- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.021
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Söyledigi hangi seyleri mantikli bulmuyorsun?
Benim kolestrolum yüksekti ve ben bir ara her gün iki yumurta yemistim ve kolestrolum hatta düsmüstü biraz. Zaten kolestrolun kendisi aslinda o kadar büyük birsey degilmis. Bunu arastirabilirsiniz. Artik kolestrol milyar dollarlik bir ticaret oldu. Yani daha cok farma endüstrinin cikarttigi birseydir.
gun geçmiyprki bi haber çikmasin su ilaç zararli bu boyle vs diyetabi ki yurtdışında bu kadar görüntüleme yöntemi kullanılmıyor(gereksiz olarak) belli sınırlmalar var, her yıl mr çekinemezsiniz, biz haftada bir çektiririz.
gereksiz ilaç kullanımına hiç girmiyorum, fazladan kullandıklarımız ve çöpe atılanlar,
malesef üzerimizden geçinen hem devlet hem onun sonsuz nimetlerinden yararlanan firmalar
gereksiz ilaç kullanımını ortadan kaldırmak için eğitim verilmeli,gun geçmiyprki bi haber çikmasin su ilaç zararli bu boyle vs diye
oksuruk suruplari soguk alginligi ilaçlari ozellikle her gun bi habe rçikiyor vee isin en kotusu bunlari en çok çocuklar tuketiyor
çocuklar en masum, hiçbiseyden habersiz, annesi zorla agzina ilaç dokuyor kandirarak yada ayalvar yakar , sonuç o ilaç bi sure sonra piyasadan kaldiriiliyor
toplum bilinçlednirilmeli bencedegereksiz ilaç kullanımını ortadan kaldırmak için eğitim verilmeli,
insanımız basit bir üşütmeden dr gidiyor
dr ilaç yazmazsa kötü dr oluyor.
soğuk algınlığından gidiyor dr bişeyin yok 2 gün dinlen vitamin al dese bu kadar yol geldim adam bir ilaç bile yazmadı deyip eczaneden gribal bir ilaç alıp kullanıyor. bende okullarda bununla ilgili eğitim verilmeli, biz tavsiye üzerine kullandıklarımızın ne olduğunu bile bilmiyoruz
kısmen haklısın,ama onlardan önce Efedımız ıkı öğün diyor,islamın tavsıyesi bu yönde,ve ibni sina şifahanede yazmış,osmanlıda ıkı öğün yerdı,100 yıl önceki avrupalıda,ben kendımı bıldım bılelı ıkı öğün yerım,lakın bunların 6 öğun ara öğün tedıtlerıne uydum sağlığımdan oldum,lakın yıne döndüm ıkı öğüne sağlığım yerıne geldi,kımın ne dediği dğeil,gerçek olana bakmak lazım,yalnız ilaç lobisinin ve dokotrlaırn işine gelmıyor doğruların bılınmesi,hoş mıllet biliyorda yapıyormu hayır,yınede yürekli bir şekılde sölediği için kendısını tebrık edıyorum,şeker,tuz,un beyaz ölüm,aslında tahıl ve şekerlerin zararlarını ilk önce ahmet aydın söylemeye başlamıştı, kolestrol olayını falanda, taş devri diyeti kitabıyla bayağı bi tepki çekti, canan karatay ondan sonra çıktı, canan karatayda ilk çıktığında daha ılımlıydı diyet olarak sonra diyeti taş devrine benzemeye başladı, mesela önceleri ara öğün verirken şimdi iki öğün diyor, ahmet aydının dediği gibi
yukarda eklediğim kitapta aynen ahmet aydının söylediklerini söylüyor
kısmen haklısın,ama onlardan önce Efedımız ıkı öğün diyor,islamın tavsıyesi bu yönde,ve ibni sina şifahanede yazmış,osmanlıda ıkı öğün yerdı,100 yıl önceki avrupalıda,ben kendımı bıldım bılelı ıkı öğün yerım,lakın bunların 6 öğun ara öğün tedıtlerıne uydum sağlığımdan oldum,lakın yıne döndüm ıkı öğüne sağlığım yerıne geldi,kımın ne dediği dğeil,gerçek olana bakmak lazım,yalnız ilaç lobisinin ve dokotrlaırn işine gelmıyor doğruların bılınmesi,hoş mıllet biliyorda yapıyormu hayır,yınede yürekli bir şekılde sölediği için kendısını tebrık edıyorum,şeker,tuz,un beyaz ölüm,
taş devri diyeti aslında insan anatomisine ne uygun beslenme şeklini bize sunuyor,
sonra dan ortaya çıkan özellikle son 50 yılda dünyanın beslenme şeklini değiştiren ürünler yapay, sağlıksız ve ucuz
kolaya kaçıyoruz, lezzet artırıcı katkı maddeleriyle kendimizi zehirliyoruz.
bence toplumda bu bilinci yerleştirmek isteyen insanların sesini sırayla kesiyorlar,mesleki anlamda engeller koyuyorlar
Severim CK'yıÇok doğru söylemiş . Seviyorum ve güveniyorum Canan Karatay a .
Patatesi yasaklamasa iyi kadın aslında.
Ben bu kadının bunamış olduğunu düşünüyorum. Söylediği çoğu şey de mantıklı gelmiyor. Az ekmek tüketin dese amenna ama hiç ekmek tüketmeyin deyince hadi ordan diyesim geliyor. Ekmeği hiç sevmem, hamur işlerini de öyle. Her türlü gıdayı ekmek olmadan tüketebilirim kahvaltı dahil. Bundan yıllar önce ekmek yemediğim için bağışıklık sistemim çöktü iki hafta hastanede yatmak zorunda kaldım. O yüzden ekmek tüketmeyin demesi saçma geliyor, inanmıyorum.
Meyve yemeyin diyor, meyveden aldığımız vitaminleri mineralleri ne tüketerek alacağız? Elma yiyince 3 km koşacakmışız, buna inanan hak veren var mı allah aşkına? Ki elma e vitamini açısından en zengin meyvedir. E vitamini ihtiyacımızı nerden karşılayacağız? Kendi tüketmiyor belli ki buruş buruş olmuş suratı.
Şeker konusunda hak verebilirim, çayı kahveyi şekerli içmeyi daha canan hanımın c'si piyasada yokken bırakmıştım. Burda aklın yolu bir ama çikolata yemeyin, tatlı yemeyin derse orda bir dur derim. Vücudun enerjiye de ihtiyacı var. Karbonhidrat alma, şeker alma, bu vücut proteinden nasıl karşılayacak o kadar enerjiyi? Ne olacak sınunda kaslarınızdan yiyecek. Kas oranınız düşecek. İlerde titrek bir yaşlı kadın olacaksınız. Yağlar da cabası.
Verdiği diyet kan değerleri normal, sağlıklı bir insan için kullanılabilir, zarar vermeyebilir. Ama kolesterolü 360 trigliseridi 405, karaciğer yağlanması grade 3 olan eşime her sabah 5-10 yumurta yedirsem 3 gün sonra ya kalp krizi geçirir ya felç olur muhtemelen.
Bu tv starlarını dinleyip sağlığınızdan olmayın bence...
Canan hanımın söyledikleri alıntıladığınız yorumumda var zaten. Boyalı ambalajlı gıda tüketmeyelim ona ok. Ama ekmek meyve vb şeyler tüketmek zorundayız. Dengeli beslenme budur, onun safsataları tamamen dengesiz, tek tip beslenme üzerine kurulu.Canan hn, çoğunluğa hitap ediyor azınlığa değil zaten çoğunluktada kilo fazlası var , fast food hazır gıda insanların favori yemekleri , zaman kısıtlı maksat vitamin değil miğdeyi şişirmek kadın bumlara kızıyor zaten , sonra doğan çocuk oteizm, hiperaktif oluyor boyalı gıdalardan
Canan hanımın söyledikleri alıntıladığınız yorumumda var zaten. Boyalı ambalajlı gıda tüketmeyelim ona ok. Ama ekmek meyve vb şeyler tüketmek zorundayız. Dengeli beslenme budur, onun safsataları tamamen dengesiz, tek tip beslenme üzerine kurulu.
O kilo fazlası olan insanların kan değerleri ne durumda acaba? Muhakkak kolesterol tavan yapmıştır. Kolesterolü yüksek bir insana tereyağı, kırmızı et, yumurta tavsiye etmek benim aklımın alacağı bişey değil malesef.