• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları canım çok sıkkın... minik kızımda işitme problemi var.. :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Sıvı olup olmama ihtimali varsa bu nasıl kesinliğe kavuşacak biliyorum çok üzücü ama varsa bile erken teşhisle çok şey düzeliyor inşallah yoktur.
Tekrar mı hamilesiniz bu arada hamilelik takvimi var sanırım merak ettim sadece :anneadayı::KK200:

Sıvı olup olmama ihtimali varsa bu nasıl kesinliğe kavuşacak biliyorum çok üzücü ama varsa bile erken teşhisle çok şey düzeliyor inşallah yoktur.
Tekrar mı hamilesiniz bu arada hamilelik takvimi var sanırım merak ettim sadece :anneadayı::KK200:
Konu çok eskiymiş şu an fark ettim

Tesekkur ederim cevabin icin.konu actim kimse yardimci olmadi.Allah seninde bebegine yardim etsin.
benim bebegim 37 haftalik dogdu.sonra sarilik gecirdi.biluribin 382 oldu sonra dusurduler.ama cok yuksek olmusdu.simdi bebegim 4 aylik ve iki kere bera isitme testi yapildi.sag kulak 60....sol kulak 80 cikti....normal insanlarda20 olmali.sag kulakda sol kulakda isitme cok zayif.orta kulakta su varmis o giderse sag kulak 30 olur biraz normal olur.ama sol kulak su gitse bile 60 falan oluyor o zamanda doktor yine zayif duyar diyor.o zamanda sol kulaga cihaz gerek diyor.simdi bekliyiruz suyun gecmesini sonra test yapdiracagiz yine.bebeginin testi boyle cikipda sonra duzelen oldumu bana yardimci olun lutfen cok uzgunum cok dusunuyorum ya doktor dedigi gibi olursa

Arkadaslar merhaba, 10 günlük ogluma bugun özel hastanede BERA(abr) testi yapıldı. Devlete hic gitmedik OAE hic yapilmadı direk 2.asama diye kabul edilen BERAT yapıldı. Sag kulaktan geçemedi. Hiç yıkamamıştık bebeği yine su veya kor olabilir dediler, cumaya tekrar cagirdilar. Bu durumu yasayan varmi ve sonucu degisen varmı? Ne yapmamız gerekiyor cok korkuyoruzz

Ya inşallah öyle bir şey yoktur ben küçükken bir sürü doktora gidiyordum ama neyin ne olduğunu bilmiyordum arkamdan kapıları kapatıyorlardığı ya da yaklaşıyorlar da tepki verecek miyim diye büyüdüğüm zaman çok sesli konuşan bir çocuk oldum yaşadığım yer herkes sesle konuştuğu için önemsemedim nişanlım bir gün annemin yanında bana çok sesli konuşma dedi annem de kulağımda hafif duyma sorunu olduğu tedavi mi tamamlayamadığını söyledi ben şaşırdım O an ilk kez öğrenmiştm 😔

Sizi cok iyi anliyorum. Endiselenmekte haklisiniz. Benim oglumda da doğuştan 1 kulakta duyu kaybi var. Bizde cok gezdik. Butun yapilmasi gereken tetkikler yapildi. O zaman 2.5 aylikti. Siz annesiniz herseyi goze alarak zaman kaybetmeden bütün tetkiklerini yaptırın. Sonuca gore zaten odyolog hekiminiz sizi yonlendirecektir. Rabbim sifa versin minik yavruna.

Benim oğlumda birçok testten geçememişti. 39 haftalık olmasına rağmen tek kulağında problem var demişlerdi. Tam 2 3 aylıkken gittiğimiz bir devlet hastanesinde abc testi var ileri düzey ondan geçti. Çok şükür 32 aylık hicbir sıkıntısı yok. Bence sizinde geçici bir durum diye düşünüyorum.

Ya sacma olucak belki ama o uyurken sesli bağırsaniza yada tv sesi acsaniza. Eger irkilir uyanirsa duyuyodur . Hic bu tarz bisiler yaptınız mi yada

Benim oğlumda birçok testten geçememişti. 39 haftalık olmasına rağmen tek kulağında problem var demişlerdi. Tam 2 3 aylıkken gittiğimiz bir devlet hastanesinde abc testi var ileri düzey ondan geçti. Çok şükür 32 aylık hicbir sıkıntısı yok. Bence sizinde geçici bir durum diye düşünüyorum.
Hanimefendi cidden merak ettigim icin soruyorum 2014de açılmis bir konuya yorum yapmak nerden icabet etti.?

Hanimefendi cidden merak ettigim icin soruyorum 2014de açılmis bir konuya yorum yapmak nerden icabet etti.?
Arkadaslar merhaba, 10 günlük ogluma bugun özel hastanede BERA(abr) testi yapıldı. Devlete hic gitmedik OAE hic yapilmadı direk 2.asama diye kabul edilen BERAT yapıldı. Sag kulaktan geçemedi. Hiç yıkamamıştık bebeği yine su veya kor olabilir dediler, cumaya tekrar cagirdilar. Bu durumu yasayan varmi ve sonucu degisen varmı? Ne yapmamız gerekiyor cok korkuyoruzz

Görmüyor musunuz biri soru sormuş dün bu konuda o yüzden yorum yapmış o da

Sizi cok iyi anliyorum. Endiselenmekte haklisiniz. Benim oglumda da doğuştan 1 kulakta duyu kaybi var. Bizde cok gezdik. Butun yapilmasi gereken tetkikler yapildi. O zaman 2.5 aylikti. Siz annesiniz herseyi goze alarak zaman kaybetmeden bütün tetkiklerini yaptırın. Sonuca gore zaten odyolog hekiminiz sizi yonlendirecektir. Rabbim sifa versin minik yavruna.
Sizede cok gecmis olsun. Tek kulak icin me yapti dr unuz? Cihazlama yapildimi kaç çıkmıştı isitme degeri? Bide siz mi farkettiniz bi sıkıntı oldugunu testtemi cikti? Cok sorduysam k.bakmayin lutfen

Cok gecmis olsunn, oglunuzun iinolmasina cok sewindim..oglunuzun gecemedigi testler arasinda ARB(BERA) testi varmiydi?

herkese günaydın.. canım çok ama çok sıkkın.. :KK14: kızım yeni doğduğunda işitme testi yaptılar ancak sonuç negatifti yani geçemedi o yüzden bir hafta sonra tekrar yaptılar yine geçemedi.. ve sonra 2 hafta sonra,1 ay sonra ve daha sonraları defalarca bu test ve daha ileri seviye testler yapıldı ve hiçbirinden geçemiyor.. :KK50: doktorlar ya kulağında sıvı var o yüzden oluyor ya da %90 oranında işitme kaybı var diyorlar. ama şu anda 3,5 aylık kızım bu kadar zaman kulağındaki su kurumaz mıydı? korkuyorum işitme kaybı olacak diye, tabii Allah beterinden korusun bu halimize de binlerce şükür ama yine korkuyorum işte korkuyorum... :KK43: bugün yine bir doktora gideceğiz ve ben duyacağım şeylerden çok korkuyorum, kızımın çekeceği sıkıntıyı düşünmekten deliriyorum, o minicik kulaklarına soktukları aletten nefret ediyorum.. :KK25:
Merhaba Jasmin, kızınızın son durumu nedir?

Back