- Konu Sahibi Jasminium84
-
Cok gecmis olsun..iletisim kurabilmenize cok sevindim..isitme kaybinin dereceleri icin ne dediler? Özel egitim aldimi aliyormu? Allah hepimize cocuklarimiza sabir versin4,5 aylıktan beri işitme cihazı kullanıyoruz şu an 5 yaşında zor işitiyor tabii ama iletişim kurabiliyoruz
Insallah 2.de geceriz...ilm bera kac gunlukken yapilmisti hatirliyormusunuz..ilk testten once hic yikamismiydiniz bebisi...2.testi kac gun sonra tekrarladiniz??( cok sorduysam k.bakmayin cok korkuyorumBera testi abc diye düzeltmiş samsung o testi ilkinde geçemedi. 2. De geçti. Hemen korkmayın oyuzden
75 80 dbde duyabiliyor kızım işitme kaybı yüksekCok gecmis olsun..iletisim kurabilmenize cok sevindim..isitme kaybinin dereceleri icin ne dediler? Özel egitim aldimi aliyormu? Allah hepimize cocuklarimiza sabir versin
Estafurullah korkularınızı çok iyi anlıyorum. Devlette randevu bulunca gitmiştim. Sanırım 15 20 gün sonrasiydi. Inş sizinki de geçer.Insallah 2.de geceriz...ilm bera kac gunlukken yapilmisti hatirliyormusunuz..ilk testten once hic yikamismiydiniz bebisi...2.testi kac gun sonra tekrarladiniz??( cok sorduysam k.bakmayin cok korkuyorum
Hanfendi reglisiniz sanirim. Yorumumun neresinde agrasiflik var. AsdfhkhBir derdim.var da dün gördüm ve yazdım. Tarihine mi baktım. 2014 konusu oldugunu farketmedim bile! Maksat insanlara yardımcı olabilmek. Hayırdır bu ne agresiflik catacak yer mi arıyorsunuz?!
Bence siz şakasınız. Dönüp yazdıklarınıza bir daha bakin derim. Yok hamileyim regl değilim. Gayet iyiyim şükürHanfendi reglisiniz sanirim. Yorumumun neresinde agrasiflik var. Asdfhkh
Merhaba,75 80 dbde duyabiliyor kızım işitme kaybı yüksek
özel eğitim aldırdık ama şu an almıyor çünkü özel eğitimde yapılanların fazlasını zaten biz yapıyoruz kızım büyüdüğü için de zorla gidiyor o yüzden göndermiyorum
amiinnn
sizin de mi çocuğunuz da var
selamlar mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın lütfenMerhaba,
Benim de 1,5 aylık kızıma işitme kaybı teşhisi kondu. Bir işitme merkezinde 70-80 dendi başka bir yerde 60-70 çıktı. Hacettepe ye gideceğiz nihai karar için.
Sizin kızınızın durumu nasıl şimdi? İmplant önermişler miydi size? Kızıma implant gerekebilir dendi ams nihai kararı hacettepede vereceğiz.
İşitme cihazı kullanmamız gerekecek bir süre sanırım. Siz işitme cihazından verim alabildiniz mi? Kızınız yaşıtlarına uyum sağlayabildi mi?
Çok sevgiler..
Merhabalar,selamlar mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın lütfen
ilk önce lütfen hayatı kendinize zindan etmeyin ne hissettiğinizi inanın çok iyi anlıyorum, tövbe haşa neredeyse isyan ettim ben neden benim kızım diye, ama sonra mecbur kabullendim. çünkü ebeveyn olarak bizler kabullenirsek çocuğumuza faydamız dokunur bunu unutmayın
sorularınıza gelirsem, evet bize de implant önerildi çünkü kaybı çok yüksek kızımın, ama çok araştırdık biz iyi yanlarını kötü yanlarını, hatta sokaktan insan çevirip sormuşluğumuz vardır kızımızda işitme kaybı var siz memnun musunuz implanttan diye
kimisi çok memnunum kimisi keşke yaptırmasaydım dedi
ve bizi vazgeçiren en büyük sebep bu ameliyatın geri dönüşünün olmamasıydı
şöyle ki bu ameliyatta kulakta var olan ve şu anda az da olsa duymayı sağlayan sinirleri tamamen alıp cihazı yerleştiriyorlar
o yüzden biz o riske girmek istemedik işitme cihazıyla verim alıp alamayacağımıza bakalım sonra karar verelim dedik
ve şu anda işitme cihazıyla devam ediyor, evet sağlıklı bir insan kadar iyi duyup algılayamıyor ama Allahıma binlerce şükür olsun ki hayatını idame ettirebiliyor haaa ileride derse ki anne ben bu şekilde devam edemiyorum hemen implantını taktırırız
önemli olan eğitimlere muhakkak gidin
ayda bir konuşma ve dil terapistiyle görüşün kızınızı görüştürün
ve evdeki eğitimlerinizi de ihmal etmeyin
inanın siz bile şaşırırsınız gelişimine kızınızın
eğitim konusunda evde yapılabilecek en güzel şeyi yapıyorsunuzMerhabalar,
Çok çok teşekkür ederim yanıtınız için.
Ben de artık durumu kabullendim çözüme odaklıyım. 2 farklı test sonucu var elimizde biri implantı destekliyor biri cihazı kafamız çok karıştı. Üçüncü bir test daha yaptıracağız emin olmak için.
Eğitimler konusunda tavsiyelerinizi dinleyeceğim, bu soruna en iyi çözüm bolca sözlü iletişim bunu anladım artık, şimdiden bolca konuşuyorum bazen duyuyor anlıyormuş gibi geliyor umut doluyorum.
İşitme cihazı markası ve işitme merkezi konusunda da tavsiyeleriniz olur mu?
Tekrar teşekkür ederim, kızınızı da çok öperim. Sevgiler..
Biz de Hacettepe ye gideceğiz son olarak ve artık bu ay içinde cihazı takmamız lazım. İşitme merkezi de çok önemliymiş sürekli doğru ayarın yapılabilmesi için. Sizin işitme merkezi önerimiz olur mu? Biz de ankaradayız. İdis ile görüştük, gayet iyiydi, onlar oticon satıyor, bir de phonak satan bir yerle daha görüşeceğiz.eğitim konusunda evde yapılabilecek en güzel şeyi yapıyorsunuz
doktorumuz bize demişti, anlamadığını düşünseniz de herşeyi ama herşeyi anlatın diye
altını açarken üfff kaka yapmışsın çok kötü kokmuş, aaaa şimdi siliyorum ve tertemiz oldu popon
bugün hava çok güneşli çiçeklere bak nasıl rengarenk vs vs.
konuşur dururdum kızımla deli gibi
konuşacak hiçbirşey bulamasam camın önüne geçer sokağı geleni geçeni anlatırdım
bir doktor kadar iyi bilemem tabii ama hep iki farklı görüş oluyor nedense, bizim de doktorumuz kesin implant demişti ama konuşma terapistimiz şu an için çok erken demişti
nihai karar biz ebeveynlerde oluyor bu kararı da ancak çocuğunuzun gelişimine göre verebilirsiniz ve kızınız için de en doğru kararı vereceğinize eminim
cihaz olarak kesinlikle phonak diyorum biraz fazla pahalı ama çok güzel verim alırsınız
hangi şehirdesiniz bilmiyorum ben ANkaradayım bu kouda en yi yer Hacettepe ve oradaki konuşma uzmanları gerçi biz sonradan Gataya geçtik çünkü orası daha sakin olduğu için daha ilgililerdi
eğitim için de yine biz eğitim diye bir yer var emekte oraya götürmüştük
Bizim işitme merkezinin adı Gatases, MithatpaşadaBiz de Hacettepe ye gideceğiz son olarak ve artık bu ay içinde cihazı takmamız lazım. İşitme merkezi de çok önemliymiş sürekli doğru ayarın yapılabilmesi için. Sizin işitme merkezi önerimiz olur mu? Biz de ankaradayız. İdis ile görüştük, gayet iyiydi, onlar oticon satıyor, bir de phonak satan bir yerle daha görüşeceğiz.
Biz de yarın görüşmeye gidiyoruz Gatases le, sizin de önermeniz içimi rahatlattı.Bizim işitme merkezinin adı Gatases, Mithatpaşada
İlgileri,deneyimleri gayet iyi
Kendileriyle görüşebilirsiniz
Rica ederim ne demek, güzel kızınıza Allahtan sağlıklı huzurlu şahane bir ömür diliyorum, Allah hep iyi, vicdanlı insanlarla karşılaştırsınBiz de yarın görüşmeye gidiyoruz Gatases le, sizin de önermeniz içimi rahatlattı.
Teşekkür ederim yanıtlarınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?