• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canan Karatay'a ağır eleştiri: Glikozdan yoksun kaldı

canan hoca kollesterol ile ilgili tvlerde cesurca ilk kez konuştuğunda biraz araştırıp hemen vazgeçmiştim uygulamaktan zira ekmek yenmiyordu bi diyette.. tatlı bağımlısı değildim, meyve pek sevmezdim ama ekmeksiz edemezdim.. çocukluğumdan beri babam sayesinde ekmek bağımlısı olmuştum ekmek benim için vazgeçilmezdi.. sırf ekmekten ayrılamayacağım için yapmaktan vazgeçtiğim bu diyete bir şans daha vermek istedim.. kk dan topikleri okudum ve yapanların en çok tatlı ve özellikle de meyvede sorun yaşadıklarını okudum.. ben meyveyi sevmezdim, tatlı düşkünlüğüm yoktu regl zamanları dışında.. geriye bir ekmek kalıyordu onundan üstesinden gelirim diyerek başladım ve daha önce neden başlamadığıma çok üzüldüm..
Karatay diyeti sürdürebilir tek diyet, sağlıklı yaşam şekli ve kilo verme yan etkisi.. pakete girmiş, nasıl bir işlemden geçtiğini bilmediğimiz hazır gıdaları yemeyin diyor hoca, bunun neresi yanlış.. yoğurdumu, zeytinimi kendim yapıyorum bunu neresi kötü? ne yediğimi biliyorum.. günde 2 öğün öneriyor hoca.. sünnet de bu şekilde, ortaçağda tıbbın babası ibni sina da "2 öğün sağlık 3 öğün hastalıktır" diyor.. bana da çok makul geliyor aklıma yatıyor..
yapmayan yapmasın bu diyeti ama hocamızı karalamaya kimsenin hakkı yok.. son derece profesyonelce yapılmış, her iyi niyetli insanın başına gelebilecek bir olayı saptıran zihniyeti kınıyorum..

Emin ol ne fazla kilom var ne şekerim tansiyonum kalbim. Burdaki çoğumuz da daha genciz bunlar için. Nispet mi yapıosun anlamadım :D :D :D konuşma tarzına bittim alemsin :D

Merak ettim uygulamıyosan, ihtiyacın yoksa, şimdiye kadar şeker yemekten rahatsızlık hissetmediysen neden bu kadar ilgileniyosun :D

Ben karatayı sevdim çünkü tam benim istediğim gibi besleniyor. Bal ve tatlı meyveleri kan yapsın diye yemek zorunda olmadığımı öğrendiğimde havalara uçtum çünkü sevmiyorum :D Ondan sonra araştırmaya başladım öğrendiklerim şaşırttı beni.

Evet herkesin yapabileceği bir şey değil ben doğal olarak meyilliyim bu beslenme tarzına.

sen de ne okudun bilmiyorum ama eminim canan hanım en kötü senin eğitimden 10 tık ötededir. eleştirme bilmeden. :)

Yooo Nispet Değil Neden Yapayım :26: Ha Konuşma Tarzım Genelde Böyledir Komiğimdir Biraz :1:
Benim Demek İstediğim Şu Herşey Kararında Tüketilirse Sağlık Problemi de Yoksa Kişinin Pekala Azıcık Tüketilebilir Bu Söylediklerim Ve Biraz Bünye İle de Alakalı Sana İyi Gelen Bana İyi Gelmeyebilir Ha Cahil de Değilim Merak Etme Sen :34:

Ben hocanın tavsiyelerine maalesef tam olarak uyamıyorum..
Ama hocanın tüm söyledikleri bilimsel gerçeklerdir..

En basiti şeker, tam bir zehirdir..Beyin işlevlerine zarar vermesinden tut ta, binbir çeşit kansere yol açabilen bir meret..

Öldürmez süründürür derler ya, işte o hesap..

Söyledikleri Bilimsel Bir Gerçek Tabiki Ama Tam Tamına Uymak Zor Kimse de Tam Uyguladığını Düşünmüyorum Ben İlla Kaçamaklar Olur

Burası Tartışma Yeri Konu Açılmış Kendimizce Yorum Yapıyoruz İlla Tıp Okumam mı Gerekiyor Yorum Yapabilmek İçin?

Tereyağ Herşekil Tüketilebilir Ama Kahvaltıda Ekmeksiz Tüketmek Zor Onu Diyorum Ben Yemekler Ekmeksiz Yenebilir Ama Kahvaltı Başka

Kadın hiçbir zaman şekerli şeyler yenmeyecek demiyor ki!
Sadece insülin direncini kırmış kişilerin şekerli şeylerden ölçülü bir şekilde yiyebileceğini söylüyor.
İyi okuyup araştırsınlar!

Canım bişey sorucam şu diz sıvısı dediğin yağla mı ilgiliymiş? Yoksa proteinden mi? O sorunu ben de yaşıyorum. Tam olarak aynı şey mi bilmiyorum da. Kıkırdak yumuşaması dedi doktor. Glucosamin kullanıyorum. Yağ yemem de böyleyse abanabilirim şu an. Biraz araştırıym :D

bol su içmelisin....kıkırdaklar aşınabilir

Söyledikleri Bilimsel Bir Gerçek Tabiki Ama Tam Tamına Uymak Zor Kimse de Tam Uyguladığını Düşünmüyorum Ben İlla Kaçamaklar Olur

Burası Tartışma Yeri Konu Açılmış Kendimizce Yorum Yapıyoruz İlla Tıp Okumam mı Gerekiyor Yorum Yapabilmek İçin?

Tereyağ Herşekil Tüketilebilir Ama Kahvaltıda Ekmeksiz Tüketmek Zor Onu Diyorum Ben Yemekler Ekmeksiz Yenebilir Ama Kahvaltı Başka

Bana mı yazdın :26:

Bu arada haklısın, tam olarak uymak çok zor..Ama hocanın dediği bir şey var, "benim önerilerim diyet değil sağlıklı beslenmedir" diye..Ben mesela öğünlerde 1 dilim kızarmış ekmek yemek durumundayım...

Yooo Nispet Değil Neden Yapayım :26: Ha Konuşma Tarzım Genelde Böyledir Komiğimdir Biraz :1:
Benim Demek İstediğim Şu Herşey Kararında Tüketilirse Sağlık Problemi de Yoksa Kişinin Pekala Azıcık Tüketilebilir Bu Söylediklerim Ve Biraz Bünye İle de Alakalı Sana İyi Gelen Bana İyi Gelmeyebilir Ha Cahil de Değilim Merak Etme Sen :34:

hoca diyor ki günde beş km yürürsen/koşarsan istediğini yiyebilirsin. zaten yasak diye bişey yok. ister az, ister çok tabiiki tüketebilirsin. yalnız şu var bu zararlı yiyeceklerden uzaklaştıkça kendinde farkettiğin olumlu değişikliklerle, öğrendikçe zararlarını, bide bağımlılıktan kurtuldukça istesende yiyemiyorsun.

Canım bişey sorucam şu diz sıvısı dediğin yağla mı ilgiliymiş? Yoksa proteinden mi? O sorunu ben de yaşıyorum. Tam olarak aynı şey mi bilmiyorum da. Kıkırdak yumuşaması dedi doktor. Glucosamin kullanıyorum. Yağ yemem de böyleyse abanabilirim şu an. Biraz araştırıym :D

benimki diz kıkırdağındaki sıvının bitmesi...sıvı bittiği için eklemler harekette zorlanıyor şu an tedavi yok ağrılar için triflex hap alıyorum (2 aydır kullanmıyorum karatayla birazda olsa rahatladı dizlerim) tedavisi 60 yaşına gelince protez takılacak şu an bişey yapamıyorlar...
karatay hoca dizdeki rahatsızlıklar için kelle,paça,işkembe ve etin yağlarını öneriyor,,,özellikle kelle paça çorbası çok faydalıymış...karatay zaten protein ağırlıklı bir beslenme tarzı yağıda çoğaltınca problemlerin çoğu azalıyor yada yok oluyor...

benimki diz kıkırdağındaki sıvının bitmesi...sıvı bittiği için eklemler harekette zorlanıyor şu an tedavi yok ağrılar için triflex hap alıyorum (2 aydır kullanmıyorum karatayla birazda olsa rahatladı dizlerim) tedavisi 60 yaşına gelince protez takılacak şu an bişey yapamıyorlar...
karatay hoca dizdeki rahatsızlıklar için kelle,paça,işkembe ve etin yağlarını öneriyor,,,özellikle kelle paça çorbası çok faydalıymış...karatay zaten protein ağırlıklı bir beslenme tarzı yağıda çoğaltınca problemlerin çoğu azalıyor yada yok oluyor...

O dediklerini hiç yemedim hayatımda biliyo musun.. Küçükken anne sütü de almamışım benim annem de buna bağlar kıkırdak sorunlarımı :))

Bazen işkembeci falan görüyorum canım çekiyor. Severim pislik şeyleri ama evimizde yenmezdi bunlar :( Yok ben yarın akşam işkembeciye gidiyim başlangıç yapiyim :)

Back