Canan Karatay'a veganlık tepkisi: Sensin tahıl beyinli

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Melis Alphan'dan Canan Karatay'a veganlık tepkisi: Sensin tahıl beyinli
Paylaş Paylaş
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Vegan demek tahıl beyinli demek, veganlık hastalıktır" demişti
page_melis-alphandan-karataya-veganlik-tepkisi-sensin-tahil-beyinli_164643192.jpg

inPaylaşın
Gazeteci Melis Alphan ve Hürriyet yazarı Ömür Gedik, "Vegan demek tahıl beyinli demek, veganlık hastalıktır" diyen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'a tepki gösterdi. Alphan, Karatay'a "Sensin tahıl beyinli" derken Gedik, " Tam bir şarlatan" sözleriyle tepki gösterdi

Sıra dışı açıklamalarıyla sık sık gündem olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, tüm hayvansal gıdalardan arınmış beslenme türü olan veganlık konusunda “Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır” demişti.

Gazeteci Alphan, sosyal medya hesabı Twitter'da Karatay'ın sözlerini paylaşarak "Medyanın yarattığı balonlardan biri. Sensin tahıl beyinli" dedi.

Karatay'a bir tepki de Hürriyet yazarı Ömür Gedik'ten geldi. Gedik, sosyal medya hesabından "Yaşam hakkına saygısı ve vicdanı olmayan tam bir şarlatan. Tahıl beyinli dediği veganlar ve koyunlar da ondan daha zeki bence." sözleriyle Karatay'a tepki gösterdi.

http://t24.com.tr/haber/melis-alphandan-canan-karataya-veganlik-tepkisi-sensin-tahil-beyinli,731996

ömür gediğin tıp ya da beslenme bilgisi ne ki canan karataya şarlatan demiş, ilginç, diğer yazarı tanımıyorum

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...nan_Karatay_a_cok_sert__veganlik__yaniti.html

Leman Sam’dan Canan Karatay’a çok sert 'veganlık' yanıtı

Prof. Dr. Canan Karatay, veganlığı hastalık olarak tanımlaması tepkilere neden oldu. Leman Sam, sosyal medya hesabından "Çok zeki olduğu için paralarını telefon dolandırıcılarına kaptırdı, beni kimse böyle tuzaklara düşüremez, Karatay Canan???" yazdı.

Yayınlanma tarihi: 26 Ekim 2018 Cuma, 13:09

karatay.jpg
Prof. Dr. Canan Karatay , katıldığı bir televizyon programında veganlığı hastalık olarak tanımladı. Prof. Dr. Karatay, "Tahıl hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" demişti.

"ET BEYİNLİ DEMİYORUM!"

Canan Karatay 'a en sert tepkiyi sanatçı Leman Sam verdi. Sam, kişisel Twitter hesabından, "Kimse kimseyi beslenme biçimi üzerinden eleştirip hakaret edemez, ben Karatay’a et beyinli demiyorum, onun önerileri umurumda değil, o çok zeki olduğu için paralarını telefon dolandırıcılarına kaptırdı, beni kimse böyle tuzaklara düşüremez, Karatay Canan???" diye yazdı.

XLNJNBwH_normal.jpeg

leman sam@lsdomicim

Kimse kimseyi beslenme biçimi üzerinden eleştirip hakaret edemez,ben Karatay’a et beyinli demiyorum,onun önerileri umurumds değil,o çok zeki olduğu için paralarını telefon dolandırıcılarına kaptırdı,beni kimse böyle tuzaklara düşüremez,KaratayCanan???

21:12 - 25 Eki 2018

• 401

• 101 kişi bunun hakkında konuşuyor

Karatay hakarete varan laflarla haddini aşmış bence de. Bu iki örnek sadece medyaya yansımış olanlar. Bir de yansımamış kimbilir ne tepkiler var... İstediğini söyleyen, istemediğini işitir. Ne biliyorsa üsturubuyla söylesin mesela. Binlerce kişiye hakaret ederek ne sonuç bekliyordu ki bu kadın?

Not: Vegan değilim. Objektifim.

Ben seviyordum bu kadını
Niye bu kadar saldırganlaştı acaba? Amacını aşıyor söyledikleri.

Veganlik saglikli degil bu gercek.. vejeteryan olmaktan daha beter.

X