Canım çok sıkılıyor kızlar.... biraz ağrıtayım başınızı :)

eLiFGiBioLMaK

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
482
9
318
Selam kızlar çogu kez acaba yazsam mı yazmasam mı diye düşündüm. ama hem akıl almak hemde dertleşmek istiyorum. aslında kk ya baktıgımda dert bile sayılmaz belki ama çok sıkıldım. konuları birbirine karıştırmamak için sıra sıra yazacağım.

1-) evleneli bir sene oldu eşimi çok seviyorum. ama gel gelelim ki ne bu şehre alıştım nede ailesine. eşimle genelde kavga sebebimiz ben bu şehirde yaşamak istemiyorum demem oluyor. nefret ediyorum buralardan diyorum. aslında sessiz sakin bir şehir. ben istanbulda yaşamak istiyorum diye çok fazla baskı uyguluyorum. onu çok üzüyorum biliyorum ama elimde değil. ailem istanbul da. nasıl başka şehiri kabul edip gelmişim hala aklım almıyor.
2-) eşimin annesi ile hiç anlaşamıyorum. ilk başlarda bana okadar iğneleyici konuşuyordu ki. bize sormadan yeme içme bir yaptı. canı istedi küstü canı istedi konuştu bir kaç kez araya yalanlar girdi. kıskançlıklar vs. artık en ufak üzüntüde mide ağrısı çekmeye başladım. şimdi hamileyim bir gün gelip iyi misin nasılsın demedi. aslında bende kendimi çok aşırı geri çektim. evimi ayırdım haftada bir ya çıkıyorum yanlarına ya çıkmıyorum. ama eşimin annesi arayı iyi tutayım diyip yanına gittigimde gene iğneliyor beni. bende evime iniyorum. aslında artık bana davranmasından çok ben mi haksızlık ediyorum bu kadına diye düşünüyorum. ama artık sevemiyorum.
3-) en çok canımı yakanda sevdiklerime birşey olacak korkusu. mideme agrılar giriyor her dakika sanki kötü haber alacakmış gibi hissediyorum.. nefesim daralıyor. her dakika annemle konuşmak istiyorum. her telefon çaldıgında kesin kötü haber diye açıyorum. delirmek üzereyim bu yüzden. uyandığım an istanbulda deprem olmuşmu istanbuldan kötü haber varmı diye bakıyorum.

kayınvalideniizin size karşı tavırları en baştan güzel ve iyi olsaydı istanbul fikri aklınıza gelmeyecekti ki zaten başka bir şehre taşınma fikri o yüzden sizin için olumluydu..içinde bulunduğunuz ve sürekli kendinizle kalmanızdan kaynaklı ayrıca hamileleğinizin hormonlarınızı dğiştirmeyide eklersek şuanda bunalımda olmanız normal..kendinizi, bebeğinizi ve geçireceğiniz güzel günleri düşünerek rahatlatın..yapacağınız değişiklikler,aktiviteler sizin daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.eşinizle küçük bir tatile çıkabilir,birarada istanbula ailenizi ziyarete gidebilirsiniz..

bence bir doktora görün hamilelik seni çok hassas yapmış sanırım
mutlaka sorunların vardır ancak bunları büyütüp kendine aşırı dert ediyorsan
sorun burda ailene duyduğun özlem evliliğinin yeni olması ve hamile olman
hepsi birarada seni yıpratmış

bu gidişle sonun panik atak...bak ne güzel evlenmişsin evlenirkende nerde yaşayacağını da gözardı etmişsin.eşiniyi biriyse onu laflarınla bıktırma sonra evlenmeseydin benmi zorladım der.kaynanana gelincce kaynana işte adı üstünde idare etmezsen olmaz.herkesi olduğu gibi kabul etmen lazım

yorum yaptıgınız için sağolun kızlar evet genellikle tekim diğer konumda da yazdığım gibi burda sadece bir arkadaşım var. onunla görüşüyorum. geçenlerde doktora da gittim anlattım buraya yazdıklarımı oda sizin tavsiyeniz gibi kurslara seminerlere katılmanı öneririm dedi. eşim yalnız gitmemi istemiyor. annemle git diyor bende onunla gitmek istemiyorum yanında rahat edemiyorum. doktor eşinle de görüşelim dedi hamile oldugun için ilaç veremiyecegim dedi yalnız bir ilaç yazdı tek onu verebiliyormuş hamilelere. çok sıkıldıgında al dedi. ama ilacı almadım. biraz idare edebilirim herhalde dedim. doğumdan sonra tekrardan gitmek istiyorum. geçenlerde annemler geldi yanıma. onların gitmesi ile iyice duygusal oldum.

bende şu çenemi biraz tutayım diyorum ama bir tutabilsem. eşim gideriz tamam diyor. biliyorum beni sakinleştirmek için söylüyor . ama genede inanmak istiyorum. kayınvalidem kötü biri değil ama uyuşamıyoruz. anlaşamıyoruz. ilk zamanlar yaptıklarını dediklerini unutamıyorum. sevemiyorum kısacası.

inanamıyorum sana tıpkı beni anlatmışsın 2. konu da farklılıklar olsada 1 ve 3 aynısı ya hatta eşime 1i okudum senmi yazdın dedi:) benim şimdi 48 günlük bir kızım var cnm:) alışması daha kolay ya da şöyle söyliyim ist.u özleyecek vaktim olmuyor artık ama bende hala her tel çalışında bişimi oldu diye panik yapıyorum...ilk lafım hayırdır oluyor :)

hamileliğin de verdiği sıkıntı bunlar... sanki beni yazmışsın:)

derdine birşey diyemem(kelin ilacı olsa misali) ama yazmak istedim:)

yazdığın için sağol canım. belki faydamız olmaz birbirimize ama en iyi biz anlarız herhalde birbirimizi. Allah yavrunu sana bağışlasın sağlıklı uzun ömürler nasip etsin sizlere .

ilk sene hep zordur.
yeni bir yere alışmak için biraz zaman gerek.
iki sene sonra hiç belli olmaz ordan ayrılmak istemeyebilirsin bile.
kaynana konusunda yapacak bişey yok.
alışırsın bu çekişmeye. evlilğin cilvesi de bu kaynanalar canım.
hatta o kadar alışırsın ki, o olmasa hayatında boşluk olabilir.
çünkü sadece onu düşünmek bile bütün zamanını dolduruyor olacak.
içindeki korku da normal. ilaç falan gerek yok.
hepimiz hissederiz bunları zaman zaman.
sadece, hayatta herşeyin olması gerektiği zamanda olması gerektiği şekilde olacağına inan.
zamanı gelmeden hiçbişey olmaz.

alışmak istemiyorum açıkcası. birgün buralardan gidecegim düşüncesi hep içimde sadece zamanı var diyorum. sabretmem gerekiyor diyorum. önceden de sevdiklerimi kaybedecegim diye korkardım ama artık bu içinden çıkılmaz hal almaya başladı bugün okadar bunaldım ki. kendimi attım dışarı. baya bi yürüdüm. çok iyi geldi. kaynanamla anlaşamıyoruz ama onun beni iğnelemesinden çok haksızlık mı yapıyorum bu kadına diye düşünüyorum. yakınlaşıyorum ama öyle birşey diyorki dayanamayıp geri çekiyorum kendimi. acaba diyorum konuşmamasının sebebi benim kendimi geri çekmem mi

yazdığın için sağol canım. belki faydamız olmaz birbirimize ama en iyi biz anlarız herhalde birbirimizi. Allah yavrunu sana bağışlasın sağlıklı uzun ömürler nasip etsin sizlere .

amin cnm cümlemizinkini....bende bir yıllık evliyken senin kadar hamileydim:) bak zaman hamileyken istemedigin bir şehirde arkadaşsız akrabasız cok zor geciyor benm birde kışa gelmişti karda yürüyüşte yapamıyordum düşerim diye 4 duvarda tamamladım 40 haftamı:) hepsi geçecek ben hala diyorum biliyorum gidicem ben burdan diye:) bebeğini kucagına al bak nerde oldugunun önemi kalmayacak:) benmde kv ile öyle sorunlarım varki ben artık birşey demiyorum evlilik daha oturmadı tartışmalar var onlarada ses cıkarmıyorum kızıma bakıyorum bakıyorum şükrediyorum amannnnn diyorum:)

sev karnını keyfine bak bakiiim:)

evet sorunsuz olmuyor. muhakkak birşey çıkıyor ama şükür ki eşimle sorunum yok. benimde pek farkım yok eşim tek yollamıyor bir yere bende annesi ile gitmeyi kabul etmiyorum. tek başıma akşama kadar eşimi bekliyorum onla muhabbet ediyorum dertleşiyorum arkadaşım sırdaşım dostum herşeyim oldu. gurbet bir yönden de iyi oldu. çünkü eşime öyle bir bağlandım ki bir senede o olmadan annemlere gitmek istemiyorum. ne kadar özlesemde eşimle gitmek istiyorum . İnşaallah sağ salim bebeğimi kucagıma alırımda dert ortagım o olur. onunla gezer eğlenirim. Allah nasip ederse onunla çok büyük hayallerim var. zaten şu gurbette eğer bebeğimin telaşı olmasaydı daha zor geçerdi.

Diğer konularınıza da baktım. Okudukça içim bunaldı. Ailenizin bulunduğu şehirden ayrıldığınızdan beri bunalımdasınız. Hem de öyle böyle değil. Ailenizden ayrılmak hiç yaramamış. Bence bir psikologtan yardım almalısınız. O şehirden taşınmanın sizi bu kadar derin sorunlara sokacağını sezebilseydiniz keşke önceden. Tüm hıncızını eşinize ve bebeğinize ister istemez yansıtıyorsunuz. Mutlu giden bir evliliğiniz, iyi bir eşiniz var bence şükredin. Artık kabullenin o şehri, ne biliyim olumlu taraflarından bakın. Yoksa durumunuz çok vahim. Ben de ailemden uzağım. Eşim subay olduğu için sürekli tayin görüyoruz. Ama çok şükür çok mutluyum. Eşim benim herşeyim. Tatillerde de annemleri ziyaret ediyoruz. Olması gereken de bu. Artık kendi ailemiz, kendi sorumluluklarımız var

bu bunalımlarla çocuga nasıl egitim verecegim bilmiyorum... tek tesellim o zaten ona bakınca bütün stresim geçiyor uyuyunca gene had safaya çıkıyor stres dert tasa düşünceler... eşimi çok seviyorum.. ama alışamadım onun ailesi çevresini görünce ne yalan söyleyeyim kıskanıyrum bilee keşke annem babamda benim yanımda olsun diyeee

ama artık eşiniz sizin asıl aileniz. kendi ailemizden koptuk artık başka bi hayatımız var kabullenmeniz lazım bi an önce.
keşke ilk baştan kabul etmeseydiniz oraya taşınmayı. ya da ne sizin ailenizin ne de eşinizin ailesinin olduğu
şehirde oturmasaydınız. iki taraftan da uzak olmak iyidir bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…