- 6 Şubat 2018
- 11.205
- 14.571
- 298
- Konu Sahibi Canparcam055
-
Konu sahibi icin demiyorum ama genel.olarak soyle bir durum var. Kaynanası eltisi eşinin teyzesi bilmemnesi geliyor hamile gelin hanim a diyor ki normal dogum yap. Ben normal doğurdum soyle boyle. Bir de sezeryan ile ilgili korkutma hikayeler. Bunlar normal doğumda varya mahvolmuş ha bu aradaSezeryandan önce anne bebek ölümleri ne kadar çoktu. Anneannemiz babannemiz hala hayatta olacak kadar şanslıysa da doğumda kaybedilen bebekler vardı. Omzu takılıp sakat kalanlar vardı.
sezeryan sayesinde bugün anne bebek ölümleri, bebeklerin sakatlanmaları azaldı.
Hala bunu anlayamıyorlar.
Kızlar 40+2 günlük hamileyim.Hamileligimin başından beri hep sorunluydu.Özel bir hastaneye gidiyorum paket yaptırdım.40.haftamı doldurduğum gün kontrolüm vardı.Dr çatı muanesinde yumusama oldugunu ama açılma olmadığını belki sunı sancının tutmayscagını söyledi ve sezeryan önerdi.Çatı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak vb diyerek beni korkuttu.Yakın çevremde erken bebeklerin neredeyse yarısından fazlası 40 haftadan sonra geliyor.Araştırdigim kadarıyla da 42.haftadan sonra risk başlıyormus.O kadar beklemesemde 41.haftama kadar beklemek istiyorum.Bebeğimin nst si suyu vb iyi.Ama dr bekledik ce kakasını yapabilir vb diyor.Suan sadece 2 gün geçmiş bulunuyor.Ama çok stresli yim acava bişey olmusmudur korkusuyla bekliyorum.Hastaneye yatış verildiğinde önce suni sanci denenecek olmazsa sezeryan...Dr un önerdiği bu.Ama bende 41.haftama kadar kendi sancımı bekleyip normal dogum yapmak istiyorum.Ama bir yandan da bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...Başına böyle bişey gelen var mı tecrübeli anneler sizler me önerirsiniz lütfen yardımcı olun çok üzülüp stres yapıyorum
atı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak
Sezeryandan önce anne bebek ölümleri ne kadar çoktu. Anneannemiz babannemiz hala hayatta olacak kadar şanslıysa da doğumda kaybedilen bebekler vardı. Omzu takılıp sakat kalanlar vardı.
sezeryan sayesinde bugün anne bebek ölümleri, bebeklerin sakatlanmaları azaldı.
Hala bunu anlayamıyorlar.
Bebeğin suyu falan her şeyi normal değil mi? Suyu varsa, bebeğin duruşu, plasentanın yeri vb gibi normal doğumu sıkıntıya sokacak bir şey yoksa bekleyebilirsin. Hastane 7/24 açık mı? Bu gece 2de gitsen doktorun gelecek mi? Gece bir problem çıkarsa seni sezaryene alabilecekler mi? Ya da kendi doktoruna hastanene yetişemezsen başka yerde doğuma girmek seni korkutur mu? Bu soruların cevaplarına göre kararı kendin vermelisinKızlar 40+2 günlük hamileyim.Hamileligimin başından beri hep sorunluydu.Özel bir hastaneye gidiyorum paket yaptırdım.40.haftamı doldurduğum gün kontrolüm vardı.Dr çatı muanesinde yumusama oldugunu ama açılma olmadığını belki sunı sancının tutmayscagını söyledi ve sezeryan önerdi.Çatı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak vb diyerek beni korkuttu.Yakın çevremde erken bebeklerin neredeyse yarısından fazlası 40 haftadan sonra geliyor.Araştırdigim kadarıyla da 42.haftadan sonra risk başlıyormus.O kadar beklemesemde 41.haftama kadar beklemek istiyorum.Bebeğimin nst si suyu vb iyi.Ama dr bekledik ce kakasını yapabilir vb diyor.Suan sadece 2 gün geçmiş bulunuyor.Ama çok stresli yim acava bişey olmusmudur korkusuyla bekliyorum.Hastaneye yatış verildiğinde önce suni sanci denenecek olmazsa sezeryan...Dr un önerdiği bu.Ama bende 41.haftama kadar kendi sancımı bekleyip normal dogum yapmak istiyorum.Ama bir yandan da bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...Başına böyle bişey gelen var mı tecrübeli anneler sizler me önerirsiniz lütfen yardımcı olun çok üzülüp stres yapıyorum
Bunun kararımı biz veremeyz ama. Çatı muayenesinde belki doğuma hala çok var gibi görünüyor, velki bebek iri. Bilemeyiz. Ben doktora güvenirimSezeryan halen bir amelyattir ama. Gerekmedikçe kullanmamali. Niye vajinal dogum olabilirken, ve anne adayi sezeryan istemezken bir doktor kendinde bunu hak görüpte anne adayina baski uyguluyor? Ayni sekilde halen milyonlarca insan vajinal dogum ile dogdu.
Bu konuda tibbi müdahale gerekmiyor. Öyle bir veri yok, ama doktor halen sezeryan diye baski ediyor. Ki sezeryaninda, tipki vajinal dogum gibi yan etkileri var. Yani evet sezeryan hayat kurtarabiliyor fakat bu demek degil ki vajinal dogumun yerini alsin.
Iki kere suni sanciyla normal dogum yapmak nasip oldu.
Ne demekmis suni sanci tutmayacak?
Sanci kuvvetli olmazsa bi doz daha veriyorlar, gayette normal dogum oluyor.
Onemli olan doktorun kararliligi ve tabi ki nasip..
Kizimda 12 saat sanci cektim, oglumda yalvardim beni sezeryana alin diye, cok can yakmisti..
Ama gok gurultusu gibi bisey, gelip geciyor, dogumdan sonra yuruyerek dogumhaneden ciktim.
hayırlı olsun bebeğiniz , ama doktordan daha iyi bilecek değilsiniz ya böyle riskli durumdayken neden bu ısrar?herkesin durumu farklıdır, başkası durmuş beklemiştir her şey yolunda gitmiştir ama ya sizin başınıza bişey gelse? önemli olan sizin ve bebeğin sağlığı şu an, durumunuzu en iyi doktorunuz bilir herkesinki farklı.doktorunuzu dinleyinKızlar 40+2 günlük hamileyim.Hamileligimin başından beri hep sorunluydu.Özel bir hastaneye gidiyorum paket yaptırdım.40.haftamı doldurduğum gün kontrolüm vardı.Dr çatı muanesinde yumusama oldugunu ama açılma olmadığını belki sunı sancının tutmayscagını söyledi ve sezeryan önerdi.Çatı muanesinde sadece uf dediğim için sen rahat durmayacaksın doğum nasıl olacak vb diyerek beni korkuttu.Yakın çevremde erken bebeklerin neredeyse yarısından fazlası 40 haftadan sonra geliyor.Araştırdigim kadarıyla da 42.haftadan sonra risk başlıyormus.O kadar beklemesemde 41.haftama kadar beklemek istiyorum.Bebeğimin nst si suyu vb iyi.Ama dr bekledik ce kakasını yapabilir vb diyor.Suan sadece 2 gün geçmiş bulunuyor.Ama çok stresli yim acava bişey olmusmudur korkusuyla bekliyorum.Hastaneye yatış verildiğinde önce suni sanci denenecek olmazsa sezeryan...Dr un önerdiği bu.Ama bende 41.haftama kadar kendi sancımı bekleyip normal dogum yapmak istiyorum.Ama bir yandan da bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum...Başına böyle bişey gelen var mı tecrübeli anneler sizler me önerirsiniz lütfen yardımcı olun çok üzülüp stres yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?