Çocuk Hastalıkları canım çok sıkkın... minik kızımda işitme problemi var.. :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Jasminium84

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ekim 2013
21.337
71.528
798
40
herkese günaydın.. canım çok ama çok sıkkın.. kızım yeni doğduğunda işitme testi yaptılar ancak sonuç negatifti yani geçemedi o yüzden bir hafta sonra tekrar yaptılar yine geçemedi.. ve sonra 2 hafta sonra,1 ay sonra ve daha sonraları defalarca bu test ve daha ileri seviye testler yapıldı ve hiçbirinden geçemiyor.. doktorlar ya kulağında sıvı var o yüzden oluyor ya da %90 oranında işitme kaybı var diyorlar. ama şu anda 3,5 aylık kızım bu kadar zaman kulağındaki su kurumaz mıydı? korkuyorum işitme kaybı olacak diye, tabii Allah beterinden korusun bu halimize de binlerce şükür ama yine korkuyorum işte korkuyorum... bugün yine bir doktora gideceğiz ve ben duyacağım şeylerden çok korkuyorum, kızımın çekeceği sıkıntıyı düşünmekten deliriyorum, o minicik kulaklarına soktukları aletten nefret ediyorum..

Öncelikle geçmiş olsun inşallah dedikleri gibi sıvı doludur. Siz evde farkettiniz mi peki bu durumu bende götürcem bu hafta o teste fakat bizimkisi her sese uyanıyor acayip tepki veriyor. Yinede korktum şimdi. Sizinki tepki veriyrmuydu? Rabbim meleklerimizi korusun inşallah...

öyle bir şey yoktur umarım ama varsa bile erken teşhisten dolayı olumlu şeyler söylemiyorlar mı?
yani bu aya kadar bu kadar test niye? teşhis koyamıyorlar mı?
allahım şifasını versin kuzunun...

hiç anlamıyorum bu işlerden fakat benimde oglum ilk dogdugunda sanırım bu testlerden gecememıstı hatta ası kartındada belırtılmıstı daha sonradan kımse bıze test yaptırın demedı bır daha
fakat sonrasında cok defa gıttık doktora duymasında sorun yok çok şükür ,
sadece doktorun erken dogdugu ıcın boyle dedıgını hatırlıyorum , sızdede erken dogum gıbı bır durum varmı acaba?

Geçmiş olsun bir tanıdıktada sıvı olduğunu çok sonradan farkedip çekmişlerdi umarım sizinkide iyileşir.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Ve günahı süslediler, arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler bir neslin ahlakını işte böyle yediler ...

Aminnn inşallah.. korkma canım korkma zaten bu teslerin en sonuncusu karanlık ve sessiz bir odaya sokup çeşitli seslere tepki verip vermediğine bakıyorlar.. mesela anahtarlık atıyorlar, kapı çarpıyorlar bebek tepki veriyor mu vermiyor mu ona bakıyolar.. madem evde tepki veriyor bir sıkıntı yoktur korkma. benim meleğim tepki vermiyor çok çok nadir tepki verir gibi oluyor o da o anda tesadüf mü bilemiyorum..
öyle bir şey yoktur umarım ama varsa bile erken teşhisten dolayı olumlu şeyler söylemiyorlar mı?
yani bu aya kadar bu kadar test niye? teşhis koyamıyorlar mı?
allahım şifasını versin kuzunun...

Amin, Allahım yardım etsin kuzuma.. erken teşhisle kulağına bir cihaz takıyorlarmış ameliyatla.. yok keşke koyabilselerde kızım hastane hastane sürünmese.. her gittiğimizde ya sıvı ya işitme kaybı eeee kesin ne zaman öğreniriz bekleyin biraz test sonuçlarına göre diyorlar ama o testler bi sonuçlanamıyor..

yok 39 haftalık doğum yaptım ama ilk gece nefesi kesildi kızımın mosmor oldu Allah göstermesin kaybediyorduk nerdeyse, hemen hemşire geldi yüzüstü çevirip sırtına epey hızlı vurmaya başladı ve kızım öksürdü, kustu ve tekrar nefes almaya başladı(çok şükür) ve hemşire anne karnında su yutmuş olduğu için o su da genzine kaçtığı için böyle birşey yaşandığını söylemişti. ve biz bu testleri ilk yaptırdığımızda bundan kaynaklanabileceğini söylemişti.. şimdi de emzirirken anne sütü kaçıyor olabilir dediler..

geçmiş olsun
biranönce allah bebişini sağlığına kavuştursun
doktorlar haklı dahi olsa
derdiniz çaresiz olmasın

dün doktora gittik, odyoloji testine soktular ve 80 desibelden düşük sesleri duyamadığı ortaya çıktı.. yani çok yüksek sesleri duyabiliyormuş minik kuzum, normal konuşma seslerini duyamıyormuş, onunla konuşmalarımı duyamıyor yani.. yarın kulağında basınç veya sıvı var mı yok mu ona bakılacak ve karanlık oda testine gireceğiz eğer sonuç kesin işitme kaybı var olarak çıkarsa ameliyat olacakmış.. dua edin kızım için, allah rızası için.. çok üzülüyorum , Allah daha beterinden saklasın bugünümüze de şükür ama dayanamıyorum çok üzülüyorum, kıyamıyorum içim gidiyo güzel kızıma baktıkça...

Allah'ım şifa versin minik meleğinize.. ve de karşınıza kolay bir tedavi yöntemi çıkarsın inşallah...

işitma kaybını ciddiye alın.6 ay dan önce tespit edilmesi çok önemli.hacettepe universite hastanesine götürme imkanınız varsa götürün

Allah şifa versin minik kuzuya, umarım herşey yoluna girer zamanla

Rabbim şifa versin miniğinize dua edicem size inşallah faydası olur
Amin insallah cok tesekkur ederim, Allah razi olsun.
işitma kaybını ciddiye alın.6 ay dan önce tespit edilmesi çok önemli.hacettepe universite hastanesine götürme imkanınız varsa götürün
Evet ne yazik ki ciddi bi problemle karsi karsiya oldugumuzun farkindayim.. hacettepe hastanesinde takip altinda zaten, testlerimiz orada yapiliyor.. Tesekkur ederim zaman ayirdiginiz ve cevabiniz icin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…