E evlenme, biraz tanımaya çalış. Herşeyi neden dramatize ediyorsunuz?
Evlenmeyin, biraz tanımaya çalışın, eğer bir anda karar verip bu yola çıkarsanız sonradan pişman olursunuz. O kişi hiç aklınızdan çıkmaz, bir sorun olduğu zaman " acaba onunla olmuş olsaydık ben bunları yaşar mıydım?" Diye düşünüp evliliği kendinize de karşınızdaki kişiye de zehir edersiniz... Gönül işlerini dramatize etmekten yana değilim, madem kadere inanıyorsunuz o zaman biraz daha tevekkül şart... Konuşun, görüşün, içiniz ısınırsa sonraki adıma geçersiniz ama şu an ilk önceliğiniz diğerini unutmaya çalışmak ve karşınızdaki kişiyi tanımak olsun...
hayatında biri varken benle görüşmesini kesmedi aradı, yazdı. Ben sürekli bunlara kanıp bir gün hayatımda ömür boyu olacağını düşündüm. Önüme çıkan kişilere şans vermedim reddettim. Hayırlısı böyle diyerek
Hayatında biri olduğunu bilerek o kişiyle görüşmeye devam etmissiniz. Nişanlanacağı kadın sizi bilmemiş ama siz bir umutla onu beklemissiniz. Baştan kaybetmissiniz yani. Aslında aşk değil o adama duyduğun elde edememe hırsı. Karsındaki kişiye şans ver gez dolaş. İlk görüşte aşka inanmam eşimi tanıdıkça sevdim.
Ee yanlışsa sen neden görüştün? Kesinlikle elde edememe hırsı.Herşeyi açığıyla anlatmadım ama benle görüşmesinin yalnış olduğunun farkındaydı ama yapıyodu ben bu yalnışı yüzüne karşıda söyledim kesinlikle böyle bi durumda benle konuşmasını görüşmesini istemedim o kızın yüzüne nasıl baktığını sordum. Hayatındaki kıza karşıda hiç bir zaman kin beslemesim. Hayırlısıysa geri gelicektir diye düşündüğümden. Belki kendimi düşünseydim bu zaman ladar acısını çekmezdim ama kendimi düşünmedim.
Karşınızdaki kişiyi sevince zaten " iyi ki diğeri olmamış " diyeceksiniz... Yani bir kalpte iki kişi olmaz...İnancımdan dolayı sabrım, tevekkülüm kuvvetlidir şükür. Buraya kimseye göstermediğim, söylemediğim duyguyla döktüm. Korkum şu karşımdaki kişiyi sevebilirsem aklımdaki kişiyi unuturmuyum yani artık sadece mazide kalıp canımı yakmanın yanına bile yanaşamicakmı böyle bişey olcakmı.
Yani tevekkül, ALLAH, inanç bu tip işlerle sanırım yapılan şeyin ya da şeylerin mantıksızlıgını daha dramatize etmek ve sanki yaşadıgı acı çok kutsalmışcasına ALLAH'a böyle kendini adayarak kendisine farklı şeylerin ihsan edildigine inanmak bana fazla utopik geliyor yahu neden bilmiyorum, yani ortada dogru olan bir şey yok ki bu acı sizi ALLAH'a daha da yakınlaştırsın, yakınlaştırmış olsa surada su konuyu açmaz biz de böyle cevaplamaz olurduk.
Müslümanım ben de ama ne bileyim ya hatalıysam hatalıyım, günahlarım içim ne bileyim tövbe edeceksem ederim hatta bazen tövbe ederken kızım sen kimi kandırıyorsun ya bile diyorum yani çevir kazı yanmasıncılık oynamaya sanki gerek yok ya dürüst olalım hadi.
Kendini önemse derim ben sana, karşına çıkan kişiyle de duygularını örtüp tartmadan birlikte olma.
Üff sabah sabah nedense içim şişti yine en iyisi ben cevapları okuyayım
Hayatinda baska biri olan adamin mi hayirli olacağını düşündünüz?
Herkesin hayatinda kırık dökük bir ask hikayesi vardir ama kimse de ölmüyor gördüğünüz gibi. Biraz zaman tanıyın kendinize hemen biriyle gorusmek zorunda degilsiniz. Olaylar yeni oldugu icin gecmeyecek gibi geliyor da ömür boyu suren platonik aşk diye bir sey yok. Herkes unutuluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?