Canım Oğlum İçin İsim Tavsiye Eder misiniz?

öncelikle Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin diyorum.derin,baran,asil,haktan we kerem isimlerini beğeniyorum bende..

Taha
eymen
mirsad
emre
emir
ege
çinar
yiğit
barlas
dora
kayra
eren
baran
can
ersel
berk
berkay
canberk
doruk
dorukhan
ediz
emir
eren
hazar
ilter
melih
nasuh
olcay
samet
utku
yusuf

öncelikle oğluna sağ salim kavuşursun inşallah. EREN ismi benim çok hoşuma gider oğlum olursa koymayı düşünüyorum rüyanda yusuf görmüşsün güzel isim yanına bi isim ekleyerek koyabilirsin

bizimde erkek ve halen isim konusunda karar vermekte zorlanıyoruz.erkek ismi bulmak zor kız olsaydı hazırdı.ben BERAT çok istedim bir dahada karışmadım çünkü eşim istemedi:((
kendisi EGE ve GİRAY buldu bende ege yi istemiyorum benim ailem ve eşim Girayı beğendi bu seferde kvalidem beğenmedi bende yavaş yavaş Girayı kabullenmiştim kvalidem bu hafta öyle deyince açıkçası sıkıldım.ama eşim sonuçta bizim çocuğumuz biz Girayı istiyorsak adı öyle kalacak diyo bakalım bir tatsızlık çıksın istemiyorumda.

benim eşimde babsının ismini koymak çok istiyordu bende kıramadım.bizde mithat koyacağız.çift isim sevmediğim içinde bende ekleme yapmadım

benim eşimde babsının ismini koymak çok istiyordu bende kıramadım.bizde mithat koyacağız.çift isim sevmediğim içinde bende ekleme yapmadım

Mithat çok güzel bir isim yanına ikinciye gerek yok gerçekten asil duruyor:)allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.:nazar:

Bizim oğlanın ilk adı babasının adı olacakmış Mustafa,hatta oğlumuzda çocuklarına Mustafa ismini koyacakmış böylece babadan oğula geçen bir isim saltanatı olucakmış.Napiim bu adamı ben yaaa
Mustafa Yusuf hımmm güzel aslında da ağır gelmesin çocuğa
Mustafa Kayra birbirine uyumlu oldu bu aklımın köşesinde
Mustafa Yiğit bu Yiğitide söylemek zor be kardeşim ama olabilir
Offff çıkamıcam işin içinden ben büle giderse en güzeli abdest alıp 2 rekat namaz kılıp Rabbimin uygun gördüğü ismi rüyamda görmeyi dilemek
Varmı çocuğunun ismi için rüyaya yatan

Mithat çok güzel bir isim yanına ikinciye gerek yok gerçekten asil duruyor:)allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.:nazar:

çok teşekkür ederim canım.ssizin bulduğunuz isimlerde güzelmiş bence içinize ne siniyorsa onu koyun zaten isme insan alışıyor bebk doğduktan sonra.söyleye söyleye daha bi güzel geliyor insana.ama ismin manalı olması güzel.hani büyüklerimiz okumaya gelsin kuarana uyması lazım diyor ya aslında o ismin güzel anlamlı olması anlamında.taş kaya ,sahil kumsal gibi nesne isimleri caiz değil diye okudum .mesela mithat:övmeye layık demekmiş.ben anlamınıda beğendim.umarım içine sinen bi isim olur bebğinin adı

Benim bebişin cinsiyeti henüz belli değil. Kız isimleri hazır Ilgın ya da Asya koymayı düşünüyoruz kızımız olursa ama erkek ismine bi türlü karar veremedik. Eşim Baran istiyor ben Çınar ya da Yağız. Bakalım ne olacak bizim ufaklık kız mı erkek mi?hihoyyyt

canım öncelikle Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah.isimlere gelince tabikide öncelikle YAĞIZ,sonra poyraz,kayra,kuzey,doruk

canım Allah kucağınada almayı nasip etsin inş Allah bebeklerimizi korusun inan erkek ismi bulmak çok zor benimde oğlum olucak Allah izin verirse bizde en sonunda karar verdik canım ahmet erkin olucak paşamın ismi kız olursa ecrin koyucaktım ama oğlum olacagı için ahmet erkin olucak tavsiye ederim.....erkinin anlamı özgür demek bendende tavsiye olsun sana eymen,tuğra,bertuğ,buğra diğer sevdigim isimlerr.....:sm_cool:

Buğra ismini beğendirebildim eşime yine de çok kararsız.
Son durumu yazarım.
Bana kalsa Tuğra ya da Bera koyucam da ah kocişim ahjhhhh

Ben oğlumun ismini SARP koyacağım.
Kendi adıma uyduğu için ve içinde Türkçe karakter barındırmadığı için tercih ettim bu ismi.
İnkar edilemez bir gerçek varki, bilgisayar çağındayız.
İsim içinde Türkçe karakter barındırınca bilgisayar ortamındaki yazışmalarda çok sorun oluyor. ğ-ö-ü-ş-ç gibi harfler her zaman problem.
Bence sizde bu konuyu dikkate alın. Bebişlerimiz büyüdüğünde yurtdışı eğitim şansı falan olduğundada bu tür şeyler sorun oluyor.
Benim için bu özelliklere uyan isimler;
SARP
EYMEN
ERAY
BERAT
SERHAT
SERKAN
BARAN
ALP
ALPER
ALPEREN
BERK
BERKE
BERKER gibi isimler olabilir.

Ben klasik isimleride çok seviyorum. onlardanda
HASAN
AHMET
ADEM (Bu çok güzel ve global bir isim)
YUSUF
MEHMET
KENAN
AYHAN
Bunlarda benim tavsiyelerim...

Oğlumun güzel teyzeleri bize tavsiye edeceğiniz isimleri ve anlamlarını şuraya bir yazıverseniz hem teyzesi olsanız hemde isim annesi
Biz karar veremedik te:emir_bebek::emir_bebek:
öncelike hayırlı olsun Rabbim anneli babali büyütsün henuz benim bi yavrum yok eger erkek bi çocuğum olsaydi Ali asaf koyardım manasi..Vezir. 2. Erdem, ileri görüşlülük, yönetimde başarı. Hz. Süleyman’ın ünlü veziri. Süleyman (a.s.)’ın en çok güvendiği kişiydi. Neml suresinde anlatılanlar Asaf üzerine yorumlandı. Daha sonra padişahın vezirlerine Asaf unvanı verildi. Böyle

Back
X