Canan Karatay: Ne yapmışım, 15-20 bin dolar bıçak parası mı almışım?

Kilosu olup kolestrolü olmayanda var
Kaç kişi? Muhakkak istisnalar vardır ama kaideyi bozmazlar.

Bir insanın göbek bölgesi yağlıysa karaciğerinde yağlanma vardır. Bu konunun istisnası yok malesef. Göbeğim var ama karaciğerim turp gibi diyen insan göremezsiniz. O kırmızı etler, tereyağları, yumurtalar hep karaciğere gidiyor. Sonra yahu bu adam niye siroz oldu halbu ki hiç alkol almaz deniyor.

Bir insanın göbek bölgesi yağlıysa karaciğerinde yağlanma vardır. Bu konunun istisnası yok malesef. Göbeğim var ama karaciğerim turp gibi diyen insan göremezsiniz. O kırmızı etler, tereyağları, yumurtalar hep karaciğere gidiyor. Sonra yahu bu adam niye siroz oldu halbu ki hiç alkol almaz deniyor.

Yag gerçekten en büyük düsman degil. Hatta en iyisi tere yag ve zeytin yag. Italya, Ispanya, yani mediteran denilen ülkelerde bu yaglar ile 100 yasina gelen, çok saglikli insanlar var. Yeni arastirmalarda yag'in aslinda o kadar kötü olmadigi yönünde. Ha elbette trans yaglar kötü.

Asil sorun seker ve un. Ve bu maddeler hemen hemen herseyin içinde var. Istersen bir belgesel var youtube'ta "the men who made us fat". Orada bu seker lobbilerin nasil çalistigi, aslinda sekerin çok kötü oldugu kaç yildiiiir belli oldugu fakat bilerek suçu yag attigina çok güzel bir sekilde anlatiyorlar.

Video'yu buldum

Biraz inglizce anlayan HERKESE bu video'yu siddet ile tavsiye ederim.

Yag gerçekten en büyük düsman degil. Hatta en iyisi tere yag ve zeytin yag. Italya, Ispanya, yani mediteran denilen ülkelerde bu yaglar ile 100 yasina gelen, çok saglikli insanlar var. Yeni arastirmalarda yag'in aslinda o kadar kötü olmadigi yönünde. Ha elbette trans yaglar kötü.

Asil sorun seker ve un. Ve bu maddeler hemen hemen herseyin içinde var. Istersen bir belgesel var youtube'ta "the men who made us fat". Orada bu seker lobbilerin nasil çalistigi, aslinda sekerin çok kötü oldugu kaç yildiiiir belli oldugu fakat bilerek suçu yag attigina çok güzel bir sekilde anlatiyorlar.

Şeker ve una lafım yok zaten. Evet tehlikeliler.

Ama sağlıklı olmayan bir insanda yağlar da tehlikeli. Bunu unutuyorsunuz. Bu tip diyetler öneriler sağlıklı insanda sıkıntı çıkarmazken kan değerleri yüksek olanları alt üst ediyor. Zeytinyağını bile yemeklerde bir kaşıktan fazla kullanmıyoruz doktorumuzun tavsiyesi ile. Canan karatay ise abanın yumurtaya tereyağına ama sakın ola meyve yemeyin diyor. İtirazım buna, doğru bulmuyorum.

Şeker ve una lafım yok zaten. Evet tehlikeliler.

Ama sağlıklı olmayan bir insanda yağlar da tehlikeli. Bunu unutuyorsunuz. Bu tip diyetler öneriler sağlıklı insanda sıkıntı çıkarmazken kan değerleri yüksek olanları alt üst ediyor. Zeytinyağını bile yemeklerde bir kaşıktan fazla kullanmıyoruz doktorumuzun tavsiyesi ile. Canan karatay ise abanın yumurtaya tereyağına ama sakın ola meyve yemeyin diyor. İtirazım buna, doğru bulmuyorum.

Evet, çünkü meyvede çok seker vardir. Dogal olablir fakat halen seker vardir. Ondan dolayi özelikle aksam aksam meyve yemek hiç saglikli degildir. O seker yakilmiyor çünkü. Meyve yedikten sonra hemen yatagi giriliyor ve o seker depolanir. En iyisi günde en fazla iki çesite meye yemek ve bunu kahvaltidan sonra yemek.

Kitabini okumani tavsiye ederim. Sorun gerçekten yag degil. Kolestrol ne oldugunuda arastirmani tavsiye ederim. Doktorun zamaninda tip okulunda öyle gördügü için öyle anlatiyor fakat en basit benim doktorumda her gün 2 yumurta yiyip ve kolestrolum düsmesinede sasirmisti.

Ben her yemege bol zeytinyagi katarim yada gerekirse tere yagi katarim ve ben diyet yapiyorum ve 3 haftada neredeyse 4 kilo verdim. Neden? Cünkü sekeri kestigim için. Transyaglar kötü evet, fakat hakiki tere yagdan, ve hakiki zeytin yagdan zarar gelmez.

Evet, çünkü meyvede çok seker vardir. Dogal olablir fakat halen seker vardir. Ondan dolayi özelikle aksam aksam meyve yemek hiç saglikli degildir. O seker yakilmiyor çünkü. Meyve yedikten sonra hemen yatagi giriliyor ve o seker depolanir. En iyisi günde en fazla iki çesite meye yemek ve bunu kahvaltidan sonra yemek.

Kitabini okumani tavsiye ederim. Sorun gerçekten yag degil. Kolestrol ne oldugunuda arastirmani tavsiye ederim. Doktorun zamaninda tip okulunda öyle gördügü için öyle anlatiyor fakat en basit benim doktorumda her gün 2 yumurta yiyip ve kolestrolum düsmesinede sasirmisti.

Ben her yemege bol zeytinyagi katarim yada gerekirse tere yagi katarim ve ben diyet yapiyorum ve 3 haftada neredeyse 4 kilo verdim. Neden? Cünkü sekeri kestigim için. Transyaglar kötü evet, fakat hakiki tere yagdan, ve hakiki zeytin yagdan zarar gelmez.

Yok ben almayayım. Kırmızı et ve tavuk yemem(pesketeryanım) , zeytinyağı ve fındıkyağından başka yağ kullanmam, sebze ve balık ağırlıklı beslenirim, haftada bir yumurta yerim. Ekmek dediğim gibi sevmiyorum, mecburen az miktarlarda tüketirim. Her akşam bir koca tabak meyve bazen çikolata ya da sütlü tatlı yerim. Ömrüm boyunca hiç kilo derdim olmadı, hiç kan değerlerim yükselmedi. Hayatımda hiç diyet yapmadım, canım ne istediyse yedim.

Canan hanımın dediği şekilde beslensem muhtemelen aşırı dozda proteinden cenazem çıkar üç güne evden.

Yok ben almayayım. Kırmızı et ve tavuk yemem(pesketeryanım) , zeytinyağı ve fındıkyağından başka yağ kullanmam, sebze ve balık ağırlıklı beslenirim, haftada bir yumurta yerim. Ekmek dediğim gibi sevmiyorum, mecburen az miktarlarda tüketirim. Her akşam bir koca tabak meyve bazen çikolata ya da sütlü tatlı yerim. Ömrüm boyunca hiç kilo derdim olmadı, hiç kan değerlerim yükselmedi. Hayatımda hiç diyet yapmadım, canım ne istediyse yedim.

Canan hanımın dediği şekilde beslensem muhtemelen aşırı dozda proteinden cenazem çıkar üç güne evden.

Kadin hic meyve sebze yenilmiyecek demiyor ki. Senin yaptigin zaten canan hanimin dedikleri ile örtüsüyor biraz. Mesela ideal karatay kahvaltisi iki yumurta ve yaninda sezonluk sebze, findiklar cay, biraz beyaz peynir,.. Yani normal bir kahvalti fakat ekmek eksik. Yani sabah aksam et yiyin demiyor. Kadin daha cok mantikli yemeye, biolojik yemeye davet ediyor.

Hayat tarzindan mutlu isen ne güzel fakat bu karatay'in dediklerini mantiksiz demeni gerektirmez. Sonucta senin tarzinda yiyen herkes mutlu olmayabilir, her vücüd biraz farklidir. Bu kadin sonucta doktor ve arastirmaci. Her dedigii yapamazsam da dedikleri son derece mantikli buluyorum. Kendin bilirsin fakat kitabini her zaman okuyabilirsin tabi.

Kadin hic meyve sebze yenilmiyecek demiyor ki. Senin yaptigin zaten canan hanimin dedikleri ile örtüsüyor biraz. Mesela ideal karatay kahvaltisi iki yumurta ve yaninda sezonluk sebze, findiklar cay, biraz beyaz peynir,.. Yani normal bir kahvalti fakat ekmek eksik. Yani sabah aksam et yiyin demiyor. Kadin daha cok mantikli yemeye, biolojik yemeye davet ediyor.

Hayat tarzindan mutlu isen ne güzel fakat bu karatay'in dediklerini mantiksiz demeni gerektirmez. Sonucta senin tarzinda yiyen herkes mutlu olmayabilir, her vücüd biraz farklidir. Bu kadin sonucta doktor ve arastirmaci. Her dedigii yapamazsam da dedikleri son derece mantikli buluyorum. Kendin bilirsin fakat kitabini her zaman okuyabilirsin tabi.
Siz mantıklı buluyor olabilirsiniz ama ben bulmuyorum işte. Bunu anlamak neden bu kadar zor? Neden söylediklerini aklamaya ya da beni inandırmaya çalışıyorsunuz anlayamıyorum gerçekten. Aslında benim beslenme biçimim canan karatayın söylediklerinin tam zıttı, nasıl bir örtüşme gördünüz bilemedim.

Ekmek konusu zaten en uyuz olduğum konu. Ekmek yemeden olmaz, bir insan ekmek yemeyin diyorsa o insanın ondan sonra söylediği hiç bir şeye inanmam güvenmem ben.

Siz mantıklı buluyor olabilirsiniz ama ben bulmuyorum işte. Bunu anlamak neden bu kadar zor? Neden söylediklerini aklamaya ya da beni inandırmaya çalışıyorsunuz anlayamıyorum gerçekten. Aslında benim beslenme biçimim canan karatayın söylediklerinin tam zıttı, nasıl bir örtüşme gördünüz bilemedim.

Ekmek konusu zaten en uyuz olduğum konu. Ekmek yemeden olmaz, bir insan ekmek yemeyin diyorsa o insanın ondan sonra söylediği hiç bir şeye inanmam güvenmem ben.[/QUOTE

Iyide kadin ulu ortada birsey atmiyor ki, bunlarin hepsi bilimsel arastirmalarin sonucu. Neyse, dedigin gibi tartismaya gerek yok. Fikirlerimiz örtüsmüyor diyelim ve konuyu kapatalim. :)

Bilimsel araştırmalar doğruluğu kanıtlanmadığı sürece bir şey ifade etmez. Karatay hep kendi teorilerinden bahsediyor, doğrulukları kanıtlanmış değil.

Buyrun buğday ile ilgili söylediklerinin çürütüldüğü ufak bir makale.

http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/sokak/337157/Bugday_hakkinda_gercekler.html

Bu makaledeki bilim adamlarınıda araştırmak lazım kimin adına çalışıyorlar acaba?
Karatayı desteklerken ilac sirketi argumanini kullanmak, ekonomi konusurken her seyi israil'e baglamak ya da bütün dünya türke düşman demek gibi. Çok saçma.

Siz canan hanımdan başkasına inanmayın, bende ona inanmamayı seçiyorum. Problem ne?

Ben bu kadının bunamış olduğunu düşünüyorum. Söylediği çoğu şey de mantıklı gelmiyor. Az ekmek tüketin dese amenna ama hiç ekmek tüketmeyin deyince hadi ordan diyesim geliyor. Ekmeği hiç sevmem, hamur işlerini de öyle. Her türlü gıdayı ekmek olmadan tüketebilirim kahvaltı dahil. Bundan yıllar önce ekmek yemediğim için bağışıklık sistemim çöktü iki hafta hastanede yatmak zorunda kaldım. O yüzden ekmek tüketmeyin demesi saçma geliyor, inanmıyorum.

Meyve yemeyin diyor, meyveden aldığımız vitaminleri mineralleri ne tüketerek alacağız? Elma yiyince 3 km koşacakmışız, buna inanan hak veren var mı allah aşkına? Ki elma e vitamini açısından en zengin meyvedir. E vitamini ihtiyacımızı nerden karşılayacağız? Kendi tüketmiyor belli ki buruş buruş olmuş suratı.

Şeker konusunda hak verebilirim, çayı kahveyi şekerli içmeyi daha canan hanımın c'si piyasada yokken bırakmıştım. Burda aklın yolu bir ama çikolata yemeyin, tatlı yemeyin derse orda bir dur derim. Vücudun enerjiye de ihtiyacı var. Karbonhidrat alma, şeker alma, bu vücut proteinden nasıl karşılayacak o kadar enerjiyi? Ne olacak sınunda kaslarınızdan yiyecek. Kas oranınız düşecek. İlerde titrek bir yaşlı kadın olacaksınız. Yağlar da cabası.

Verdiği diyet kan değerleri normal, sağlıklı bir insan için kullanılabilir, zarar vermeyebilir. Ama kolesterolü 360 trigliseridi 405, karaciğer yağlanması grade 3 olan eşime her sabah 5-10 yumurta yedirsem 3 gün sonra ya kalp krizi geçirir ya felç olur muhtemelen.

Bu tv starlarını dinleyip sağlığınızdan olmayın bence...

Kan değerleri normal çok sağlıklı bir birey olarak canan karatayin diyetini yapma gafletinde bulundum. Diyeti yaparken sersem tavuga dindum bir gün karşıdan karşıya geçerken araba carpiyordu az kalsın. O gün yere batsin Karatay diyeti dedim diyetisyenin yolunu tuttum. Hem ekmegimi hem meyvemi dengeli bir şekilde tuketerek çok da güzel hem de halden dusmeden kilolarimi verdim.

Canan Karatay tvde ki show programlarinin doktoru bence.

Bir de her konusmasinin ardindan devami kitabimda demesi var ki, aynı zamanda bir tüccar kafasi olduğunu da düşündürüyor bana.

Canan Karatay'a güvenmek için ölmesini bekliyorum.
Normalin üstü bir yaşta kalp krizi gibi nedenlerden ölmediğini öğrenirsem, diyetlerini uygulamaya başlayacağım.

Aynen dedigin gibi kayinvalidem siroz. Yok tereyag zararli degilmis yok kirmizi et soyleymis boyleymis diye diye bu hale geldi. Hala daha Karatay tereyagi yiyin falan diyor. Zor ikna ediyoruz.

X