Canım kızımın tırnağı kırıldı

Fbb53

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
176
180
103
32
Arkadaşlar sokaktan dünya tatlısı bir kedi sahiplendik. Yaklaşık 2 aydır bizimle. Tırnakları çok sivrileştiği için bugün tırnaklarını kestim. Çok şükür hiçbir kanama olmadı. Ancak tek tırnağı fotoğraftaki gibi ikiye ayrıldı. Ne yapmam lazım? Veterinerlik bir durum var mı? Eğer varsa bile cumaya kadar götürecek vaktim maalesef yok. Evde yapabileceğim birşeyler var mı?

Eklentiler

• BBC1D84D-4BA0-4345-A563-CEAF3ED105AF.webp
    BBC1D84D-4BA0-4345-A563-CEAF3ED105AF.webp
    37 KB · Görüntüleme: 139
Fotodan çok belli olmuyor, yandan çekseydiniz daha iyi anlaşılabilirdi. Ama anladığım kadarıyla keserken öyle bazen ikiye ayrılabiliyor ama dibe kadar değil. O parça ilerleyen günlerde düşer. Bizim tırnaklarımızın kırılması ya da çatlaması gibi. belki vitamin eksikliğinden vb oluyordur. Bir sorun olduğunu sanmıyorum olsaydı kedi üzerine basarken canı yanar belli ederdi, ya da sürekli yalardı. Tırnakları keserken derin kesmemeye dikkat etmek gerekiyor. Alttaki resimde gösterilen kırmızı çizginin hizasından kesmek gerekiyor. Siz doğru kesmişsiniz gibi görünüyor. Yeni kızınızla birlikte size bol keyfili sağlıklı uzun yıllar dilerim.
sheath.png

Merhaba, tırnağında kanama olmadıysa ciddi bir sorun yoktur, içiniz rahat olsun. Tırnaklarını keserken sadece uçlarından kesmeye özen gösterin çok derinden kesmeyin. Sağlıklı günlere kedinizle :)

Oyle bir durumda bisey olmaz merak etmeyin.. daha orda burda oyle kirik tirnak dokulmus biyik cok goruceksiniz... 😍

Back
X