var. Yani evet sezeryan hayat kurtarabiliyor fakat bu demek degil ki vajinal dogumun yerini alsin.

Katılıyorum.
Sezeryene karşı değilim, asla. Ama planlı sezeryene karşıyım.
Acil bir durum yoksa şu gün gel alalım mantığı bana ters. Bebek gelişimini tamamlasa zaten doğum başlar, demekki biraz daha zamana ihtiyacı var.
Ama sezeryen olacaksa bile bebeğin geliş anına dr veya anne değil, bebeğin kendisi karar vermesi taraftarıyım. Sancı bi başlasın bakalım, belki hemen açılacak bebek kendi gelecek. Belki çok kolay bir doğum olacak. Ha gelemedimi, sıkıntımı oldu. Sezeryena girmek bebeği almak dr lar için en fazla 10 dklık mesele.

Ben olsam riske girmezdim kakasını ne zaman yapacağı belli olmaz o zaman daha büyük sıkıntı olabilir sizin yerinizde olsam sezeryan olurdum. Artık sezeryan da çok rahat eskisi gibi değil

40 + 6 dogum yaptım, şöyle ki cuma günü sabah sezeryan olacaktım , ogünün sabahı saat 2 de sancım basladı:) doktorum her zaman normal dogum yanlısıydı, o olmasaydı normale cesaret edemezdim.. sizin doktorun cati muayanesinde söyledigi hos olmamıs.. 41 den sonra riske atmak istemiyorlar pek.. insallah saglıcakla kucaginiza alirsınız yavrunuzu.. siz ve bebek iyi olsun da nasil dünyaya geldigi önemli degil..

Kızlar 40+2 günlük hamileyim.Hamileligimin başından beri hep sorunluydu.Özel bir hastaneye gidiyorum paket yaptırdım.40.haftamı doldurduğum gün kontrolüm vardı.Dr çatı muanesinde yumusama oldugunu ama açılma olmadığını belki sunı sancının tutmayscagını söyledi ve sezeryan önerdi.Çatı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak vb diyerek beni korkuttu.Yakın çevremde erken bebeklerin neredeyse yarısından fazlası 40 haftadan sonra geliyor.Araştırdigim kadarıyla da 42.haftadan sonra risk başlıyormus.O kadar beklemesemde 41.haftama kadar beklemek istiyorum.Bebeğimin nst si suyu vb iyi.Ama dr bekledik ce kakasını yapabilir vb diyor.Suan sadece 2 gün geçmiş bulunuyor.Ama çok stresli yim acava bişey olmusmudur korkusuyla bekliyorum.Hastaneye yatış verildiğinde önce suni sanci denenecek olmazsa sezeryan...Dr un önerdiği bu.Ama bende 41.haftama kadar kendi sancımı bekleyip normal dogum yapmak istiyorum.Ama bir yandan da bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...Başına böyle bişey gelen var mı tecrübeli anneler sizler me önerirsiniz lütfen yardımcı olun çok üzülüp stres yapıyorum
Ben olsam daha fazla beklemezdim.beklemenin riskleri sezaryen den daha fazla şu saatten sonra.saglikla kucağınıza alın insallah

Nasıl bir risk aldığınızın farkında mısınız?
Evet bazı doktorlar 42 ye kadar bekliyor ama her gün muayene ve kontrolle.
Bebeğinizin hayatı, sizin normal doğum sevdanızdan daha mı değersiz?
Her türlü önce sunni sancı denenecek sonrası sezaryen ise 41 hafta dolduğu an yani 5 gün sonra bunu yapın.
Bebeğin kaka yapması ile alakalı birkaç araştırma yapın derim, nasıl tehlikeli bir şey olduğunu kendiniz okursanız ancak inanırsınız.

Ha bu arada sunni sancıdan sonra sezaryene girmek de gerçekten çölde kutup ayısı durumu.
Çünkü epidural yapılmayacaktır sancı tetiklenmesi için ve inanın sunni normal doğumdan bağımsız olarak çok çok zor.
Kendi sancımla gülüp oynarken sunnide kıvranıyordum.

1,5 gün kolunda suni sancı takılı gezen biri olarak söylüyorum ki olmayınca olmuyor.

Sırf şehrimdeki özel hastaneler sezaryen yanlısı diye ilk günden itibaren devlet hastanesi takibindeydim.

Bebeğin suyunda, durumunda bir sıkıntı olmayınca kontrollü bekleyelim dedi. 40ta, 41de, 42de gelmeyince de yatış verdi. Pazartesi sabah taktılar o suni sancı zımbırtısını, salı öğleden sonraya kadar sürekli takılıydı o serum. Sürekli doz ayarlayıp yenilediler. Hiçbir şey olmadı. Uyudum, uyandım, gezindim dolandım hastanenin içinde vs. Sıfır ağrı, acı, sancı.. En sonunda Dr artık beklemenin sıkıntı olabileceğini söyleyip sezaryene aldı beni 42+2de.

Sevgili konu sahibi, sizin durumunuzu en iyi sizin hekiminiz bilir. Benim Dr beni uygun gördü bekletti, sizinki uygun görmemişse bence riske atılacak bir konu değil. Hele sizin kararınıza kalacak bir şey hiç değil bence.

Kaldı ki 4300, 53cm doğdu kızım, normal olsa eminim zorlardı beni.

Velhasıl Dr dinleyin.

ben iki dogumumu da yurtdisinda yaptim.
Serum vs hic takilmadi.
Alttan tablet yerlestirildigi gibi titretmeye basladi zaten beni.
Belki turkiyedeki uygulanisi farklidir ama bnm aldigim sanciyi tas alsa catlardi ki cogu arkadasim ayni sekilde dogum yapti..
1,5 gun tepki verilmese tabi yasamis oldugum yerde de mudahale edilirdi sanirim.
Ama bizde serum vs yok, fitil tablet tarzi bisey veriliyor, doz filan ayarlanmadi yani, Allah ne verdiyse yuklendiler.

Katılıyorum.
Sezeryene karşı değilim, asla. Ama planlı sezeryene karşıyım.
Acil bir durum yoksa şu gün gel alalım mantığı bana ters. Bebek gelişimini tamamlasa zaten doğum başlar, demekki biraz daha zamana ihtiyacı var.
Ama sezeryen olacaksa bile bebeğin geliş anına dr veya anne değil, bebeğin kendisi karar vermesi taraftarıyım. Sancı bi başlasın bakalım, belki hemen açılacak bebek kendi gelecek. Belki çok kolay bir doğum olacak. Ha gelemedimi, sıkıntımı oldu. Sezeryena girmek bebeği almak dr lar için en fazla 10 dklık mesele.
O iş öyle değil.
Ha gelmedi sezaryene alalım olmuyor, belirli bir aşamayı geçtiyse bebek artık ameliyat aşaması geçiyor.
Vakum vs devreye giriyor.
Ayrıca bebek gelişimini tamamlarsa doğum başlar teziniz ise erken doğumlarla çürüyor.
Bebek 40 haftadaki günlük aldığı gramla 37 deki bir değil, her beklenen gün hayati risk değeri artar ve normal doğma oranı düşer.

Her gebelik kendine özeldir, başkası 42 de doğurdu sorunsuz diye bu hanımefendi de 42 ye kadar bekleyebilir anlamı taşımıyor.
Doktor ne diyorsa o dur.

ben iki dogumumu da yurtdisinda yaptim.
Serum vs hic takilmadi.
Alttan tablet yerlestirildigi gibi titretmeye basladi zaten beni.
Belki turkiyedeki uygulanisi farklidir ama bnm aldigim sanciyi tas alsa catlardi ki cogu arkadasim ayni sekilde dogum yapti..
1,5 gun tepki verilmese tabi yasamis oldugum yerde de mudahale edilirdi sanirim.
Ama bizde serum vs yok, fitil tablet tarzi bisey veriliyor, doz filan ayarlanmadi yani, Allah ne verdiyse yuklendiler.
Ülkemizde damar yolundan bir serum ve cihazla ayarlanıyor sunni.
İlk birkaç saat dozu az, duruma göre son raddeye kaçar açılabiliyor ki benim öyle oldu iki doğumda da.
Sunniyi ancak yaşayan bir kadın tavsiye edemez zaten, gerçekten o normal bir doğum değil, ağrı şoku.
Bazı etkilemediği durumlar olabiliyor eğer epiduralle beraber verilirse, ama aksi durumda dediğiniz gibi doğru uygulama ile taş olsa çatlar.

Baska doktora daha görünün.
Şahsen 'sen buna dayanamıyosun normal dogumu nasıl yapacaksın ' diyen bir doktorda ben dogum yapmazdım.

Doktor dedigin moral verir yureklendirir.

4.5 kilo üstü normal doğum yaptım ama bugun olsa bana o lafı söyleyen bir doktorda dogum yapamazdım

Iki kere suni sanciyla normal dogum yapmak nasip oldu.
Ne demekmis suni sanci tutmayacak?
Sanci kuvvetli olmazsa bi doz daha veriyorlar, gayette normal dogum oluyor.
Onemli olan doktorun kararliligi ve tabi ki nasip..
Kizimda 12 saat sanci cektim, oglumda yalvardim beni sezeryana alin diye, cok can yakmisti..
Ama gok gurultusu gibi bisey, gelip geciyor, dogumdan sonra yuruyerek dogumhaneden ciktim.
Kendi tecrübenizi genelleştirmeyin lütfen. Sizin nezdinizde herkese lafım. Arkadaşım suni sancıyla açılma tam olmadı 15 saat çekti. Durdurdular sancıyı bir gün sonra kendi sancısıyla doğum yaptı. Doktor ne diyorsa onlardan daha mı iyi biliyoruz. Doktora güvenilmiyorsa bir başka doktora danışılabilir.

Kendi tecrübenizi genelleştirmeyin lütfen. Sizin nezdinizde herkese lafım. Arkadaşım suni sancıyla açılma tam olmadı 15 saat çekti. Durdurdular sancıyı bir gün sonra kendi sancısıyla doğum yaptı. Doktor ne diyorsa onlardan daha mı iyi biliyoruz. Doktora güvenilmiyorsa bir başka doktora danışılabilir.

kimsenin bisey genelledigi yok.
Buna tecrube paylasma denir.
Sizin arkadasinizi tanimam etmem, kendi yasadigimi bilir ona gore yorum yaparim.
Zaten iyi okuyun turkiyede bile yapmadim dogumu yazmisim.

Ülkemizde damar yolundan bir serum ve cihazla ayarlanıyor sunni.
İlk birkaç saat dozu az, duruma göre son raddeye kaçar açılabiliyor ki benim öyle oldu iki doğumda da.
Sunniyi ancak yaşayan bir kadın tavsiye edemez zaten, gerçekten o normal bir doğum değil, ağrı şoku.
Bazı etkilemediği durumlar olabiliyor eğer epiduralle beraber verilirse, ama aksi durumda dediğiniz gibi doğru uygulama ile taş olsa çatlar.

Evet epiduralle destekleniyor yani benim aldigim sanci baska turlu tolere edilemezdi..
Epiduralle vucut gevseyince acilma hizlaniyor sanirim, bnm tecrubem bu yonde.
4 -5 cm acilmadan sonra epidural aldim, sonrasi isik hiziydi zaten, acilma beklenenden hizli olmustu.

Benim çatım dardı, doktorum 3 kiloyu geçerse zor olur ama 40ı dolduralım dedi. Baktı doğmuyor 40+1de sezaryen oldu. Hiç zorlanmadım doğumdan sonraki gün geziniyordum ortada. Normal doğum daha riskli diyorsa doktorun güvenmelisin, bu saate kadar değiştirmeliydin güvenilmez biriyse...

O iş öyle değil.
Ha gelmedi sezaryene alalım olmuyor, belirli bir aşamayı geçtiyse bebek artık ameliyat aşaması geçiyor.
Vakum vs devreye giriyor.
Ayrıca bebek gelişimini tamamlarsa doğum başlar teziniz ise erken doğumlarla çürüyor.
Bebek 40 haftadaki günlük aldığı gramla 37 deki bir değil, her beklenen gün hayati risk değeri artar ve normal doğma oranı düşer.

Her gebelik kendine özeldir, başkası 42 de doğurdu sorunsuz diye bu hanımefendi de 42 ye kadar bekleyebilir anlamı taşımıyor.
Doktor ne diyorsa o dur.

Dr ne diyorsa o dur değil
Madem öyle neden birçok kişi başka dr.a git diye tavsiyede bulunmuş?
3 dr.a sorsan 3 farklı görüşde çıkabilir, hepsi aynı şeyide söylebilir
Bu işin tek doğrusu yoktur.
Erken doğumlar ile bu durumun ne ilgisi var? Belliki bir sıkıntı olmuşki erken doğum olmak zorunda olmuş.
Arkadaş bebeğin suyu, kalp atışları vs herşeyi yolunda demiş. Yolunda olmasaydı dr. zaten beklemez o an alırdı bebeği.
Ve evet benim dr umun bana demesi de normali deneriz olmasa sezeryene herzaman dönebiliriz di. O anı kendisi hesaplar zaten artık sezeryene geç kaldık diyecek duruma gelmez bir dr, o riski zaten almaz.

Gelinimiz de normal doğurmak için bekledi
Kontrole gittiğinde bebişimiz kakasını yapmış 🥰
Hemen doğuma aldılar artık bekletemezsin dediler
İnsan korkuyor beklemeye gerçekten
Riske girmeyin lütfen

Bunun kararımı biz veremeyz ama. Çatı muayenesinde belki doğuma hala çok var gibi görünüyor, velki bebek iri. Bilemeyiz. Ben doktora güvenirim

Her doktora güvenilmez. Cati muayenesi mesela yurtdisinda yapilmiyor. Türkiyedeki amaci ile yapilmiyor. Yani sadece rahim agzin yumusadigina bakiliyor. Cünkü normalinde önden söyleyemezsin darmi degilmi diye. Dedigim gibi, çati dogumda genisliyor.

Ancak Türkiyedeki doktorlar halka ögretmisler çati muyanesi. Niye? Sezeryani zorlamak adina. Ve her iri bebek sezeryan ile alinmaz. 4 kilo ille normal dogum için imkansiz degil. Yinede bu imkan anne adayina sunulur. Ama normal dogumun zor yada imkansiz geçecegini, bebegi tehlikeye atacagi bir unsur degil.

Bu olayda mesela ne anne, ne bebek hayati tehlikede degil. Yinede doktorun yanlis bilgileri vererek, anne adayini korkutmasi, doktorun nasil kalitesiz oldugunu gösterir.

Bende bu arada sezeryan ile dogurdum. 12 saat suni sanci çektikten sonra. Yinede önce vajinal dogumun denenmesi taraftariyim (eger anne ve bebegin sagligi tehlikede degilse)

40+3te normal dogumla oglumu dogurdum. Doktorum benim normal dogum istegime saygi duydu. Dogum baslamamisti, acilma yumusama falan yoktu. 2 gunde bir kontrole gidiyordum. Son kontrolde suyum azalmisti. Baslatalim dedi, baslattik. Eger bebegin kalp atisinda, suyunda sorun yoksa, duzenli doktor takibindeyseniz beklenebilir.

Back