• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları canım çok sıkkın... minik kızımda işitme problemi var.. :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
dün doktora gittik, odyoloji testine soktular ve 80 desibelden düşük sesleri duyamadığı ortaya çıktı.. yani çok yüksek sesleri duyabiliyormuş minik kuzum, normal konuşma seslerini duyamıyormuş, onunla konuşmalarımı duyamıyor yani.. :50: yarın kulağında basınç veya sıvı var mı yok mu ona bakılacak ve karanlık oda testine gireceğiz eğer sonuç kesin işitme kaybı var olarak çıkarsa ameliyat olacakmış.. :14: dua edin kızım için, allah rızası için.. çok üzülüyorum , Allah daha beterinden saklasın bugünümüze de şükür ama dayanamıyorum çok üzülüyorum, kıyamıyorum içim gidiyo güzel kızıma baktıkça... :14:

İnsallah duzelir canim ya,uzme kendni kizinin sana ihtyaci war

maxi pro 5

inşallah düzelir küçük kuzunun sıkıntısı, benim de küçük kızım var, ne kadar zor olduğunu tahmin ediyorum, çok geçmiş olsun, şifasız değil sonuçta, içini ferah tutmaya çalış. öperim minik kuzuyu.

Bende dua edicem bebeğiniz için ama unutmayın insanların çocuklarında öyle dertler var ki dermanı yok sizin dermanınız var sakın isyan etmeyin bebeğinizin işitmesi için çözümler var tedaviler var her şey insanlar için mutlu olun kızınıA iyi enerjiler verin sizide bebeğinizide öpüyorum güzel haberler alacağımıza eminim:)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım ben işitme engelli bir ailenin kızıyım kardeşimde işitme engelli ailem de konuşamıyorlar duyamıyorlar hiç Üzülme sağlıklı en azından kolu aklı gözleri herşeyi var hamd olsun. Biz buna rağmen şükrederiz herşey Allahtan. Yanlız bir uyarı da bulunmak istiyorum o dediğin cip ameliyat felan hiç tavsiye etmem benim ailem işitme engelli yakınlarımız oldu ameliyat ama hiç memnun kalmadılar onun yerine işitme cihazı tercih etmelisiniz o daha iyi ben işitme cihazı kullanıyorum mesela. Ameliyat olanlar yanlışlıkla o olduğu kulak bölgesine darbe aldığında beyni de tehlikeye giriyor. Tabi bunun ilerisi de var Allah korusun ilerde kocası yanlışlıkla tokat atsa direk beyin kulak teması olacağı için tehlikesi çok fazla herşeyi araştırın benden size tavsiye Allah yardımcınız olsun canım benim Rabbim acil şifalar versin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim iş arkadaşımın iki çocuğu da işitme engelli. Yurtdışında yaşıyorum, 1.5 yaşından itibaren kafasına bir alet yerlestiriyorlar, işitme engelliler için okula gidiyorlar, hatta büyüdüler şimdi normal konuşuyorlar. Türkiye'de aralştırın, iş arkadaşım izinde, dönünce detaylı bilgi verebilirim.
İnşallah duyma ile ilgili bir problemi yoktur, ama varsa da çözüm olanaklarını araştırın. Herşey çok ilerledi.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

cok şükür ki tedavisi varmıs sudan olmasa bile ameliyaytı varmıs. ama inşallah sudandır Allah şifa versin tez zamanda. benim kuzeninim bi kulağı hiç duymuyor öteki az duyuyor kulaklık takıp tek kulakla herseyi algılıyo. kaldı ki su olma ihtimali , öyle değilse bile ameliyatı varmıs tabi ki bi anne için zor ama daha kötulerini düşün , miniciğin duyabilecek ameliyat bile olsa :34:

canım inşallah sorun olmaz ve sıvı vardır kulağında.yoksa da işitme kaybı çıkarsa da inşallah kavuşur sağlığına.benim bir akrabamın kızında da olmuştu.6 aylıkken sanırım ameliyat oldu.şu an 6 yaşında kulağında cihaz var mı bilmiyorum ama gayet normal konuşuyor ve duyuyor

İnsallah duzelir canim ya,uzme kendni kizinin sana ihtyaci war

maxi pro 5

inşallah düzelir küçük kuzunun sıkıntısı, benim de küçük kızım var, ne kadar zor olduğunu tahmin ediyorum, çok geçmiş olsun, şifasız değil sonuçta, içini ferah tutmaya çalış. öperim minik kuzuyu.

Allah sifa versin kizinizaa insallah dua edicem kiziniz icin

Bende dua edicem bebeğiniz için ama unutmayın insanların çocuklarında öyle dertler var ki dermanı yok sizin dermanınız var sakın isyan etmeyin bebeğinizin işitmesi için çözümler var tedaviler var her şey insanlar için mutlu olun kızınıA iyi enerjiler verin sizide bebeğinizide öpüyorum güzel haberler alacağımıza eminim:)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hepinizden Allah razi olsun arkadaslar, dualariniz ve desteginiz icin cok tesekkur ederim.. Bugun doktora gittik, ne yazik ki isitme kaybi kesinlesti.. :( :( :( bir yasina kadar cihaz kullanacak, bir yasinda ameliyat olup olmayacagina bakilacak.. Hersey insanlar icin, Allah beterinden korusun ama bu da olmasaydi, keske bunlari da yasamasaydik.. Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin, butun yavrulari ailelerine bagislasin..

Hepinizden Allah razi olsun arkadaslar, dualariniz ve desteginiz icin cok tesekkur ederim.. Bugun doktora gittik, ne yazik ki isitme kaybi kesinlesti.. :( :( :( bir yasina kadar cihaz kullanacak, bir yasinda ameliyat olup olmayacagina bakilacak.. Hersey insanlar icin, Allah beterinden korusun ama bu da olmasaydi, keske bunlari da yasamasaydik.. Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin, butun yavrulari ailelerine bagislasin..

Çok geçmiş olsun, acil şifalar.

allah şifasız dert vermesin, inşallah gerekli görülürse ameliyat olur da rahatlar yavrum, en azından erken teşhis.

allah şifasız dert vermesin, inşallah gerekli görülürse ameliyat olur da rahatlar yavrum, en azından erken teşhis.

Amin insallah, cok tesekkur ederim.. Ben de aynisini dusunmeye calisiyorum Allah beterinden korusun devasiz dert vermesin diye ama beceremiyorum artik cok uzgunum minigimin yuzune baktikca icim parcalaniyor :(

çok geçmiş olsun
dil gelişimi için geç kalmadınız çok şükür ki.
1 yaşına kadar duyamadığını fark etmeseydiniz? o zaman konuşmayı da öğrenmesi zor olacaktı.
iyileşecek inşallah kızınız üzmeyin kendinizi...

Amin insallah, cok tesekkur ederim.. Ben de aynisini dusunmeye calisiyorum Allah beterinden korusun devasiz dert vermesin diye ama beceremiyorum artik cok uzgunum minigimin yuzune baktikca icim parcalaniyor :(
begim kzımında bel kısmında kıllanma ve popoda yamukluk var, tethered cord diye bi sendromdan şüphelenip gittik, daha 6 aylık yoktu mr çekildi, 12 saatten fazla açlık, benden uzak durma, meme emememe, sonunda bayılmadan önce katılmıştı ağlamaktan, bense günlerce komaya girdim, sürekli ağladım, sonuçları çom tehlikeli bu hastalığın, bu mr da bişey çıkmadı, ben de 5 yaşını bekliycem tekrar çekilene dek, içimi ferah tutuyorum, biliyorum beklemek zor, küçücükler daha, insan gözünün bi damla yaşına ömrünü verir, neden bunları yaşıyolar diye isyan ediyo insan, ama şifasız olmasın yeter ki, lütfen sen de dirayetli ol, minik kuzu inşallah bi kaç aya ameliyat olucak, bu da kötü bi anı olarak kalıcak hayatında.allah yardım etsin ikinize de, öperim mis kokulu kuzuyu :)

çok geçmiş olsun
dil gelişimi için geç kalmadınız çok şükür ki.
1 yaşına kadar duyamadığını fark etmeseydiniz? o zaman konuşmayı da öğrenmesi zor olacaktı.
iyileşecek inşallah kızınız üzmeyin kendinizi...

Sukurler olsun ki erken farkettik.. İnsallah o iyi olsun da baska bise istemem..

begim kzımında bel kısmında kıllanma ve popoda yamukluk var, tethered cord diye bi sendromdan şüphelenip gittik, daha 6 aylık yoktu mr çekildi, 12 saatten fazla açlık, benden uzak durma, meme emememe, sonunda bayılmadan önce katılmıştı ağlamaktan, bense günlerce komaya girdim, sürekli ağladım, sonuçları çom tehlikeli bu hastalığın, bu mr da bişey çıkmadı, ben de 5 yaşını bekliycem tekrar çekilene dek, içimi ferah tutuyorum, biliyorum beklemek zor, küçücükler daha, insan gözünün bi damla yaşına ömrünü verir, neden bunları yaşıyolar diye isyan ediyo insan, ama şifasız olmasın yeter ki, lütfen sen de dirayetli ol, minik kuzu inşallah bi kaç aya ameliyat olucak, bu da kötü bi anı olarak kalıcak hayatında.allah yardım etsin ikinize de, öperim mis kokulu kuzuyu :)

Ahhh canim ahhhhh kiyamam ben ona kurban olurum onu yaradana... Allahim acil sifalar versin minik yavruna, insallah korktugun hicbise basina gelmez, beklemek zor dedigin gibi ama insallah sonu iyi olur.. Allah sizin de yardimciniz olsun, minik melegini opuyorum...

Çok geçmiş olsun. .. anlattığınız belirtiler Spina bfida ya çok benziyor yani omurga da açıklık. Doktorlar hemen teşhis koyardi gerçi
.. ne olursa olsun Allah size bagişlasin

herkese günaydın.. canım çok ama çok sıkkın.. :14: kızım yeni doğduğunda işitme testi yaptılar ancak sonuç negatifti yani geçemedi o yüzden bir hafta sonra tekrar yaptılar yine geçemedi.. ve sonra 2 hafta sonra,1 ay sonra ve daha sonraları defalarca bu test ve daha ileri seviye testler yapıldı ve hiçbirinden geçemiyor.. :50: doktorlar ya kulağında sıvı var o yüzden oluyor ya da %90 oranında işitme kaybı var diyorlar. ama şu anda 3,5 aylık kızım bu kadar zaman kulağındaki su kurumaz mıydı? korkuyorum işitme kaybı olacak diye, tabii Allah beterinden korusun bu halimize de binlerce şükür ama yine korkuyorum işte korkuyorum... :( bugün yine bir doktora gideceğiz ve ben duyacağım şeylerden çok korkuyorum, kızımın çekeceği sıkıntıyı düşünmekten deliriyorum, o minicik kulaklarına soktukları aletten nefret ediyorum.. :25:

Geçmiş olsun. ..kızınız implant ameliyatı olacak ve işitme cihazına göre çok fayda görecek emin olun. .. implant ameliyatı küçük yaşlarda yapılırsa çocuk konuşma seslerini çok net duyar ve dil gelişimi akranlarina yaklaşır. .. işitme cihazı ise kulaklık gibidir ve çocukların alışmasi çok zor olur. Bu yüzden çocuk ses yüksek olduğunda rahatsız olur ve cihazı çıkartır dolayisiyla dil gelişimi yavaşlar. .. içiniz rahat olsun. .. implant işitme engelliler erken eğitim ve tedaviyle akranlarina yetişir. ..

Çok geçmiş olsun. .. anlattığınız belirtiler Spina bfida ya çok benziyor yani omurga da açıklık. Doktorlar hemen teşhis koyardi gerçi
.. ne olursa olsun Allah size bagişlasin

Spina bfidanında çeşitleri varmış, bazısı hiç bi sıkıntı yaratmazmış günlük hayatta, tethered cord la görünen belirtileri aynı, inşallah uzun vadede problem yaşamaz bebeğim ama aklımın bi köşesinde hep bununkorku var.
teşekür ederim iyi dileğiniz için :)

Üzüldümmm Rabbim bebişinizin yardımcısı olsun,umarım her şey düzelir.

3, 5 aylikken benim oglumada yapamamislardi testi..islakti cunku kulaklari..4.ayda yaptirdik..yaninda gurultu falan yapip tepkilerine bakabilirsiniz..3, 5 aylikken tepki veriyordu seslere benim oglan..

Geçmiş olsun. ..kızınız implant ameliyatı olacak ve işitme cihazına göre çok fayda görecek emin olun. .. implant ameliyatı küçük yaşlarda yapılırsa çocuk konuşma seslerini çok net duyar ve dil gelişimi akranlarina yaklaşır. .. işitme cihazı ise kulaklık gibidir ve çocukların alışmasi çok zor olur. Bu yüzden çocuk ses yüksek olduğunda rahatsız olur ve cihazı çıkartır dolayisiyla dil gelişimi yavaşlar. .. içiniz rahat olsun. .. implant işitme engelliler erken eğitim ve tedaviyle akranlarina yetişir. ..

evet, bir yaşına kadar işitme cihazı kullanacak, 11 aylıkken tekrar testler yapılacak ve ameliyata olup olmayacağını karar verilecekmiş. inşallah dediğiniz gibi, işitmesinde konuşmasında bir sıkıntı yaşamaz meleğim..

Üzüldümmm Rabbim bebişinizin yardımcısı olsun,umarım her şey düzelir.

Amin inşallah, teşekkür ederim.

3, 5 aylikken benim oglumada yapamamislardi testi..islakti cunku kulaklari..4.ayda yaptirdik..yaninda gurultu falan yapip tepkilerine bakabilirsiniz..3, 5 aylikken tepki veriyordu seslere benim oglan..

bizim dün yaptırabildik tüm testleri, kulağında sıvı olmadığına, kulakla beyin arasındaki sinirlerde bir sıkıntı olduğuna karar verildi. yani işitme kaybı kesinleşti, zaten bizimki ne yazık ki seslere hiç tepki vermiyor, hatta çok yüksek sesli ortamlarda bile mışıl mışıl uyur, uykusundan top atsan uyandırmayız derdik meğer sebebi sesleri duymuyor oluşuymuş.. :50:

Hepinizden Allah razi olsun arkadaslar, dualariniz ve desteginiz icin cok tesekkur ederim.. Bugun doktora gittik, ne yazik ki isitme kaybi kesinlesti.. :KK43: :KK43: :KK43: bir yasina kadar cihaz kullanacak, bir yasinda ameliyat olup olmayacagina bakilacak.. Hersey insanlar icin, Allah beterinden korusun ama bu da olmasaydi, keske bunlari da yasamasaydik.. Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin, butun yavrulari ailelerine bagislasin..
Merhaba siz hala buraya giriyormusunuz?benimde bebegimde bu sorun varda cok uzgunum banada yardimci olun

Merhaba siz hala buraya giriyormusunuz?benimde bebegimde bu sorun varda cok uzgunum banada yardimci olun[/QUOTE
Çok geçmiş olsun, ne gibi yardıma ihtiyacınız var?Bende genetik işitme kaybı var ,işitme cihazını ilk 21 yaşındayken taktım.Şimdi 5 yaşındaki kızımdada tek kulakta tespit edildi.Doğduğunda sıkıntı yoktu.2 yıl önce kulağında sıvı birikti, antibiyotik tedavisi gördü.Sonrasında Çapaya götürdüm iyileşmiş denildi.Okuldaki rutin senelik kontrolde işitme kaybı tespit edilmiş .Bu hafta Kbb ye gideceğiz bakalım ne çıkacak.Tedavi edilebilir olması için dua ediyorum sadece.

Back