• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Camebridge diyetiyle zayiflamak...

tulayakin

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
9
0
16
Hollanda
Merhaba arkadaslar,

Benim adim Tulay, 27 yasindayim hollandada yasiyorum ve ingilizce ogretmeni olarak calisiyorum
yaklasik 3 yildir evliyim henuz cocugum yok.

yillarca kilo sorunum var, oyle 5-10 kilo da degil yani.. Suan o kadar cok kilom var ki mesela tartiya cikmaya bile korkuyorum.

Bundan bir bucuk sene once bir program takip etmistim ve 7 haftada yaklasik 18 kilo vermistim.
Bu diyetin adi Camebridge, gunde 3 defa protein shake ile besleniyorsun.
Ben diyet yapamayanlardan oldugum icin bu benim icin ideal idi, ama dogru duzgun devamini getiremedim, yeme aliskanligimi biraktiktan sonra degistirmedigim icin aynen kilolar geri geldi..

Esimde yillardir benim bu diyet kahrimi benimle cekiyor, ve oda artik bundan bikmis durumda, o yuzden ondan destek olmasini istemekte bile cekiniyorum..
Yanliz degilimdir diye buraya yazmaya karar verdim, Umarim bir kac arkadas vardir bana destek olabilecek en azindan sadece arada bunun sohbetini yapabilecek.

Bir cok kisi bu diyetin saglikli olmadiginida soyleyecektir, ve belkide haklilardir ama ben diger turlusunude cok denedim ama yapamiyorum. Bu benim icin cok ideal bir diyet.

Aslinda bu bir diyet te degil bir program. Ve kendime bu programi onumuzdeki 10 hafta boyunca takip etmek icin sartlandirdim.

Turkiyeye gidecem, ve ordakilerin bakis acisini az cok biliyorum.. herkes ve hersey bir yana bunu kendim icin yapmak istiyorum.
pskolojimi duzeltmek, alis veris yapmak, hayattan daha cok keyif almak icin.

Caresizce belki ama olsun lutfeen bana en azindan yazili destek olabilirseniz cooook sevinirim..

Herkese kocaman sevgilerimle...

Ilk gunumu atlattim cok sukur, ve sabah tartiya buyuk bir korkuyla ciktim. Korkunun ecele faydasi yok diyerek, vallahi neredeyse faydasi olacakti cunki gordugum 3 haneli sayi neredeyse ecelim olacakti.
120 kilo olmusum!!!! Sabah sabah moralim sifir aglamakli uzerimi giyinip ise geldim, ve biraz dusundum.. Ben bu kiloya bu kadar istikrarli bir sekilde ulasmissam eger, bir o kadar da istikrarli davranip zayiflayabilirim.
Ilk 20 kilom icin, Onumde kocaman bir 10 hafta var, sanirim buraya hergun birseyler karalayip hic degilse birileri okur mantigiyla kendimi avutabilirim..

Seruven basliyor, hakkimda hayirlisi..

Merhaba Tülay, henüz çok gençsin başarılı olacağından eminim. Sisteminden bahseder misin? Sadece protein shake mi içiyorsun? Bunun dışında beslenme programın var mı? Spor yapıyor musun? Bence mutlaka yapman lazım çünkü hızlı ve yüksek oranda kilo vereceğini tahmin ediyorum. Sarkmalarla uğraşmak zorunda kalabilirsin. Avantajlı durumdasın aslında. Metabolizman benim metabolizmama göre çok daha hızlı. Ben 1200 kcal yi geçmemek için çabalarken sen 1800 kcal lik diyetle aç kalmadan kilo verebilirsin. Günlüğüne her gün yazarsan seninle birlikte motivasyonumuzu sağlayabiliriz. Başarılar diliyorum, sevgiler...:16:

Merhaba Tülay, henüz çok gençsin başarılı olacağından eminim. Sisteminden bahseder misin? Sadece protein shake mi içiyorsun? Bunun dışında beslenme programın var mı? Spor yapıyor musun? Bence mutlaka yapman lazım çünkü hızlı ve yüksek oranda kilo vereceğini tahmin ediyorum. Sarkmalarla uğraşmak zorunda kalabilirsin. Avantajlı durumdasın aslında. Metabolizman benim metabolizmama göre çok daha hızlı. Ben 1200 kcal yi geçmemek için çabalarken sen 1800 kcal lik diyetle aç kalmadan kilo verebilirsin. Günlüğüne her gün yazarsan seninle birlikte motivasyonumuzu sağlayabiliriz. Başarılar diliyorum, sevgiler...:16:

Merhaba Serap, oncelikle yazdigin icin tsk ederim, ne kadar mutlu oldum anlatamam:)) Vallahi ya yanliz olmadigimi bilmek bile insanin icinde muthis bir hirs yaratiyor.
Evet sadece protein shake leri kullaniyorum gunde 3 ögün. Ve 1800 kaloride degil gunluk 500 kalori aliyorum sadece. Haftaya yuzmeye baslayacagim, bir cok spor denedim ama en uzun yapabildigim ve sevebildigim spor yuzmekmis bunu kesfettim bu zamanda. Ayrica turkiyede gorumcem guzellik merkezinde mezoterapi yapiyordu, hem daha cabuk zayifliyorsun hem sarkmayi engelliyor, cildi guzel toparliyor. Bugunden itibaren kendime mozada yapacagim. Yani ful gaz basladim. Ha acikmiyor ve zorlanmiyormuyum evet zaman zaman zorlaniyorum ama artik yeter ya, her gun yedigim seyden sucluluk hissi duyarak yemek, her gun bugun biraz daha kilo aldim demek zihnimi yoruyor ve butun enerjimi tuketiyordu, Suan kendimi cok daha zinde hissediyorum. Umarim seninle yada diger arkadaslarlada burda surekli yazisma imkanimiz olur, dedigim gibi daha cok hirslaniyorum:) ve motive oluyorum..

Gunaydin diyorum herkese, bugun ucuncu gun ve diyete aynen devam ediyorum.
Sabah shake mi ictim, bir kac basari hikayesi okudum kendimi motive etmek icin. O kadar cok azimli insanlar varki, masallah hepsine!
Cok buyuk bir aclik duygusu cekmiyorum, ama bas agrisi var inceden ve aksam ustu basan yorgunluk ama bu ilk bir kac gun cok normal.
Temmuza kadar nasil dayanicam dusuncesi, Temmuzda ne kadar rahat ve guzel olacam dusuncesiyle yer degistirmeye basliyor.
Esim le dun uzun uzun konustuk, arkandayim ama artik basarman ve pes etmemen sartiyla dedi ee adam hakli yanii:)

Aksama kadar nefsim beni yormaz umarim.. Cunki midemden cok onu koreltmeliyim:)

Günaydın Tülay, 2,5 ay çok uzun bir süre. Umarım kendine zarar vermezsin, 500 Kcal çok az. Gel seninle anlaşma yapalım. Sen bu protein shake leri sınırlı kullan, ben de her gün seninle buradan menülerini konuşayım. Protein shake i sadece akşam kullansan, sabah ve öğlen normal beslensen ??? Sağlıklı beslenmeye takmış bir biyolog olarak annemi zayoflatmaya karar verdim. Annem 58 yaşında 2 ay kadar önce 92 kiloydu. O' nunla da her gün konuşup motive ettim, menülerini belirledik. Ve şu anda 79 kiloya indi. Sen daha başarılı olacaksın. Bak sana örnek bir menü yazayım. Bir düşün istersen:

Sabah:
3 dilim light esmer ekmek
2 kibrit kutusu light peynir ( ya da 1 kk peynir+1 yumurta)
bol domates, salatalık
mutlaka dereotu, maydanoz
5 yeşil zeytin

Ara:
1 elma

Öğle:
Doyana kadar sebze yemeği (1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirilmiş)
1 su bardağı light yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş bol salata

2 saat sonra:
1 elma (doğarnıp tarçın serpilecek) (istersen 1 küçük kutu prebiyotik yoğurt ekle)

2 saat sonra:
Lihgt labne sürülmüş 3 lihgt etimek

Akşam:
Protein shake

Ne dersin? Bir düşün istersen...

Günaydın Tülay, 2,5 ay çok uzun bir süre. Umarım kendine zarar vermezsin, 500 Kcal çok az. Gel seninle anlaşma yapalım. Sen bu protein shake leri sınırlı kullan, ben de her gün seninle buradan menülerini konuşayım. Protein shake i sadece akşam kullansan, sabah ve öğlen normal beslensen ??? Sağlıklı beslenmeye takmış bir biyolog olarak annemi zayoflatmaya karar verdim. Annem 58 yaşında 2 ay kadar önce 92 kiloydu. O' nunla da her gün konuşup motive ettim, menülerini belirledik. Ve şu anda 79 kiloya indi. Sen daha başarılı olacaksın. Bak sana örnek bir menü yazayım. Bir düşün istersen:

Sabah:
3 dilim light esmer ekmek
2 kibrit kutusu light peynir ( ya da 1 kk peynir+1 yumurta)
bol domates, salatalık
mutlaka dereotu, maydanoz
5 yeşil zeytin

Ara:
1 elma

Öğle:
Doyana kadar sebze yemeği (1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirilmiş)
1 su bardağı light yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş bol salata

2 saat sonra:
1 elma (doğarnıp tarçın serpilecek) (istersen 1 küçük kutu prebiyotik yoğurt ekle)

2 saat sonra:
Lihgt labne sürülmüş 3 lihgt etimek

Akşam:
Protein shake

Ne dersin? Bir düşün istersen...

Serap benimle hergun yazismani gercekten cok cok isterim ama aklimi karistirma yaa:))

Yok ben simdilik bu sekilde beslenmeye devam etmeyi planliyorum, 2,5 ay sonra programa uygun bir sekilde yemek ekleyecez.
Yani yavas yavas yemek yemeye baslayacagim.

Inan cok denedim ve daha sonra senin diyetine uygulayabilirim soz, ama simdilik gercekten benim icin iyi olan bu. Kendimide cok iyi hissediyorum bununla.

Ama yinede cok tsk ederim..

Serap benimle hergun yazismani gercekten cok cok isterim ama aklimi karistirma yaa:))

Yok ben simdilik bu sekilde beslenmeye devam etmeyi planliyorum, 2,5 ay sonra programa uygun bir sekilde yemek ekleyecez.
Yani yavas yavas yemek yemeye baslayacagim.

Inan cok denedim ve daha sonra senin diyetine uygulayabilirim soz, ama simdilik gercekten benim icin iyi olan bu. Kendimide cok iyi hissediyorum bununla.

Ama yinede cok tsk ederim..

Peki, sen bilirsin. Kendine zarar verme de, nasıl rahat hissediyorsan öyle olsun.

Evett ilk haftasonum simdiye kadar iyi gidiyor, sinirli ve gerginim esime karsi, ama bunun sanirim bugun regl olmamlada bir ilgisi var.
Bugun is olmadigi icin zaman biraz daha yavas akiyor sanki, kendimi sabah temizlige vurdum ama hem diyet hem regl biraz halsizlestim gibi.
Az once biraz dinleneyim derken koltukta dalmisim. Biraz kendi bakimimla ilgilenecem, en azindan biraz daha zaman gecer.

Kendime oyalamak icin surekli birseyler ariyorum yani, spor niyetinede birazdan yuruyuse cikacagim.

Mucadeleye devamm

Pazar gununede geldik, pek sevmem de bugunu aslinda ama bugun sevindirdi beni biraz. Dayanamadim sabah tartilayim dedim. Veee 4 gunde iki kiloya yakin vermisimmm.
Sabah protein shake im kalmadigi icin bugun birtane haslanmis yumurta iki kraker bir kucuk domates vardi kahvaltimda.
Bol bol su ve sabirla devam ediyorumm

Çok AÇIM YAAAA, Aklima guzel bir yer sofrasinda kebablar, pisirilmis sebzeler pide ekmekler geliyor.. cik aklimdan cik yemeyecem yemeyecemmmmmm

Merhaba Tülay, kilo kaybın için tebrik ederim. Anladığım kadarıyla akşamlar seni zorluyor, erken yatmak en güzeli. Yoksa gece yarısı atıştırırken buluverirsin kendini :9: Dün sabah geç kahvaltının ardından biz de saat 4 gibi acıktık. O saatte yediğimiz için de gece acıktım, neyse ki dolapta yağsız süt vardı, bir bardak içtim ve yattım. Ama gece gördüğüm rüya inanılmazdı; senin hayalindeki gibi bir kebapçıdaydım. Hafif olsun diye tavuk şiş istiyorum ama yağlı bir şinitzeli şişe takmış getirmişler, aman Allahım :9: Yemek saatlerimi daha iyi düzenleyeceğim artık.

Bu sabah nasılsın bakalım? Nasıl gidiyor senin için diyet?

merhabalar Tülay ,
Öncelikle istesende istemesende bende sana katılmalıyım tek olmaz :D
Anacım protein shake ne yahu burda temin edilcek birşey mi ?
Cahilliğin gözü kör olsun aydınlatırsan Seviniceğim canım benimmm :)

Back