• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canım sıkkın

Makine mühendisiyim otomotiv sektörü üzerine çalışıyorum. 2 motor çok yakar vergisi de yüksek olur. 2 motorun lpg ile 200 tl yakması imkansız. Onu 1.4 arabalar yapar. Durumunz yoksa 2 motor almayın ve o tip motorların herhangi bi arızada parçası da pahalı olur çünkü lüks sınıfına girer. Aklınıza takılan bişey varsa özelden falan da sorabilirsiniz ben açıklarım.

işte mesela neyi kötü neyi iyi biraz daha örnek verirsen süper olur 14 bine hangi arabayı alabiliriz ki palio falan baktım ama onuda esim beyenmedi modeli cok kücük diye

Fiat linea, palio, punto num eski modelleri, opel Corsa, eski kasa fiesta vs birsuru araba bulabilirsiniz o fiyata, 1.2 -1.6 arasi olsun motoru ki 1.6 bile çok bence. 10 yildir 1.3 toyota kullaniyorum ve senede 2-3 defa uzun yol yaptim hicbir sıkıntı yasamiyorum, ha otobanda 200 basicam derseniz onu zaten 15 yasindaki lpg li arabayla da yapamazsiniz. Bu arada kucuk arabanin vergi kasko sigorta avantaji cok fazla, benimkinin yillik vergisi 250 tl mesela (10 yasinda) uzun vadede kullanacaksaniz yani surekli al sat yapmayacaksniz iyi arastirin.

Model yılı düştükçe vergi indirime gidiyor canim. Ve lpgliyse arac cokda dert etme bırak alsin. Araba bir heves tutku erkekler için. Benim esimde oyle 1 senede 5 araba degistirdik mesela hemde oyle ucuz araclarda değil. Ama takmiyorum bizim isteklerimiz varsa onlarinda var. Birak esin zevk alsin ki senide mutlu etsin;)

Back