selamlar mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın lütfen
ilk önce lütfen hayatı kendinize zindan etmeyin ne hissettiğinizi inanın çok iyi anlıyorum, tövbe haşa neredeyse isyan ettim ben neden benim kızım diye, ama sonra mecbur kabullendim. çünkü ebeveyn olarak bizler kabullenirsek çocuğumuza faydamız dokunur bunu unutmayın
sorularınıza gelirsem, evet bize de implant önerildi çünkü kaybı çok yüksek kızımın, ama çok araştırdık biz iyi yanlarını kötü yanlarını, hatta sokaktan insan çevirip sormuşluğumuz vardır kızımızda işitme kaybı var siz memnun musunuz implanttan diye
kimisi çok memnunum kimisi keşke yaptırmasaydım dedi
ve bizi vazgeçiren en büyük sebep bu ameliyatın geri dönüşünün olmamasıydı
şöyle ki bu ameliyatta kulakta var olan ve şu anda az da olsa duymayı sağlayan sinirleri tamamen alıp cihazı yerleştiriyorlar
o yüzden biz o riske girmek istemedik işitme cihazıyla verim alıp alamayacağımıza bakalım sonra karar verelim dedik
ve şu anda işitme cihazıyla devam ediyor, evet sağlıklı bir insan kadar iyi duyup algılayamıyor ama Allahıma binlerce şükür olsun ki hayatını idame ettirebiliyor haaa ileride derse ki anne ben bu şekilde devam edemiyorum hemen implantını taktırırız
önemli olan eğitimlere muhakkak gidin
ayda bir konuşma ve dil terapistiyle görüşün kızınızı görüştürün
ve evdeki eğitimlerinizi de ihmal etmeyin
inanın siz bile şaşırırsınız gelişimine kızınızın