ayrıca o şeker testine yaptırmayıp doğru beslenerek şekeri kontrol altına alabileceğini düşünen hamileler Allah korusun bebeklerini doğumda kaybetselerEvet şeker testi yaptırmayın diyor, normalde şeker hastalarına uygulanan testler var, onlardan yaptırın yok yere şeker almayın diyor. Siz hangi alanda profesörsünüz acaba? Uzmanlığınız nedir?
o seker testini isviçrede ve çogu avrupa ulksinde hiç yapmiylarki (riskli durumlar hariç)çok yanlış bilgilerde veriyor halka ama
kolestrolün hiç bir zararının olmadığı bir söylemi vardı
hamilelere şeker testine karşı çıkması nedeniyle çok önemli olan şeker testinin yaptırmayan hamileler oldu onun için
ama bebeğin toplu olması dahi insanı şeker hastalığına itebiliyor benim kuzen 50 kiloyla hamile kaldı son aylarda şeker düzenleyici haplar verildi şekerin yüksek diye ki kendisi hayatta tatlı yemezo seker testini isviçrede ve çogu avrupa ulksinde hiç yapmiylarki (riskli durumlar hariç)
Anladığım kadarıyla yapılmalı demek için insan profesör olmasa da oluyor, ama yaptırmayın demek için yıllarca alanında çalışmak, araştırma yapmak ve profesör olmak gerekiyor.ayrıca o şeker testine yaptırmayıp doğru beslenerek şekeri kontrol altına alabileceğini düşünen hamileler Allah korusun bebeklerini doğumda kaybetseler
ya da yüksek kolestrolün zararı ne olacak dediği için kalp damarlarında tıkanıklık ve kireç olabilecek hastalara kim hesap verecek?
bunları söyleyebilmek için illa da profesör olmak gerekmiyor sanırım
Aynen öyle, eksiği var, fazlası yok yazdığımın inanın. Bu yaptığı nedeniyle ölseydim (apandisit patlaması insanı zehirliyor ve öldürüyor), ne kadar kabul olurdu onun orucu meçhul.yok artikk
Hayır ters değil, ciddi ciddi sormuştum. Ama yazı dili ters anlamış olabilirsiniz.neden böyle ters bir cevap verdiniz anlamadım tanıdık doktorlar söyledi
normal yapılan şeker testiyle yükleme yapılan şeker testi birbirini tutmadığını dair araştırmalar olduğunu söylediler
zaten benim haberde okuduğum doktorlarda bunu karşı çıkıyordu
Sanırım siz Canan hocanın söylediklerini tam olarak hiç dinlemediniz?ayrıca o şeker testine yaptırmayıp doğru beslenerek şekeri kontrol altına alabileceğini düşünen hamileler Allah korusun bebeklerini doğumda kaybetseler
ya da yüksek kolestrolün zararı ne olacak dediği için kalp damarlarında tıkanıklık ve kireç olabilecek hastalara kim hesap verecek?
bunları söyleyebilmek için illa da profesör olmak gerekmiyor sanırım
Kız o şeker dediğin yediğin bi baklavadaki olan şeker hamileyken kimse baklava yemiyor ozamanbazı şeyleri doğru gelsede bazıları çok uçuk
Karatay beslenme şeklinde doyana kadar yiyorsunuz, bir de üstüne kilo veriyosunuz :)Kitabini alirim o daha ucuz
Gerci yemeden icmeden kesilecek olan benim birde uzerine o parayi vericem
Gider luks bir yerde karnimi doyurur kurdanla disimi karistiririm
Karbonhidratli sekerli seyleri yasakladi diyebiliyorum.demek istedigim guzel seylerin hepsini yerdim anlaminda.diger turlu yulaflada karin doyuyordaKaratay beslenme şeklinde doyana kadar yiyorsunuz, bir de üstüne kilo veriyosunuz :)
Bence bol tereyağlı yumurta da güzel şey meselaKarbonhidratli sekerli seyleri yasakladi diyebiliyorum.demek istedigim guzel seylerin hepsini yerdim anlaminda.diger turlu yulaflada karin doyuyorda
Az oncede akista manti tarifi gordum bu hamilelik adami sapittiriyor
PikiBaklava yemekle, sıvı glikoz almak vücut için çok farklı şeyler :)
Baklavada tereyağ, fıstık, yufka var. Aynı etkiyi yapmıyor
.hamilelik diyabeti bazilarinda kalici olabiliyorama bebeğin toplu olması dahi insanı şeker hastalığına itebiliyor benim kuzen 50 kiloyla hamile kaldı son aylarda şeker düzenleyici haplar verildi şekerin yüksek diye ki kendisi hayatta tatlı yemez
ama bebeği 4 kilonun üstüne çıktı diye anne karnında yüksek risk grubuna girmiş o zaman testi yapıp hap içmişti
eğer benim annem gibi zamanında o test yapılmış olsaydı şu an diyabet olmazdı