Canan Karatay: Vegan demek tahıl beyinli demek, veganlık hastalıktır...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Canan Karatay: Vegan demek tahıl beyinli demek, veganlık hastalıktır...
Paylaş
Paylaş

"Tuzsuz kalmak kalp krizi ve felç yapabilir"

inPaylaşın
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, tüm hayvansal gıdalardan arınmış beslenme türü olan veganlık konusunda “Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır” dedi.

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen araştırmada Türkiye'nin başlıca tuz üretim merkezlerinde üretilen 16 farklı markada sofra tuzunun tamamında miktoplastik bulunması ile ilgili de konuşan Karatay, Kaya tuzunun aslında bir tuz değil, çok önemli bir mineral olduğunu belirtti. Karatay, "Tuzsuz kalmak kalp krizi ve felç yapabilir. Sofra tuzu tehlikelidir. Rafine edilmesi lazım" dedi.

Tuz tüketmemek tehlikeli mi?

Habertürk’e değerlendirmelerde bulunan Canan Karatay, "Öğütülmemiş, rafine olmamış kaya tuzu... Kristale bir şey bulaşmaz. Tuz tüketmezsek hayat olmaz. Bütün sinir sistemimizin iletisindeki her şeyin altında tuz var. Tuz olmazsa hiçbir organımız çalışmaz " diye konuştu. Karatay, "Tuzsuz kalmak kalp krizi ve felç yapabilir. Sofra tuzu tehlikelidir. İşlem görüyor. Tuz çok önemli bir madde. Rafine edilmesi lazım. Tansiyonu yükselten şekerdir. Tuzsuz hayat olmaz" şeklinde konuştu. Karatay, "Kaya tuzu le suyu içebilirsiniz. Bu sağlıklı. Ast yapan şekerdir, ekmektir, undur, şekerli ve gazlı içeceklerdir" dedi. "

“Tahıl yersek koyun gibi oluruz"
Canan Karatay, "Tahıl hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gb oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" ifadesini kullandı. Karatay, "İthal kuruyemiş yenmemeli. Kuru baklagiller çok önemli. Mutlaka yenmeli. Kuru baklagiller tahıl değildir." İfadesini kullandı.

http://t24.com.tr/haber/canan-karatay-vegan-demek-tahil-beyinli-demek-veganlik-hastaliktir,731451

Veganlar sadece tahıl yemiyor ki. Sebze meyve bakliyat da yiyor. Sadece hayvansal olan hiçbir şeyi tüketmiyorlar. Canan hocam bu sinir neden

ben bu beslenme konusuna çok ilgi duyuyorum kitaplar belgeseller vs, veganlığı da ya da tam tersi sayılabilecek paleo ya da keto yu da okudum izledim, açıkcası kendi kendime bişeye karar veremediğim ama şu açıkkı sadece veganlıkla doymuyorum ve davul gibi şişiyorum, aslında özelliklede hayvanlar hakkında söyledikleri mantıklı geliyor ama bedenime mantıklı gelmiyor demekki

Son düzenleme:
Bende kırmızı eti seviyorum, hayvanları düşününce vicdanım elvermiyor ama insan nefsi agır basiyor.
Tiksineyim etten diye dua ediyorum.
Veganları seviyorum keske hepimiz vegan olabilsek

Ben daha önce vegan beslenme tarzini benimseyip öyle yaşayan daha sonra pişman olan birinin yazdıklarını okumuştum. Başta her şey güzel gitmis cildine canlilik gelmiş falan sonra her sey tepetaklak olmuş vücudunda. Bence de vegan beslenme insan bedenine uygun bir beslenme şekli değil. Hoca haklı biraz bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…