Canan Karatay'a ağır eleştiri: Glikozdan yoksun kaldı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698

[h=1]Canan Karatay'a ağır eleştiri: Glikozdan yoksun kaldı[/h]
[h=5]Dolandırıcılara kaptırdığı 110 bin TL'sini Asayiş Şube Müdürlüğü'nün operasyonuyla kurtaran ünlü diyet uzmanı Prof. Dr.Canan Karatay'ın, "Adeta hipnotize oldum, ne söyledilerse yaptım" yönündeki açıklamasına meslektaşından farklı bir tepki geldi.[/h]

Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkan Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, "Onun adı Hipnoz değil Hipoglisemi" dedi. Fundacıoğlu, şunları söyledi: "Canan Karatay, 'Ekmek yemeyin, bal yemeyin, pekmez yemeyin, reçel yemeyin, şeker zehirdir' mesajlarıyla insanların sabah beynini çalıştıran yeğane enerji kaynağını yasaklıyordu. Muhtemelen Karatay, enerji kaynağı glikozdan kendisi de yoksun kaldı. Dolandırıcılar Sayın Karatay'ı sabah erken saatlerinde arıyorlar. Onları kınıyorum ama bu dolandırıcılığı yapan insanlar galiba açlık tokluk mekanizmasını iyi biliyorlar ki sabahın erken saatini seçtiler. Sayın Karatay, 'Hipnotize olmuş gibiydim' diyor.
Hipnoz değil, Hipogliserini dibe vurmuş. Bu bir Hipoglisemik davranış modeli. Ne ruhsal olarak iyilik hali var ne de zihinsel performansı. Ekmeğinin, peynirinin, yumurtanın yanına 2 kaşık bal veya pekmez alsaydı o zaman ipnotize olmazdı."

'AYNEN KARATAY GİBİ OLUR'

Karatay'ın kahvaltı önerisini eleştiren Prof. Dr. Elmacıoğlu, " Akşam yemeğinden 8-12 saat sonra aç kalan vücudun ilk enerji gereksinimini kahvaltı karşılar. Eğer bu kahvaltı doğru yapılmaz, Karatay'ın dediği gibi, ekmeksiz, 2 tatlı kaşığı balsız, reçelsiz, pekmezsiz ve ekmeksiz yapılırsa bu hem fiziksel hem zihinsel performansa etkisi olumsuz olur.

Aynen Karatay gibi olur. Bu nedenle de beynin glikoz gereksinimini birinci derecede sağlayacak beslenme modeli kahvaltıdır. Kahvaltının içeriği ve tüketim zamanı çok önemli. Protein olacak, yumurta, peynir olacak. Yumurtanın yanında belki zeytin olacak. Ekmeksiz kahvaltı olmaz.

'BAL, PEKMEZ YEMEYİN' DEMİŞTİ
Her türlü ekmek, simit, pirinç, patates, mısır , makarna, börek, poğaça, şeker, çikolata, reçel, bal ve pekmezi kahvaltıda yasaklayan Prof. Dr. Canan Karatay, "İki dilim ekmek, iki çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükseltiyor. Ekmek yediğiniz için hipoya giriyorsunuz. Kahvaltıda reçel, bal, pekmez yemeyin" demişti.
Radikal

:):)
bence de doğru bir eleştiri olmuş,hak verdim ben de..
ben zaten yasaklara toptan karşıyım,her konuda:)
bir de şunu anlamıyorum,sn. Karatay kalp hastalıkları uzmanı ama nedense diyetiyle ünlü..acaba tıp fakültelerinde boşuna mı uzmanlık yapıyorlar?yani ne bileyim diyetiyle ünlü çoğu dr un uzmanlık alanı değil bu konu..oysa mutlaka vardır,çok iyi diyetisyenler ülkemizde ama ünlü olmadıklarından adlarını duymuyoruz..

Son düzenleme:
benim arkadaşım karatayın diyetini yapmaya kalktı. 2 ci gün bıraktı. rahatsızlandı çünkü..

benim arkadaşım karatayın diyetini yapmaya kalktı. 2 ci gün bıraktı. rahatsızlandı çünkü..

bana da saçma geliyor..tamam herşeyin çoğu zarar hele ki şekerin ama hiç yememek de manasız..
hayatın anlamı kayboluyor bence..

Her söylediğini onaylamamak ile birlikte kimse böyle ağır eleştirileri hak etmez. Kimin başına ne geleceği belli olmuyor.
Gaflet anına denk gelmesin yeter ki...

Her söylediğini onaylamamak ile birlikte kimse böyle ağır eleştirileri hak etmez. Kimin başına ne geleceği belli olmuyor.

bence pek ağır bir eleştiri olmamış,uzmanlık alanıyla ilgili bir yorumda bulunmuş.
tabii ki gaflet anına gelebilir olabilri böyle şeyler ama yine de bana çok mantıklı geldi yorumu..yani tıbbi bir açıklaması var sonuçta ..

Kişiden kişiye ağır eleştirinin dozu fark etmekle birlikte konu başlığında bile ağır eleştiri olduğu kabul ediliyor.
Bana göre de öyle.
Tabii tıbbi açıklamasına mutabık, ek olarak yapılan kişisel yorumlardı söylemek istediğim...
Kaybedilen para çok ciddi bir tutar. Hemcinsim olarak ve eğitimli biri olması yüzünden daha çok üzüldüm yaşadığına açıkçası...
O yüzden hassas davranıyor da olabilirim.

Ne alakasi var ya?
Bir insanin yasadigi olay ile meslegi ancak bu kadar belalti vurulur .

Ayni olay cuma gunu okul mudurumuzun basina geldi ?
Adam her seyi yiyor kelli felli bu konularda da cin gibi bir adam .
O bile tuzaga dustuyse herkes dusebilir ...
Adamlar esiyle telekonferans gorusmesi bile yaptirmislar .
Okulu arayip hesaplarinda karisiklik var demisler , numarasini istemisler mudur yardimcimiz da vermis .
O ara ogretmenler odasinda Canan Karatay olayi konusuluyordu
Hemen aradim surekli mesguldu .
Emniyeti aradik, esine ulastik vs derken saniyelik olayla hat dustu ,
Hocam nerdesiniz dedim polis aradi bankanin onundeyim dedi sakin yatirmayin hic bir yere para dedim,
bekleyin polis gelecek dedim, hat kesildi emniyet hatti kapatti yani sinyali bozmuslar .
Tabi o ara diger arkadaslar da bos durmuyordu .
Bir arkadasimizin esi hirsizlik dolandiricilik masasinda amir.
Ona da ulasik .
Velhasil mudurumuz tam bankanin onundeyken sans eseri benim aramamla parayi yatirmadi .
Polise gitmisler
Polisin ilk dedigi sey siz aksam haberleri izlemediniz mi ,
Canan Karatay acikladi bugun gelen 6. vakasiniz demisler .

Yani herkesin basina gelebilir
Buna basiret baglanmasi denir...

kendisini bir programda izledim,Canan hnm diyor ki,benim kaybettiğim öyle büyük bir tutar değil,başkalarının başın gelmesinbahsedilen para 50.000 dolar artı bir miktar da tl..
demek ki onu için büyük tutar değil,ne kadar kazanıyosa artık..o yüzden siz çok üzülmeyim bence,bakın kendi pek üzülmemiş..
belki de o konuşmadan dolayı ağır eleştiri değil diye düşünüyorumdur..:)

geçen sene bizim başımıza da geldi. Allahtan bişey olmadı. Bakıcımı aradılar. o ara zaten kadının başına bi sürü şey gelmişti. Biz polisiz , emniyetten arıyoruz dediler. oda polis lafını duyunca korktu, bana verdi. Kalp krizi geçirecekti nerdeyse. aldım adamlar bi şeyler anlatıyo, eşiniz yanımızda diyo, arkadan telsiz konuşma sesleri geliyo. bakıcımın eşi konuşuyo falan krışık bir durumdu. Allahtan biz biraz geç anlayan tipleriz de adamlar daha fazla uğraşamdılar bizle , sinirlenip kapattılar :) sonra Bakımıcn eşini aradım , siz bi adliyey gidin oraadan telefon ettiler dedim. Adam gitmiş, biz aramdık demişler. Emniyete gitmiş onlarda öyle demiş. Arayan numarayı aradık meşgule attılar, öylece kaldı o olay.

bende bile 3 kitabı var ki, ben çok mantıklı buluyorum diyet sistemini, ve gerçekten de şekerin zehir olduğunu düşünüyorum, bunuda karataydan öğrenmedim, yerli yabancı kaynaklardan araştırmıştım vaktiyle, karatay ortaya çıkmadan biliyordum yani

bence karatay gibi aptal olur demeye getirmiş, malum çok satanlardan ve rakibi çok, ellerine güzel malzeme vermiş oldu,
karatay bitti artık bence, kimse hiç bi kitabını almaz, fanatikleri dışında

gerçi benimde gözümden düştü o ayrı

Aslında bence ünlü insanların bu tuzağa düşmeleri daha kolay,olmayacak birşey değil yani.Hele ki insanın gaflet anına denk gelirse inanabilir böyle bir şeye.Sanırım bu eleştiri daha çok mesleki bir sürtüşme yüzünden yapıldı.

Ben çok katı diyetleri sağlıklı bulmuyorum ama Dr.Karatay tamamen yanlış değil bu söylediklerinde.Rafine şeker zehirdir bu doğru mesela.Ya da bir anda çok fazla şeker alımı kısa sürede kan şekerinin düşmesine sebep olur bu da doğru.Bize biyoloji hocamız sınavdan önce şeker-çikolata yemeyin derdi.Sınav sırasında aniden şekerimizin düşeceğini söylerdi.

Bal-pekmez gibi aşırı şekerli ve çoğunlukla içinde glikoz şurubu bulunduran besinler yerine şeker ihtiyacını kuru veya taze meyvelerden sağlamak daha sağlıklıdır diye düşünüyorum.

Bana Soracak Olursanız Ağır Bi Eleştri Olmamış Hakaret İçerikli Değil Çünkü,Tvler Bas Bas Bağırıyor İnanmayın Diye Sadece Telden Böyle Büyük Bi İddia Halledilirmi Yaa Çok Saf Bi Durum Hele de Karatay Gibi Biri Nasıl İnandı Hayret Ettim Gerçi Kadın Hiç Tv İzlemiyorum Diyor İzleyecek Arkadaş Yoksa Dünyadan Bi Haber Ot Gibi Yaşarsın

Gelelim Diyetine; Gerçekten Çok Ağır Ve Bana Göre Yanlış Beyin Şekerle Beslenir Bu Kadın Beynini Yıllardır Ne İle Beslemiş?:44:

Meyve Yasak,Bal,Pekmez Yasak Ne Saçmalık Doğal Şeker Olduktan Sonra Neden Zararlı Olsun Hele Kahvaltı Ekmeksiz Nasıl Yapılır

Kadın Uçmuş Yaaa

valla arkadaşlar size uymuyorsa her diyete bahane bulunur, bende 10 sene öncesinde kalan, yağsız salata, çorbanın iki dilim ekmekle değişimi gibi klasik diyetleri saçma buluyorum

bana görede en sağlıklı ve mantıklısı taş devri diyeti, diyet diyet dediğimede bakmayın, yani zayıflamak için değil beslenme sistemi olarak diyorum

ama taş devri diyetine göremi besleniyorum, hayır beslenmiyorum, ama diyetin herşeyi ispatlı, buna göre beslenen toplumların diş yapıları kafa yapıları, hastalık skalaları, herşeyi ispatlı, demekki bi de onu okusanız karatay iyimiş diceksiniz

resmen şimdi kadının düştüğü kötü durumdan çıkar elde etmeye çalışacaklar, düşene bi tekme de sen vur hesabı, güvenini yitiren okuyucuların hastaların diğerleri tarafından kapışılmasının hesapları...

gerçekten kendi diyetine güveniyorsan, onu ön plana çıkarmaya çalış, sende marka çalışmasını güzel yap, sende reklamını halkla ilişkilerini iyi tut, adil dövüş

burda konu tamamen ticari yani bence, diyet üstüne dönen muhteşem paralar düşünülürse...

vücudun ürettiği şeker beyin için yeter de artar bile..........meslektaşları bunu bilmiyormuş zaar.............günde birkaçkez şekerli çay ya da ekmekle beslenin bakalım ne oluyor...........var olan glikozu beynin okuyamıyor insülin resistansı sebiyle...............yani ben şeker yerim beynime şeker gider kafam çalışır gibi bir düşünceyle yaşıyorsan yazık edersin beynine
vücut beyni besleyecek glikozu üretir efendim şekerle fazla oynama........
%14 ünün omega 3 olması gereken beyne omega 3 takviyesi yapın efendim

Bence bunu beslenmeye bağlamak abartılı olmuş.
Karatay diyetine karşı olanların eline karalamak için koz geçmiş.

Benim tanıdığım cin gibi zeki bir hanım da aynı tuzağa düşmüştü.
Kendisi tv izler,internette cirit atar.Yani daha önce duymamasına imkan yok ama kandırmışlar işte.
Aynı şekilde çok iyi mevkide birisinin 1 değil 2 kere para kaptırdığını biliyorum.

Benim duyduğum her seferinde başka bir role bürünüyorlar.
Bazen MİT bazen polis,bazısı telefonunuz kullanılıyor diyor,bazısı hesabınız kullanılıyor diyor.
Arayanın otoriter sesle direktif vermesi,telefonu kapattırmaması,aman başım belaya bulaşmasın hissi gibi etkenler var.
Allah kötüyle karşılaştırmasın.

hükümet glikoz şurubunun ithalini artırmış şimdi de pazar oluşturma çabasındalar mı :44:

Tebrik ederim çok doğru bir yorum yapmışsınız...

Beşer şaşar...Bunun ünvanla ne alakası var anlamadım hepimiz insanız...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…