• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çaresizce bebegimi bekliyorum

Her doktora güvenilmez. Cati muayenesi mesela yurtdisinda yapilmiyor. Türkiyedeki amaci ile yapilmiyor. Yani sadece rahim agzin yumusadigina bakiliyor. Cünkü normalinde önden söyleyemezsin darmi degilmi diye. Dedigim gibi, çati dogumda genisliyor.

Ancak Türkiyedeki doktorlar halka ögretmisler çati muyanesi. Niye? Sezeryani zorlamak adina. Ve her iri bebek sezeryan ile alinmaz. 4 kilo ille normal dogum için imkansiz degil. Yinede bu imkan anne adayina sunulur. Ama normal dogumun zor yada imkansiz geçecegini, bebegi tehlikeye atacagi bir unsur degil.

Bu olayda mesela ne anne, ne bebek hayati tehlikede degil. Yinede doktorun yanlis bilgileri vererek, anne adayini korkutmasi, doktorun nasil kalitesiz oldugunu gösterir.

Bende bu arada sezeryan ile dogurdum. 12 saat suni sanci çektikten sonra. Yinede önce vajinal dogumun denenmesi taraftariyim (eger anne ve bebegin sagligi tehlikede degilse)
Ben açıkçası bir şeylerin illa zorlanması taraftarı değilim.
Benim doğum doktorum babamın çocukluk arkadaşıydı. Epeyce yaşı büyük elinde büyüdüğüm bir aile dostumuzdu aynı zamanda. 41 hafta bekletti. Çatı muayenesinde doğumun çok yakım olmadığını söyledi. Şimdi suni sancı versem de bu vaziyette ilerlemez. Boşuna yıpranmanı istemem dedi. Ben bir gün bile pişman olmadım. Bana bu baskı gibi geliyor açıkçası. İlla vajinal doğur illa vajinal doğum. Bebeğin iriliğine de yine doktorum dedi mesela ben sezeryandan korktuğum için. Dikişse diğerinde de olabiliyor. Ters giden bir doğumda makata kadar yırtık olabiliyor. Çok kötü olsa ben eşimi iki kere sezeryanlr doğurtmazdım da dedi. Ki aile dostumuz biliyorum da sezeryan olduğunu.
Her doktora güvenilmez evet. Ama 40 hafta takibini yapan doktor da Sürece hakimdir bana göre. Zaten o aşamaya gelene kadar rahatsız eden bir şey yoksa sırf doğum şekli için yeni bir doktora gitmezdim ben. Yani son haftada doktor değiştirmek de bana mantıklı gelmiyor

Geç doğumlarda bazen bebeğin kaka yapma olasılıgı oluyor bu da bazen bebeklerin sağlığını olumsuz etkiliyor. Doğumdan sonra böyle bir durum olunca aileler koştur koştur doktoru şikayet ediyor sanırım doktorunuz bu durumdna korktuğu için bebeği strese sokmamak adına suni sancı başlatmak istiyor. Yine de siz bilirsiniz. Ben olsam 40 hafta boyunca beni takip eden doktora güvenirdim bebeğe zarar verecek bir uygulama hiç bir doktor yapmaz.

Son düzenleme:
Hurma cinsel ilişki sıcak su yap akşama dogurursun..ama ben sezeryanla doğurdum hurmayı sutum olsun diye yiyordum 38 haftalık bebek gelmeyi düşününce mecbur sezeryana girdim

Canım öncelikle Rabbim hayırlısı ile bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Bende ilk çocuğumu 41+3 te normal doğumla dünyaya getirdim. Herşey normaldi ve ilkin cahilliginin de etkisiyle bekledim çok şükür ki bir sıkıntıda çıkmadı. 41+3 te suni sancıyla oldu. 2. Çocuğumu da 5 ay önce 40+0 da nişanımın ardındanda sancimin artmasıyla normal doğumla dünyaya getirdim. Bence sen için rahat etsin diye başka bir doktor a daha gitsen ve mümkünse başka bir hastaneye gitsen başka bir doktordan da fikir almak seni rahatlatir. Hakkında hayırlısı olsun. Sagsaglim bebeğine kavuşursun inşallah. Rabbim doğumun ne olursa olsun kolaylıklar versin.

Birde 2. Doğumumda tamda doğumdan önce 2 gün uzun uzun yürüyüşler yaptım 1 hafta öncesinden de hurma yedim akşamları sıcak sütle birlikte sanırım bununda etkisi oldu doğumun başlamasına doğumdan 1 gün önce muayenem vardı doktorum 1 hafta daha bekleyelim bakalım şimdilik gelecek gibi durmuyor dedi ertesi gün akşam kendimi doğumhane de bulmuştum 🤭

Ilk bebeğim 41 haftaya kadar bekledim 42 ye girmiştim suyum geldi hastaneye gittim sancim yoktu suni sanci verdiler 8 saat cektim dr riske giriyoruz sezeryan olmali artik dedi ve iyide olmus begegim dogum kanalina girmis ama enseden geliyormus zorlasaydik canini tehlikeye atmis olurduk dedi o yuzden dr dinlemelisin..2 kez sezeryan oldum ve 3 saat sonra ayaklandim korkma eskisi gibi degil hiçbişey artik kolay

Baska bir doktora daha gidin. Eger doktorunuza guvenmiyorsaniz. Ben olsam doktoru dinlerdim,adam uzman yani benden daha az mi bilecek? Normal dogum diye israr etmeyi de hic anlayamiyorum. O zaman evde dogurmak lazim madem daha iyi biliyoruz?
Ben daha iyi biliyorum demedim.Aynı dr hamileligimin ilk aylaru
Hayir ya bir de dertsiz basa dert aciyor 41. Haftaya kadar bekleyecekmis kafasina gore yapilacak is mi yani? Basligi okuyunca Allah vermesin bebekte sorun var sanirsin. Halbuki kisisel sacmaliklar
Hadi ya önce o
Konu sahibi icin demiyorum ama genel.olarak soyle bir durum var. Kaynanası eltisi eşinin teyzesi bilmemnesi geliyor hamile gelin hanim a diyor ki normal dogum yap. Ben normal doğurdum soyle boyle. Bir de sezeryan ile ilgili korkutma hikayeler. Bunlar normal doğumda varya mahvolmuş ha bu arada
Ama bizim insanımız genelde cahildir ve geçmişini çabuk unutur. Başkasının da işine karışmayı cok sever. O günleri oyle bir unutuyor ki koltuğa oturmadığı günleri bir de normal dogum tavsiyesi veriyor. Ilk kez anne olacak kişi de bu takım hırslarla veya korkularla normal dogum yapcam diye tutturuyor. Ben daha cevremde hic normal dogum isteyip ben normal dogum yapcam diyip normal doğuranı görmedim.
Benim anneannem 87 yasinda.
Ogun beni arıyor normal dogum yap bilmemne diyor. Yengen sezeryan oldu şöyle.boyle diyor. Ben onu idare edebilirim,eski kafa,eski toprak. Bir de bilmiyor benim hamileligim tüp bebek. Farklı bir durum.
Peki anneanne düşünürüm dedim kapadım ama boyle gençlerde bu tip seyleri görünce acayip sinir oluyorum. Bizim daha bilinçli olmamiz lazimken..
Bunun bilinçle alakası Yok hanimefendi.Gayet de bilinçli yüksek lisans mezunu biriyim .Özel hastanelerin sezeryan konusunda tavrını biliyoruz malesef....Ayrıca çevremde bulunan dr la da danışıp bu kararı verdim zaten .Benim hatam malesef dr seçimim konusunda oldu.aynı dr malesef hamileligimin başında gelişen böbrek genislemesi için hamileyken ameliyat önermişti ve kabul etmemiştim
Ayrica o xaman o ameliyatı kabul.etseydim erken doğum riskim olacakti

Bebeğin suyu falan her şeyi normal değil mi? Suyu varsa, bebeğin duruşu, plasentanın yeri vb gibi normal doğumu sıkıntıya sokacak bir şey yoksa bekleyebilirsin. Hastane 7/24 açık mı? Bu gece 2de gitsen doktorun gelecek mi? Gece bir problem çıkarsa seni sezaryene alabilecekler mi? Ya da kendi doktoruna hastanene yetişemezsen başka yerde doğuma girmek seni korkutur mu? Bu soruların cevaplarına göre kararı kendin vermelisin
Evet nst suyu hareketleri normal
DR Gece de olsa gelecek.hastane de açık

Nasıl bir risk aldığınızın farkında mısınız?
Evet bazı doktorlar 42 ye kadar bekliyor ama her gün muayene ve kontrolle.
Bebeğinizin hayatı, sizin normal doğum sevdanızdan daha mı değersiz?
Her türlü önce sunni sancı denenecek sonrası sezaryen ise 41 hafta dolduğu an yani 5 gün sonra bunu yapın.
Bebeğin kaka yapması ile alakalı birkaç araştırma yapın derim, nasıl tehlikeli bir şey olduğunu kendiniz okursanız ancak inanırsınız.

Ha bu arada sunni sancıdan sonra sezaryene girmek de gerçekten çölde kutup ayısı durumu.
Çünkü epidural yapılmayacaktır sancı tetiklenmesi için ve inanın sunni normal doğumdan bağımsız olarak çok çok zor.
Kendi sancımla gülüp oynarken sunnide kıvranıyordum.
Evet bende 41 e kadar beklemek.istedim başka drlara danışarak hergün kontrole gidiyorum ve bebeğimin suyu nst si iyi yoksa kendi kendime beklemek istiyorum deme dim ama.yine de korkutorum

Evet bende 41 e kadar beklemek.istedim başka drlara danışarak hergün kontrole gidiyorum ve bebeğimin suyu nst si iyi yoksa kendi kendime beklemek istiyorum deme dim ama.yine de korkutorum
Burda bir konu vardı. Sancısı geliyor bir kadının doktora hemen gitmeyeyim duş alıp gideyim diyordu. Plasentada sıkıntı oluyordu. Bebeğini kaybetmişti. Bekleyecekseniz de kafanıza göre beklemeyin lütfen. Doktorun dediği sıklıkta gidin başka bir hastaneye doktora gidin ama kafanıza göre iş yapmayın.

Burda bir konu vardı. Sancısı geliyor bir kadının doktora hemen gitmeyeyim duş alıp gideyim diyordu. Plasentada sıkıntı oluyordu. Bebeğini kaybetmişti. Bekleyecekseniz de kafanıza göre beklemeyin lütfen. Doktorun dediği sıklıkta gidin başka bir hastaneye doktora gidin ama kafanıza göre iş yapmayın.
Tabi ki sürekli nst ye giriyorum suyu ultrasyon kontrol ediliyor

Dort normal dogum yaptim.Hepsi 41.haftalarda hatta bir kizim yanlis hesaplama sonucu 42 haftanin icinde dunyaya geldi.Yurt disinda yasiyorum sezeryan olabildigince azdir.Genellikle doktora bile gerekmeksizin dogum ebeleri ve hemsireler dogumu yaptirir.Cocukta ve annede hayati risk yoksa burda cocugu illede normal doguracaksin.Sezeryan bir dogum secenegi degildir bir ameliyattir.Normal olmayan acil durumlarda yapilir.Burda sistem boyle isler.ilk kizima sancim kendiliginden basladi yeterli acilma olmayinca sezeryana kacilmadi suni sanci destegiyle normal oldu.Ikinci ve ucuncu hic dogum belirtisi olmayinca suni sanciyla oldu.En son dogumda ise dogumdan iki gun once doktor kontrolunde doktor acilmayi kontrol ederken canimi hayli acitan eliyle bir hareket yapti ve jel gibi birsey surdu iki gun icinde dogum baslar dedi ve dedigi gibi de kendiliginden dogum basladi.Suni sancinin disinda dogumu baslatmak icin bir takim hap jel vs. veriliyor.Turkiye deki doktorlarin bilmemesi imkansiz sadece islerine gelmiyor.Sunu cok rahatlikla soyleyebilirim istese suni sanciyla dogum yaptirabilir acilma olmasa bile ama istememis.Ortada sana soyledigi elle tutulur bir problem yok.Yapabilecegin sey bence imkanin varsa guvenilir bir doktor bulabilmen,ya da doktoruna uyucaksin.Sezeryan da kotu bir sey degildir ,anne ve cocuk sagligi herseyin onundedir ama maddi getirisinden dolayida doktorlar tarafindan malesef cok fazla tercih edilmektedir.Ben eger dogumlarimi Turkiye de yapsaydim adim gibi eminim kesinlikle sezeryan yapmak isterlerdi.

Baska doktorlara da gittiginizi ilk mesajinizda belirtirseniz size baska doktorlara da danisin diye oneri gelmez sevgili yuksek lisansli arkadasim (konuyla ne alakasi var yuksek lisansinizin anlamadim ama neyse) Duzgun sekilde alinti yaparsaniz ne demek istediginizi daha acik anlatmis olursunuz. Baska doktorlar bekleyebileceginizi soylediyse bekleyin o halde. Ve dogum doktorunuzu da degistirin,bu gittiginiz ve beklemenizi soyleyen doktorlardan birini secin. Sorumluluk ona ait olsun. Guvenmediginiz kisinin elinde nasil dogum yapacaksiniz? Kaldi ki o doktor tehlike goruyorsa dogumunuzu ustlenmek istemeyebilir en dogal hakki

Baska doktorlara da gittiginizi ilk mesajinizda belirtirseniz size baska doktorlara da danisin diye oneri gelmez sevgili yuksek lisansli arkadasim (konuyla ne alakasi var yuksek lisansinizin anlamadim ama neyse) Duzgun sekilde alinti yaparsaniz ne demek istediginizi daha acik anlatmis olursunuz. Baska doktorlar bekleyebileceginizi soylediyse bekleyin o halde. Ve dogum doktorunuzu da degistirin,bu gittiginiz ve beklemenizi soyleyen doktorlardan birini secin. Sorumluluk ona ait olsun. Guvenmediginiz kisinin elinde nasil dogum yapacaksiniz? Kaldi ki o doktor tehlike goruyorsa dogumunuzu ustlenmek istemeyebilir en dogal hakki
Şöyle bir ilgisi olabilir eğitimin sevgili arkadaşım.Hani çok çok eskiden insanlar eğitimsiz bilinçsiz kulaktan duyma laflarla hareket ederlermis ya.Öyle biri olmadigimi belirtmek istedim gayet de aklı başında eğitimli biriyim demek istedim.Ayrica o doktor da bir tehlike görmüyor bir sorun yok diyor ama 40.haftama girdiğim gün direk hiç beklemeyelim sezeryan olsun deyince ister istemez şüphelendim özel hastanede olunca. Evet acilmam yok ama.catim iyi.Bebeğin suyu ıyi nst iyi hareketleri çok iyi .İri bir bebek de değil.3370 gram.Yumusamam da başlamış
Alt kısımlarım da ağrı da başladı doğum sancisi olmasa da sancilarim var.Normal doğum 38 42 hafta olarak gösteriliyor. 1 Hafta daha bekleyelim dedim ama.yine de tedirgin oldim deyip tecrübeli insanlardan öneri istedim eleştiri değil

Kızlar 40+2 günlük hamileyim.Hamileligimin başından beri hep sorunluydu.Özel bir hastaneye gidiyorum paket yaptırdım.40.haftamı doldurduğum gün kontrolüm vardı.Dr çatı muanesinde yumusama oldugunu ama açılma olmadığını belki sunı sancının tutmayscagını söyledi ve sezeryan önerdi.Çatı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak vb diyerek beni korkuttu.Yakın çevremde erken bebeklerin neredeyse yarısından fazlası 40 haftadan sonra geliyor.Araştırdigim kadarıyla da 42.haftadan sonra risk başlıyormus.O kadar beklemesemde 41.haftama kadar beklemek istiyorum.Bebeğimin nst si suyu vb iyi.Ama dr bekledik ce kakasını yapabilir vb diyor.Suan sadece 2 gün geçmiş bulunuyor.Ama çok stresli yim acava bişey olmusmudur korkusuyla bekliyorum.Hastaneye yatış verildiğinde önce suni sanci denenecek olmazsa sezeryan...Dr un önerdiği bu.Ama bende 41.haftama kadar kendi sancımı bekleyip normal dogum yapmak istiyorum.Ama bir yandan da bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...Başına böyle bişey gelen var mı tecrübeli anneler sizler me önerirsiniz lütfen yardımcı olun çok üzülüp stres yapıyorum
Canım meraba ben 41.haftamda ikendoktor bana suni şancı verdi ama bir türlü açılmam olmadı doktorda bana aynı şeyleri söyledi bebek dışkısını yer dedi.ben de korktum doğal olarak.ancak şunu belirtmeliyimki suni şancı zor biraz.hic aman vermiyor.sonuc doğurmayıp sezaryan oldum.allahin doğal olarak verdiği sancıda aralıklı oluyormuş.ama suni şancı öyle degil

Back