Canan Karatay, şefi soru sorduğuna pişman etti

Yapmayın, çocuğunuzun bağışıklık sistemini çökerteceksiniz. Yazık günah o yavruya.
Neden? Ekmek yerine ceviz badem yemesinin hicbir zarari olmadığını söyledi doktorumuz. Ayni zamanda makarna pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yemenin de problem teskil etmeyeceğini söyledi. Hamur isi hic yapmıyorum. Meyve sebze yogurt sut peynir yumurta et ve balik yiyor bir de kuru yemis nesi zararli bunun? Yalnizca eksi mayali ekmek yaparsam yediriyorum.

Bir de mevsiminde yesillik (mesela roka marul gobek salata ) domates salatalik yiyor.

Ben yavruma "yazik " ettigimi dusunmuyorum.

Yaşadım ordan biliyorum. 20 yaşıma kadar ekmek, pilav makarna yemedim. Yediğim en fazla kahvaltıda yarım dilim ekmek, misafirlikte iki çatal pilav falandır. 20 yaşımda bağışıklık sistemim tamamen çöktüğü için hastaneye kaldırıldım. Doktorun sorduğu ilk soru " ekmek yemiyor musun" oldu. Ekmek mayasındaki bakteriler bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyormuş. 15 gün boyunca hastanede yatarak o bakterileri günde üç kez damardan aldım. Hastaneden çıktıktan sonra hayatım boyunca yediğimden daha çok karbonhidratı bir haftada tükettim. Kısa vadede sorun yaratmaz ama uzun vadede zararı büyük olur. Sonra ben ne yaptım çocuğuma dersiniz. Allah korusun. Çocuk bu, enerji için karbonhidrat alması gerekiyor en basitinden.

Babam ve babanem ömürleri boyunca agizlarina lokma ekmek koymamis insanlar. Hicbir rahatsızlıkları yok. Keza 103 yaşında yazin vefat eden dedem de ekmeksiz beslenirdi tereyag ve zeytinyağı dışında yag kullanmazdi. Keza ben pilav makarna sevmedigim icin hic yemem. Bağışıklık problemi de hic yaşamadık. Doktorumuza güveniyorum ve tekrar ediyorum yavruma "yazik" etmiyorum

Ayrica karbonhidrat aliyor ama basit olanindan degil.

Son düzenleme:
Ekmeksiz nasıl soyulur vallahi bilmiyorum.
İskenderi bile emekli yiyen biriyim ben.
Ekmekten ziyade tatlılar kilo aldiriyor bana. Ekmek ne kadar yenir ki taş catlasin çeyrek ekmek yenir.

Canım burda alakasız olacak ama nasıl yedirebiliyosun bu dediklerini
Benim sipa yemiyor yediremiyorum

Ekmeksiz olur mu hiç? Ekmekten sadece hamileyken vazgeçebilmiştim. Oda son 2 ay. Günde 1 dilim yiyordum. Şimdi günde 1 tane yiyorum
Çok iyi

Şimdi bu teyzenin söyledikleri tam benim damak tadıma ve vücut dengeme göre. Dediği gibi beslendiğim zaman kendimi fiziksel ve ruhsal olarak iyi hissediyorum. Yemek yerken hemen hemen hiç ekmek yemem. Ammaaa, bir hamur işi sever olarak ekmeği hayatımdan tamamen asla çıkarmam. Bir tereyağlı börek, bir kahvaltıda simitsiz ömür mü geçer yahu. Tamam vücudumu başka besinlerle de doyururum ama zararlıymış diye de ruhumu aç bırakamam dozunda yiyelim yeter

Canım burda alakasız olacak ama nasıl yedirebiliyosun bu dediklerini
Benim sipa yemiyor yediremiyorum
Ek gidaya geçtiğimizden beri sorun yaşamadık. Tamamen cocukla alakalı bizimki iştahlı. Oğluma yediremiyorum malesef. Istah sıfır. 8 aylik oldu hala sadece emiyor. Kızım 8 aylikken kahvalti meyve yogurt ve corba yerdi

Ya benim kızım iki yaşına kadar herşeyi yerdi hertürlü yesillik bakliyat sebze... ama aniden değişti şimdi 6 yasinda genelde karbonhidrat ağırlıklı besleniyor napacagimi şaşırdım

Ya şimdi köfteyi yanında bir şey olmadan nasıl yiyeceksin? Balığı? Çorbayı? Ekmek candır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…