• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canan Karatay'a ağır eleştiri: Glikozdan yoksun kaldı

İşlenmemiş DOĞAL Şeker-Un-Tuz Tadımlık da Olsa Yenebilir Tamamen Hayatımızdan Çıkarmamız İmkansız Gibi Birşey Ben Bunu Söylüyorum Kadının Dedikleri Doğru Yada Yanlış Herneyse Kim Uygulayabilir Ömür Boyu Onaylamak Başka Uygulamaya Geçmek Başka Canımız Çektiğinde Az Miktarda Yesek Ölmeyiz Yani :19:

İşlenmemiş doğal şeker var mı? Şeker zaten işlenmiş bir maddedir.

İşlenmemiş doğal şeker var mı? Şeker zaten işlenmiş bir maddedir.

Ben Şeker Derken Meyvenin Şekerini de Katıyorum Konuya Meyve Yasak Değilmi Canan Karatayın Diyetinde Peki Ya Gerçek Pekmez-Bal O Neden Yasak :37: Ne Yiyeceğiz Biz Yav Sadece Sebze Ve Etle Ömür Geçer mi Sıfır Şeker-Tuz-Un Anlamsız Evet

Ben Şeker Derken Meyvenin Şekerini de Katıyorum Konuya Meyve Yasak Değilmi Canan Karatayın Diyetinde Peki Ya Gerçek Pekmez-Bal O Neden Yasak :37: Ne Yiyeceğiz Biz Yav Sadece Sebze Ve Etle Ömür Geçer mi Sıfır Şeker-Tuz-Un Anlamsız Evet

meyve yasak değil,onu da abartmadan yiyoruz...ve ağır bir akşam yemeğinin üzerine değil,sabah kahvaltıda ya da en geç öğle saatlerinde tüketiyoruz,glisemik endeksleri düşük olanları tercih ediyoruz...çünkü meyve demek şeker demek?içindeki fruktoz da çok masum değil yani!bakınız ben meyve manyağı biri olarak günde 5 porsiyon meyve yerdim,nasıl olsa faydalı ya,üstelik meyve kilo yapmaz diye bilirdik!halbuki orta halli bir göbekle gezerdim,meğer ihtiyacımızdan fazla olan şeker karaciğerimizde yağ olarak depolanıyormuş,yediğimiz ekmek bile vücudumuzda şeker muamelesi görüyormuş,okudukça anladım...bilgi sahibi olmayan pek çok arkadaş fikir beyan etmiş ancak şunu belirteyim,şeker çağımızın tüm dejeneratif hastalıklarının sebebidir!!!haaa diyeceksiniz ki hiç mi canınız çekmiyor?insülin direncini kırdıktan sonra evet çekmiyor!hayatımdan makarna,pilav,pasta,börek,ekmek gibi şeyleri çıkaralı çok oldu...inanın bana yeni yeni saçlarım çıkıyor,kremlerle deva bulamadığım gözaltı morluklarım geçti,cildim ışıldıyor,kendimi inanılmaz enerjik hissediyorum,şeker ve karbonhidratın verdiği uyuşukluk,uyku halim yok,dolayısı ile beynim de gayet iyi çalışıyor...sağlıklı günler dilerim hepinize...

bal ve pekmezi atlamışım;balın gi si çok yüksek,bu sebeple yarardan ziyade zararı var.pekmez de kaynatılarak yapılıyor ya,kaynayınca içindeki fruktoz trans yağa dönüşüyor.tuz kararında kullanınca neden yasak olsun ki?ama tuzu ben hocamızı tanımadan yıllar önce kesmiştim ki sebzeler,yemekler tuzsuz çok daha güzel,gerçek tatlarını alabiliyorum...biz sadece sebze/et yemiyoruz,yararlı karbonhidratlardan da tüketiyoruz...

bu bir elestiri degil, bu bir cirkinlik ve dalga gecme.
cok kinadim... yillarini tipa vermis bir profesöre yapilmis bi saygisizlik.

insanlik hali, nelere aldaniyor, nelere kaniyoruz. dolandirici bu, kimse basima gelmez diyemez...

elestirilmesi gereken nice diyetler varken canan karataya yüklenilmesi cok sacma,
acikcasi ben bu kadina karsi bi karalama kampanyasi yürütüldügünü düsünüyorum.
bazi kisilerin fena kuyruguna basti sanirim...
Bu bir tercih meselesi, o o diyetle saglikli hisseder kendini, bazilari karatayla...

Kadin sayesinde zayiflayan ve en güzeli dogal yasama yönelen o kadar insan varken
bu elestirilere anlam veremiyorum.

ayrica canan hanim hic bir zaman herkes benim önerilerime uysun demiyor,
zayiflamak istiyorsan böyle yaparsin diyor...
dilim dilim ekmek üzerine, bal recel sürerek, cayina seker atara zayiflamayi beklemek bos bi hayal bana göre...

Son düzenleme:

seam arkadaşımız meyveye cevap vermiş gerisinide ben tamamlıyayım elimden geldiğince. pekmez kaynatılarak yapıldığı için içinde trans yağ oluşuyor. trans yağ da en basitimizden hücre yapımızı bozuyor.gerçek bal bu çok farklı bir konu kendiniz bire bir yetiştirmeden bilemiyorsunuz. çünkü günümüz arı kültürü yapılırken yapmayanları kastetmiyorum asla kimse üstüne alınmasın. arı keki, arı şerbeti gibi rafine şeker ürünleri, kullanılıyor. yada petekleri hazır mamül olarak kullanılıyor. ömür geçer mi? geçirmeyebilirsiniz tabi.

her ne olursa olsun yaşını başını almış bir kadın.Allah kimseyi o duruma düşürmesin, içinde olmadıkça o anı bilemiyoruz.

Alkol Sigara Başka Yav Ben Yiyecekten Bahsediyorum :27: Hiç mi Canınız Çekmiyor Çikolata-Pasta-Hamur İşleri V.s. Ömür Boyu Yemiyormusunuz Gerçekten :37:

Canım sorun zaten diyeti uzun süre uygulayabilmek canan hanımın amacı beslenme tarzını değiştirmek zayıflatmak değil. Çikolata hamu işi pastayı canımızın çekme sebebi o bağımlılık hissi. Kan şekerimiz onlarla dengede olmaya alışmış. bıraktığında vücut mahvoluyo ve sen sanıyosun ki aman zayıflayana kadar şuna dayaniyim sonra yine yerim. Olay o değil, olay o bağımlılık hissinden kurtulmak. Uzun süre yemediğinde gerçekten canın çekmiyor.

He anneme gittiğimde kahvaltıda fırından sıcak beyaz ekmek aldırıyor. Amaaaaan onun dumanlarını görünce bitiyorum işte. Aynen bağımlılıktan kurtulmuş bir eroinmanın eroini hatırlatacak bir şey gördüğünde yeniden başlaması gibi bu da :) O gibi durumlarda nefsimi köreltmek için bi lokma yiyorum. Ama daha fazlasını ne midem ne de kan şekerim kaldırabiliyor. Bir ağırlık çöküyor üstüme.

Pasta hamur işi diceksen hiç sevmem. Şekeri bırakmadan önce de %70 bitterden başka çikolata yiyemezdim tatlı gelirdi. Ama hep vücudumun şekere ihityacı var sandığımdan yerdim öyle şeyleri sevmesem de. Artık gerekmediğini biliyorum neyse ki... Bal pekmezi de midem hiç kaldırmazdı zaten inanılmaz tatlı geliyo bana onlar ya...

Sigaranın zararlı olduğu çok geç olsa da kabullenildi. Birilerinin işine gelmiyor ama bu da kabullenilecek.

meyve yasak değil,onu da abartmadan yiyoruz...ve ağır bir akşam yemeğinin üzerine değil,sabah kahvaltıda ya da en geç öğle saatlerinde tüketiyoruz,glisemik endeksleri düşük olanları tercih ediyoruz...çünkü meyve demek şeker demek?içindeki fruktoz da çok masum değil yani!bakınız ben meyve manyağı biri olarak günde 5 porsiyon meyve yerdim,nasıl olsa faydalı ya,üstelik meyve kilo yapmaz diye bilirdik!halbuki orta halli bir göbekle gezerdim,meğer ihtiyacımızdan fazla olan şeker karaciğerimizde yağ olarak depolanıyormuş,yediğimiz ekmek bile vücudumuzda şeker muamelesi görüyormuş,okudukça anladım...bilgi sahibi olmayan pek çok arkadaş fikir beyan etmiş ancak şunu belirteyim,şeker çağımızın tüm dejeneratif hastalıklarının sebebidir!!!haaa diyeceksiniz ki hiç mi canınız çekmiyor?insülin direncini kırdıktan sonra evet çekmiyor!hayatımdan makarna,pilav,pasta,börek,ekmek gibi şeyleri çıkaralı çok oldu...inanın bana yeni yeni saçlarım çıkıyor,kremlerle deva bulamadığım gözaltı morluklarım geçti,cildim ışıldıyor,kendimi inanılmaz enerjik hissediyorum,şeker ve karbonhidratın verdiği uyuşukluk,uyku halim yok,dolayısı ile beynim de gayet iyi çalışıyor...sağlıklı günler dilerim hepinize...

seam arkadaşımız meyveye cevap vermiş gerisinide ben tamamlıyayım elimden geldiğince. pekmez kaynatılarak yapıldığı için içinde trans yağ oluşuyor. trans yağ da en basitimizden hücre yapımızı bozuyor.gerçek bal bu çok farklı bir konu kendiniz bire bir yetiştirmeden bilemiyorsunuz. çünkü günümüz arı kültürü yapılırken yapmayanları kastetmiyorum asla kimse üstüne alınmasın. arı keki, arı şerbeti gibi rafine şeker ürünleri, kullanılıyor. yada petekleri hazır mamül olarak kullanılıyor. ömür geçer mi? geçirmeyebilirsiniz tabi.

bende arkadaşların cevaplarına ilave yapayım....lütfen yasakla, zararlı şeyleri birbirine karıştırmayalım...tuz ve bal yasak değil doğalı olmadıkça zararlı.....TUZ kristal kaya tuzu olursa istediğiniz kadar kullanabilirsiniz zararlı değil içinde 84 mineral bulunduğu için faydalı hoca kristal kaya tuzunun ölçüsü yok istediğiniz kadar kullanın diyor...BAL da yasak değil doğal olmayan ballar piyasada olduğu için zararlı, doğal balın kilosu 1000 liraya yakın bulabiliyorsanız tabiiki yiyebilirsiniz der hoca..

Tadımlık da Olsa Tüketirim Zararlı Şeyleri Hayatımdan Çıkarmayı Düşünmem :19: 3 Günlük Dünya Sağlıklı Olsak da Ölücez Çok Da Kasmam Kendimi :23::24::21: Bal-Pekmez Ve Meyve Çok Tüketen Biri Değilim Zaten Aşırıya Kaçma Huyum Yoktur Kolesterol Yada Şekerim de Yok Allaha Şükür Yiyecem Arkadaş:27:

seam leneva ve gül arkadaşlarım karatay diyetini anahatlarıyla çok güzel anlatmışlar
ilk sayfayı okuduğumda kalp doktoru ne ilgileniyor demiş bi arkadaş karatay hoca hem kalp hem de dahiliye endokrinoloji profesörü çift anadal yapmış bir bilim insanı 17 yıl amerika ve imgiltere de saygın hastanelerde çalışmış ilk kalp nakli ekibinde yer almış bir doktor
şimdiye kadar 6 öğün için haber bültenlerinde çırpınan doktorların 2 veya 3 öğün yeterli deneye başladıklarını görüyoruz
ayrıca 50 bin dolar için çok bişey değildi demek ne kadar kazanıyor ki diyen arkadaşa 70 yaşına gelmiş üniversitelerde rektörlük yapmışve halen çalışan bir profesörden bahsettiğimizi hatırlatmak isterim bugün haldeki kabzımal 50 bini 5 dk da çıkarır

son olarak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz okuyun araştırın öğrenin...

Bir hukukçu olarak söylüyorum, Canan Karatay hakkında "eleştiri" adı altında yapılan söylemler eleştiri değil hakaret suçu kapsamında değerlendirilir ve Sulh Ceza mahkemelerince yargılamaya tabidir. Hayatını insan ve halk sağlığına adamış bir hekimden bahsediyoruz, uyduruk bir liste hazırlayıp hastasını zayıflatma vaatleriyle bir sürü para alan bir diyetisyenden değil. Bilime ve insan sağlığına cahilce vurulan darbeler nedeniyle ülkemiz şu an geri kalmış durumda. Ben 3 aydır Karatay diyeti uyguluyorum ve bu diyetle 9 kilo verdim. Sadece kilo vermekle kalmadım, el titremelerim geçti, cildim güzelleşti, konsantrasyon düzeyim arttı. Bahsedilen dolandırıcılık olayının tek kurbanı Canan Karatay değil Türkiye'de. Bu günde 1 kilo baklava tüketen bir insanın başına da gelebilir. Nitekim geliyor da. Bu olayın arkasından aynı yöntemle dolandırılan en az 3 kişinin daha haberi yayınlandı üstelik bunlardan biri yine profesör. Başımıza ne gelirse cahilliğimizden geliyor milletçe...

Tus eğitimini ingilterede İngiliz bursuyla alan bir profesörden bahsediyoruz.birçok ameliyatı Türkiye'de ilk defa yapan bir doktordan bahsediyoruz.biz haketmiyoruz doğru söyleyen insanları.eleştiriyimde nasıl olursa olsun diye düşünüyorsunuz.canan hanımın turkıyede ilk defa uyguladığı ameliyatları yeni doktorlar ameliyat basına 50 bin tl alıyor. Bence hakettiğinden az kazanmıştır eminim.

canan karatayın ilk kitabını okuduğumda ne saçma demiştim. üstelik bir diyabet hastası olarak.
bilinçsizdim tam anlamıyla. ama yıllar geçtikçe bilince vardıkça ve araştırdıkça söylediklerinde ne kadar haklı olduğunu gördüm.
diyabet ve beslenme ile ilgili çok fazla yabancı kaynak okudum ve temelinde bahsedilen beslenme şekli kabul gören haliyle budur.
ama yerli kaynaklara baktığınızda klasik ara öğün ekmek listelerin başında yer alır.
şeker hastası olduğum için söylüyorum canan karatayın beslenme tarzını benimseyerek sağlığıma kavuştum.
glisemik indeks hakkında biraz araştırma yaparsanız yediklerinizin ne kadar zararlı şeyler olduğunu görürsünüz.
şu an sağlıklı bir insandan çok daha iyi durumda ha1c seviyem. yıllarca berbat durumdaydı insülin iğnelerine rağmen.
şimdi dozlarımda yediklerimde ölçülü. ve ne aç kalıyorum. ne de o zehirlere ihtiyaç duyuyorum
bir bilim insanını bu denli rencide etmek çok çirkin.
onun bu küçümsedikleri kafayla yaptıklarını onlar en ayık halleriyle becerebilirler mi merak ediyorum???

Tadımlık da Olsa Tüketirim Zararlı Şeyleri Hayatımdan Çıkarmayı Düşünmem :19: 3 Günlük Dünya Sağlıklı Olsak da Ölücez Çok Da Kasmam Kendimi :23::24::21: Bal-Pekmez Ve Meyve Çok Tüketen Biri Değilim Zaten Aşırıya Kaçma Huyum Yoktur Kolesterol Yada Şekerim de Yok Allaha Şükür Yiyecem Arkadaş:27:

Kaliteli yaşamak var kalitesiz yaşamak var. Bir de nefsine hakim olabilmek var olamamak var. Neden saçmalık saçmalık diyip duruyosun anlamış değilim. Tamam ye sen afiyet olsun :)))

Kaliteli yaşamak var kalitesiz yaşamak var. Bir de nefsine hakim olabilmek var olamamak var. Neden saçmalık saçmalık diyip duruyosun anlamış değilim. Tamam ye sen afiyet olsun :)))

Ben O Saydıklarımdan Mahrum Kalmıyorum Ama Yaşamım da Kaliteli :1: Dediğim Gibi Şeker-Tansiyon-Kolesterol Sorunum Yok Benim Çok Katı Beslenme Tarzı Uygulamama Gerek Yok Böyle Mutluyum Huzurluyum :32:

Bal, pekmez yasak değil gerçeğini yiyin piyasaki markalıları yemeyin diyo.. Vücudun ürettiği şeker de beyne fazlasıyla yetiyor.[/QUOTEP

Pekiii Bol Bol Tereyağ Yiyin Diyorda Ekmeksiz Nasıl Yenilecek Öyle Yaa Yok Olmaz Uçmuş Bu Kadın Kim Uygulayabilir Yav Bunun Diyetini Çok Katı Uzun Süremez :19:

ben 6 aydır uyguluyorum evdekilerede uygulatıyorum çokta rahatız ...tereyağ sadece ekmeğe sürmek içinmi yapılıyor ? ...yumurta ve yemeklerde de kullanılıyor....25o derece ısıya dayanıklı olduğu için trans yağa dönüşmüyor hocanın demek istediği bu ... eskiden tereyağ yeme zeytin yağ yeme kg alırsın diye diye bağırsaklarımızı kuruttular...artık bol yağ tüketiyorum 35 senelik kabızlık olayım geçti, dizlerimin sıvısı bitmişti merdiven ve yokuş çıkmakta zorlanıyordum şimdi çok rahatım, 6 aydır cildime ürün kullanmıyorum canlı ve prüzsüz, eskiden sık sık acıkırken şimdi EKMEKSİZ 10 saat bile dayanabiliyorum, tatlı hastasıydım yemeklere tatlıyla başlardım açık büfelerde önce tatlıları çeşit çeşit alıp yerdim kg lar arttıkça arttı...karatayı duyduğumda başladım ve 4 ayda 11 kg verdim, tatlı bayramlarda serbest olduğu halde ağzıma sürmedim 6 aydır bir kere bile zararlı bişey yemedim..Demir ve B12 hep düşüktü iğneyle sınıra yaklaşır bırakınca tekrar düşerdi karatay tarzı beslenme ile iğnesiz ilaçsız demir 58 e B12 ,,,450 ye çıktı yani sınırın üstüne, bu diyette kibrit kutusu, 100 gram gibi ölçüler yok ,doyana kadar her şey yeniliyor doymadan sofradan kalkmak yok neresi katı bu diyetinnnnn

Ben O Saydıklarımdan Mahrum Kalmıyorum Ama Yaşamım da Kaliteli :1: Dediğim Gibi Şeker-Tansiyon-Kolesterol Sorunum Yok Benim Çok Katı Beslenme Tarzı Uygulamama Gerek Yok Böyle Mutluyum Huzurluyum :32:

Emin ol ne fazla kilom var ne şekerim tansiyonum kalbim. Burdaki çoğumuz da daha genciz bunlar için. Nispet mi yapıosun anlamadım :D :D :D konuşma tarzına bittim alemsin :D

Merak ettim uygulamıyosan, ihtiyacın yoksa, şimdiye kadar şeker yemekten rahatsızlık hissetmediysen neden bu kadar ilgileniyosun :D

Ben karatayı sevdim çünkü tam benim istediğim gibi besleniyor. Bal ve tatlı meyveleri kan yapsın diye yemek zorunda olmadığımı öğrendiğimde havalara uçtum çünkü sevmiyorum :D Ondan sonra araştırmaya başladım öğrendiklerim şaşırttı beni.

Evet herkesin yapabileceği bir şey değil ben doğal olarak meyilliyim bu beslenme tarzına.

sen de ne okudun bilmiyorum ama eminim canan hanım en kötü senin eğitimden 10 tık ötededir. eleştirme bilmeden. :)

ben 6 aydır uyguluyorum evdekilerede uygulatıyorum çokta rahatız ...tereyağ sadece ekmeğe sürmek içinmi yapılıyor ? ...yumurta ve yemeklerde de kullanılıyor....25o derece ısıya dayanıklı olduğu için trans yağa dönüşmüyor hocanın demek istediği bu ... eskiden tereyağ yeme zeytin yağ yeme kg alırsın diye diye bağırsaklarımızı kuruttular...artık bol yağ tüketiyorum 35 senelik kabızlık olayım geçti, dizlerimin sıvısı bitmişti merdiven ve yokuş çıkmakta zorlanıyordum şimdi çok rahatım, 6 aydır cildime ürün kullanmıyorum canlı ve prüzsüz, eskiden sık sık acıkırken şimdi EKMEKSİZ 10 saat bile dayanabiliyorum, tatlı hastasıydım yemeklere tatlıyla başlardım açık büfelerde önce tatlıları çeşit çeşit alıp yerdim kg lar arttıkça arttı...karatayı duyduğumda başladım ve 4 ayda 11 kg verdim, tatlı bayramlarda serbest olduğu halde ağzıma sürmedim 6 aydır bir kere bile zararlı bişey yemedim..Demir ve B12 hep düşüktü iğneyle sınıra yaklaşır bırakınca tekrar düşerdi karatay tarzı beslenme ile iğnesiz ilaçsız demir 58 e B12 ,,,450 ye çıktı yani sınırın üstüne, bu diyette kibrit kutusu, 100 gram gibi ölçüler yok ,doyana kadar her şey yeniliyor doymadan sofradan kalkmak yok neresi katı bu diyetinnnnn

Canım bişey sorucam şu diz sıvısı dediğin yağla mı ilgiliymiş? Yoksa proteinden mi? O sorunu ben de yaşıyorum. Tam olarak aynı şey mi bilmiyorum da. Kıkırdak yumuşaması dedi doktor. Glucosamin kullanıyorum. Yağ yemem de böyleyse abanabilirim şu an. Biraz araştırıym :D

Back